- Blondă | Șatenă | Blondă | Brunetă | Lac | Brunetă | Deșert | Brunetă |
- 10.000€ primă la cumpărarea unei mașini electrice
- Dragnea a fost chemat la ordine
- Giurgiu, unul dintre cele mai sărace județe
- 5,2 milioane pensionari
- Prețul petrolului scade sub un euro
- Cine l-a susținut în politică pe Cătălin Rădulescu
- Cele mai bune cafenele din Brașov
- Culoarul Rucăr Bran arată ca de obicei
- Oferte Canon la F64
Dacă „prima” aia de 10K euroi la achiziționarea unei mașini electrice nu vine la pachet și cu o lege a feed in tariff (adică să poți injecta ín SEN surplusul de energie electrică simplu, fără să te ucidă birocrația și fără cerințe aberante* – desigur cît timp índeplinești cerințele de siguranță și calitate) atunci e cam tot degeaba. NU învață odată jegurile ce ne „conduc” de 27 de ani că nu poți face măsuri heirupiste că nu rezolvi nimic doar arunci banii pe geam, fără să atungi țintele propuse. Trebuie plan mai amplu, concertat pe mai multe direcții. Si e valabil în oricce domeniu. Educație, sănătate, mediu, energie, etc.
* Exemplu de cerință aberantă. Am o ceantrală solară de 10KW. Din aprilie pînă în octombrie produce (mult) mai mult decît consum. Unul dintre motivele pentru care mi-am construit-o a fost că în colțul ăsta de oraș penele de curent sînt (erau) zilnice. Noaptea, cîteva (zeci de) minute. Am niște baterii pe care le încarc cu surplusul ce-l produc, apoi restul l-aș băga în rețea. Nu se poate, decît dacă TOT ce produc panourile bag direct în rețea (necesită echipamente extra) la un preț derizoriu, apoi ce am nevoie pentru consum propriu să cumpăr de la Electrica la de patru ori prețul. Plus iar sînt vulnerabil la pene de curent, deși eu am ditai plantația solară în curte. Crazy!
l, un invertor pentru injectie in retea costa mai putin decat un set de baterii si se poate face astfel incat doar surplusul sa treaca, gresesc ? bine tot nu rezolvi problema penelor de curent, motivul pentru care ti-ai facut centrala. tin minte ca parca electrica cerea o valoare minima pentru a te considera furnizor de curent, valoare ce depasea mult un sistem pentru casa.
ASOCIERE.
De ce nu discuti cu 2-3-10 vecini ? Nu e deloc greu sau scump de facut un mic tablou care sa comute intre Electrica si tine. In felul asta nu mai ai supraproductie cu care n-ai ce sa faci. In plus daca va adunati mai multi costurile unui banc de baterii mai serios se impart la mai multi, deci ti-l poti permite.
Boss, cine vrei sa gandeasca asta !?
Unii a caror viziune nu trece dincolo de „mandat-de-4-ani” ?!
@user Except ca eu am deja invertoare trei bucati. Care fac trifazat din ce imi produc panourile, imi alimenteaza casa, incarca bateriile cu surplusul si stiu face trecerea sa injecteze in retea cind nu mai am unde _pune_ ce imi produc panourile. Acum sa mai iau alte trei sa dau in retea pe direct? Serios? Stii cit costa un invertor Victron de 10KVA? Si pentru ce? Makes no fucking logic. Decit poate la parcuri fotovoltaice de multi km patrati. Dar daca tratam un consumator casnic ca pe Nuclearelectrica…. si ii cerem aceleasi hirtii. Sa se invete minte fraieru, nu?
l, inteles. si eu vreau sa fac la fel dar astept ca tembelii astia sa aduca sau sa ma lase sa iau eu contor inteligent care calculeaza direct cat trimit eu pe retea, fara contract de asociere sau mai stiu eu ce porcarii. dupa cum merg treburile… peste vreo 20 de ani. din pacate nici unii din furnizorii particulari nu au, si nu am chef sa bag bani in baterii.
Dl. L sunt si eu interesat de un astfel de sistem(bine maxim 5 kw) pentru uz casnic.
Esti dragut sa dai mai multe detalii tehnice, costuri si daca l-ai pus la punct singur sau cu vreo firma(daca e poate e dragut zoso si iti da mailul meu.).
Ms!
@user. Controrul e cea mai mica problema. Eu am, mi l-a vidut Electrica Furnizare bucuros. Doar ca nu am ce face cu el, ca nu ai voie sa dai inapoi in retea. Si nu-i de joaca*, e de inteles. Doar ca nu vor sa permita injectare de astia mici, pentru ca fucking le strici lor monopolul si apoi mai trebuie si investitii in retea care pe alocuri e ca un sac peticit.
* Exemplu de ce nu-i de joaca si de ce ai nevoie sa furnizezi la standarde de caliate si siguranta. Sa zicem ca esti pregatit sa injectezi si chiar o faci. Cu putere seminificativa. Electrica planuieste (dar tu nu afli) si apoi trece la mentenanta pe linia care pleaca de la tine (joasa tensiune). O decupleaza din postul de transformare si un gigel incepe sa puna mina pe fire, ca doar is decuplate. Dar uite ca de la tine vine inca energie pe furul ala, si fraierul da coltu. Faci puscarie, clar. Asa ceva se rezolva cu protectie antiinsularizare. Adica sa stie sistemul tau ca a ramas singur pe fir si sa nu mai injecteze de nebun. SI mai sint si alte protectii pe care trebuie sa le ai. Bine, eu le am pe toate, am un panou de 3m x 2m )si e plin ochi cu automatizari) care im gestioneaza conexiunea cu reteaua, dar nu sint lasat sa injectez nici asa. Pnettru ca birocratie. Csf, n-ai csf.
Și eu stau cu 4 panouri de 300w și un invertor în camera tehnica. Nu știe nimeni un furnizor care sa accepte injectare în rețea și sa plătești doar diferenta de consum?
in loc sa privesti situatia doar din prisma ta, gandeste-te ca electrica are de gestionat o retea de nspe mii de puncte de injectare ca cele de la tine din curte.
are un surplus in momentele de maxima intensitate in retea de x w
opreste o centrala pe carbune sau pe pacura ca sa nu supraincarce reteaua
dar deodata tu dai drumul la un cazan de smoala incalzit electric si el pierde puterea furnizata de tine si inca 100 din cei nspe mii
trebuie sa compenseze si da drumul la centrale, numai ca pornirea si oprirea unei astfel de centrale dureaza de la cateva ore pana 24 ore.
ce faci in perioada asta?
inainte sa va ofuscati ca aia sunt pe monopol si restul de aberatii poate ar trebui sa discutati cu un inginer care se ocupa de managementul resurselor care baga in retea curent si care consuma sa aflati un pic mai multe amanunte
resursele de energie regenerabila nu sunt viabile economic din cauza instabilitatii si dependentei de soare, vant, apa etc
daca faci totul intr-un sistem integrat national poti sa compensezi lipsa soarelui de azi in zona munteniei cu vantul din dobrogea si tot asa
ti-ai facut cenrala in curte? fa-ti tot sistemul sa fie independent cu switchuri de comutare pe retele in functie de consum si necesitati, cu baterii pentru rezerve de 24 de ore si nu o sa mai platesti curent, poti chiar sa te debransezi
vrei sa fii independent ? langa panouri baga o instalatie de pile pe hidrogen alimentate pentru start de panouri si nu mai ai dependenta de soare
in rest trebuie sa privesti dincolo de lungul curtii tale ca toti trebuie sa ne alimentam din retea
l, in principiu sunt de acord. dar numai in principiu. pentru ca e simplu ca atunci cand contorul nu mai primeste energie de la electrica (pana, mententanta whatever) sa taie injectare in retea. daca nu ma insel, asa si functioneaza by default.
@Pic
sunt centrale si centrale. aveam nuclear cu timp pornire/oprire foarte lung ce merge in banda, avem fotovoltaic/eolian intermitent si instabil, avem carbune cu timp oprit/pornit mediu, gaz si hidro cu timp scurt si foarte scurt. Ar fi fost excelent si un sistem de stocare energie hidro pentru nivelarea varfurilor (parca la Tarnita se dorea facut dar e scump al dracu, vreo 1mld euro).
Dar alte tari cum fac? acolo de ce se poate?
@D4n
acolo se poate pentru ca sistemele electrice sunt construite si gandite altfel si au cam 20 de ani in fata noastra la capitolul gestiune
plus ca ponderea producatorilor este altfel gandita tocmai pentru ca au optimizat reteaua
intreba-i pe astia de la noi cand au schimbat ultima data strategia? cand au modernizat centralele?
cate centrale ai pe gaz cu pornire scurta ? cate ai pe pacura cu pornire in 24 de ore? dar pe carbune care e mai putin dar tot tine cateva ore?
pe hidro mai mult de varfuri de consum nu poti sa sustii
daca un sistem nu are predictibilitate in acest domeniu el este costisitor si devine nerentabil
noi suntem tehnologic in anii 70-80 la productie, avem cativa mamuti care tin in spate tot sistemul in rest e pauza, nu exista fractionare pe regiuni, surse multiple in stand by, nu exista nimic de back up
uita-te la rezultatele microhidrocentralelor, este un dezastru economic, nu renteaza fara subventie, eolienele la fel, nici o solutie eco nu este rentabila si doar criteriile de ecologie le fac acceptate in sistem, nu o sa vezi nici un inginer de management
noi am avut 17000 de mw instalati de comunisti, consumul actual parca era in jur de 10000 sau asa ceva, ei nu au investit cu gandul ca oricum suntem supradimensionati pentru necesitati asa ca intrarea de noi producatori si mai ales instabili din punct de vedere al producerii de energie creaza doar haos
@Pic inainte sa zici ca reteua va fi varza, eu zic sa ne uitam la nemti, italieni, hawaii, california cum a reactionat reteua lor la milioane de puncte de injectare in retea.
10KW de solar in Romania in cea mai insorita zi produc maxim 60-80 kwh/zi. Legislatia din Romania trebuie faciliteze implementarea promamului FIT( Feed in Tariff), ar fi prea frumos sa visam la NEM( Net Energy Metering)- cand trimiti in retea kwh primesti credit la aceeasi valoare la care cumperi.
Uite asa cu 10k euro iti iei Logan electric nou https://primebattery.eu/
80% din site e inutil. Partea utila e reprezentata din jumatate din flyerul asta
Nici macar nu-ti dai seama ce fac oamenii astia de pe prima pagina.
ai dreptate, cunosc problema pentru ca ii stiu. site-ul a fost in faza premergatoare la fel ca si dezvoltarea masinii. acum a iesit in regula cu acte, testata si gata pentru comenzi. au fost la niste targuri cu masina si or sa mai apara anul asta. vom vedea cat mai multe pe strazile de la noi.
Sincer pentru o flotă de agenţi de vânzări, care fac până în 200km pe zi ar fi bestial dacă luăm în calcul prima de 10k.
Noaptea se încarcă la firmă, dimineaţa pleacă prin oraş şi la revedere. Mai ales că electricul consumă doar când se mişcă, deci oricât de aglomerat ar fi oraşul, nu mai contează, dat fiind modul în care funcţionează, autonomia nu e afectată deloc…
Nu știu de ce mă așteptam ca link-ul cu cele mai bune cafenele din Brașov să fie despre sinuciderea ăluia de la Filicori.
Tovangă, mici, pepeni, acum că au băgat ăștia tichete de zece mii de europeni îți îndrepți privirea către minim i3, nu?
„Vai, băieți, de iepuraș am primit cel mai frumy cadou: să știți că ăia de la asigurări mi-au dat cotă mai bună ca la casele de pariuri așa că sunt pe lista de așteptare la Tesla X” Zoso, Aprilie 2017
stirea grava a zilei este ca taranii vand pamantul din cauza umbrei pe care o fac plopii Asa a zis ministrul PSD, deci e credibil. Au innebunit taranii, ba.
Pretul petrolului nu e acelasi lucru cu pretul principalelor produse petroliere… O zi (mai) buna!
Are Citroen model de masina electrica?
E buna asta cu 10.000 eur pentru masina electrica.
Doar ca nu ai ce cumpara. Renault, Mitsubishi i-Miev care e urat si inutil, dar si graznic de scump,si cam atat.
Vrei Opel Ampera? Din pacate, nu se aduce in Romania. Nissan Leaf? Nu pt Romania. Toyota Rav 4 electric? Nu, nu.
Mai ramane BMW. Dar cati au buzunare indeajuns de largi pt un BMW electric?
Sean Archer e un mini-zeu. Fapturile pe care le fotografiaza sunt genial de frumoase si frumos ambalate.
intre timp Romania apare printre stirile internationale ca jumatate din scoli vor avea panouri solare. https://www.romania-insider.com/nearly-half-schools-romania-will-equipped-solar-panels-minister-says/
Legat de punctul 3:tine-i saraci si prosti si poti sa ii conduci.Banuiesc ca el nu e asa dupa cum vedem la tv.