Știrile zilei – 15 iulie 2021

  1. Apus . Brunetă . Blondă . Brunetă . Bremen . Roșcată . Oraș . Grădină . Iarna . Brunetă . Brunetă . Oraș . Mov . Brunetă . Brunetă
  2. Protest de ziua Franței la Dacia Mioveni
  3. Ungaria dă o lege protecționistă pentru construcții
  4. Românii fură curent
  5. Români cu care ne mândrim
  6. De ce întârzie transporturile transoceanice
  7. Justiția pe care o apărăm
  8. Cronica de tehnologie
  9. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. Imi place foarte mult ideea cez nu suntem in stare sa tinem sub control furturile asa ca va putem pe toti la plata.
    Vorbim de o companie mare, care cred ca impreuna si cu celelalte ar putea propune proiecte gen toate contoarele sa fie pe casa scarii sau in fata portii.

    00
    • este technologie sa vada in timp real dar trebuie sa schimbe cu contoare smart, apoi la fiecare transformator si pot vedea in timp real unde anume se intervine in retea. Este tecnologie sa vada ce anume consuma curent tv,microunde, aer conditionat …..dar e mai usor sa nu faci nimica si sa te plangi.

      00
    • @RazvanC
      O să-ți dezvălui un secret: companiile private vor profit și au nevoie de profit pentru a supraviețui. Așa că, în prețul stabilit al unei unități produse de o companie se regăsesc – pe lângă costurile cu materia primă și costurile de producție – și costurile datorate pierderii sau furtului unei părți din productiei. Și e valabil indiferent că e vorba de un kWh sau pantofi.

      00
    • @WD
      Ca unul care are tangențe cu domeniul nu știu să poată face o distincție pe tipuri de aparate consumatoare, ci doar că există un consum global de N kwh pe o partidă de consum. Într-adevăr se poate compara consumul înregistrat imediat după secundarul transformatorului și apoi să se facă o comparație automată pentru a-și da seama de unde sunt pierderile.
      Acum nu mai merge faza cu contorul, mai ales dacă are instalată în BMPM siguranță diferențială. Că imediat cum simte diferența între ce intră și ce iese, sare și întrerupe energia. Cine spune că siguranța aia e pentru protecția omului, minte. E pentru a evita furtul de curent.
      E mai ieftin să nu facă nimic. Și dacă sunt chemați la intervenție, dacă furnizorul de energie electrică e altul decât cine administrează și distribuția, le recomand ghinioniștilor pregătiri.ro

      00
    • Banuiesc ca pierderile în reteaua în care ar trebui sa investeasca sunt trecute tot la furturi. Sau un contor defect de care proprietarul habar nu are tot furt e considerat?

      00
    • Din ce scrie in articol, furturile de curent se invart undeva la 0,3%. La nivelul acesta este mai ieftin sa nu faci nimic decat sa instalezi contoare smart la fiecare client. Banii aia cheltuiti cu contoarele smart ii vei recupera in vreo 20 de ani.

      00
    • Dacă eu îmi trag fir înainte de contor, pentru cuptorul electric și mașina de spălat vase, de exemplu, cum mă prinzi cu contor smart și siguranță diferențială?

      00
    • Nu stiu cum de e legal ce face CEZ, ca nu e problema mea ca si client ca are furnizorul pierderi in alta parte.

      00
    • @sin, crezi ca magazine precum Carrefour sa spunem nu au pierderi din cauza furturilor? Si din ce sunt acoperite acele pierderi? Cresc preturile la toate produsele cu un mic procent astfel incat sa compenseze furturile.

      00
    • Am lucrat acum 2 ani la schimbat contoare din alea smart prin scări de bloc unde bmpm-urile erau pe casa scărilor nu în apartamente. Ce să zic, am găsit chestii finuțe de a fura curent pâna la ciobăneli cu fire legate direct înainte de contor. Cel mai mult m-a șocat când am văzut un bloc social unde locuiește crema orașului. Bă nene, când am deschis ușa aia de la nișa unde ar fi trebuit să fie contoare, am auzit un zzzz… Acolo mai erau doar vreo 2-3 contoare și o încrengătură de fire cu legături neizolate și șanțuri săpate prin perete ca să ajungă la firele principale. Am închis și am fugit de acolo că deja începeau cetățenii să fie agasați de prezența noastră. Când le-am spus celor de la Enel, că, na, noi lucram în instalația lor au zis că nu există așa ceva, mă rog, mai mustăcind,așea. Au recunoscut și ei că acolo doar cu jandarmii merg dacă este nevoie de ceva. Am lucrat până de curând la un magazin de consrucții unde aveam rezistențe de reșou, de alea de 3000. În sezonu rece, le vindeam ca pâinea caldă.

      00
    • @Ionut M
      sense.com
      il folosesc de vreo 2-3 ani, unele le-a nimerit unele au trebuit setate.

      00
  2. Buna ideea cu numarul de inmatriculare. Sunt curios totusi cum au reusit sa-l prinda.

    00
    • „Inspectorii NAV au observat că plăcuța cu numărul de înmatriculare era poziționată cu fața în jos, spre asfalt, iar când au verificat-o mai atent, au descoperit că, de fapt, era mobilă. Practic, au văzut uimiți agenții, era acționată cu ajutorul unei pedale montate pe pedalier, în stânga.
      Citeşte întreaga ştire: Șofer român de TIR, prins cu o pedală în plus, ascundea cu ea numărul de înmatriculare și nu plătea vinietă, în Ungaria”

      00
    • Scrie in articol

      00
    • Probabil cam asa:
      – softul OCR da eroare de citire si trimite un mail la un angajat sa faca recunoastere manuala
      – angajatul vede smecheria si informeaza RAR-ul lor
      – aia cu ajutorul politiei il localizeaza

      Vai de capul lui.

      00
    • Dacă era băiat isteț, punea un număr fals, pe care îl schimba din pedală. Astfel, nu se mai prindeau așa repede și veneau amenzi aiurea către tot felul de gigei. La fiecare săpt trebuia să schimbe numărul, ca să nu bată la ochi.

      00
    • Cred ca e mai sigur si mai usor sa te opresti în prima parcare dupa granita si sa tragi numarul cu mâna

      00
    • @ubercool … aaaa, gigelul care a luat amenda va depune contestatie, politia va vedea ca cineva umbla cu numere false si la un moment dat vor opri toate tirurile care seamana cu cel care poarta numere false. Tot politia, din anumite tari, poate sa verifice numarul în timp real. Daca folosesti un numar de înmatriculare nealocat tot pe acolo ajungi. Chestiile astea cu numere false merg de câteva ori maxim iar pedepsele sunt muuult mai mari la mers cu numere false decât la “mi s-a îndoit numarul”. Apropo, la unele camere de vignette/amenzi ti se vede si fata clar ca sa nu poti spune ca a condus sotia când tu ai ditamai barba si basca.

      00
    • @ubercool Varianta cu nr multiple și false pare mai gravă decât asta cu plăcută invizibila. Poate e chiar deștept tipu și dacă nu i-au confiscat camionul își face în spatele nrului in bara un locaș „secret” cu o cutie de valori și „Am uitat nene sa ridic n-rul. Nu vroiam sa fenteze nimic.. Doar hoții! La cum se fura… Uite! aici țin un tel de rezerva și copii la acte și niște bănuți!”

      00
    • @ubercool, ascunderea numarului e contraventie in cazul de fata, inlocuirea lui cu unul fals ar fi fost infractiune. Mare diferenta.

      00
  3. 5. Adevăratul Iasonie Statșuncă cel Spân, Transportatorul.

    00
  4. Despre bitcoin. Lucruri de bun simt.
    https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-24917841-nassim-taleb-autorul-black-swan-afirma-bitcoin-valoreaza-exact-zero.htm
    Mișto concluzia ca bitcoin nu poate fi considerat valoare de rezerva deoarece are nevoie constanta de resurse (curent electric, conexiune, etc)

    00
    • Acum sa vedem dezavantajele asseturilor traditionale precum metalele pretioase.
      Sau mai bine nu iti pui toate ouale in acelasi cos si diversifici.

      00
    • Normal ca Bitcoin (ca si orice alta criptomoneda) nu este decat o schema Ponzi. Daca numarul investitorilor nu creste constant, atunci totul se prabuseste pentru ca nu exista nimic in spate ca sa sustina valoarea de piata.

      00
    • a dreacu bursa, n-are nevoie de curent si oameni sa cumpere ca sa-i creasca valoarea (si pretul)

      00
    • Și totuși fonduri de investiții au cumpărat, ba cred că urmează și altele la rând și e vorba de sume mari, deci cine o avea dreptate?

      Btc e limitat, în timp ce dolarii euro etc se printează liniștit.
      Aur, Argint, Platină etc par și ele într-o cantitate limitată.

      00
    • @Dix

      Fondurile de investiții există ca să facă bani. Atât. Sunt fonduri care investesc inclusiv în companii care vând teren pe marte și pe lună fraierilor, pardon, cetățenilor onorabili cu simț de proprietate.

      Faza e simplă, ăia au calculele lor, și dacă e de făcut bani AZI, se bagă. Da, e ponzi scheme, dar își fac temele și dacă riscul să se prăbușească e acceptabil de mic, și potențialul de făcut bani e acceptabil de mare, se vor băga.

      La fel e și pe bursă. Tu ca om de rând (retail investor) nu ai acces la informațiile și analizele lor. Mergi pe instinct. Ăia merg pe un angajat care a terminat facultatea în aceeași clasă cu fondatorul X, știu exact dacă firma urmează să falimenteze sau nu. Da, știu, insider trading, o glumă constantă în lumea lor de care se prefac toți că le este frică :))

      Aici e diferența. Nimeni nu zice că pe crypto nu se fac bani. Se fac bani, s-au făcut și poate se vor mai face. Doar să știi ce faci.

      Nici nu mai intru-n detalii despre cum crypto se poate manipula de 10 ori mai ușor decât bursa, care vine după zeci de ani de legi stabilizatoare care să prevină abuzurile. Pentru fondurile de investiții cu departament de ‘influență’ e bestial, se joacă cu oamenii din crypto ca la păcănele, făcând bani.

      Dar să zici că are valoarea instrinsecă, în timp ce ai nevoie de energia electrică a 2-3 țări pentru a-l ține pe picioare…e altceva.

      00
    • Daca o luam asa, orice asset cu o volatilitate mare este un Ponzi scheme.

      Iar faptul ca ai nevoie de asa o energie mare pentru a tine bitcoin in “picioare” este hilar. Il poti tine in picioare cu 0.01 % din consumul de curent actual daca tai 99.98 % din mineri. Algoritmul se adapteaza si reteaua nu crashuie. Dar sunt alte interese in play aici. De abia cu scaderea semnificativa a hashrate-ului din China devine cu adevarat descentralizat bitcoinul (aveau peste 70 % din hashrateul global)

      00
  5. Alte stiri
    1. „Green hell” parțial dezvăluit. Energie mai scumpa, o recunoaște și timmermans. Întrebarea e dacă „se merita” https://economie.hotnews.ro/stiri-energie-24918197-noile-ambitii-ale-comisiei-europene-taxe-verzi-produsele-energetice-poluante-ceea-inseamna-scumpiri-masive-inclusiv-incalzire-cota-mai-mare-energie-regenerabila.htm
    (PS: se va pune taxa pe grătar. Adio topoare!).
    2. Prea putini afroitalieni. Noroc ca îl au pe suedezul Donnaruma (ii pasa cuiva?) ca altfel era cea mai rasista selecționata posibilă

    00
  6. Breaking News: s-a prăbușit un elicopter american la televiziune. Prăbușire controlată.

    00
    • Revin, sursa era prea emoționată: aterizare forțată, fără victime sau pagube. Elicopterul este în regulă.

      00
  7. Nu inteleg dc sunt violatorii în general, cercetați în libertate, mai ales când e vb de minori.. Wow

    00
  8. 5 :) e bestial omul :) dar macar putea să o facă și el mai elegant, dintr-un buton :))

    Eram ironic.

    00
  9. Nu am văzut știrea despre reducerea numărului de angajați la Ministerul Economiei.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile