Știrile zilei – 15 ianuarie 2024

  1. Iarbă . Brunetă . Brunetă . Deal . Blondă . Blondă . Blondă . Brunetă .
  2. Datoria externă a crescut doar un pic
  3. Iohannis și PNL calcă în picioare justiția
  4. Concedieri în IT 2024
  5. Plecări din USR: unu, doi
  6. Liceele cu 0 la BAC nu vor mai avea clase noi
  7. PSD nici nu știa la ce hotel se cazează
  8. Poliția nu a adaptat viteza la condițiile de drum
  9. Cronica de tehnologie

LMA MIȘU!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

54 comentarii

  1. Cât?! 20 de miliarde de euro în 11 luni?! Ai de plm…și a voastră.

    Comentariu apreciat.627
    • Stai să vezi anul ăsta….

      Comentariu apreciat.443
    • Bun, și care e finalitatea? Este vreuna?
      Nu sunt datoriile astea rostogolite mereu și nu doar la noi, în toate țările (poate totuși Coreea de Nord o fi altfel)?

      Indecis. Tu ce zici?1630
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1451
    • nu, nu stăm superbine, că aia au economie, noi nu avem.

    • Las si un link pentru referinta: (ordonati dupa ” % of GDP „) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_external_debt

      Indecis. Tu ce zici?624
    • also, ce s-a făcut cu banii ăia împrumutați? s-au plătit salarii si pensii? da, bun plan.

    • pai nu ne invata nenea Robert „KiyoSanki” ca traitul pe datorie e solutia fericirii vesnice?

      Comentariu apreciat.305
    • @Stanciu

      Cand vom ajunge noi in zona euro, cu infrastructura acelor tari si cu un PIB/capita de peste 35-40.000 de euro poate o sa ne permitem si noi datorii publice de 80-90-100% din PIB.

      Pana atunci, nivelul considerat sustenabil datoria publica pentru o tara ca Romania e pe la maxim 70-75% din PIB. Si ne indreptam rapid spre nivelul ala. Si banii imprumutati sunt bagati in consum si in pensii si in spagi, nu in investitii. E ca si cum faci imprumuturi la greu pana ajungi la limita maxima de indatorare, dar nu ca sa iti cumperi casa, ci ca sa bagi 4-5 concedii exotice anual.

      Ca sa vezi ca nu exagerez: nu avem spital nou construit in ultimii 35 de ani, inca avem o gramada de scoli fara grupuri sanitare, nu avem nicio investitie majora in sistemul de cale ferata (viteza medie de transport a coborat sub 40 de km/h) si am reusit, cu mare chin, sa construim 900 de km de autostrada in 35 de ani, necesarul fiind pe la minim 2000-2500 de km. Iar la autostrazi o buna parte din bani au venit din fondurile europene nerambursabile, nu din bugetul public.

      A, si ia vezi unde sunt aia „normali” la cap din Europa cu datoria publica. Adica Germania. Sunt la 65% din PIB. Dar poate ca noua ne place mai mult modelul grecesc. S-ar putea sa il traim pe viu. Grecii au reusit saltul de la 90% la 320% datorie publica din PIB in doar 20 de ani. De ce sa nu incercam si noi? Ce ar putea merge rau?

      Comentariu apreciat.528
    • @Stanciu, banii aia imprumutati de Romania se duc in salarii si pensii si de acolo ies in cateva luni in afara tarii pentru ca importam mult mai mult decat exportam. Practic imprumutam bani scump ca sa platim creditele alora din Germania.

      Imprumuturile pot fi bune sau proaste. Depinde ce faci cu ele. Romanii iau banii si cumpara produse facute in alte tari, fara sa produca suficient intern. (ca bugetarii si pensionarii nu produc). Faptul ca statul cheltuie pentru bugetari si pensii, blocheaza si banii care ar fi disponibili altfel pentru investitii in sectorul privat, asa ca nu sunt bani pentru investitii, asa ca nici nu se va produce in viitor.

      Asa ca statul va lua si mai multe imprumuturi sa plateasca pensii si bugetari pentru ca astia voteaza.

      213
  2. Man, nimic despre proteste si cwurul guvernanților care pare ca țâțâie (scos trupe SIAS)?

    Comentariu apreciat.604
  3. Văzând antepenultima blondă mi-am adus aminte că n-am mai mâncat de mult puișori de baltă.

    78
  4. 4. baiatul a stat prea mult pe antiwork si s-a murdarit de joscapitalism la gura. Termina articolul pe cai mari, injurand oamenii care zic ca „dincolo” era mai trist, si spunand „hai ba, ca eu nu zic ca dincolo era mai bine, exista mai mult de 2 optiuni”. Si-n propozitia urmatoare compara capitalismul cu comunismul, ca practic ar fi acelasi lucru daca lucrezi sub unul sau altul. Albule, ce?!

    Situatia e mai simpla, se dau afara oameni de peste tot. De ce? Pai pentru ca 2 ani de zile au angajat tot ce misca. Aveai puls? Incapeai in scaun? Erai angajat. Stiai, nu stiai, erai angajat. Multi oameni, vrem oameni, vrem, vrem. Angajam chiar daca nu avem ce sa le dam sa faca, ca asa fac si restul din jurul nostru si „trebuie sa ne protejam”. Angajam, angajam. Si s-au trezit cu mii de oameni in companii cu un singur produs. Si si-au dat seama ca au angajat prea mult. Si acum corecteaza. N-are treaba cu profit, neprofit, social sau antisocial. E un calcul, si e suficient de simplu sa iasa la excel. De cati ingineri ai nevoie sa-ti insurubeze un site?

    S-a ajuns in avantul asta de angajat oameni ca twitch sa aiba 1000+ angajati. Ieri alaltaieri au dat 300+ tehnici afara. Ce mama cucii faceau aia acolo? Pica twitch maine? Normal ca nu, asa cum n-a picat nici pasareapp cand a dat elonie afara juma din ei. A scartait, a macanit, dar tarasenia a stat in picioare, tehnic. Ca n-ai nevoie de atatia oameni sa te mentii. Si de crescut au cam crescut toti cat se putea. Nu-i cripto sa creasca in fiecare zi, si la deal si la vale.

    #aiae. Se regleaza niste chestii intamplate in 2020 si 21 cand daca aveai puls te angajau toti. Acum tre sa mai dai si din coate, tre sa stii ce faci, tre sa iti alegi o firma care mai si produce ceva, nu doar „viziune, incluziune, armonie”. Ca astea nu te tin de foame.

    Doamne, ce articol prost.

    Indecis. Tu ce zici?6245
    • E vorba de cele mai mari si profitabile companii, totusi. De ce au angajat in halul asta, atunci? N-au nici o responsabilitate? Daca ai 900 de ingineri, care-i justificarea sa mai aduci 100? Doar ca sa-i dai pe toti afara dupa 2-3 ani?
      E bad planning in cel mai bun caz. Si, evident, daca nu ma costa nimic sa dau oameni afara, pai de ce sa ma mai chinui cu planul? Angajez, ii folosesc si apoi ii dau afara, exact ca pe contractori. Care mai e diferenta intre permanent si temporar? Nu ar fi mai corect sa li se propuna un contract pe 6 luni, eventual rolling? Ai terminat proiectul, pa-pa.
      Oh stai, si pentru asa ceva e nevoie de un pic de planning si de justificari interne…. In plus, mercenarii nu-s mereu de calitate, mai ales pe anumite job-uri. Iar costurile sunt mai mari la angajati temporari. Deci… o mizerie.

      Indecis. Tu ce zici?3512
    • Elonie n-a dat jumate afară, a dat 75%!!! 3 oameni din 4 nu-şi justificau banii dar frecau buha prin şedințe motivaționale, sorbind smoothie-uri şi rostind cuvinte mari. Şi, uite, Twitter e mort, cum preziceau mulți, inclusiv pe aici!

      Era un clip recent cu un şef de la o companie de gaming, dar genul old-school care chiar ştie programare. Pentru un task pe care el îl făcea în 4 ore, i s-au estimat ceva gen 3 săptămâni. Deci, a se scuti! Vreau să vină aici pe blog cineva care să zică „băi, da, eu sunt bun, serios, munceam la firmă, dar m-au dat jegoşii afară degeaba!”

      Comentariu apreciat.348
    • Pai ai punctat foarte bine. „N-au nici o responsabilitate?” -> Pai nu. Prin definitie companiile au resposabilitate doar pentru asociati. Aici discutia e lunga, si cred ca cea mai mare problema e de alinierea asteptarilor. De asta e buna gandirea critica, si de asta ziceam ca baiatul asta sta pe antiwork si nu s-a prins ca pica la dezinformare.

      Fiecare componenta intr-un sistem se ocupa de particica ei. Firmele cu piata, capital, si altele, guvernele cu reguli. Daca vrei ca firmele sa aiba responsabilitate sociala, o definiesti, o legiferezi, si firmele se vor alinia. Mai pe dunga, mai pe gri, dar se vor alinia.

      Aici e o capcana a gandirii din californiaaaeiii – nu vrei (sau ar trebui sa nu vrei) sa-i lasi pe al de zuc, musca sau altii ca ei sa decida care sunt responsabilitatile sociale ale companiilor. Statul trebuie sa defineasca asta, nu bilionarii. Si e la fel cu fridom of spici, ca altfel te trezesti cu musca si ideile lui ca svastica e o exprimare a ideilor. Na, poftim.

      Revenim la definitii. Capitalism = piata libera + reguli. Regulile sunt impuse de „noi” prin alesii nostri. Daca ii lasi pe ei sa defineasca regulile, pui lupul paznic la oi. Revin la idea de aliniat asteptarile. Capitalism e peste tot, din america, prin europa, si la greci si la norvegieni, pana-n asia de sud est. Arata altfel pentru ca unii impun reguli, altii o ard boem. Capitalismul nu e o problema, si alte variante din ce s-au incercat n-au mers. Problema e cum pui limitele, cum te asiguri ca se respecta, si cat de treaz esti cand vorbesti pe o tema sau alta. Baiatul din articol scrie ca chatgpt dupa doua saptamani pe reddit. Capitalisti bad, muh sousial responsability. Fix pix.

      Acum, daca impui prea multe reguli, masinaria incetineste. Si e greu sa fii politician si sa te injure lumea ca nu e de munca. Dar daca ne plangem ca se dau afara oameni, poate ar fi bine sa intelegem de ce, ce s-a intamplat de am ajuns aici, si cum rezolvam pe viitor.

      Indecis. Tu ce zici?2317
    • Motivul pentru care s-a ajuns in situatia de fata a fost angajarea la norma acum 3-4 ani. Angajare care s-a facut fara vreo logica, ci doar pe ideea ca este neaparat necesar sa scalam, sa crestem. Cine a mai trecut pe la scoala sau a mai lucrat in viata, stie ca exista o limita de la care cresterea numarului de resurse pe un proiect nu mai face sens. Limita aia a fost atinsa si acum s-au apucat sa mai concedieze pe unii pe altii.
      Acum pentru cine se crede foarte valoros si smecher, ii recomand vreo 2 concedieri din astea dupa ce proiectul/produsul pe care lucrau se misca bine avea profituri record. Dupa ce treci prin asta indiferent de cat de increzator esti vei deveni cinic, mercenar si in general nu te va interesa decat de propria persoana pe toate planurile. Eventual vei invata sa calci peste cadavre, caci na asa-i in capitalism si-n viata. Pentru ca pot intelege sa concediezi oameni pentru ca ai profituri in scadere, insa cand tu ai profituri record si tot concediezi oameni cineva a dat-o in bara rau de tot. Si nu este angajatul pe care tocmai l-ai concediat(desi obiectiv are si acesta o vina), ci fix geniile care au facut predictiile si au asezat culoarele. Insa aia nu vor fi dati afara, ci promovati si cu un bonus consistent.
      Astea sunt motivele pentru care destui de multi tineri si numai incep sa aibe o probleme cu capitalismul si li se pare foarte atragator comunismul.

      Comentariu apreciat.330
    • @sradu, de ce se angajeaza aiurea?
      1. ca sa prinda valul. Sunt perioade de crestere cand ai nevoie, ca firma, de oameni. Chiar daca o mare parte sunt slabi, emailul ala tot trebuie trimis. Daca firma creste mai mult decat costurile, totul e bine.
      2. ca sa dea bine. In diferite rapoarte sau alinieri legislative, in presa, e nevoie sa zica ca s-a facut un departament care sa studieze egalitatea drepturilor planetelor in sistemul solar. Cata vreme PR ala e relevant si aduce investitii si clienti, departamentul de taiat frunze e util si eficient. Cand nu, atunci se inchide.
      3. datorita managerilor din diferite departamente, middle managers. Fiecare isi poate creste importanta si salariul daca gestioneaza o echipa mai mare. Asa ca inventeaza, justifica angajarea a cator mai multi subordonati. E altfel daca esti Middle Mng cu 5 oameni in subordine sau cu 11 oameni in subordine. Deja sunt 2 cifre, esti in alta categorie salariala. Si managerii managerilor incurajeaza la randul lor asta.
      4. ca sa mai iei din vantul concurentilor. Exista un numar finit de talente si daca poti e bine sa ii angajezi inaintea concurentilor. Dupa ce ii testezi real intern mai dai afara din rebuturi si pastrezi talentele. Asta e unul din cele mai importante investitii pe care le poate face o firma. Din pacate doar maxim 10% din angajati sunt cu adevarat valorosi/de neinlocuit. Si tot din pacate, nu poti niciodata sa ii descoperi pe toti aia 10%. Asa ca se angajeaza de 10x mai multi si din cand in cand se dau afara 10-20%.

      Ca o regula, toate firmele supravietuiesc fara 10% din angajati si majoritatea o duc chiar mai bine.

      In loc sa o vedem ca ceva negativ pentru angajati, putem sa o vedem ca o donatie, caritate sau mila – o firma da niste bani seriosi pentru ca niste oameni sa invete, si sa piarda timpul o vreme. Desigur ca aceasi persoana e posibil sa fie foarte valoroasa si eficienta in alt job/la alta companie. Si aici intervine efortul din ambele parti – angajat si firma sa incerce sa potriveasca cele doua parti.

      Dar in mare parte e un lucru bun, e o dovada ca firma e sanatoasa la cap, ca economia e functionala si ca exista speranta pentru viitor. Daca nu ar exista campaniile astea de curatenie, orice firma ar da faliment.

      Se poate vedea efectul alternativei in firmele de stat, in administratia publica, in educatie. O data ce angajatii nu mai pot fi dati afara – activitatea se blocheaza in rutine, orice inbunatatire e dureros de greoaie.

      1013
    • @alexnicolae
      Ceea ce tu prezinti este fix FOMO facut de corporatii, care altereaza piata nasol si care duce fix la problema enuntata de mine. Cand angajezi la norma, este absolut normal dai afara si la norma. Acum suntem in situatia in care se da afara la norma…
      Referitor la taiat avant si descoperit talente lucrurile sunt foarte simple. Cine este stapan pe ceea ce face si-si cunoaste valoarea reala si ajustata la ceea e pe piata, o sa aleaga in functie de ce vrea sa aiba(bani, confort, siguranta locului de munca). Si destui de multi oameni de genul asta au cat de cat coloana vertebrala si cand miros rahaturi de tipul asta(angajari la norma), o sa zica pas. Unii mai isi baga picioarele si incep diverse companii, care fac lucruri interesante(vezi Midjourney).
      Problema in toata afacerea asta ramane fix la factorii de decizie din companii, care in esenta sunt niste incompetenti cu acte elegante de la diverse universitati asa-zis de prestigiu, ai caror parinti sunt parteneri de golf cu mai marii zilei. Cand ai profituri record, peste record in fiecare trimestru inseamna ca ori esti un geniu in afaceri si ca te irosesti in acea companie, ori ti-ai setat scopuri foarte joase. In ambele situatii nu ar trebui sa mai iei decizii in acea companie pentru binele actionarilor si eventual fara bonusuri de performanta. Daca ar fi sa aplicam regulile carora i se aplica pulimii care este data afara la primul trimestru cu profituri sub asteptari.

      71
    • https://youtu.be/LMVQ30c7TcA?t=117

      Ascultați și vă minunați. Treabă de o oră, estimată la o lună.

      54
    • @adyzah
      Ceea ce spune nenea ala in video este sublim. Pe de o parte imi place povestea cu CombatAI care l-a facut in vreo 45 de minute si care in esenta reprezinta o problema in industrie. Insa mai mult imi place baletul pe care-l face cand vine vorba de implicatii si mai ales de ratarea acelei estimari. Si cred ca sunt destul de multe povesti, care au plecat ca o chestie de ora si care au avut implicatii nebanuite, dar na sa nu vorbim despre chestii urate. Strict vorbind pe povestea lui, daca nu era nici o implicatie si stia clar unde trebuie sa puna acel script si modul de lucru nu era greoi, omul are dreptate. Doar ca sunt multi de daca si prea multe alinieri de planete, dar din nou poate ma insel.
      Referitor la aceasta siguranta extra pe care si-o iau unii cu estimarile sta fix in cheia alora care stabilesc tintele si se fac profituri „record”, doar ca unii sunt la sapa ailalti la costum.

      70
    • @Asdad2005, în 25 de ani am avut parte de multe surprize din ambele direcții. Un ”mic” update care era gata în juma de oră și apoi descopereai că pocnea zeci de alte chestii la care nici cu gândul nu te gândeai. Dar și ”wow, chestia asta o să ne ia o groază” și de fapt, aveai o epifanie și o făceai într-o zi.

      Deci înțeleg ce spui, e greu să estimezi precis ceva cu un grad măcar minim de complexitate. Doar că aici vorbim de un tip cu vastă experiență fix pe domeniul ăla și de o diferența uriașă de evaluare. Ok, n-o fi cum își imagina el în cap, o oră, erau 5, 10, dar nu o lună.

      41
  5. 2. Nu ar fi o problemă, dacă banii ar merge în investiții, ar produce plusvaloare. Fiind an electoral merg pe pomeni electorale. Viitorul (nu) arată bine.

    Comentariu apreciat.281
    • Cica datele prezentate sunt doar pe primele 11 luni, sa intelegem ca in luna a-12-a a fost si mai si?
      Pensiile alea speciale, deplasarile lu nea Johanis, salariile alea pe pile trebuie platite, asa ca la munca dragii mei 🙂!

      211
    • Inteleg ca subventiile pentru partide au crescut considerabil anul asta.
      Ce-ar fi fost sa nu cresca deloc si sa directioneze banii aia catre educatie/sanatate?

      „Suma trecută în noul buget pentru finanțarea partidelor este de 314 milioane de lei (63 milioane de euro). Partidele au folosit în ultimul an peste 100 de milioane de lei pentru presă și propagandă.” (dintr-un articol libertatea)

      191
  6. Este complicat cu educatia, mult de lucru… De acolo porneste tot , dar nu avem guvernanti suficient de intelepti sa gandeasca pe termen lung

    170
  7. Prima blondă are cam multe…picioare.

    101
  8. Interesant e si articolul asta: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26824398-barbat-care-instigat-blocarea-drumurilor-valea-oltului-cercetat-penal.htm – daca mergi pe FB-ul tipei respective (nu stiu de ce zice barbat in articol) si vezi postarea originala te crucesti pentru cat de putin se face dosar penal in zilele noastre.

    156
    • @Claudiu Mai citeste odata articolul si ai sa intelegi. E vorba de doua situatii distincte.

      20
    • @Gabriel – au corectat articolul, initial ceva copy/paste ca lipsea fix partea asta „Și polițiștii bucureșteni au informat că s-au sesizat din oficiu, duminică, după ce..”

      30
  9. Legat ce concedierile din IT: De ce o companie super-profitabila, din varful piramidei trebuie sa concedieze mii de angajati? Pentru ca piata premiaza o astfel de miscare, fiind o manevra care creste cotatia la bursa.
    Apoi, acesti colosi isi permit sa angajeze oameni de top doar ca sa testeze apele cu un anumit produs sau pentru ca un manager vrea mai multa putere (as in more people). La fel cum Real Madrid aducea galactic dupa galactic, de ajungeau pe banca de rezerve.
    Nimeni nu-ti spune la interviu ca e doar un experiment de 1-2 ani max, evident. Sigur, nimeni nu te obliga sa te duci la ei.
    Chestia e ca de prea multe ori angajarile se fac pentru ca-si permit, apoi concedierile se fac cu excelul in fata, uneori fara a avea o idee clara ce fac oamenii aia de fapt.

    Excemplul Twitter e ilustrativ. Dar macar exista o explicatie cu Twitter – se indrepta spre faliment, costurile nu erau sustenabile, au fost cumparati, etc.
    Dar cand lucrezi la o companie din top 3 mondial, super-profitabila… e greu sa digeri asa ceva. Exista si alte mecanisme inainte de concediere… realocare a resurselor, etc.
    Parca e bun si socialismul francez / european la ceva, nu?

    Indecis. Tu ce zici?287
    • „Parca e bun si socialismul francez / european la ceva, nu?”

      O sa fiu eu gica-contra. O fi bun si socialismul francez la ceva, doar ca Oracle, Facebook, Google, Microsoft sau Amazon nu sunt firme frantuzesti, ca sa te angajezi acolo si sa te si pensionezi de acolo. Bizar, nu?

      188
    • O sa razi, dar angajatii din Franta/Germania ai acestor firme nu pot fi concediati la fel de usor ca cei din State…

      232
    • @sradu si tocmai de asta nu investesc mai mult in Europa. Si tocmai de asta nu exista firme similiare ca marime si inovatie in Europa. Stabilitate inseamna in acelasi timp mai putine experimente, mai putina inovatie. Mai multa saracie.

      815
    • @sradu si tocmai de asta nu investesc mai mult in Europa. Si tocmai de asta nu exista firme similiare ca marime si inovatie in Europa. Stabilitate inseamna in acelasi timp mai putine experimente, mai putina inovatie. Mai multa saracie.

      Lulz. Las asta aici, asa, legat de treaba cu inovatia, ca toti s-au dus dupa propaganda facuta de niste ticalosi, cum ca US of A sunt la ani lumina in materie de inovatie pentru ca pot da oameni afara asa, pocnind din degete iar drepturile angajatului din Europa sunt o piedica pusa inovatiei.

      In rest m-a umflat rasul cand am citit „nu exista firme similare ca marime si inovatie in Europa”. Cred ca n-ai auzit de Siemens, Bosch, Schneider, Deutsche Telekom (T-Mobile), ASML si o gramada altele. Sau in pana mea, macar de Philips sa fi auzit, ca fara Philips nu aveai casete audio (compact casette), CD, DVD sau Blue-Ray. Dar hei, cica Europa nu se compara cu US cand vine vorba de inovatie sau companii mari.

      Cat despre saracie, monşer ia vezi care e situatia, ca USA nu par a fi in top, top dominat tocmai de Europa, stii ce zic?

      Las si asta, in loc de PS:

      European countries dominate 2023 Wipo ranking, with Switzerland, Sweden and UK also in top five

      30
    • Sunt 2 modele sociale dpdv job security. US si EU. Ca patron, as alege US. Ca angajat, EU. E simplu.
      Care e mai bun? Cred ca trebuie sa fie o balanta, pentru ca mereu vor fi abuzuri.

      Insa ceea ce frapeaza la concedierile astea (si in 2023) e ca sunt facute de unele din cele mai performante si profitabile companii. Inteleg motivatia: firma n-o duce prea bine, proiectul X (team-ul X) a esuat, etc.
      Dar cand vorbim de miliarde profit ?! Este fie very bad planning (au angajat la kil), fie lacomie, fie amandoua.
      N-ar trebui penalizat un astfel de comportament? Sau e OK?

      10
  10. 2 duce in 3.
    Cand faci asemenea datorii, ai nevoie de liniste. Ai nevoie sa ii pedepsesti pe cei care fac galagie.

    4. E despre cat cash consuma companiile pentru a dezvolta un produs. Iar cashul s-a scumpit rau. Ceea ce inseamna ca nu pot consuma la fel de mult ca atunci cand dobanzile erau zero. Deci reduceri de costuri.

    5. Absolut normal. Cand te executa imbecili radicali de stanga in spatele culiselor, ii lasi pe ei sa dirijeze traficul la ei in buda. Pentru ca pe ei nu ii voteaza nici dracu.
    Cine ar vota plete vopsite roz care toata viata lor au „muncit” in ONG??? 40+ ani, 100+ kile.

    Inca una cu Lasconi: cine a executat-o asa repede are acces la Spotmedia, ii cunoaste situatia familiala, o uraste cu pasiune si e un ecosocialist, vegan, plant mom, imbecil. La fel ca Lasconi junior.

    254
    • „Cand te executa imbecili radicali de stanga in spatele culiselor”

      S-a executat singura. Cand stii ca ai o fiica cam dusa cu capul, iti pregatesti terenul cand vrei sa faci pasul in prima linie: cap de lista la europarlamentare si posibila propunere la prezidentiale). Discuti cu ea inainte si iti asiguri spatele.

      Nu te apuci sa declari senin ca te-ai dus la referendumul lui Dragnea (sabotat activ de partidul tau), ca esti o mama care si-a crescut singura fiica si care lupta sa faca tara mai buna, sa i se intoarca copilul acasa. Si dupa aia apare fie-ta si face ca toti dracii si spala cu tine pe jos. Aici s-a rupt fimul si nu mai putea nici Drula si nici mama lui Drula sa o mai tina cap de lista. Devenise o vulnerabilitate clara.

      Te vad cam suparat, dar nu cred ca e cazul. Mie Lasconi mi se pare ca are ambitii marisoare, chiar mari. Chiar daca nu reuseste in USR (ecosocialistii, radicalii de stanga, ong-istii vopsiti mov in cap, lgbt-istii, deh), o sa „ruleze” la alte partide, unde o vei putea vota, finalmente. Tura asta trebuie insa sa te multumesti cu „conservatorii” pe care ii poate oferi tara in momentul asta: Ciolacu, Ciuca, Simion si Sosoaca. Cred ca si UDMR-ul e tot la populari.

      163
    • Lasconi junior nu are numele contului de instagram „Fiica lui Elena Lasconi, gata sa spun prostii si sa o execut pe mama”.
      Daca esti civil nu aveai cum sa dai de ea.
      Contul de Linkedin e pe alt nume.

      Articolul Spotmedia e semnat redactia, iar Biziday a viralizat stirea.
      Ma intreb daca Biziday a viralizat-o anume.
      Cine a ales sa o impinga ca notificare la Biziday?
      Cine a primit contul de instagram la Spotmedia?
      Cine a dat informatia si a cerut sa fie viralizata.

      Vedeti voi, astea sunt intrebari ce suna a teoria conspiratiei.
      Dar daca efectuati o cautare dupa contul fetei Elenei Lasconi, in cat timp il gasiti?
      Mda.

      Eu am inteles altcumva raspunsul lui Lasconi: un mesaj de deschidere catre un public conservator, dar dispus sa voteze USR.

      Fiind romani cu plete roz, am zis ca e mai bine sa ii dam un branci, decat sa o lasam de capul ei.

      Si asa USR mai face o greseala, si PNL si PSD pot sa zica: uite la USR, nici sa isi aleaga un candidat nu stiu, cum sa ii votati in astea 4 alegeri.
      Sa raspunda fosti votanti USR, daca ar mai vota.
      S-a atins scopul de a decupla votantii de partid.

      72
  11. Happy Blue Monday everyone !

    112
  12. 6. pare corect.

    10
  13. 6. Poate ar trebui menționat că aceste clase de a9a care duc un ciclu de 4 ani și nu se finalizează cu promovarea BAC-ului sunt formate din copii care pleacă cu note de 2 și 3 în examenul de Capacitate din clasa a8a.
    E o situație tristă (foarte mulți au o condiție precară,probleme în familie ,vin din zone defavorizate etc etc nu judecăm de ce și cum) dar ideea e că degeaba desfintezi tu clasele de a9a atâta timp cât problema există încă din școala generală.
    Ce o să faci cu elevii ăia?Îi trimiți mai departe unde?Ca să ce?

    211
    • Adevarat. Filmul se rupe in primele clase de scoala primara. Acolo trebuie vazut ce se poate face. Adica e destul de clar ce se poate face: teste reale in draci in zonele cu probleme, resurse alocate suplimentar pentru remediere (adica bani si profesori), iar teste si asa mai departe. Cum ar fi sa existe prima solide pentru progresul scolar? Sa il duci pe un copil de la 2 la 6 e un efort adevarat.

      Dar trebuie vointa si bani. Lucru imposibil cu un buget de 2% din PIB alocat educatiei.

      161
    • Pai ar trebui sa revina liceele repective la ce erau inainte: scoli profesionale. Nu o sa poti scoate jurnalisti sau HRizde din copiii aia, dar un mecanic sau bucatar decent probabil ca ar iesi.

      41
  14. Apropo de Mișu!

    Consecință a unei teme absurde (nu mă judecați, vă spun mai acuși) am avut de-a face în weekend cu mih.AI, în versiunea lui gratis, 3.5. Am râs cu spume, e delicios, nu știu ce o să se întâmple în muzică, dar la poezie mai e de lucrat.

    Tema: fiți atenți, clasa a VI-a, un copil de 12+ ani. Adăugați o strofă întreagă (8 versuri) la ”Ce-ți doresc eu ție…” Deci, practic, tu nu știi să-ți aduni mucii în nas, dar ar cam fi cazul să pășești pe urmele Poetului Național.

    PS. e-MINESCU cică știa de teoria relativității, dar se pare că prevăzuse și fenomenul crypto.

    84
    • În colțul blând al Carpaților mândri,
      Să-ți cânte harta o poveste de fii.
      Cu fulgere de dor și steag înalțat,
      Să strălucești, România, în alb și-n roșu curat.

      Să-ți fie vântul numai cânt de dor,
      Pe câmpii, pe dealuri, la răsărit de nor.
      Să fii ca un izvor, mereu dătător de viață,
      Cu inimă tare și suflet de cinstire sfântă.

      – ChatGPT

      35
  15. 5. Lasconi nu a plecat din USR.

    90
    • „Am nevoie de mai mult spațiu”. – Lasconi
      „Simt că s-a pierdut din suflu, din energie”- Cosette
      `It’s not you, it’s me. 101 Dumping.

      74
    • „Am nevoie de mai mult spațiu”. – Lasconi. Am asa un feeling ca la liberali e foarte mult spatiu disponibil. Si mai sunt 10 luni pana la alegeri, e timp destul.

      123
  16. @2 it;s Okey ppl! Ma uit la guvernanti actuali cu aceeasi incredere pe care as avea-o la aterizarea avionului condus de AI dacic Ion. Nu are ce sa se intample rau

    100
  17. 6. Obiectivul nr. 1 al liceelor tehnologice ar trebui să fie pregătirea unor meseriași buni, ceruți de piața muncii, nu alimentarea fabricilor de diplome universitare.

    61

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile