- Brunetă . Apus . Brunetă . Blondă . Brunetă . Roșcată . Șatenă . Brunetă . Șatenă . Brunetă . Șatenă . Șatenă . Blondă . Brunetă . Blondă . Blondă . Lună . Brunetă . Blondă . Apus . Șatenă . Apus . Cal . Ploaie . Brunetă
- Arabia Saudită a listat pe bursă ARAMCO
- Mai multe frici
- Nu sperați la pensie
- Părinţii cer autobuze şcolare, apoi îşi duc copiii tot cu maşina
- HS Timber Group exportă lemn românesc via Austria
- Designed by clowns, supervised by monkeys
- Ne apropiem de buletine mici
- Blestemul stelelor Michelin
- Cronica de business
- Cronica de business
LMA Mihai Eminescu!
La multi ani???? WTF, tipul e mort!
Ministerul ne ameninta de ani de zile ca vor modifica ceasloavele de identitate.
numai că acum chiar va trebui s-o facă, pentru că, în lipsa noilor buletine, adio ieșiri din țară.
Stai ca iar or sa inceapa pupatorii de moaste cu mitinguri ca scrie 666 pe card si alte alea si se amana implementarea.
@berenger: poti oricand sa folosesti pasaportul
Aia cu pensia… nu stiu ce sa zic. Doar ma gandesc prin ce au trecut parintii mei, de exemplu, care au castigat relativ bine, mediu sau peste mediu si care, in anii 90, vedeau leul devalorizandu-se chiar si cu cateva procente pe saptamana. Adica vizibil de la o zi la alta. Si-s convins ca prin aceleasi temeri au trecut si ei atunci, dar cumva piata a reusit sa se regleze. E adevarat, acum simtim un gol in piata muncii, gol care genereaza aceste temeri privind contributiile viitoare. Dar, ca orice vid in natura, eu cred ca se va umple cumva (prin migratie, cel mai probabil). Insa observ o tendinta foarte pronuntata de a da in spatiul public stiri d-astea alarmiste privind sistemul public de pensii, banii nostri, etc, menite a ne tine intr-o tensiune permanenta.
e campanie pentru majorare varsta de pensionare, amanare/anulare crestere a punctului de pensie si pentru pilonul II.
Politicieni si politistii si doctorii se tem ca nu mai au cine sa le platesca lor pensiile speciale in viitor.
Părinții noștri fac parte dintr-o generație nu atât de numeroasă. În cazul lor raportul pensionari /muncitori era încă subunitar. Deja nu mai e cazul – bugetul de pensii e în faliment de ani buni iar în momentul în care decreteii (cea mai numeroasă generație) încep să iasă la pensie va colapsa complet.
„menite a ne tine intr-o tensiune permanenta”
Eu as zice ca menite a ne tine banii la pilonul 2. Pilon care NU investeste! Doar imprumuta statul, atat face in Romania.
De ce naiba as pune banii intr-un sistem care apoi ma imprumuta tot pe mine dar imi ia comision?
cam multe poze cu femei in ultima vreme …nefasta stie ?
Pai de ce crezi ca a scris articolul anterior?
buletinele
La ora asta buletinele astea mari romanesti nu au nicio valoare in UE pentru ca nu scrie clar DATE OF BIRTH.
Din acest motiv romanii cam au nevoie sa isi faca pasaport, adica alta coada, alt dosar sina, alte echipamente , alte salarii, alti sefi si sefuti, alte neamuri angajate, alti bani, alta distractie.
Eu circul de ani de zile prin UE doar cu buletinul, n-a comentat nimeni nici la granita si nici in aeroporturi ca ar lipsi DATE OF BIRTH sau altceva.
total greșit. circuli în toată uniunea europeană (și, din câte știu și prin alte țări, de la moldova la elveția) doar cu buletin românesc și nimeni nu te întreabă nimic. e act oficial al unei țări ue și e tratat ca atare, adică deschide toate granițele în ue. singurele „probleme” e când te întâlnești cu cineva care are de procesat datele tale. încă n-am văzut birocrat european capabil să citească data de naștere de pe buletinele românești, dar doar îți va cere ajutorul.
„singurele probleme sunt…”, evident. mea culpa.
Ca turist buletinul este ok in UE. Ca diasporean e fara valoare.
Singura problemă cu buletinele românești e că nu au semnătura pe ele (în afara de faptul că sunt ff mari)
@Adi: si untul pe pita cu ce il intinzi? Cu permisul de conducere? E prea mic si mai are si holograma de aia.
Problema cu pensiile aduce o altă problemă: natalitatea. Deja cuplurile întârzie mult aducerea pe lumea a unui copil, din tot felul de motive: studii, finanțe, carieră etc. Se mai adaugă unul: bunicii nu vor mai fi pensionari, deci nu vor mai putea sta cu copilul.
Aia cu stelele Michelin e penibilă. Ok, îi înțeleg pe cei care vor să renunțe, e dreptul lor, însă:
„Eo Yun-gwon, care este unul dintre bucătarii cărora le-a fost refuzată intrarea în <>, explică faptul că acest sistem este unul extrem de crud. El adaugă că chefii muncesc din greu pe tot parcursul anului pentru un test pe care nu știu în ce moment îl vor da. Și nu este singurul indignat. Mai mulți bucătari au dat în judecată acest ghid pentru că le-au fost retrase stele Michelin.”
Omul e indignat că nu îl anunță nimeni când trebuie să dea testul. Păi tocmai asta e faza, prietene. Vor să vadă dacă ești bun tot timpul, nu doar când știi ești supravegheat.
Ăia de au dat în judecată Michelin că le-au retras stelele, iar sunt penibili. Coaie, sunt stelele lor, e ghidul lor, fac ce vor.
Sporul natural în România e atât de negativ nu în primul rand din cauza unei natalități mici (e tot pe acolo) ci pt ca mortalitatea e mai mare decât în vest.
Legat de aia cu muritul singur… a citit cineva „moartea lui Ivan ilici” de tolstoi?!
Pe mine m-a liniștit complet, asa a murit și tata, probabil ca asa voi muri și eu: SINGUR!
A, poți sa ai o suta de membri ai familiei pe lângă tine, tot singur vei fi, fiecare își va vedea de viata lui, cum probabil ca e și normal.
Pam-pam.
„Povestea vietii lui Ivan Ilici era dintre cele mai simple, mai obisnuite si mai zguduitoare.”
Articolul de la protv trebuia sa includa si cateva interviuri din trafic cu parinti ce isi duc copii. Parca ii vad cum striga „sa bage autobuze scolare dom’le ca in afara, sa nu mai stam in trafic”.
„Să bage autobuze ca să își ducă alții copiii cu autobuzul, nu eu”
Ce rahati de oameni…sa-ti puna autobuz separat pentru copii la dispozitie, cu insotitori sa ajunga ok la scoala, dar tu sa fii carnat pana la capat si sa il duci in continuare cu masina. Ce or fi zis „lasa ca se duc aia mai saraci cu autobuzul si se elibereaza traficul sa merg eu cu masina”. A ajuns satul asta fara caini aglomerat la orice ora din zi, fereasca sa ai o urgenta pe undeva unde nu e statie de metrou.
Am destul colegi pe la birou care vor o tara ca afara dar mai merg ocazional pe linia de tramvai, daca ii prinde politia baga plozii la inaintare sau mentioneaza cunostinte in politie…romanisme.
Frica de moarte este marketata foarte mult de religii, pentru cei mai religiosi care mai dati la biserica, ati observat ca in toate liturghiile se insista pe moarte si viata de apoi.
Sunt unele religii in lume, in care moartea se serbeaza, la fel ca nasterea.
în sfârșit o să avem un buletin civilizat
Buletinul civilizat nu va fi facut de UE.
Va fi facut de un mester Manole.