- Mov | Praga | Roșcată | Blondă | Roșu | Menajeră | Philly | Budapesta | Moară | Șosea | Galben | Căscat | Zăpadă | Roșcată | Brunetă | Blondă | Insulă | Brunetă |
- Obor
- Idolul unei generații
- S-a trezit Bușcu să ne explice cum funcționează un supermarket
- 1 milion de ceasuri Apple Watch vândute la precomandă
- Autostrada București-Alexandria
- Trebuia să îl împuște înainte de a arunca toporul
- Autostrada Sibiu-Orăștie are carii și merge la dentist
- Reporterii Vice descoperă chestii noi în 2015
Voi credeați că tâmpenia aia cu McAffee a fost o scăpare, dar ei sunt toți așa, speciali și noi pe internet. - Romantismul la Buzău
- 28 and dumb
- Cât lucrează unii oameni pe zi
Acum cam o luna jumate era intreaga autostrada Sibiu-Orastie. Aparent ca orice minune a tinut 3 zile.
1. cat de rau o duc aia de la Catavencii daca nu-si permit nici macar sa formateze un text ca lumea?
2. Zuckerberg a spus clar ca alea 50-60 de ore sunt numai timpul pe care il petrece in birou. Munca lui e in mod evident mai mult decat atat- probabail ca partea cea mai importanta sunt orele alea pe care si le petrece gandind.
Interpretarea aia e de o idiotenie crasa.
3. DN6 este si a fost intotdeauna crancen de prost. E de remarcat ca nu serveste numai Alexandria, ci tot Teleormanul si o parte din Olt etc.
Si a fost intotdeauna un drum de rahat unde trebuie sa astepti uneori cate o ora prin satucurile alea amarate gen Draganesti Vlasca pentru ca drumul e plin de vaci venind de la pascut sau ducandu-se la pascut.
mai e si chestia ca sunt o gramada de oameni care fac naveta sa munceasca la Bucuresti. E mult mai usor sa faci naveta cu autobuzul decat cu trenul- de la Alexandria la Bucurest cu trenul face cam 3 ore- cu autobuzul 1 hr 45.
intr-o tara normala trenul ar trebui sa fie macar de vreo 2 ori mai rapid decat autobuzul si sa fie principala optiune pentru navetisti. dar vad ca nu e nici macar tren direct din Alexandria, tb schimbat in Rosiori.
acum foarte foarte mult timp imi aduc aminte de o gramada de amarati care faceau naveta de la alexandria la bucuresti- trenul de 3 AM ajungea la bucuresti la 6. 30.
si inapoi- 7 PM din gara Basarab ca sa ajunga in Alexandria la 11.
compara cu 105 minute cu autobuzul sau 90 cu „ia-ma nene” sau taxiurile ilegale.
In calitate de arădean imi prezint scuze publice (pe zoso.ro) pentru gestul concitadinului meu.
In calitate de aradean nu inteleg de ce concitadinul meu isi cere scuze. Omul a gasit o portita prin care poate fenta legea fara ca cineva sa ii poata face ceva.
Să-ți ceri scuze pentru ce? Omul n-a făcut nimic ilegal și cred că nici imoral. În plus, nici măcar nu va câștiga mare lucru. Adică se pare că fiecare câștigă cam de o bere, iar arădeanul se va detașa cu un bax de bere.
si uite aici ceva mai interesant https://www.huffpost.com/entry/romantic-comedies-failing-women_n_7026302?ncid=fcbklnkushpmg00000063 comediile romantice si rahaturile de genul asta chiar fac rau pentru ca toate lelitele se asteapta sa se ciocneasca si ele de fat frumos in starbucks.
deci premiul pentru bonuri fiscale o sa ajunga la vreo 3-400 lei. cu astia mazare cel mult isi aprinde un trabuc cubanez mai tras de umezeala. decat ponta da premi
Un 30-40 lei (dupa impozit) e mai realist, desi e posibil ca suma sa fie chiar mai mica de atat.
@nicu: nu se spune „decit”, ci mai degraba „dahcit”. Si ce anume da Ponta, ca nu vad prea bine?
@Dan: Cred că mai realist o să fie să vii cu bani de-acasă.
Sugestiva poza cu „blocajul” din alexandria … un mcv, o linie dubla continua si multe masini care merg probabil cu aceeasi viteza cu care merge mcwu de politie.
Eu nu îi înţeleg pe americanii ăştia cum nu-şi găsesc de lucru. Eu lucrez de aici pentru ei (şi nu, nu lucrez pe bani puţini ca să zici că e chestiune de costuri) şi trebuie să-i refuz pe unii, iar alţii aşteaptă la rând să termin un proiect ca să mă pot apuca de al lor, sau chiar plusează la bani.
Sunt chiar aşa de paraleli cu realitatea? E greu să ştii să-ţi faci un CV frumos? E greu să studiezi 10 minute compania la care vrei să te angajezi ca să afli cum să te vinzi mai bine lor? Mai ales că azi totul e la un google search distanţă.
Eu aşa fac cu toţi clienţii, trebuie să ştii şi să te vinzi până la urmă, asta este realitatea în care trăim, ne adaptăm sau murim.
Singura problemă care aş putea-o vedea este că au veşnic pretenţia (ca boul din articol la 28 de ani) că alţii să-i înveţe, alţii să-i caute, alţii să-i angajeze, alţii să-i plătească. Şi mai ales pe ce sărăcie de domeniu, networking? La aia nu îţi trebuie college, îţi trebuie nişte cursuri şi certificări Cisco şi câteva cărţi de management/best practices citite pe lângă ca să-ţi faci ideea de ansamblu. Şi îţi trebuie multă muncă, studiu individual şi experimentare că multe chestii nu-s deloc documentate, sau ei zic că merge şi de fapt nu merge, etc.
Curios sunt, ca idee, dacă respectivul cu networking, are acasă câteva servere (la ei găseşti PC-uri SH la preţuri derizorii), routere, firewalluri sau alte echipamente pe care să poată scrie în CV că studiază. Diverse platforme, Linux, Windows, combinaţii, diverse scenarii (e plin netul de cărţi şi cursuri) sau doar are pretenţia că are diploma şi gata.
Trebuie să vadă şi angajatorul ăla că ai un pic de self-reliance nu că vei trebui dădăcit de un alt angajat pentru că atunci el pierde de 2 ori. Odată că îi dă salar la respectivul care e paralel, şi încă odată că plăteşte un angajat să-l înveţe pe cel nou în loc să facă chestii productive. Aşa mai bine nu angajează ci caută în continuare pe cineva mai calificat.
Articolul la care te referi (din biznis insider) e scris intr-un context mai larg, legat de costul universitatilor din SUA raportat la posibilitatea absolventilor de a-si rambursa creditele – asta evident in conexiune cu gasirea unui job. Baiatu’ de 28 de ani a facut de fapt o scoala de sub-ingineri la „Titu Maiorescu”, cumparandu-si diploma insa nu si cunostintele necesare pentru a trece de vreun interviu de angajare. Privit in aceasta cheie articolul parca face sens, nu?
el asta zice, că a frecat duda la facultate degeaba și nu l-a lăsta nimeni corijent, au preferat să-i ia banii în continuare.
Păi nu e fix acelaşi lucru şi la noi?
Orice om cu minim 2 neuroni ştie cât de mult e valabilă o diplomă de la Spiru Haret de exemplu, doar că la noi în general oamenii capabili merg acolo doar ca să ia foaia. Mi se pare hilar ca oameni incapabili să meargă la aşa ceva şi să aibă pretenţii de a învăţa.
Plus, nişte noţiuni elementare de business: scopul şcolii e să facă profit, scopul tău este să acumulezi cunoştinţe. Dacă vezi că nu acumulezi cunoştinţe îţi ceri banii înapoi şi la revedere, mergi altundeva.
Ştiu că în SUA este imens costul unei facultăţi, dar de asemenea sunt o grămadă de posibilităţi de a fi finanţat, doar să nu fi genul care stă cu mâna întinsă şi aşteaptă ca cineva (statul, şcoala, părinţii) să-i rezolve problema.
Exact de acolo a pornit tot rahatul de fapt. Nimeni nu ar fi mărit costurile de şcolarizare în aşa hal dacă guvernul nu garanta împrumuturile de studii, care se pot lua mult mai uşor (de plătit e altă poveste) decât cum era înainte, fără garanţie de stat.
Banii au devenit mai ieftini, automat şcolile au ridicat tarifele din simplul motiv că puteau, şi clienţii îşi permiteau.
Deşi ca şi idee îi înţeleg, practic statul garantează şcolarizarea popendulaţiei viitoare plătitoare de taxe şi impozite, cu cât mai mari salariile, cu atât mai mari impozitele adunate la stat, în esenţă e idee bună.
Problema este că mereu apar şi profitori, iar unde sunt profitori, trebuie să apară şi marfa principală: fraierii.
cred că diferența majoră este că la noi ai nevoie de hârtie pentru a ajunge middle management, deși știi să faci ce presupune jobul, iar la ei ai nevoie de școală ca să înveți. de pildă, eu nu am nici un act care să ateste că sunt bun de network IT asistant, chiar dacă am făcut jobul ăsta aproape doi ani de zile. când era vorba de promovare, era aceeași discuție: mergi și fă un curs de kkt, acreditat, și vino cu foaia.
Asta este foarte adevărat, avem o mentalitate ultra-fixată pe hârtii.
Recent Ponta anunţase că salariile la stat (noua grilă de salarizare, bla bla) vor fi în funcţie de nivelul de studii şi atât.
Îţi dai seama că abia aşteaptă facultăţile private să intre legea în vigoare? Vor printa diplomele la imprimerie direct, toţi vor fi masteranzi, doctoranzi se va umple statul de cercetători în astrofizică
știu asta. la noi, din 200 de studenți intr-un an, vreo 10 n-au terminat. ca licența au luat-o doar 1/5, asta e altă poveste, care nu privește facultatea.
Supermarketurile nu au cedat santajului de Paste si a aparut articolul. E atat de simplu.
Nu știu dacă cei de la turnulsfatului sunt retarzi sau e doar o greșeală punctuală, dar mi-a atras atenția un banner și la clic în loc să se deschidă ce trebuie, s-a încărcat iar articolul, în tab nou. Idem la fiecare clic, indiferent de browser.
sa mai zica cineva, ca Buzaul nu-i in Moldova