Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

32 comentarii

  1. Ghetea, 60+ ani, și-a început cariera la Banca română de comerț exterior și are doar 30 ani în sistemul bancar.
    plm, băieții din presă nici să dea o limbă’n cur nu mai sunt în stare fără să îl deconspire.

  2. S-au scumpit maica, dar a marit si pensiile…

  3. Sincer, padele nu cred ca-s inutile. Mi se par foarte utile indiferent de tipul de masina pe care il conduci.

    • asta venisem sa zic si eu

    • Mai ales cuplate cu o transmisie manuală să simți mașina

    • pe o mașină cu motor de 1 litru și 70cp.

    • Personal topul mi se pare foarte prost cu totul.

    • @Ionut aici sunt de acord cu tine. Desi folosesc rar padelele pe volan, sunt foarte utile pentru controlarea franei de motor cand cobori de la munte. HUD-ul e absolut genial, vezi absolut tot ce te intereseaza fara sa iti iei ochii de la drum (viteza, selectezi postul de radio sau melodia, vezi cine te suna sau poti sa cauti prin agenda, plus limitele de viteza pe sectorul respectiv de drum). Voice control am folosit doar de vreo doua ori, pentru a seta GPS-ul, iar unde nu intelege te pune sa spui pe litere, in engleza. Daca nu te descurci, ghinion…

    • Corvette C7 are manuala si padele, si nu din greseala. Sunteti amuzanti astia care scrieti sarcastic despre masini din metrou sau troleu.

    • Sunt cu adevarat inutile gizmo-urile electronice care au sens in alt context dar care in masina nu pot fi folosite in siguranta sau eficient. Touch screen-ul e aur curat pe telefon, dar in masina trebuie sa apesi/rotesti butoane in timp ce ochii sunt atenti la drum, deci le cauti pe pipaite si memorezi pozitia lor. Comenzile vocale au sens cand esti singur acasa, in liniste, nu cand ai pasageri in masina si vorbesti singur, ignorandu-i, si aia mai fac si galagie.
      De altfel, cu cutia automata electronica m-am obisnuit rapid, HUD n-am folosit dar mi se pare ca te ajuta sa fii atent la drum. Niciun cunoscut cu masina cu padele nu le foloseste, aici poate au dreptate, desi eu le-as incerca.

    • Nu știu celelalte, da HUD-ul cred că e absolut must have. E foarte comod și util, mai ales dacă îți arată și limita de viteză pe tronsonul pe care te afli. Și GPS-ul fără să te uiți lateral. La drum lung e foarte foarte util.

  4. Energia electrică, în topul scumpirii
    Si chiar i-au crezut ca plafonează preturile, timp de trei ani încă :)

  5. Acum am inteles si eu urarile din tweet-ul de ieri :)

  6. Stirea cu Amazon e foarte trista, mai au de rezolvat cateva probleme: manevrarea produselor de diferite dimensiuni, auto-service pe roboti etc.
    Urmatorul pas o sa fie domeniile din agricultura ne-mecanizate inca ( culesul de legume si fructe).

    Tin minte acuma vreo 7 ani cand am facut ceva service pe un parc solar, unde era plin de angajati ce instalau suporturi pentru panouri fotovoltaice, cabluri, panouri etc.
    Acuma 2 ani ne-a fost prezentat la firma un filmulet, unde roboti mobili bateau stalpi pentru panouri solare singuri, si din urma venea un pickup cu 2 angajati ce agatau panourile gata cablate. Robotul ala batea stalpi 24 din 24 si daca avea o problema trimitea un sms la tehnician sa vina sa rezolve dilema. Si avand in vedere ca firma contractase inca 2 roboti din aia, zic ca video-ul nu era unul promotional.

    • Eu chiar ma asteptam ca Amazon sa aibe deja roboti de impachetare, acum 7 ani instalam asa ceva prin depozite si nu erau o noutate. Nu mi se pare chiar asa trist, avand in vedere ca oamenii pe care ii inlocuiesc trebuiau sa isi faca nevoie in sticle din cauza programului prea strict.

    • Eu tot cred ca e trist , modul in care Amazon rezolva problema abuzurilor e prin inlaturarea angajatilor.
      Din articol reiese destul de clar ca ei se ascund cu ce planuri au, deci sunt perfect constienti de impactul automatizarii. Probabil in multe locatii inca au angajati pentru ca am cerinte pentru subventii de onorat.

  7. asta nu înțeleg bătrânii, că degeaba le măresc lor pensiile cu 100 de lei când de fapt vor crește prețurile la majoritatea produselor, curent, gaz, benzină

    • Preturile oricum se scumpeau. Nu uita ca a crescut barilul la 200 de coconei de la 150…

    • asa am auzit si eu. ce zici, ne deschidem o fabrica de preturi?

    • Nu trebuie. Verifica aici decembrie vs aprilie. Partea proasta este ca traim in romania si nu se va ieftini niciodata chiar daca pretul scade…
      https://www.boursorama.com/bourse/matieres-premieres/cours/8xBRN/

    • @verdenpom, cand vei veni cu un grafic in care sa se vada ca costul unui pret va urca in sus in loc sa coboare in jos, atunci sa ne zici ca se scumpesc preturile.

      PS hai ca n-am chef sa mai lungesc mult pelteaua. vezi ca eu nu cumpar preturi, nimeni nu o face. nu au cum sa se scumpeasca preturile.

      SCUMPÍ, scumpesc, vb. IV. 1. Tranz. A mări prețul unei mărfi, a vinde mai scump. ◊ Refl. pas. Se scumpise hârtia. ♦ Refl. (Despre oameni) A cere prețuri (mai) mari. 2. Refl. (Despre oameni) A se tocmi mult; a se calici, a se zgârci (când vinde sau cumpără ceva). – Din scump.

  8. cutii automate, scaune incalzite, kituri de pana, centuri de siguranta, semnalizatoare si de multe ori soferi.

  9. top 10 articole inutile de pe business insider

  10. https://youtu.be/uW3zOo3AlGA
    O fi incurcat padelele intre ele?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.