Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. 4. Sa vina minerii! Da cărbune mai avem?

    00
  2. 2. Trăiască contabilii din BNR, ASF & ABR, bancheri nu-s.

    6. Aia 35% rămân nucleul dur. N-ai ce sa le faci.

    00
    • Păi, dacă facem un calcul simplu, banal, PSD are ~500.000 membri.
      Dacă fiecare membru are familie automat adună în medie 3 voturi, membrul respectiv inclus. Iarași, dacă fiecare membru reușește să mai convingă încă un alegător deja ajungem la 2.000.000 voturi…

      00
  3. NOU
    #6

    La 9. , in Cronica de Tehnologie la stirea 5….
    O nouă săptămână ,o nouă bubuială în crypto….

    00
  4. #8: „Aproape 40 de milioane de japonezi au rămas fără conexiune mobilă în cursul weekend-ului trecut, în unele cazuri lipsa semnalului persistând și luni.” – aș mai completa că și în Canada s-a întâmplat asta, tot în weekend. A picat cel mai mare furnizor de internet & mobile de la ei și, deoarece avea monopol, au fost afectate mai multe lucruri deodată: băncile (adio plata cu cardul sau retras bani cash de la ATM), apelat la liniile de urgență etc.

  5. La 8… oare cum am trai un weekend intreg fara internet…

    00
    • Este destul de grav daca ramanem un weekend fara internet. Nu ne gandim doar la partea de entertainment, multe alte lucruri din viata noastra depind de internet. De exemplu nimeni nu ar mai putea sa faca plati cu cardul (si nici sa retraga bani de la ATM).
      Cum ar fi sa te trezesti la jumatatea autostrazii cu rezervorul gol si fara posibilitatea de a alimenta sau de a iti cumpara alimente?
      Sau sa ai nevoie sa cumperi medicamente esentiale (cum ar fi insulina) si sa nu ai bani sa faci asta?

      00
    • Cardurile functionau si inainte de omniprezenta Internetului. In principiu de-aia unele sunt „embossate”, ca sa poti obtine o chitanta prin simpla trecere a unei hartii pe deasupra cardului. Practic functioneaza ca un cec, furnizorul putand sa incaseze pe baza chitantei bani ulterior din contul tau.

      Bineinteles, trebuie ca si comerciantul sa accepte astfel de plati. In strainatate am vazut in mai multe locuri metoda asta de a incasa banii fara vreo conexiune la Internet, in special in locurile izolate. Mi s-a intamplat prin toata Europa si de foarte multe ori in Turcia si SUA. Tocmai de-aia am ramas cu Visa Classic, e una din cardurile „embossate”.

      In Romania acum vreo zece ani, acceptau la KFC metoda asta, dar sunau la banca sa verifice inainte daca ai suma de plata disponibila.

      00
    • @Andrei G: pentru astfel de cazuri este recomandat ca mereu sa ai numerar la tine, nu pleci la drum fara un leu in buzunar. Mereu trebuie sa ai suficient pentru cateva zile macar.
      Si cine pleaca la drum fara plin facut? Caut sa alimentez daca am ramas cu jumatate de rezervor cand sunt la drum, putem sa ne luam cateva masuri de precautie, pentru astfel de cazuri, mai ales ca exista precedent!
      Suntem practic pusi in garda ca se poate intampla, daca nu avem decat card, scuze dar chiar este vina noastra

      00
    • @Andrei G – pentru situatii din alea este bine sa ai mereu ceva cash la indemana. Stiu ca majoritatea refuza ideea, dar eu unul mereu am 100-200 de ron in portofel. Nu se stie niciodata.

      00
    • @garm bune sfaturi. 100 de lei ajung pt benzina consumata in 100 km. Hotel nu poti lua o noapte, deci suta de lei o tii pentru guma de mestecat si un covrig

      00
    • Eu personal cred că aș trăi un pic mai bine fără net un weekend din când în când. N-aș mai deschide telefonul imediat ce am deschis ochii și n-aș mai fute o grămadă de timp aiurea.

      00
    • @Garm,,pentru situatii din alea este bine sa ai mereu ceva cash la indemana. Stiu ca majoritatea refuza ideea,,. Departe de mine dorința de a începe o polemică pe tema asta, dar de unde dracu ai scos concluzia cu ,,majoritatea care refuză să aibă cash ?,, Ăia doi-trei hipsteri colegi de birou?

      00
    • @Rumbu, este clar ca in Romania nu merge partea aceasta cu plata cu cardul fara acces la internet pentru ca am vazut multe situatii de magazine mari (sau benzinarii) care au avut probleme temporare nu acceptau plata cu cardul.
      In plus, nici sunatul la banca nu prea ajuta fiindca de multe ori Call Centerele sunt remote, fara conexiune directa catre serverul principal.

      @Mirela, da, ar fi bine atunci cand plecam la drum sa avem rezervorul plin, un bax de apa, cateva produse alimentare neperisabile, dar calorice si eventual 1-2 pături in cazul in care iarna ramanem blocati pe drum. Dar nu inseamna ca se si intampla asta in realitate. Este suficient ca doar 10-20% din soferii care au ramas fara benzina sa nu poata alimenta si deja discutam de o problema.

      00
    • @Pablo – adaptezi suma la situatie. Eu ma refeream la activitatea de zi cu zi. Evident ca pot aparea mereu situatii in care ai nevoie de mai multi bani, dar trebuie sa fim realisti.

      @Paco – ma refeream la majoritatea celor care comenteaza pe aici. In cercul meu de cunoscuti eu, ala care are cash la el, sunt considerat „ciudat” :)

      00
    • @Garm, la mine în sat cănd se adună norii de furtună, pică tot mai puțin curentul și țiglele de pe case. Am avut un nene, așa mai cu față de inginer, care a cumpărat o sticlă de apă ( 1,5 euro), și a vrut să o plătească cu cardul.,, A picat sistemul, dom inginer. Nu aveți cash?,, Nu. Nici un euro? Nu. Bine, să fie pentru copilași, plătiți data viitoare,,.

      00
    • @Pablo, hotelul nu trebuie sa il patesti instant asa ca practic te poti caza cu 0 lei

      00
  6. NOU
    #20

    deci clar ne plac blondele…colega stie?

    00
  7. 2. aia cu inflația de 15% (lăsând deoparte interminabilele discuții despre ce înseamnă de fapt acel 15%) ar putea deveni o amintire frumoasă, un fel de „vârstă de aur” de care îți aduci aminte fără să fi convins că a existat vreodată.

    sunt multe motive pentru care euro scade abrupt în raport cu dolarul, unul din ele (și nu ultimul) fiind că mulți au calculat cam ce înseamnă ca Berlinul să treacă la nivelul 3 de criză (când guvernul federal preia controlul pieței de energie). închiderea industriilor ne-esențiale ar înseamna ca în inima Europei între 10 și 20 milioane de oameni să intre în șomaj tehnic – și cu inflația în zona euro de +20%, is anybody’s guess cât va fi la periferie.

    Germania are nevoie de câțiva ani pentru a se decupla de gazul rusesc și în această perioadă ei nu altă soluție decât pur și simplu să-și ardă imensele rezerve pentru a împiedica degradarea generalizată a societății. într-un scenariu european „it’s every man for himself”, România se va duce direct la nivelul anului 1988.

    00
    • culca-te tataie, era vinul stricat

      00
    • actually, principala cauza e lipsa cresterii dobanzii la banca centrala europeana. Pe cand americanii au marit-o de 2 ori. urmeaza si in EU dar aparent cu intarziere. iar intarzierea asta costa, contrar asteptarilor.

      00
    • @Robert. BCE-ului îi este „frică” că mărirea dobânzilor ar trimite statele cele mai expuse (Italia și Spania; poate și Franța) „into a death spiral”.

      00
    • principala cauza sunt mai multe si sunt strans legate de dolaru murican, chestia e ca oamenii doreau de un deceniu sa aduca euro la paritate cu dolaru, se pare ca a reusit. restul e politica de razboi, da, pe tv nu se discuta in vreun fel asta, se propovaduiesc alte kkturi cu alte cuvinte sa dea bine la spalatii pe neuron

      00
  8. 6. idee: daca intram in criza, PSD-ul nu trebuie scos de la guvernare sub nici o forma!

    00
    • pleaca singurei, nu ii da nimeni afara. in fond, premierul e de la psd-ul galben

      00
    • exista o cale ca cetatenii sa tina psd la guvernare in timpul crizei?

      00
    • Pleaca singuri, daca vad ca situatie devine prea maro. Doar ca nu chiar acum, probabil in a doua jumatate a anului 2023.

      Metoda cea mai simpla: incearca sa impuna o masura mega-populista si cvasi-imposibila, de exemplu o masura care ar duce deficitul public pe la 15% din PIB. Masura nu trece, evident, iar ei isi dau demisia in bloc si trec in opozitie. Evident, PNL va ocupa in toata sceneta asta cealalta parte a scenei, aia de partid responsabil cu banul public si cu stabilitatea financiara a tarii.

      Evdient, apoi vine iarasi un guvern tehnocrat votat de PSD si PNL care duce cumva tara pana la alegeri. Apoi lumea voteaza iar PSD si PNL si povestea se repeta iar si iar, ca intr-un serial prost, care refuza sa se termine.

      00
  9. „Angajații din România sunt pe ultimul loc, cu o medie de 31,3 ani, în ceea ce privește durata vieții active de muncă în UE, la nivelul anului 2021, conform Eurostat.”
    Cred că e normal să fie media acolo din moment ce avem atât de multe categorii de speciali. Ar mai fi şi cei care se pensionează pe caz de boală inventată, dar măcar acolo sper că sunt mai puțini decât în trecut (un număr mare s-a produs în vremea privatizărilor).

    00
  10. 4. Si cu Cernavoda ce facem? Nu mai bine bagam si niste fonduri acolo?

    00
  11. 7. Cotatia petrolului e in dolari; dolarul s-a apreciat semnificativ fata de EUR si implicit fata de LEU; deci da e posibil sa nu scada preturile la combustibili.

    00
  12. 2. Inflația e la 15%

    Real poate dublu sau mai mult.

    00
  13. 5. Nu-s eu așa răzbunător din fire dar, in cazul astora, sa moara în chinuri toți părtașii la mârșăvie! N-au bani, ah???

    Că să vă faceți o idee, in pandemie, dădeau primăriile (direct sau prin societățile lor) 400 eur pe buc de tableta jaf vonino! Aceleași tablete ambalate, noi, le vinde citr cu 75 eur/buc. Și nu le cumpără nici dracu!!!

    Atunci aveau bani???
    Diferența de peste 300 eur, prejudiciu, o supotta cineva????

    Sugeți pla!!!

    00
  14. Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, reclamă, marţi seară, ”o mârlănie” pe care au comis-o ISU şi Primăria Sector 4, respectiv faptul că, în loc să pregătească cele 64 de milioane euro acordate ca daune morale, au depus contestaţii la solicitările executorilor. … nu intereaza de fapt pe nimeni de parnaie si dreptate…Its all about the fucking money…

    00
  15. De vreo 10-14 zile , dupa reducerea cu 50 bani, la Petrom pretul nu s-a mai schimbat nici cu un ban. 8,11 lei cu 8,69 lei.
    Probabil in 1-2 ieftinesc la 8,10 si 8,68 o zi, apoi 8,21 / 8,89

    00
    • Am observat si eu mangleala asta.

      Cand se anunta ca barilul s-a scumpit, in 2 minute apar modificari la pompa. Cand pretul barilui se duce in jos cu 30% si ramane asa cateva zile bune, ingheata pretul la pompa.

      Maaarsh.

      Apropo, reducerea de 50 de bani de ce nu s-a aplicat si la GPL ?

      00
    • @Vlad pt ca gpl-ul nu are accizele benzinei din cate stiu. Discountul era pt discount la acciza

      00
  16. au gasit si arma „furata”

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)