Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Cred ca fix la racheta o doare pe Sorana Cîrstea de comentariile retarzilor.

    • din păcate, o doare. trebuie să fii pesedist să fii imun la toată ura îndreptată împotriva ta, or, sorana nu-i pesedistă și, spre deosebire de aceștia, ea chiar nu-i vinovată cu nimic.

    • În general sportivii din liga mare suferă de o boală fără leac: vorbitul prea mult. Ai venit să îmi iei mie interviu? Păi hai să vorbim despre mine, nu despre x sau y. Ce mă interesează pe mine ce face x sau y? Du-te și ia-le interviu lui x și y dacă vrei să știi ce fac, eu aici și acum vorbesc despre mine și despre evoluția mea profesională. Și asta e valabil peste tot, indiferent de nație sau de sportul practicat.

    • „Eu nu prea vorbesc cu presa, de obicei încearcă să-mi răstălmăcească cuvintele.”
      Esti un analfabet functional Ionut.

    • Salutări mamei tale.

    • Ionuț drăguțule, tu ar trebui să primești un ban permanent pe blogul acesta.
      În acest mod se va curăța mediul toxic pe care îl împuți cu respirația ta mentală pe lumea asta.

    • Din nefericire pentru tine aici nu este ograda ta și nu face orice suferind regulile.

    • Poate ne explici în detaliu ce doreai să exprimi în ultima propoziție.

  2. Articolul ala de la EuropaFM este o manipulare de joasa speta. Adica sigura ca s-au scumpit, am inteles ca vrei sa scoti in evidenta asta, dar nu ma jigni folosind date false. Litru de lapte 2,69 lei si acum de 2 ori mai scump? Sa fim seriosi, nu am mai luat lapte cu 2,69 de vreo 10 ani cel putin. Clar nu e acelasi brand sau si daca e, clar nu e exemplu relevant.

    Fix comportamentul asta da apa la moara psdistilor care spun ca si ceilalti manipuleaza si mint. Pentru ca asa e. De ce naiba sa faci smenozeli din astea de joasa speta cand poti scoate in evidenta acelasi mesaj si folosind date reale. De ce trebuie sa minti?

    • Am analizat si eu bonurile in cauza, de exemplu la lapte ultimele doua bonuri sunt cu lapte integral (3.5%), celelalte nu specifica deci probabil e de 1.5%. Cutia de praline din ultimul bon este de 400g, cutiile celelalte nu se specifica cantitatea insa nu prea intalnesti bomboane cu lichior sau coniac la 400g. Becul cu led difera si el intre doua bonuri, pe celelalte nu am mai cautat/gasit. Nu ai cum sa faci o astfel de „cercetare”, ori iei produse omogene (gen pulpe de pui, nu conteaza ca sunt Lili Gri sau Avicola) ori identice (daca ai luat in 2016 lapte La Dorna 1.5%, ia si acum acelasi lapte). Bine ca nu compara si bere Newmarkt cu bere artizanala si branza bulgareasca cu Roquefort.

    • Partial corect. Laptele Pilos 1.5% era 2,xx lei la Lidl. Problema e ca garantat acelasi bidon de lapte nu e 6 lei acum.

    • @Floo, e 3,70 sau cam așa, cel de 3,5%, care era 3,50 e sărit bine de 4 lei.

    • Bine ca da pisicii mancare umeda , nu doar granule, ca sa nu apara probleme cu rinichii.

      In schimb, baga la șanț tot felul de alimente nesanatoase pline de nitriti (salam, sunca, crema de branza, salam Semenic, muschi file, pateu, chiftele de pui, carnati picanti) + ceafa de porc. NICI UN FRUCT SAU O LEGUMA !

      In ritmul asta pe la 40 trebuie sa-ti apara o boala autoimuna – cat sa mai reziste si organismul la atata otrava?

  3. la stirea cu bruiatul: Ba pe bune!? Exista oameni care tin 6000 lei in masina peste noapte? damn!

  4. Mai baga si tu blonde

  5. la faza cu evoluția prețurilor sunt multe care nu-s în regulă. nimeni nu contestă scăparea inflației de sub control, nimeni nu contestă prețurile actuale din acea listă, mai mult, spun clar, psd e vinovat exclusiv pentru actualele creșteri de prețuri, dar, de exemplu, un litru de lapte care costă acum 5,99 nu a costat niciodată în ultimii 7 ani 2,63 lei. în februarie 2017 găseai lapte la 2,63 la pungă, mărci proprii ale supermarketurilor, care acum e puțin peste 3 lei. ce găsești acum la 5,99 (napolact la 3,5%, de exemplu), era, în februarie 2015, 5,09 lei. valoarea coșului de cumpărături a crescut, dar nu cu 50%. estimarea, în dreptul meu, e de 15%.

    • Sunt multe variabile in treaba asta :) … Adica daca chiar daca te duci in acelasi supermarket si cumperi fix aceleasi produse, diferenta de pret de la o perioada la alta poate avea o multime de cauze: producatorul a crescut pretul din diverse motive, supermarketul a crescut pretul din diverese motive ( cel mai frecvent pentru maximizarea profitului), situatia din piata pentru produsul respectiv ( creste pretul la lapte/scade pretul la lapte) etc. Inflatia nu o putem determina asa :) Sigur ca ce-a facut PSD-ul de cand guverneaza are foarte mare influenta insa nu e doar asta din pacate :)

    • a fost oferta de lapte marca proprie Kaufland pe la 2.4 lei acum 2 saptamani… este clar ca incearca sa manipuleze si astia cu articolele lor, emotiile negative vand… eu iau lapte de la un om cu vaci, pretul a ramas 3 lei pe litru in ultimii 4 ani

    • haidi bre, la inceput de 2017 luam lapte Oke 3.5% cu 3.4..3.6 lei. Acu e 5. Oua luam cu 7-8 lei, aceeasi marca e acum 10, mai scump ca in UK.

    • @ geretus, variațiile de prețuri de care spui tu există, dar sunt temporare. a fost criza untului și a ouălelor, de exemplu, acum vreun an, care a dus la creșteri de 20-100%. sau cartoful, de exemplu, are un preț foarte volatil nu doar de toamna până primăvara, ci și de la an la an (2018 a fost an prost pentru cartof și asta face ca acum prețul lui să fie de cel puțin 2 ori mai mare decât în primăvara lui 2018). să nu mai spun de bere, care e cu 20% mai ieftină iarna. de ce e responsabil direct psd, prin politicile sale economice, este dinamica generalizată de accelerare a creșterii prețurilor ce rezultă nu doar dintr-o creștere mai mare a cererii (și atunci inflația e oarecum normală), ci din fragilizarea mediului economic, atât prin noi taxe, cât și prin atacuri continue la adresa celor care îți aduc marfa pe raft. riscul de țară se vede în prețul oricărui produs, fie că acel produs e un credit sau o bucată de pâine.

    • ce ai spus tu legat de cartof este valabil si pentru grau (faina in principal ca derivat), 2018 a fost un an prost pentru ca au fost inundatii prin aprilie mai si a reiesit mult grau de proasta calitate… si nici prin alte parti nu a fost mai bine, vezi Rusia care era sursa de grau ieftin in piata… nu poti spune toate scumpirile in carca politicilor economice

    • In cazul meu pot sa fac o estimare a cosului saptamanal, ca asa fac cumparaturile. Si bat mereu cam pe aceiasi suma. Eu zic ca in ultimii doi ani am avut o crestere cam de 25%. Cam tot ce e produs ambalat a luat-o in sus (s-a aplicat din greu si smecheria cu miscorarea cantitatii/unitate), la fel produsele lactate. Saraca carne de porc sta tot pe acolo, am auzit care produc pe unii ca piata e foarte sensibila la pret si cad vanzatile foarte rau daca mai cresc pretul.

      Dar cel mai rau a fost la servicii. Un tuns de cartier a ajuns de la 12 lei al 18 lei in mare goana. Spalatoria unde mergeam sa spal masina in mod convenabil (sala de asteptare, wifi, o cafea, chestii) a sarit de la 25 de lei la 35 de lei al naibii de repede. Taxa platita unui club sportiv pentru copii a rupt-o si ea la fuga: 30% crestere in doi ani. Vorbesc de Bucuresti, ca sa fie clar. Apartamentul pe care il inchiriez pe litoratul nostru de ani de zile a ajuns de la 220 de lei la 280 de lei.

      Pe scurt: daca in ultimii doi ani ai avut minim 15% crestere de venit anual in lei, bravo, ti-ai pastrat puterea de cumparare. Daca ai avut peste, si mai bine, ai crescut ca putere de cumparare. Daca esti sub 15% crestere anuala in lei, cam naspa.

      P.S. Statisticile oficiale oricum sunt niste balarii care nu au legatura cu realitatea.

  6. In 2018 dadeam 400 de lei pe aceleasi lucruri pe care inainte dadeam 250. Si multe dintre produse au devenit de o calitate mai proasta…dar asta e ceva normal cand dublezi pretul.

  7. La comparația Europa FM.
    Demersurile astea sunt fix politice. Adica motivate politic, nu facute cu buna-credinta.

    Nu am vazut niciun articol in ianuarie 2016 care sa arate ca niciun comerciant nu a scazut pretul cand TVA a fost redus la 1 ianuarie. Toti l-au absorbit si gata. La raft nu s-a simtit nimic.

    • Singura problema e ca toata chestia e afectata cam al dracu’ de politica, oricat vrem sa evitam asta. Cand capitolul bugetar cu salariile creste in doi ani cu 44%, apar sume uriase aruncate in consum. Anul asta se prevede o crestere de inca 25% a acestui capitol bugetar! Nu mai spun de pensiile speciale, care au ajuns pe la 8 miliarde de lei si cresc in continuare.

      Asta in ani in care cresterea economica e de 4-5%.

      Sumele astea uriase aruncate in consum duc la inflatie.

      Nu mai fugiti dupa fenta cu „comerciantii sunt lacomi si cresc preturile, din cauza lor e inflatie”. Daca nu ar fi multi bani in piata, ar creste degeaba preturile, ca ar ramane cu marfa nevanduta.

      Partea naspa e cu ceilalti, adica nefericitii care lucreaza in mediul privat. Ei nu au parte de asa cresteri si primesc toata inflatia asta direct in plex. Poate nu stiati, salariul mediu brut in mediul bugetar a crescut cu mult mai repede decat in mediul privat. A ajuns deja sa fie cu 2000 de lei mai mare decat cel in mediu privat.

    • Cristian: Observi cati sunt contra postarii tale. Nu e ok sa spui ca a scazut tva-ul si preturile au crescut. Daca mai ziceai si de preturile la benzina/motorina care au crescut cand pe piata mondiala au scazut, te umpleau de injuraturi, postac, platit de rusi, troll etc. Cel mai bine este sa zici ca e ok ce au zis aia de la radio si sa-i condamni pe nasoii astia care de 2 ani fac numai prosteli.

  8. nu stiu de voi, dar eu nu am mai vazut demult mere atat de ieftine… cu toate ca sunt importate, mere la sub 2 lei nu erau nici prin 2010…

  9. in rest preturile de oferta la carne au ramas cam la fel, Kaufland are spata la 12 lei de acum 2-3, pulpa 13 lei si cotletul fara os la 15.50-16 lei… chiar si taranii romani au inceput sa se adapteze si sa produca calitativ si la preturile pietei, am vazut cotlet cu os la 12 lei gata feliat

  10. @zoso vad ca a revenit metoda telecomanda…

  11. la faza cu preturile, trebuie avuta in vedere si influenta intermediarilor asupra modului in care evolueaza pretul… ca tot vorbeam mai sus de mere, aceleasi mere pe care le gasesti in Kaufland la sub 2 lei, sunt pe tarabe in piete la 3-3.5 lei…

    • @pawemperor, da, mă, gata, am înțeles! Azi tu ești „cadrul” care se ocupă de blogul lui Zoso. Ne-am prins. Am înțeles care e directiva partidului, tu ți-ai făcut datoria și ai explicat cum creșterea prețurilor n-are legătura cu politicul, este ok. Poți să mergi să decontezi pe ziua de azi.
      Lasă-i p-ăștia care dădeau pe un coș de cumpărături 600 de lei acu’ un an, iar acum dau 900 pe același coș, să-și vadă de durerea lor. Dacă tragi iar paiul scurt luna viitoare, când se scumpesc țigările și alcoolul, te așteptăm aici iar.

    • doar un om normal, care traieste din oferta in oferta… cel mult puteai spune ca sunt piscotar de la Kaufland, fml =))))

  12. astazi are loc groundhog day editia taximetristi: in care niste idioti blocheaza o intersectie si asa vai de ea, ca sa demonstreze ca sunt mai buni decat uber

  13. de observat: nicun comentariu la articolul cu lck

    • e bine că au găsit unii la naftalină 18 dosare în care e implicată. Gata au nenorocit-o

    • probabil singurul motiv datorită căruia avem o șansă să scăpăm de pesediști e incredibila lor prostie. ei nu realizează că orice critică de-a lor la adresa lck e un mare pas ca ea să devină prim procuror european. dacă ar fi avut o jumătate de neuron, discursul lor ar fi trebuit să fie exact invers: lck e bună pentru funcția aia. de abia atunci ea ar fi devenit suspectă în ochii responsabililor europeni

  14. Apropo de „Goana dupa clickuri” din pacate online-ul se transforma tot mai mult intr-o mizerie. Cred ca este si un cerc vicios: romanii nu prea vor sa plateasca pentru continut de calitate (la noi printul a disparut si pentru ca „pe net e moca”), site-urile trebuie sa traiasca si atunci se bazeaza mai mult pe reclame, reclamele se dau de cele mai multe ori in functie de trafic, traficul de multe ori se genereaza prin click-bait. Click-baitul se realizeaza in general prin mizerii, mizeriile la randul lor nu atrag pe putinii cititori care ar plati pentru content de calitate….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile