Știrile zilei – 13 februarie 2018

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Bacalaureatul este pe drumul cel bun.

    De la transformarea probelor orale si practice in competentele lingvistice si digitale, este cea mai buna masura separarea acestora de examenul de bacalaureat, la fel ca si competentele de nivel IV.

    Urmatorul pas este reintroducerea disciplinelor de specialitate pentru proba la alegere.

    00
    • Ai naibii ministri sa fie daca gasesti unul intre ei care sa spuna:
      – Am continuat programul inceput de guvernarea anterioara ca sa asiguram o stabilitate si sa facem ceva bun pentru copiii nostri!

      Toti isi arata „competentele” in reforme stralucite si se impiedica de biata limba romana.

      00
    • Bacul e o tâmpenie. Ar trebui sa fie doar examene de admitere la facultate. La ce ajuta sa înveți en gros la nu știu câte materii pe care, daca nu te pasionează, le uiți în maxim un an. Ajunge ce prinzi in timpul anilor respectivi.

      00
    • @MP
      Așa ziceam și eu de mult timp. Iar în cazul guvernului PSD, la toate ministerele n-ar trebui sa facă nimic. Daca fac, numai strica. As fi fericit să le plătim salarii ca sa stea numai în concediu :)

      00
    • @m
      Nu numai PSD, desi cred ca astia sunt cei mai rai. Toti… o apa si-un pamant.

      Si nu sunt de acord sa ii platesc doar ca sa stea in concediu. Ori muncesc, ori nu primesc bani. Si-asa au o groaza de modalitati de evitare a prezentei in parlament.
      Noi toti muncim de ne sar capacele, iar ei… stiti voi

      Iar despre comentariu cu BAC-ul, cred ca ai vrut sa spui un lucru bun, dar te-ai exprimat… defectuos :P
      Inca mai mergem pe sistemul sovietic unde se pune accent pe acumularea de cunostinte.
      La noi in sistem, un delfin degeaba e inteligent si face matematica daca nu se urca in copac. Pica BAC-ul :)

      00
    • Ce utilitate concretă are bacul? Daca mergi la facultate ar trebui sa dai examen de intrare. daca nu, la ce e bun bacul? Fara 12 clase sa nu te lase, normal, ca acum, sa dai la facultate. Așa că bacul la ce e bun? E numai o chestie care nu-i lăsa pe liceeni sa se concentreze mai bine la ce vor sa faca după.

      00
    • Trebuie un streamlining mai bun intre școală și ce faci după. Plus că nu ar mai fi stigma picatului la bac, una complet inutilă și care face rău societății. 12 clase absolvite e destul. E o chestie pur teoretică , nedovedită de nimeni, ca te-ar pregăti pt nu știu ce în viața. Încă o data, ajunge sa se vadă ca ai rezistat 12 clase sau că ai fost destul de deștept sa intri la facultatea la care ai vrut.

      00
    • @MP
      Daca ei muncesc împotriva țării și nu pot sa scap de ei, prefer sa nu faca nimic. Chiar nu ma interesează că eu muncesc mai mult. Nu-s cu capra vecinului, sa muncească si el daca mie îmi sar capacele :)

      00
  2. Nu sesizez ironia, probabil ca nu e, iar daca e asa am o intrebare: ce se intampla cu probele orale daca nu vei absolvi?
    Sau si mai bine, chiar daca sunt cazuri izolate, ce se intampla daca nu treci de o probă orala… practic…Nu ai de ce sa mai continui până în vara.

    00
  3. Ce uituca e lumea. Cica e prima oara cand incepe bacul in februarie… In 2010 a fost la fel, competentele s-au dat in februarie…

    00
    • Așa e. E vechea idee a Androneascăi, care fusese ministră în 2009 și programase bacalaureatul cu începere din februarie.
      Se pare că Liviu Pop o fi ascultat vreo sugestie de la distinsa colegă.

      00
    • Atunci au inceput din decembrie parca,
      si erau cate o proba din luna in luna :).

      00
    • Cosmin, incepuse in februarie. Intr-adevar, competentele s-au desfasurat pe parcursul a mai multor luni (februarie, aprilie si mai parca).

      00
  4. Propun sa se dea bac-ul in clasa a 9-a, ca sa nu mai ai treaba in clasa a 12-a si sa te poti pregati linistit de facultate. Si, in caz ca pici, sa ti se mai dea cate o sansa si intr-a 10-a si a 11-a.

    00
    • sa se mai dea o sansa si in anul 5, ba chiar si dupa doctorat o data…

      00
    • Dacă bacul e tot ce contează, ar trebui să poată fi dat oricând.

      Un copil bun cu niște meditații intense poate da lejer bacul și în clasa a 9-a sau a 10-a lejer.

      E multă materie de umplutură timp de 4 ani (ca să nu se dea profesorii afară și să le iasă orele) și la bac de fapt mult mai puțină materie contează.

      Și în SUA poți da SAT-ul când vrei de câte ori vrei, și nu văd de ce e așa de sacru la noi. Îl dai o singură dată, îl pici și zici că ți-ai ratat viața.

      Ar trebui mutat accentul pe admitere și lăsate facultățile să decidă ce și cum.

      00
  5. io nu o inteleg pe aia cu mancarea… cica nu mai aruncati mancare pentru ca nu stiu cati copii se duc flamanzi la culcare. pai daca eu nu arunc coltul ala uscat de paine in bucuresti copilul ala din vaslui nu se mai duce flamand la culcare?

    daca era criza de alimente se putea argumenta ceva de genul nu mai cumparati mai mult decat aveti nevoie, nu aruncati surplusul etc. dar nu este criza de alimente, este saracie, si combaterea saraciei nu este datoria mea, nu am eu ce sa fac pentru ca oamenii aia sa nu mai fie saraci. le pot da o data o paine dar nu asta nu ii scoate din saracie. asta este datoria guvernantilor si pe aia ii alege poporul, iar majoritatea voturilor castigatorilor a venit exact din zonele cele mai sarace.

    00
  6. Aia care specialisti la tine pe pagina poate ca ar trebui sa puna si salarul

    00
  7. bacul românesc e o pierdere inutilă de timp, multinaționalele au un sistem de evaluare bazat pe gmat, care presupune cunoașterea modului de operare rapidă cu noțiuni elementare de matematică (mental math), nici absolvenții cei mai buni de la bacul românesc nu reușesc să treacă de scorul de 60-70 pct, fiindcă ai noștri profesori nu știu decât să rezolve chestii cu foaia și pixul, mintea nu se folosește, nu avem nevoie să calculăm procente în minte, de ce să știm cât ne îndatorăm la rate?
    literatura română e o materie inutilă
    gramatica nu se mai face la liceu, ce-a mai rămas?
    engleza: singurul examen serios pe care îl dau copiii este ăla de la cambridge, singurul examen la care știi de la început ce și se va da, nu îți dă nimeni la gioale cu trucuri ascunse (ca la noi la bac) și da, e util.

    00
    • Nu te supăra, dar care sunt „trucurile ascunse” de la noi de la bac? Am trecut și eu prin examenul ăla și nu mi s-a părut ceva nemaivăzut. E un examen relativ simplu dacă ai neuronii antrenați. ;)

      00
    • modul în care se punctează rezolvările la matematică, de exemplu, a rămas neschimbat de acum 2000 de ani, adică se punctează doar dacă respecți niște pași, alte soluții fie nu se iau în considerare, fie sunt depunctate, aceeași tehnică de corectare este aplicată și la informatică, iar diferențele de evaluare a unei lucrări pot ajunge la 2-3 puncte față de nota inițială, de altfel, nu numai bacul românesc are astfel de lacune răs-cunoscute (poate necunoscute doar ție), evaluările din facultăți sunt la fel de subiective, rămâne la latitudinea profesorului cine ia 7 și cine ia 9, dacă ar fi după mine tot învățământul românesc ar trebui ars pe rug (și culmea, am dat și eu bacul, de atunci și până acum nu s-a schimbat nimic în modul de notare, ca să îl treci cu note maxime tre să faci meditații!!) – dar noroc că angajatorii țin cont de gmat , nu de hârtia de șters la cur care este diploma de bac românească (sau aia de licență)

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile