Știrile zilei – 12 octombrie 2022

  1. Pădure . Verde . Blondă . Roșu . Brunetă . Brunetă . Brunetă . Roșcată . Brunetă .
  2. Fără penali în funcții publice
  3. Digitalizarea are nevoie de 10 ITiști și de 10.000 salahori
  4. OK, de ce erau 36 călători acolo?
    Hai să vedem și cauza, nu doar efectul
  5. Am cumpărat 2 stingătoare ca să vină premierul olandez la noi
    Ce trebuie să cumpărăm să vină…ah, stai, doamna Kamala a venit.
  6. A bătut vântul un pic, a crescut prețul la benzină
  7. Păi dacă sunt trecute pe numele rudelor, normal că nu știu…
  8. Un primar norocos
  9. Două fabrici noi
  10. A decedat Angela Lansbury
  11. Cronica de tehnologie
  12. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. stiu ca suna cinic, dar eu sunt de acord cu orice e construit la santierul din galati. si infamele corvete tot aici ar fi fost construite si romania era deja in schengen, indiferent cat de praf sunt granitele.

    00
  2. 2. Sa vezi cand pe langa aia „15.700 – 44.000 lei brut” mai primesc si actiuni. Oare gasesc si ei o varianta sa dea actiuni la stat?

    00
  3. Ai o ciuda inexplicabila pe ITisti. De ce?

    00
  4. 4. Acolo e o mizerie crunta, politizata, cu licitarea traseelor si cu învârtitul banilor negri. Normal ca patronul nu are niciun interes sa investească in capacități noi. In fiecare seara șoferul decartează la patron cărămida de peste zi altfel zboară peste gard. Evident ca își oprește si el de o ciunga sau de o spaga cinstita. In rest liniște si pace, liber colega.

    00
  5. 8. Un primar norocos

    „Sunt un norocos… ca am putut fura fara consecinte”

    00
  6. „Administrația publică are nevoie disperată de digitalizare, iar aceasta nu se poate face fără IT-iști.”

    Solutii exista si acum, numai ca acolo nu se poate fura.

    „Statul duce lipsă de IT-iști.”

    Pentru ca sunt niste corupti infecti. Mai bine la privat pe salariu mai mic decat sa tii spatele pentru niste borati.

    00
    • Jumatate din IT-istii de la stat is baieti isteti ce fac bani pe langa job, restul ar trebui sa fie angajati la case la magazine, atat de priceputi pe IT sunt.

      00
    • @Dorin, confirm. Am un prieten care a lucrat ca IT-ist la stat. Si pentru ca era pe vremea cand freelancing-ul nu era asa cunoscut la noi, a plecat pentru ca se plictisea. Si acum regreta decizia.

      00
  7. O rusie mai mică și mai proastă…ati văzut si incendiul de la blocul din zonă ‘da lucs’ din bucale ? Fără apa la hidranți, pompierii nu puteau ajunge pt ca erau parcate pe strada mașinile ‘bogaților ‘ , ca nu s-au făcut locuri de parcare sau dacă s-au făcut nu au cumpărat…
    Meltenism și suedejie…

    00
    • N-am inteles foarte bine a cui e responsabilitatea sa fie apa in hidranti si daca e un proces de verificare periodica a lor. Chiar nu stiu cum e legea

      00
    • @car și tu ești la fel de mic și de prost pentru că nu știi să scrii numele capitalei tale.

      00
    • Flomih, nu trebuia sa se ridice si in picioare, cand scria numele capitalei?

      00
    • Ba da, ma și strabate un fior de mândrie când văd cum se schimba bordurile cu drag și spor…oamenii muncii muncește, bugetele sărăcește, premarii se îmbogățește…

      00
  8. 4. Pot sa iti spun cum functiona sistemul de transport cu microbuzul de la porumb in Bucuresti.

    Soferii de pe microbuz aveau o suma fixa de platit catre baronul local care detinea, bineinteles, toate microbuzele respective. Tot ce era peste suma respectiva intra in buzunarul soferului, minus motorina pe care o plateau tot soferii. Aveau practic 3 varfuri zilnice de calatori cand puteau scoate banii respectivi: blue collars la 5 dimineata, white collars la 8 dimineata si intervalul 16-18 cand era lume amestecata.

    Biletul era 2 lei, nimeni nu „rupea” bilete sau, in cel mai rau caz, stiau foarte bine cand urmeaza un control (probabil o parte din bani merveau unde trebuie) si dadeau aceleasi bilete refolosite pe care calatorii, dintr-o solidaritate tampita, le dadeau inapoi la coborare.

    In concluzie sansa lor pentru a face „planul” se concentra exclusiv intre acele intervale orare, de-aia umpleau microbuzul pana la refuz. „Taxa” perceputa de stapanul de microbuze din zona era destul de mare penttu a tine soferii saraci si sa ii impinga la suprapopularea masinilor.

    Intre timp lucrurile au evoluat in bine, porumbul in zona de nord a bucurestiului e destul de bine legat cu autobuze adevarate, unele din grija lui Pandele, altele din grija lui nevasta-sa, acum a lui Nicusor (liniile preorasenesti).

    Pe langa asta, unele „rezidentiale” mari au propriul sistem de transport, cu autobuze decente si neaglomerate (ex: Cosmopolis).

    00
  9. Valerica Pupaza, ce nume au toti smecherasii astia, e un primar norocos. Norocos ca nu este inca la bulau, pentru conflict de interese.

    00
  10. Ah, programator la Stat. Sa stai opt ore in care mai scrii o linie de CSS, mai o functie in Javascript, apoi 7 ore de CounterStrike. Vise maica, vise…

    00
  11. In numele de familie al actritei este un „d” in plus, e Lansbury, nu Land…

    00
  12. Tin minte ca am fost la o conferinta din asta IT-istică ( nu in Romania ) , si in pauze erau cativa directori vorbareti de la diferite ministere ce abordau mai pe toata lumea sa vada ce fac, ce „pluguri” folosesc pe „moșie”, isi prezentau ce proiecte mai au pe la ministerele lor, poate poate … Salariile oferite erau semnificativ mai mici decat la privat, dar ofereau alte beneficii ( stabilitate, mediu de lucru relaxat, stres mai putin, concedii mai lungi etc. )
    La conferinta aia recruterii aveau cam interzis, asa ca Statul a ales sa trimita niste directori ( pe care organizatorul nu prea putea sa ii refuze ) sa caute oameni.

    00
    • Acum imaginati-va o conferinta in Romania , cu directori plini de ei ce incearca sa angajeze specialisti IT….

      00
    • Țuică, brânză de oaie, caltaboși, cârnați, program de lucru flexibil, mașină de serviciu (cu benzina inclusă) si diverse … sporuri!

      00
  13. Supraaglomerarea e la ordinea zilei în mijloacele de transport care vin din Giurgiu. Efectiv nu ai loc să leșini uneori, după cum scria cineva în postarea de pe fb. Intr-un autobuz de 19 persoane care deserveste 5 localitati, in conditiile in care bucurestiul e un pol economic pentru forta de munca din jur, cum sa te gandesti „si tu, drag calator, te-ai gandit la ce risc te expui?”. E ca si cum ai intreba un miner despre riscurile de a intra in mina.
    Ma rog, cum spunea zoso, asta e efectul, cauza e cunoscuta.

    00
  14. 10. Lansbury, nu Landsbury

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)