Știrile zilei – 12 decembrie 2024

  1. Cer . Pistrui . Verde . Șatenă . Pistrui . Șatenă . Brunetă .
  2. Cresc chiriile
    În orașele unde sunt locuri de muncă vor fi mereu chirii mari.
  3. Probleme cu energia în Moldova
    Vor alimenta pro-rușii, care vor lătra că era mai bine sub pulpana primitoare a tătucului.
  4. Cineva nu a plătit taxa de protecție
  5. Final în procesul lui Clotilde Armand
    Vanghelie scapă de un proces cu 10 milioane, Clotilde e condamnată pentru că a încasat ilegal 3.000 lei.
  6. Cu ce se mai ocupă Gruia Stoica
    Doar un mic șmen de pe vremea Gabrielei Firea.
  7. Averea lui Elon Musk a depășit 400 miliarde
    Cred că mai face încă 10 copii în următorii 2 ani.
  8. Americanii încep să se plângă de prea mult dulce
    Este un război de urmărit.
  9. Zalando cumpără AboutYou
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

    • Cred ca a primit o oferta de la Kim Jong-un a doua zi.

      https://youtu.be/BieRGW_wiSU?si=9RnIN3bULGRnL6Dd

      73
    • Ce bonus la salariu daca e fiica aluia. Plange de bucurie ca a scapat si de sechestru, ca tot ziceai tu de 10 milioane la Vanghelie:
      „Judecătorii au anulat mandatul de executare a pedepsei,deja executate, și a ridicat sechestrul instituit pe averea lui Păcuraru pentru recuperarea prejudiciului de peste 14.3 milioane de lei.”

      De cealalta parte, cum a venit decizia asa pentru dna Clatite fix inainte sa inceapa mandatul, ca daca era inceput se aplica interdictia de 3 ani dupa ce termina mandatul: „Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”

      Justitia pe care-o aparam in plm. Noroc ca ne-au salvat astia la mustata de suveranisti, ca altfel nu mergeau lucrurile asa de bine.

      41
  1. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 1863
    • da, man, și-a tras primarul 3.000 lei.

    • Pai spune-ne tu, cum e? A primit sau nu o condamnare penala?
      Un citat sau link ar ajuta, merci!

      Indecis. Tu ce zici?249
    • Bai gasca trista este decizie administrativa, nu are absolut nici o legatura cu latura penala.

      Comentariu apreciat.448
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1157
    • Mda, bulele devin tot mai evidente…vezi ‘Lasconi, Lasconi’…se cam uită că dacă nu făcea pesedeaua manevra cu dat voturi la Simeone și Dilimache, nu vorbeam de nici o Lasconi….
      Dar e mai bună ca oricine nu e de la USR….asta clamează persoane care de altfel vor meritocrație in societate…
      Circulă pe rețelele sociale un clip in care juca într-un sketch cu Leantza si Costel…Leantza a ajuns parlamentar, ea cică s-ar putea să ajungă președinte de țară…
      Suntem bine….

      522
    • Nu știu daca se înțelegea din postările anterioare, nu eram câtuși de puțin fan al singurului bebeluș alb din Pointe-a-Pitre, dar una-i una si alta-i alta.

      Din ce-am înțeles eu, toate aceste procese ANI Armand nu erau in penal, ci in contencios administrativ, penalul ar urma.

      Pe de alta parte, când celor de la USR li se atrăgea atenția cu sloganul lor, ei s-au încăpățânat s-o puna capu’ la lista la USR sect 1 (asta in condițiile in care avusese si un mega-succes la alegerile locale (i.e. pierduse mandatul de primărița). Au fost oameni care n-au votat lista tocmai pentru ca dansa deschidea acea lista.

      Acum nu le-a mai ramas decât sa constate ca datorita acestei decizii, comisia de validare din noul Parlament n-are cum sa-i valideze mandatul de senator, decât cu încălcarea legii. De fapt, am înțeles ca VV a si zis / scris ca nici nu se va ajunge la asta, altcineva (Cristina Spătaru?) va prelua acest mandat…

      Ghinion!

      141
  2. Insistam ca 1.b sa inceteze cu tras de rujul ala la maxim.

    Da bine, ce stiu eu, ma conduc afara.

    31
  3. 6. Cam ce șpagă și-au luat judecătorii ăia care au hotărît să plătești despăgubiri pe un contract care nu s-a semnat încă…

    224
    • Penalitățile au fost stabilite pentru constrângerea STB de a-și îndeplini obligația de a încheia contractului de achiziție publică. Conform legii, STB e obligată să încheie contractul cu ofertantul a cărui oferta a fost desemnată drept câștigătoare în cadrul procedurii de achiziție/atribuire. Semnarea contractului e doar unul dintre mijloacele de finalizare a procedurii de atribuire, alături de anularea procedurii, care a și fost dispusă de către STB. Împotriva hotărârii de anulare ofertantul câștigător a făcut contestație la CNSC fiindcă STB poate anula procedura de achiziție doar în anumite condiții (ipoteză în care nu ar mai fi obligată la semnarea contractului). CNSC a admis contestația și, prin urmare, a anulat hotărârea, STB fiind obligată să finalizeze procedura prin încheierea contractului. Aceasta din urmă a atacat la Curtea de Apel decizia emisă de CNSC, care a fost respinsă. Decizia CNSC reprezintă titlu executoriu, iar judecătorii nu au făcut nimic altceva decât să impună penalitățile respective pentru a constrânge STB să își execute obligația de finalizare a procedurii de atribuire prin încheierea contractului, obligație cuprinsă în decizia CNSC.

      32
  4. 2. Clujul a luat-o complet razna cu prețul chiriilor. Citez mai jos dintr-un articol găsit ieri (nu mai știu sursa, dar am păstrat citatul că e grozav):

    „Chiria medie pentru un apartament de două camere [în Cluj] este de 2.750 lei/lună, în timp ce venitul minim pe economie este de 2.363 lei. Prețul mediu pe metrul pătrat pentru locuințele de vânzare [din Cluj] a crescut de la 970 euro/mp în 2012, la 2.896 euro/mp în 2024.”

    137
    • Din cauza itistilor care nu inteleg ce inseamna sa dai 50% din banii „munciti” o luna. Bani cu care nu fac nimic pentru ca-s prea prosti.

      Indecis. Tu ce zici?1637
    • In 2012 salariul mediu era, cat? 1500-2000 lei? Par corelate cele 2 cresteri…

      45
    • @carlitto:
      Itistii inchireaza apartamente oamenilor care dau 50% din venit pe chirie?

      La fel, itistii vand apartamente?

      Foarte rai itistii astia.
      Propun sa li se puna plafon maxim de bani la itisti sa castige mai putin ca sa poata si aia cu venit minim sa ia chirie misto in centru.

      Am auzit ca si prin vest e la fel, aia cu venit mic isi permit chirie 3 camere singuri in buricul targului.

      224
    • Salariul minim din 2012 și până în 2024 a crescut de 5.2x. Un om normal la cap și care a trecut prin școală ar spune că prețul chiriilor și al apartamentelor e justificat și reflectă veniturile. ps. nu sunt Andreiul care crezi că te urmărește.

      74
    • @Carlitto, pentru un salariu brut de 18 763 (mediu in IT, in sept 2024), un IT-ist plateste taxe 39.4%
      Un alt angajat, pentru acelasi salariu brut plateste 42.79%… deci o diferenta de 3.39%

      Iar „munciti”, nu fac nimic si prea prosti cu atat mai mult nu-si au rostul in comentariul tau…

      25
    • @George

      Cind strugurii sint acrii…

      20
    • Lasati ca baga PSD impozitare progresiva si o sa radeti de ITistii care mai lucreaza cu CIM sau raman in tara :D Sa vedem atunci cum scad imobiliarele.

      30
    • Problema chiriilor in Cluj-Napoca este cat se poate de simpla. Orasul nu dispune de spatiul pentru dezvoltare precum il are Bucurestiul si prin urmare numarul de locuinte disponibile spre inchiriere/vanzare este mai mic. Cu toate acestea Cluj-Napoca este ca un magnet in zona aceea precum este Bucurestiul in zona de sud. Deci numarul de oameni ce se muta acolo este din in ce mai mare si prin urmare chiriile vor creste.
      Problema genului asta de oras unde companiile de tehnologie deschid birouri este una simpla. Chiriile vor fi exorbitante pentru cei care nu lucreaza in acel domeniu si pe termen lung daca orasul nu se dezvolta in vreun fel(metroul este prea putin) la un moment dat o sa se intr-un oarecare blocaj de tipul chirii scumpe->servicii scumpe->calitatea vietii nu asa de mare. San Francisco in SUA s-a lovit de aceasta problema atat de rau incat multi s-au relocat in Austin, in Seattle companiile de tech au inceput sa construiasca locuinte pe care sa si le poata permita si oamenii din zona non-tech, dar care sunt esentiali in acea comunitate.
      In Romania solutia multora o sa fie mutatul in alte zone sau alte tari, intotdeauna a fost asa.

      00
    • @Andrei:

      ps. nu sunt Andreiul care crezi că te urmărește.

      Nu man, tu ești ălălalt Andrei. Că sunteți trei, din care unul e ceva pictor obscur prin Cluj, unul e din București și altul uit de unde. Tu ești Andreiul ăla de zisese zilele trecute ”Coloja e exemplul perfect de analfabet funcțional cu studii” iar acum o dă timid pe ”crezi că te urmărește”; ăla care n-are nimic cu mine, lol. Nu de alta dar vezi că văd în comentarii în backend. Don’t try too hard.

      00
  5. ce mizerie faza cu Clotilde. Ai la primariile 4 si 5 toate clanurile in toate birourile de nu poti sa gasesti 2 care nu sunt rude, ai peste tot in lumea politica declaratii de avere fara legatura cu realitatea, ai 0 condamnari relevante la dna in ultimii ani (au mai prins niste nasi pe tren, intr-adevar) dar aici justitia a reusit sa-si faca treaba:))

    Pentru ceva ce e standard in proiectele europene. Daca ar aplica asta ar inchide toate universitatile din ro, 30% din primarii (ca celelalte nu au proiecte) si 90% din agentiile statului care au luat bani europeni.

    Comentariu apreciat.478
    • Hai că nu știu despre ce e vorba cu Clotilde, să vedem dacă pot să aduc argumente pro ce ai scris fără să cunosc speța: a fost în echipa de scriere a unui proiect pentru fonduri europene și a avut ceva poziție în proiect pe perioada (sau pe o parte din perioada) desfășurării lui? Dacă da, confirm, e o practică absolut standard, LOL.

      56
    • Eu știu, tu știi, ANI știe că primarul e și project manager pe proiectul cu fonduri europene, ăsta e guideline-ul, nu aici e problema.
      Ciucu și Mihaiu și Băluță și Negoiță și Piedone au trebuit să-și mărească salariile tocmai pentru că au fost manageri de proiecte europene. Altfel încălcau legea.
      (Iei o singură mărire indiferent de numărul și valoarea proiectelor.)

      ANI a argumentat că primarul de sector nu e primar în sensul legii. (Dacă își face cineva milă de noi să lase un link.)
      Nu e mizerie, e curvăsăreală.

      Acum Nicușor ar putea să meargă tot în contencios administrativ și să ceară ca primarii de sector să îi predea proiectele europene cu tot cu personal? Să unească Capitala administrativ?
      Nu sunt jurist, doar întreb.

      40
  6. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 332
  7. @5 asta imi aduce aminte cu tristete cand a fost galagia cu Vanghelie de i-au zis aia ca la 20% comision spaga era estimata la peste 200 de milioane de euro si ‘Almanahe’ nici macar nu a clipit gen „mai pune, mai pune, ca esti inca departe vericule!”

    101
  8. Treaba cu Clotilde poate fi cel mai bun lucru facut de USR. Daca e adevarat ce spune doamna, ca aproape toti primarii/alti functionari publici au facut asta, in baza acestui precedent ar trebui plangeri facute si vom avea cateva mii/zeci de mii de incompatibili. Daca e adevarat ce spune.
    Pe de alt parte indiferent daca este sau nu o practica comuna, indiferent de suma, daca asta inseamna ca esti incompatibil cu functii publice, atunci pleci acasa si lucrezi in privat.

    Comentariu apreciat.292
    • Legea (161/2003)/Articolul (76) in baza carora s- dat sentinta este:

      Secţiunea a 3-a Conflictul de interese privind aleșii locali
      Articolul 76
      (1) Primării și viceprimarii, primarul general și viceprimarii municipiului București sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul sau ori rudele sale de gradul I.
      (2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispozițiile emise cu încălcarea obligațiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută.

      80
  9. O terorie a cosnpiratiei.
    1.Vad ca in camapania lui CG s-au implicat si oamenii lui Trump
    2.Rusia nu a mai fost interesata de Siria si a cedat-o oarecum americanilor
    3. Mai multe state ce erau dupa cortina de fier sunt acum proruse
    4 Trump ameninta Europa ca ar putea iesi din Nato
    5. Statele Europene considera tot mai puternic ca e momentul de inarmare

    Daca unesc toate „dots-urile” astea imi da impresia ca Trump a vb cu Putin si ca s-au inteles ca Russia sa revina la influenta sa de dinainte de caderea cortinei de fier si in schimb SUA sa ramana jucator in orientul mijlociu.

    815
    • imposibil sa iasa sua din nato. fix imposibil. daca iese practic se semneaza ww3. deci?!

      29
    • Terminați bă cu căcatul ăsta cu Trump amenință că scoate SUA din NATO. Trump a zis ce ar fi trebuit să zică orice lider al celei mai puternice armate din lume: v-ați asumat X% din PIB contribuție la bugetul NATO dar refuzați să plătiți și vă așteptați ca SUA care cheltuie masiv pe apărare să vă apere și pe voi, leprelor! Nici cu războiul la ușă leprele nu își plătesc contribuția întreagă.

      Asta trebuie să reții din ce a zs Trump, că liderii europeni sunt leprele alea din bloc care nu plătesc pentru reparația acoperișului deoarece nu stau ei la ultimul etaj.

      253
    • Dacă Trump scoate America din Nato, aceasta se va duce încet-încet pulii de suflet. Nu va avea unde să-și mai vîndă armamentul, Europa s-ar separa economic de SUA, UK vrea deja să adere iar la UE…

      25
    • Adica o noua Yalta?
      Posibil, dar manutele rosii nu cred.

      01
    • Rusia a luat bataie in Siria si acum o baga ca pe aia cu „a fost un schimb Siria pentru Ucraina” exact cu „s-au retras de langa Kiev ca un gest de bunavointa”. Putin e un bou care stie doar sa trimita mii de trupeti carne de tun ca sa-i copleseasca pe adversari care raman fara munitie tot omorand la cioloveci

      42
  10. Din 24 Octombrie, Romania traieste ”pe caiet”
    România și-a cheltuit tot bugetul public pe 2024 până în data de 24 octombrie (cel mai devreme dintre toate statele UE), în restul zilelor trăind ”pe datorie”, reiese din calculele think-tankului austriac Agenda Austria. (Cursdeguvernare)

    P.S Bugetul public naţional cuprinde bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat şi bugetele locale ale comunelor, ale oraşelor şi ale judeţelor.

    120
  11. 7. Parcă ar dori să ne zică: O ardeți child free? Săracilor.

    23
  12. 5. A început perfect „colaborarea” PSD-USR.
    Încă o dovadă că imbecilii n-au înțeles nimic din ce era să se-ntâmple.
    Au condamnat-o pentru 3000 de lei? OK.
    Furtul de la Unifarm – transformat frumos în acțiuni, ca să plătească, evident, contribuabilul.
    Numitor comun – PSD.
    Vom scăpa vreodată de hoți? Eu nu mai cred…

    20

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile