Știrile zilei – 10 ianuarie 2020

  1. Iarna . Roșcată . Blondă . Brunetă . Brunetă . Roșcată . Brunetă . Brunetă . Apus . Brunetă . Blonde . Brunetă . Brunetă . Berlin. Alb . Seara . Brunetă . Blondă . Blondă . Roșcată . Apus . Blondă .
  2. La ce să fim atenți în 2020
  3. 162.000 mașini noi vândute în România
  4. S-ar putea să muncim până la 70 de ani
  5. Provocările Capitalei
  6. Metoda Oradea vine la Făgăraș
  7. Investitorul Paul Graham despre copii
  8. Cronica de tehnologie
  9. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. La Făgăraș, le mai trebuie bani pentru catedrală?

    00
  2. NOU
    #2

    Hernia incepe pe la 40, tensiunea, diabetul tot cam asa, practic suntem mult mai copti pe dinauntru decat eram inainte… Cum naiba sa muncesti 8 ore/zi la acelasi randament, pana la 70 de ani, asistat de un pumn de pastile? E un nonsens.

    Am exemplul clar al femeilor care implinesc peste 1-2 ani varsta de pensionare, nu aia de 65, ci de 58-60-62, depinde cum au prins. Cu 2-3 ani inainte de retragere, intra in stand-by, se gandesc numai la nepoti, nu mai fac aproape nimic, la lucru ma refer, poate beau cafea, dar atat, si nimeni nu le zice nimic, pt. ca e varsta….

    Nu prea stiu oameni intregi la cap la 70, fara o deteriorare minima cognitiva…

    00
  3. barbu mateeescu e super optimist în privința succesului psd în alegeri. pentru că lipsesc nu numai studenții și migranții interni de la alegeri, ci și cei externi, în procente, cu aceeași alegători ca în 2019, psd va fi cu minimum 10 procente mai sus ca acum (iar pnl va fi cu 10 procente mai jos), va lupta de la cot la cot în multe mari orașe, mai ales în bucurești și va câștiga foarte multe mandate de șef de cj și de consilieri locali (funcții destul de ignorate de analiști, dar, în realitate, foarte importante în politica românească). pe cale de consecință psd are șanse ca peste un an fie în aceeași situație ca acum, controlând, direct sau prin interpuși, jumătate din parlament.

    00
    • Este maaa!!! Deci tot cu PSD votez si tura asta!!

      00
    • La locale o sa lipsească studenții și migranții interni (mai ales cei interjudețeni) , dar la parlamentare nu, acolo doar la diaspora o sa fie dezavantaj.

      00
    • ca să ne dăm seama ce înseamnă contribuția diasporei la votul antipsd: în turul 2 la prezidențiale, în diaspora au votat pentru klaus 800.000 de oameni. tot 800.000 de oameni au votat pentru veorica în primele 10 județe din punctul de vedere al procentului pentru psd. atâta vreme cât diaspora nu va avea 30-40 de locuri de parlamentari, așa cum ar trebui raportat nu la nr. de români din străinătate (că așa ar trebui vreo sută de locuri), ci la nr. de votanți din străinătate, psd va ieși în căștig tot timpul din calculele astea.

      00
    • berenger: să nu uităm redistribuirea. Nu știu cine a conceput algoritmul pulii, dar în Tulcea există prin redistribuire parlamentar UDMR, deși oficial în acel județ sunt înregistrați 11 locuitori de etnie maghiară. Aș fi curios să văd de câți parlamentari ar beneficia diaspora conform acelorași calcule.
      Prin renunțarea de a face modificări radicale (alegeri în două tururi pentru primari s.a.m.d.) PNL & Co își taie craca de sub ei.

      00
    • @dan
      Nu contează câți parlamentari are alocati diaspora. Dacă, de exemplu, cu ajutorul diasporei, pnl are 40% în loc de 35% cât are in tara, va trebui sa li se dea 40% din parlamentari, chiar dacă parlamentarii alocați diasporei sunt, sa zicem, 1% din total. 1% din parlamentari vor fi parlamentari de diaspora(adică nu vor fi ai unui anumit judet), dar datorita faptului ca 5% din voturi au venit din afara, prin redistribuire, în compensatie, pnl va primi în unele județe mai mulți parlamentari decât % de voturi pe care l-a avut acolo. Pt ca în final procentul de 40% din voturi sa se traducă în 40% din parlamentari (înainte de redistribuirea voturilor partidelor care au avut sub 5%)

      00
  4. Dacă te bazezi pe pensia de la stat, da, s-ar putea să munceşti pînă la 70 de ani.

    00
    • Sau iti pui deoparte bani (aceeasi bani pe care i-ai fi dat la pensie privata, ca tot vad ca se orchestreaza un piar major in favoarea lor) si-ti faci niste calcule…

      00
    • Eu trebuie sa fiu high rău că sa îmi pun baza într-o pensie peste 30+ ani. 2050si ceva? SF. Chiar dacă sper ca progresul tehnologic o sa fie îndeajuns de mare încât sa ne fie acoperite cheltuielile de baza mai ușor decât acum, sistemul de acum e singurul pe care îl vad concret și in el chiar nu poți sa ai încredere ca o sa reziste.

      00
  5. Renault a vandut 50 de mii de dacii si 13 mii de renaulturi, mai mult decat ceilalti 8 producatori adunati.

    Ford (Fixed Or Repair Daily) a vandut mai multe bucati decat volswagen sau skoda, asta chiar e amuzant.

    Japonezii si sudcoreeni ar trebui sa angajeze un director de PR de la renault, ca cu masini fiabile si 5 ani garantie nu faci vanzari in romania.

    00
  6. E optionala varsta aia de pensionare de care tot vorbiti. Cel putin pana la anticipate :)

    00
  7. Supraimpozitarea pt cladirile neintretinute exista de ani de zile in timisoara, dar e ceva ce nu prezinta interes pentru nimeni la nivel national. Ca de altfel orice lucru pozitiv care se intampla in timisoara. Daca dupa ani de zile se intampla si in orice alt oras… stire nationala ca acolo e prima data cand se intampla.
    Concret, inca de la finalul anului 2015 a fost votata in timisoara o hotarare de consiliu denumita generic „taxa pe paragina”. In oradea a fost introdusa supraimpozitarea in 2017. Deci da…in oradea a fost prima data, e metoda oradea.
    Alt exemplu cu plata prin intermediul cardului bancar in mijloace de transport in comun: stire in martie 2019 (pe un site local, ca nu intereseaza pe nimeni asa ceva la nivel national) care anunta ca in timisoara se vor monta pos-uri in mijloacele de transport in comun pt plata cu cardul. Stire prin iulie 2019 in ziare.com (deci la nivel national) ca „inca o inovatie la cluj…plata cu cardul bancar pt transportul in comun”. Deci da, si in cazu asta premiera a fost in cu totu alta parte decat in timisoara.
    Dar ia sa fie un fir de subiect negativ…vezi „interzicerea manelelor si gratarelor in timisoara”…instantaneu bubuie la nivel national. Stiri dedicate pe toate posturile, emisiuni intregi de dezbatere. Se opreste gazul juma de ora ca nu stiu ce neintelegere de plata e intre primaria timisoara si furnizor (rezolvata in jumatate de ora)…boom stire breaking news pe toate posturile nationale.
    Alta, cautati stiri despre „autobuze electrice”. Nici macar o stire la nivel national despre timisoara, chiar daca sunt in curs de livrare 44 autobuze electrice noi. In schimb o sa cititi din nou de „premiere” in cluj sau brasov legate de astfel de achizitii. Ce tine de timisoara o sa gasiti pe siteuri locale citite de nimeni, ce tine de cluj sau brasov o sa gasiti pe adevarul, digi24 etc.
    Bai, serios, e o problema generala pe care unii o au cu orasul sau care o fi explicatia? Simple coincidente? Dar cum se face ca toate coincidentele sunt exact in aceeasi directie…exclusiv stiri negative la nivel national cu orice tine de timisoara. Tot ce e pozitiv apare doar cand se intampla in alte parti, prezentat ca premiera.

    00
    • Timișoara e prea departe de restul țării!😃

      00
    • Robu pupă suedejii-n bot și nu prea dă bine la imagine.
      Bine, nu c-ar fi ceva anormal, Robu, țigan fiind… 🤣🤣🤣

      00
    • Supraimpozitarea pentru proprietati neingrijite exista in multe locuri, inclusiv pentru terenuri. La Sibiu am reclamat prin Sibiu City App ca nu se poate trece pe un trotuar din cauza crengilor copacilor si tufelor dintr-o gradina, care au iesit afara prin gard. Raspunsul primariei? „Va informam faptul ca s-a luat masura de impozitare cu 500% conform HCL 32/2019 si se va aplica inca o sanctiune contraventionala pentru aceasta fapta”. Pam-pam.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube