Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

60 comentarii

  1. 5. Toata lumea e cu aerotermele in priza

    00
  2. 3. If you cant handle me at my baguette you dont deserve me at my capul lui nicusor vrem.

    00
  3. 3. Go Clothilde!

    00
  4. 4. Trebuie neaparat sa colectezi date ca sa oferi reclame? Si e cumva vreo coincidenta între rezultatul anumitor alegeri si procesul anti-monopol de la ei de acasa?
    5. A crescut numarul de masini electrice

    00
  5. Clotilde o să facă rahatul praf. E o fire conflictuala cap coada (spre deosebire de Dăncilă :) și nu construiește nimic și nu o sa fie cred un bun administrator. Are încă 5 luni să se mai plângă de greaua moștenire dar apoi trebuie să se pună pe treabă că am votat-o să facă nu să ne explice cât de grea e viața.

    00
    • Spre deosebire de Nicusor care nu se plange de „greaua” mostenire lasata de Firea. Pe de alta parte, de acord, FB nu e mediul potrivit pentru discutii intre primari. Dar ce stiu eu, n-am FB, nu exist.

      00
    • Eu tot nu inteleg de ce sa aduna pungi de gunoaie pe langa stalpi?

      Am in fata portii un stalp cu container de gunoi legat de el. A trebuit sa imi pun camera ca sa reusesc sa prind idioata de GL care venea si isi lasa gunoiul menajer langa stalp. Nu a inteles ca face ceva gresit cu vorba buna. A trebuit sa afllu unde sta si sa ii arunc gounoiul peste gard de cateva ori.

      00
    • Toti anti feministi si-ar justifica astfel pozitia. De ce crezi ca nu este un bun administrator? Pentru ca pui botul la mizeriile PSD-iste de cea mai joasa speta? Pentru ca a luat atitudine impotriva neregulilor? Pentru ca i-a zis lui Nicusor Dan ceva firesc… ai o pozitie legala in discutie, trimite fituica si noi platim banii. E de prost gust sa tot o ardeti aiurea fara sa aveti niciun fel de date ale problemei. Ce contract este ala care e semnat pe 25 de ani si iti da dreptul la audit dupa 15 ani? Asa ceva nu poate sa existe numai intr-o tara bananiera in care un primar din cel mai bogat UAT din tara is cumpara diamante in valoare de 200k euro… el avand salariul de maxim 50k euro pe an in cel mai bun caz. Practic diamantul ala e mai scump ca salariul sau intr-un mandat.

      PS:Mafiile sunt mari, prostia e gramada… iar oamenii ar trebui sa inteleaga ca cei care capusau bugetul de 1 miliard de euro al sectorului 1 vor face tot ce le sta in putinta sa reinstaureze situatia din mandatul lui Tudorache.

      PPS: Cum ai vrea sa informeze oamenii daca practic toate televiziunile din tara asta sunt efectiv capturate de mafia din politica… la 2000 euro minutul de emisie?(si asa nu prea sunt sanse daca mesajul e anti mafia din Bucuresti)
      Asa ti-ai dori sa te informeze ca firma care ridica gunoiul la suprapret a dublat tariful care deja era la suprapret… cerand o treime din bugetul primariei pentru acest serviciu… ceea ce e de-a dreptul penibil.

      00
  6. 8. Apa calda in Drumul Taberei in dimineata asta.

    00
  7. o fi galatiul oras mort, dar aproape toti avem centrale de apartament. cum sa locuiesti in CAPITALA si sa te lauzi ca te incalzesti iarna cu aeroterme si AC uri?!

    00
    • Nu e de lauda ca sunt centrale, ca e mai eficient un sistem centralizat. Doar ca omiti un alt lucru, e mai ieftina caldura/apa calda in Bucuresti decat in majoritatea oraselor din Romania.
      Oras ce se lauda ca are bani, salarii, trai ca in vest.

      Taiat subventia de stat, investit in sistemul de termoficare. Simplu de spus cand n-ai de luat voturi :))

      00
    • @CristiBM: clica peeseedee trăiește din subvențiile alea, doar se știe că București e cel mai roșu oraș din România. 🤣🤣🤣
      P.S. Dar au bășini de Paris. 🤭

      00
    • Nimeni, dar absolut nimeni din Bucuresti nu comenteaza legat de faptul ca majoritatea judetelor produc mai putin decat cheltuie si primesc bani de la „capitala”.
      Dar intotdeauna apare cate un „provincial” din asta precum John Temple care sa comenteze. Si ce este mai grav, o parte dintre cei care comenteaza locuiesc sau lucreaza in Bucuresti fiindca la ei pe ulita mureau de foame.

      00
  8. Aproape toți aveți centrale de apartament pentru că ați avut/aveți de ani în șir apa caldă oprită și administrația locală a fost incapabilă să găsească soluții într-un oraș care este doar un pic mai mare decât un cartier al Bucureștiului.
    Alternativa lor a fost să ridice din umeri și să spună locuitorilor „descurcați-vă”. Așa că s-au făcut afaceri cu centrale în Galați grupa mare. Și nu, nu au toți. Sunt încă oameni care nu-și permit să pună o centrală. Alții care de abia s-au chinuit cu credite și cu datorii făcute într-un oraș în care salariul mediu e pe undeva pe la 2600 de lei să dea 8000+ lei pentru montarea unei centrale.
    Problema apei calde din Galați e de pe la începutul anilor 2000.

    00
    • ai subliniat un fapt: multe orașe din românia (mai ales cele mici) au fost nevoite încă din anii 90 să renunțe total la încălzirea centralizată, din motive simple: lipsa banilor atât pentru întreținerea rețelelor, cât și pentru plata subvențiilor. a fost dureros pentru mulți, dar a fost și un progres: oamenii au căldură și apă caldă în casă. în bucurești s-a întâmplat exact pe dos: au fost (și sunt) bani, numai că nu și pentru investiții, și pentru subvenții, așa că primarii, pe rând, în zeci de ani, au preferat să ofere subvenții oamenilor decât să investească în rețea. iar consecințele se văd: oamenii dau puțini bani pe o căldură care nu le vine acasă, dar care se produce și se trimite mai departe la niște costuri astronomice.

      00
    • Nu a reprezentat neaparat un progres. Nu centrala de apartament este soluția ideală. Dar soluțiile ideale presupun costuri mai ridicate la care nici un primar nu se încumetă să se bage. Deh, e mai ușor să ciordești de prin bugetul local pe gărduțuri, borduri și căcaturi decât să faci proiecte de reabilitare sau construcție pentru încălzirea orașului.
      Soluțiile optime implică centrale cu cogenerare sau în cel mai rău caz, centrale termice la nivel de condominiu. Centralele de apartament au fost (și vor rămâne) soluția de avarie.

      La București stabilirea zonelor alea în care este interzisă debranșarea a avut o oarecare logică dacă s-ar fi făcut concomitent cu începerea reparațiilor la rețeaua de distribuție. Dar așa n-a făcut decât să-i mențină captivi ai unui sistem care nu funcționează. De altfel întreg procesul de debranșare în București este făcut special pentru a descuraja pe cineva. Iar Radet sau cum s-o mai chema acum, nu este decât o glumă proastă.

      00
    • Raportez din Torino, cu un mic ocol prin Londra (2008): nu am vazut incalzire centralizată in nici una din locații. Nici in Crocetta (cel mai curat cartier torinez), nici in Uxbridge.
      So… asta cu „administrație incapabilă” am contrazis-o cu două exemple „din țări cu apă caldă”. :) Încălzită cu centrală de apartament. :)

      00
    • @Cristi – exemple irelevante din tari fara comunism unde nu scade iarna sub 0 grade (cel putin in Londra).

      00
    • sunt perfect relevante la un comentariu ce conține „administrația locală a fost incapabilă să găsească soluții”.
      Cat despre frig, nu m-aș hazarda sa compar Torino cu Bukale. Eu nu porneam prea des caldura in Bukale (adică opream caloriferele, ca muream de cald), in Torino a fost fix invers.
      Apropo, acum iti scriu in tricou, dintr-un oraș din nordul țării, unde centrala e pornită doar noaptea. Țin bine la frig.

      00
    • @Cristi … in UK blocurile au centrala de bloc sau ceva de genul, la case sunt centrale pe gaz individuale si ocazional mai fac si unii focul … prin Londra la casa din aia de 1 milion

      00
    • @Radu nu lasa asta sa moara :( https://web.archive.org/web/20200512164528/https://lazyadmin.ro/debransare-radet/

      @Vali poti sa salvezi macar articolul acesta la tine.

      00
    • @Xxx: in UK, se merge mai mult pe centrale de apartament. Posibil sa existe centrale de bloc in zonele in care s-au incercat experimente brutaliste (betoane multe), dar blocurile obisnuite, pe structura de lemn – ca asta in care stau eu, de exemplu) au centrale individuale. La fel si la case, centrale pe gaz sau radiatoare pe convectie (sint intregi cartiere de case care n-au gaz, iar plitele si cuptoarele sint electrice). In unele zone (gen Windsor, ca am un prieten acolo), casele astea se intimpla sa aiba si sobe (seminee), iar brichetele sint foarte eficiente. Ultima oara, din ce-mi amintesc, costa cam o lira bucata si iti tine casa calda toata noaptea. Iesi chiar mai ieftin decit pe gaz sau electric, pe timp de iarna.

    • @Ciprian,

      Done !
      Ce nu fac eu pentru cititorii lui Vali :).

      (Nu observasem că e picat și am avut nițel de furcă cu filesystem-ul vm-ului, dar l-am reparat. Si nu, nu-l dau jos, știu că e util ).

      00
  9. 4. Nu pe telefonul meu. Ad-block Plus rezistă. :D
    Iar dacă nici Ad-block Plus nu-l rezolvă, există varianta „whatsapp mod”. :D

    00
  10. Costul la incalzirea cu AC -uri mai performante este echivalent cu incalzirea pe gaz.

    00
    • poate echivalent cu o centrala eficienta pe curent electic.

      Acum chiar, de ce mother fucker folosim centrale pe gaz? E asa mare diferenta de pret intre o centrala pe gaz si una pe curent? Eu tin 21 de grade in casa zi lumina cu 2 copii de sub 2 ani juma. Vecinii mei tin la 24-25 de grade. Why? Vreti sa stati iarna in chiloti prin casa? Pune gogule o bluza pe tine.

      Inainte tineam si 26 de grade din cauza nevestei, de cand ne-a zis un doctor ca fierbem copii si sa o lasam mai moale cu gradele am scazut la 21.

      Cand o crapa centrala pe gaze pe care o am acum o dau afara din casa cu tot cu tevile de gaze. Debransarea si adio si n-am cuvinte. Iau o centrala pe curent si pa baieti. Aragazul e deja pe corent.

      00
    • Vreti sa stati iarna in chiloti prin casa?

      Da

      Si cred ca ar trebui sa mentionezi si in ce tara locuiesti pentru ca in Romania curentul electric e scump si trebuie sa te rogi sa nu pice in mijlocul iernii

      00
    • apartamentul în care locuiesc momentan nu e izolat, la 24 grade stau în pantaloni de trening şi bluză de bumbac gros, cu mânecă lungă, plus maieu. şi mi-e ok, nu cald. la 21 grade mi-ar trebui pulover de lână.
      pzm, in interor, mai ales acasă, vreau să stau confortabil dpdv al cantităţii/grosimii de haine/hainelor de pe mine.

      00
    • @Xxx si centrala pe gaze mai merge daca pica curentul ?

      00
    • NOU
      #44

      Da, daca ai UPS la ea.

      00
    • Ionuț, diferența între încălzirea cu centrala pe gaz și electric poate fi foarte mare. Pe gaz am maxim de factură 800 lei, pe electric ar sari spre 2000, probabil

      00
    • @XXX Cum zice un coleg si daca pica curentul iti mai merge centrala?

      @Un om simplu din popor Ai ups? Si cat te tine daca iti pica curentul acum? Cate minute?

      @Kilroy tu ai casa, eu am un spatiu mic. 3 calorifere in toata casa. Centrala pe gaze abia abia porneste ca sa mentina 21 de grade. (Izolatie buna, geamuri bune).

      @AB esti tu sensibil. Stau in 21 de grade cu pulover pe mine ce e drept. Nevasta sta in pantalonasi d’aia de vara super scurti si tricou. Copii in tricou si pantaloni lungi (cu cipici in picioare) n-au racit niciodata. Si cand zic niciodata i really mean it.

      00
    • @ionut … nu face prostia asta, randamentul centralei pe curent este mult mai mic. practic cu 1kW de curent generezi 1 kW de caldura … pe cand la gaz randamentul e de 1 la 4. E mult mai ieftin si pe langa n-ai riscul sa nu-ti duca centrala cat e nevoie… si ma gandesc ca nu ai vrea centrale de 15-20kW, care desi sunt ieftine, consuma in 2-3 luni de iarna de iti moare contorul.

      00
    • @IonutO: la mine daca pica electricul,am baterie 12V de 120 de amperi si un invertor de 3000 de watti.Merge centrala cu bateria incarcata in jur de 36 de ore.

      00
    • @Ionut, momentan inca sunt pe soba, daca pica curentul mai bag un lemn. Mi-ar place daca ar fi o centrala pe lemne care sa genereze si curent electric nu doar caldura

      00
    • glody, vrei sa ne detaliezi exact cum faci chestia aia? dintr-un kw de gaz sa scoti 4kw de caldura?

      nu de alta dar nasa, esa, roscosmos si alte cateva agentii, nu neaparat legate de explorarea spatiului, ar fi extrem de incantate sa poata face aceasta minune.

      00
    • @IonutO, prima data intrebi de ce foloseste lumea centrale pe gaz in loc de centrale electrice.
      1. Da, centralele pe gaze sunt mai eficiente din punct de vedere al costurilor.
      2. Daca toata lumea ar folosi centrale electrice, consumul total de curent electic la nivel de tara ar creste foarte mult. Tinand cont ca oricum suntem in deficit de productie, asta ar insemna importuri si mai mari si, automat, un cost crescut al curentului electric (deci diferenta ar creste si mai mult).

      Apoi te intrebi de ce lumea tine temperatura interioara la 24 de grade in conditiile in care recunosti ca tu o tineai chiar la 26 de grade.
      1. Nu toata lumea are casa izolata perfect si cu termopane de calitate superioara. Cand este izolata foarte bine si nu ai curenti de aer, nu este deranjanta o temperatura mai scazuta.
      2. Majoritatea (inclusiv eu) prefera sa stea in casa lejer, in tricou. Nu-mi convine sa stau in pulover pentru a face economie de 100 de lei/luna.

      PS: nici mie nu imi plac temperaturile foarte crescute, reglez temperatura undeva pe la 22-23 de grade.

      00
    • @thebblack, cred ca Glody a citi el ceva legat de centralele in condensatie unde poti avea randament de peste 100%.
      Doar ca acolo randamentul se calculeaza la PCI (puterea calorica inferioara) si de aici ajungi la valorile alea supraunitare. Randamentul maxim al unei centrale pe gaze (raportat la PCS – puterea calorica superioara) poate ajunge undeva pe la 90-95%. Dar depinde foarte mult de modul de folosire si de temperatura din calorifere.
      Temperatura mare – randament mai scazut.
      Temperatura mica – randament crescut.

      00
    • @Goldy vezi ca e 1 KW energie la 0.7 KW caldura la gaze, diferenta se face la pret.

      @Andrei G Nu facem economie de bani, am un salariu okey-ut. Termin de platit un apartament de 60 de mii de euro in 4 ani in loc de 30 Lejer fara sa fac rabat la nimic (da okey nu mi-am mai cumparat i9 miau miua mi-am luat i5 si conduc un Hyundai i20 dar „you get the idea”).

      Tinem la 21 de grade pentru ca fii-miu respira foarte greu (se auzea ca un sforait cand dormea) cand tineam 25 de grade in casa. Am fost la doctor, s-au cacat aia pe ei de ras cand au auzit de 25 de grade si ne-au trimis inapoi la carte. Ne-au spus ca maxim trebuie sa ai 22 de grade in casa. Si de cand tinem 21 de grade copii respira foarte bine si nici nu au racit niciodata.

      In rest de acord, n-am nimic de comentat. Asa e. Dar Romania prin guvernul nostru trebuie sa vada realitatile din teren si sa inteleaga ca infrastructura de acum nu mai e suficienta si ca avem nevoie sa ne adaptam (Vezi ce a facut Noua Zeelanda acum cateva zile). Nu mai merge cu carbunele si nici sa cumparam gaze de la Rusi nu e o combinatie pe termen lung.

      Cumva simt ca noi suntem cam 20 de ani in urma vestului, si parca nu atacam problemele. Mai facem cate un ciot de autostrada pe ici pe colo, mai o licitatie. Ne facem ca muncim.

      00
    • @IonutO – Daca as sti de cei ai luat minuri la ultimul comentariu as fi foarte incantat dragi cititori

      00
    • Vreti sa stati iarna in chiloti prin casa?

      Ce tupeu au ăia care vor să aibă în casă temperatura la care se simt confortabil! Cum de-i mai rabdă pământul?

      00
  11. #3 Ce elegant l-a trimis inapoi la scoala pe Nicusor. Ai o parere? Trimite-ne o hartie semnata.

    00
  12. @8.1 Elon Musku a lansat SN8-ul si la aterizare a facut pleosc,bum,bang.

    Partea amuzanta Digi24 trateaza stirea de parca racheta nu era un prototip de test si ar fi de fapt racheta care chiar trebuie sa mearga pe luna. Praf piftie

    00
  13. Din păcate, la momentul actual, USR par că sunt precum acei corporatiști care nu fac nimic. Care au mereu idei superbe despre ce să facă alții, fac prezentări frumoase, se plâng că nu este una alta. Dacă îi pui să facă ceva, pauză.
    Am spus că par că sunt. Au fost 4 ani în Parlament, unii în Comisia de Sănătate și ce au făcut? Câte programe? Ce activitate, în afară de meme frumoase, slogane și idei și ce altceva? Nu vreau să îi răpesc cuiva visul că vine cineva și face lucrurile ca lumea, dar se pare că în loc să se mulțumească cu ce le revine în funcție de numărul de voturi: ministere etc, ei tot pornesc la cearta pe ciolan. Să facă ceva bun acolo unde sunt, în ministerele unde vor activa, să schimbe, să facă mai bine și vor avea mai mult. Țara asta are acum nevoie de politicieni care să facă ceva, să înceteze cu certurile și acuzele și scuzele și să se apuce de treabă.
    Toată lumea dorește ca cineva odată să se apuce să facă și să termine cu plânsul că nu este ușor. Nu este. Dar ce, credea cineva care a intrat în politică că va fi ușor? Că bat din palme și lucrurile se fac singure așa, cum este în lumea ideală de la calculator? Atunci ce mai caută în politică?
    Vom vedea ce vor face, sper să îmi schimb bănuiala actuală (că nu vor face nimic bun). Aș vrea din tot sufletul să îmi demonstreze că am gândit prost. Ar fi minunat. Nu mă refer la cei doi primari care au o divergență de opinii acum, ci la toți parlamentarii și primarii noi, aceia care vor să facă lucrurile ALTFEL. Să vedem ce vor face. Chiar le doresc tot succesul din lume, altfel, o să avem viitor de aur.

    00
  14. off-topic, @vali, se anunță ceva pe la ugears anul ăsta? sau să dau drumul la comandă?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile