Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. CTP nu a vazut nimic dubios pentru ca ba era intuneric la cinema, ba era imaginea in miscare la tenis de camp, ba avea palaria trasa prea pe ochi.

  2. ala e cretin? ce treaba are un angajat, fie el si CTP, cu responsabilitatea fiscala a angajatorului?

    • nu poți să fii moralist in timp ce tu nu îți plătești taxele. :)

    • intr-o romanie a secolului 21 mi se pare aiurea sa acuzi pe cineva prin asociere – asa cum faceau comunistii in anii 50

    • „nu poți să fii moralist in timp ce tu nu îți plătești taxele”

      Poate Flat nu a explicat bine. E vorba de taxele platite sau neplatite de trustul de presa in care lucreaza CTP, nu de taxele pe care CTP a refuzat sa le plateasca statului.

      Nu imi e mie mare simpatic CTP, dar editorialul ala cam pute. Omul are ceva de platit lui CTP (ca multi altii!) si vrea musai sa o plateasca.

      E similar cu aia cu Tolontan: face pe moralistul, dar trustul in care lucreaza apartine familiei Voiculescu. Fara sa se faca referire la faptele lui Tolontan sau ale lui CTP. Adica Tolontan sau CTP sunt nemernici pentru ca ei au facut asta si au dres aia. Abia atunci am avea un articol.

    • am înțeles ce zice. dar ascultă-mă atent. eu te angajez pe tine pe cinci lei și nu plătesc statului 3 lei taxe. și îmi permit să te plătesc pe tine cu 5 lei pentru că nu dau ăia 3 la stat. dacă i-aș plăti, fie ți-aș micșora salariul, fie aș da faliment.

    • ma doare-n-pendula ce faci tu cu statul. se ocupa anaful de tine. eu vreau aia cinci lei. daca micsorezi sau faliment, plec

    • corect să te doară. dar când afli după cinci ani că nu le-a plătit, taci mâlc? :)

    • @petcu: depinde in ce domeniu esti moralist. Daca CTP nu a fost moralist pe tema platii taxelor de catre altii, atunci nu vad vreo problema. Ramane ca cineva cu mai mult timp sa caute articole ale sale in care infiereaza evazionistii.

      Daca tot a venit vorba de moralisti: am auzit de bloggeri care se laudau (nu stiu daca e si adevarat) ca incaseaza bani pe offshore. Daca ma intrebi pe mine, mi se pare moral sa incasezi unde vrei.

      Articolul e gaunos. Incheie spunand ca banii nu au ajuns la „popendulatie”, ci la CTP. Deci CTP nu e parte din „popendulatie”. As vrea odata sa termine acesti moralisti (si politicieni) cu ipocrizia si sa spuna pe sleau ca popendulatia la care se refera ei mereu este formata numai din bugetari, pensionari si toti care au un venit de la stat. Macar sa stim cum stam. Cred ca le e frica ca a doua zi se trezesc multi si incept sa realizeze ca evaziunea fiscala inseamna doar sa dea mai putin din ce e deja al lor. Si poate pun de o greva fiscala, ca sa ii lase sa se impoziteze doar intre ei, statul si cei ce traiesc de pe urma sa.

  3. Ce filistini sunt astia de la RL, scriu cu amanunte cine e Kate Hudson, dar despre liderul uneia dintre putinele formatii rock decente si cat de cat tinere si unul dintre cei mai buni chitaristi din generatia lui, absolut nimic. Plug in baby!

  4. Nu vreau sa-l apar pe CTP dar totusi, ca si angajat, iti iei salariu pentru ca muncesti. Nu e el raspunzator de ceea ce face patronul, cum nici eu, la randul meu de ex, nu pot fi raspunzator de ceea ce face patronul meu.
    Poate fi o discutie intr-adevar daca stia sau nu despre ce se intampla ( probabil ca stia – insa e doar o parere) daca putea face ceva, daca era cazul sa plece ( cam unde sa fi plecat totusi) etc.

  5. Ti se taie de fotografie când vezi atâta fotoșop

  6. Masinile lui Bond au fost furate pentru Fast & Furious :)

  7. Eu lucrez la o firma. Patronul imi da salariul negociat la timp si intreg. Ce face el cu obligatile lui catre stat si cu retinerile din salariul meu pentru a plati, in numele meu, la Casa de Pensii, la Somaj, la Casa de Sanatate si la Fisc, este treaba lui, eu n-am nici o raspundere. Iar daca el nu plateste, eu nu-s complice.

  8. NOU
    #20

    ai aflat pentru ce era proprirea pana la urma ?

  9. Eu am fost in situatia lui CTP, pe cand lucram la Tele 7abc.
    Practic, prin ’98 parca, toti angajatii ne-am trezit cu o mentiune in cartea de munca, facuta dupa o inspectie a Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti. Firma care detinea Tele 7abc nu platise sumele legale la bugetele asigurarilor sociale si de sanatate, vreo patru-cinci ani.
    Noroc ca in cei patru ani (cazul meu) am fost student, si eram acoperit de acest statut.
    Apoi, prin 2006 parca, firma care detinea Tele7abc a dat faliment, bunurile i-au fost lichidate juridic iar statul si-a recuperat restantele, astfel ca fostii angajati au putut sa-si anuleze mentiunile din cartile de munca (desigur, dupa o vizita la ITM).
    Eu plecasem deja din Tele 7 prin 2001, insa la ITM am mers si am anulat mentiunea de-abia prin 2011, cand mi s-a confirmat ceea ce stiam din 1996, anume ca angajatul nu are nici o responsabilitate fata de plata acestor taxe, deoarece prin lege angajatorul este obligat sa retina banii si sa ii plateasca. Ca ii are sau nu, se prezumeaza ca a retinut banii in momentul platii salariului, asa ca fapta patronului devine „sustragere de la plata obligatiilor catre bugetele de asigurari de stat”. In mod normal, ANAF trebuia sa se fi sesizat dupa doua-trei luni, dar la cum functiona fiscul pe-atunci, nu a fost cazul.

    Vis-a-vis de CTP, nu cred ca ar trebui sa se simta prost. E posibil nici sa nu fi stiut ca aceste taxe nu au fost platite, pentru ca de obicei, angajatii afla despre astfel de situatii atunci cand cer adeverinte de salariat pentru medicul de familie sau spitalizare. Iar unii angajatori merg adesea cu tupeul pana la a emite adeverinte false, mintind ca banii au fost platiti. Ceea ce e caz penal (fals si uz de fals)…

    Anyway, cum spuneam, nu cred ca CTP e mai vinovat decat daca ar fi cumparat o paine de la un chiosc al carui patron face evaziune fiscala. Problema este intre statul roman (adica ANAF) si MediaPro. Cu alte cuvinte, Sarbu a incalcat legea, Sarbu sa plateasca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile