- Sat . Munți . Brunetă . Coarne . Brunetă . Gri .
- Să mergem să alimentăm iar?
- Piața imobiliară a crescut cu 16%
- Cresc salariile bugetarilor
- 1 milion de români merg în concediu în Grecia
- Să le mărim salariile medicilor ca să nu mai ia șpagă
- Un bugetar cu care ne mândrim
- Bulgaria a primit scutire medicală
- BMW X1 facelift
- Cronica de business
- Cronica de tehnologie
6. Culmea, șpaga a crescut proporțional cu salariul. A făcut sor’mea cîteva operații de cancer la CT și era să facă infarct cînd a văzut noile scoruri.
Io p-ăia i-aș arde de vii. 😈😈😈
Sistemul public de sanatate e KO. Zi merci cand primesti servicii
Caz concrez. Parinte in sistem, copil in rezidentiat in sistem. Copilul trebuie sa nasca, parintele cauta colegi, gaseste la spitalul la care este angajt de “jdeani” dar i se spune pe fata ca au un singur anestezist si ca exista riscul ca atunci cand naste copilul sa fie ala plecat/concediu/cu alt caz si ca trebuie anestezist de backup in caz ca ala e ocupat (adica sa vina cu el de “acasa”). Pe langa medicamente de acasa si alte cele. Cand ii zic copilului ca “sunteti nasoli” (medicii) si ca ar trebui o lege sa nu mai ai posibilitatea sa lucrezi si la stat si la privat, se supara.
Nu sunt locuri de munca ocupate dar se cere spaga pentru post. WTF
Avem o cunostinta de familie care a fost dusa de rude la Bucuresti in ultima faza, gasita cu blocaj renal si ocluzie intestinala. Medicii de la la Ploiesti ii ziceau sa ia vitamine.
Nu există doar it-iști proști, există și medici proști.
Jegosului doar funia îi lipsește, glonțul este prea scump.
Fosta operata la oncologie de actualul rector umf iasi. Pana n-a vazut un plic , ce era la gura lui si cat sictir si dispret fata de pacienti. Dupa, tot binevoitor. Partea amuzanta e ca ma stiu cu familia lui, dar am zis sa nu intervin ca nu e cazul. Eu prost.
Io când am zis că 70% din români ar trebui gazați, lumea s-a bășicat. 🤭
Și apoi bătuți cu biciul
@Clarks: de ce? Vrei să faci cardio? 🤣🤣🤣
Nu s-a basicat, s-a uitat la tine cu mila & scarba.
Asta e genul de imbecilitate care NU e justificata nici macar intr-un comentariu insignifiant.
Tu evident ai fi din aia 30%, care gazeaza eventual, hahaha, ce amuzant am fost si azi..
@gigi22: probabil tu ești unul din cretinii care cere șpagă.
Aha, eu sunt spagar, pe cand tu vrei sa gazezi (giz, ce imbecil ești!) 70% dintre romani.
M-ai rusinat prin aceasta punere in context, clar eu ies rau aici.
‘Complexitatea muncii’ , pensie de aproape 6000 euro pt ala, benzina 2 euro…superbă țară
Mha, daca firma are 0 angajați, cum poate câștiga contracte cu statul ? Nu e criteriu de eliminare ?
https://www.libertatea.ro/stiri/ce-te-califica-sa-ajungi-sa-lucrezi-in-guvern-ca-firma-ta-sa-faca-in-pandemie-consultanta-anti-covid-iar-partenerul-tau-de-afaceri-sa-ia-contractele-4153097
Că medic primar, salariul de 25-30.000 lei te face să fii printre sărăntocii de la coada clasamentului…
Cu sporuri și încă 3-7 locuri de muncă în privat majoritatea pleacă cu 50-70.000 acasă lunar.
Care mai este și cadru UMF, director medical ceva…100.000 /lună. Asta doar venituri declarate, fără șpăgi.
Și să nu uităm…cu un program de muncă la 10-20% față de medicii din vest…și câteodată nevazând pacienți/studenți cu săptămânile, totul fiind făcut de rezidenți/asistenți, domnii profesori doctori dând doar o semnătură ca primarul sau trecând în greață 2 minute prin secție la raportul de gardă…
Mulți medici români au în realitate, raportat la timpul efectiv de muncă, salarii mult mai mari decât în vest.
Și sunt mulți medici din afară care ar vrea să revină la „stat” în România…au șpaga deja pregătită (100.000-200.000 euro)….dar concurența e mare și prea multe locuri nu sunt.
De plecat pleacă doar cei care nu prind posturi în spitalele de stat și cei scârbiți de sistem.
Știu pe unii care s-au întors în țară din Germania unde muncești zi lumină în spital. Și au venit imediat după ce s-au mărit salariile în sistemul medical în România.
Explicația lor fiind: „vor să se bucure și românii de experiența câștigată de ei în străinătate”. Așa au scris pe Facebook, nu mi-au spus mie personal. Acum lucrează într-un spital de stat. Cât erau salariile mici în România nu aveau nici un gând să se întoarcă și, probabil, îi considerau pe cei rămași în țară niște fraieri. Ciudat.
C-a sosit vara și unii dintre voi mai veniți totuși pe litoral. Faceți o vizită la salonul auto din fața spitalului județean Constanța. Puteți vizita orice parcare din cele 3 (rezervate personalului) din curtea spitalului.
4. Pe ce criteriu de performanta se fac majorările? E vre-un campionat de solitaire, chiulit sau frecat menta ?
Marș în plm, măi ra(t)hatule! Te invit să verifici statele de plată pentru 2300 de angajați și să semnezi „bun de plată” pentru 11 milioane de lei, lunar. „Vre-un”, coaie? Bine că ai acces la internet…
De ce ești supărat Gicule? Ca spun adevărul despre voi bugetarii? Ce evaluări de performanta aveți voi, ia sa vedem, poți sa îmi dai măcar un exemplu de obiectiv pe care l-ai avut tu pentru ultimul an?
De ce as fi de acord cu măririle astea de salar, ce indicator de performanta poți sa îmi dai prin care sa demonstrezi ca produci mai mult?
Și mai ușor cu pianul pe scări, ca o frecați zilnic, va ia 30 de zile sa completați o foaie A4.
@Gicu
1 persoana semneaza state de plata pt 2300 de anjagati -ala merita marirea
Dar aia 2300 de angajati merita toti marirea?
Intr-un sistem sau companie fiecare o e ca o rotita intr-un ceas.
Sistemul bugetar e un ceas ce merge foarte prost si care costa cat un ceas elvetian. De aia e lumea suparata si scarbita pe tot ce inseamna STAT.
Nu m-am supărat, șefu’, dar mi s-a cam plecat de marotele astea cu bugetar = leneș/pilă/incompetent etc. Pe lângă faptul că până acum vreo 5 ani aveam cele mai mici salarii din România și atunci nu se indigna nimeni, dintr-o dată, toți cei de la privat mor de grija noastră și vor (în intimitatea lor) să fie și ei bugetari. Dar dacă nu pot, e pentru că pile/amante de politicieni, sistem închis etc. Nu e deloc așa (cu mici excepții, știu ce spun) și dacă aștepți ca niște servicii publice să aibă criterii de performanță pe productivitate, înseamnă că nu înțelegi mare lucru (acordul global îți spune ceva?) din ceea ce înseamna administrație publică. Adevărul tău (ăla cu solitaire) pe ce se bazează, ai niște link-uri sau e doar percepția ta și a altora ca tine?
Tu ce responsabilități ai la locul de muncă, ce semnezi în afară de condica de prezență?
Uite că te contrazic, am umplut două foi A4 în 10 minute. Ce vă mai place să dați cu rahatul în ventilator gen, le plătesc salariile din taxele mele… Câte taxe plătești tu la stat? Eu plătesc mai mult decât salariul tău, pot să pun pariu.
@Psionics: Te invit să ai grijă 8 ore de o grupă de 10/12 copii/persoane adulte cu handicap sever (dacă știi ce înseamnă aia). Și apoi te rog să-ți dai cu părerea dacă oamenii ăia merită o majorare între 30 și 150 de lei brut (atât înseamnă sfertul ăla care apare prin presă). E facil și „responsabil” ca atunci când aruncăm găleți de rahat în bugetari, să ne imaginăm un burtos care plimbă niște hârtii 30 de zile și să trăim cu impresia că le-am zis-o, mama lor de incompetenți…
Stai liniștit, m-as irosi în sistemul bugetar. Am fost întrebat la un moment dat dacă as fi dispus sa ma angajez la o instituție dintr-un municipiu, am refuzat politicos.
Adevărul meu se bazează pe ceea ce am văzut cu ochii mei și pe cele 30 de zile necesare sa obțin o hârtie A4 de la o autoritate publica.
Și încă ceva… ai fi surprins sa afli ca în companiile private sunt multe procese automatizate, nu e nevoie de cineva cu minim pe economie sa semneze condici sau alte documente conexe cu același format.
În fine, pot sa înțeleg prima ta reacție, dar înțelege ca datorita leprelor de colegi ai tai angajați pe pile și care ori nu vin la lucru ori o freacă când sunt acolo, asta e imaginea pe care o aveți voi. Și da, performanta voastră consta în câte cereri puteți soluționa intr-o luna de exemplu, cât de repede, ce se poate optimiza mai departe de la performanta asta etc. Nu o sa fac acuma management aici, dar se poate măsura ușor „productia” voastră.
PS: Și feedback-ul cetățenilor care apelează la serviciile publice e un indicator de performanta.
Gicu, tu ai dreptate partial. E corect ca cei care muncesc trebuie sa fie platiti si rasplatiti in conformitate cu munca lor.
DAR. In primul rand, in romania avem inflatie de bugetari. Raportat la alte tari, presupus civilizate, numarul de bugetari pe cap de locuitori e dublu. De ce? Ca absolut toti politicienii isi baga rudele si pilele la stat. De rau ce e. Nu e asta vina ta, care poate esti printre bugetarii care muncesc. Dar asta e realitatea. Cum se departajeaza la stat cel care munceste de cel care o freaca? Ce sisteme de evaluare sunt? Zero. Toti iau nota 10. Daca unu ia mai putin la evaluare se duce in judecata si castiga. In halu asta de prost sunt facute legile.
In al doilea rand e absurd si strigator la cer ca la stat salariile sa fie mai mari decat la privat. Am inteles ca tu platesti impozite mai mari decat salariul unuia de la privat, dar nu uita ca tot salariul tau e platit de ala de la privat. Tot, adica 100%. Statul nu produce nimic.
Am inteles ca medicii, de exemplu, aveau salarii mici. Dar acum s-a sarit calul pur si simplu. E de o nesimtire iesita din comun ce salarii au ajuns sa aiba, intr-o tara in care populatia e vai de capu ei. A crescut proportional si calitatea actului medical? Evident ca nu. De conditiile din spitale nici nu mai vorbim. An de an ies medici pe banda rulanta din facultati. Niciodata nu a fost lipsa de personal in sistem, ba dimpotriva.
La fel se va intampla in invatamant. O sa le pompeze niste salarii imense unor profesori care sunt varza, praf. Nivelul invatamantului va ramane fix acelasi, doar sectorul privat va secatui tot mai mult.
@Gicu
Termina cu prostiile si cu exemple care fac exceptie de la regula.
Sistemul bugetar e o padure de uscaturi in care sunt cateva ramuri verzi.
Majoritatea nu merita nicio marire, unii da, e atat de simplu.
Hei, am venit eu, bugetar, să mă dau cocoș pe un blog citit preponderent de angajați în sistemul privat care urăsc din toți rărunchii bugetarii, indiferent de argumente sau justificări de bun simț. Așa-i că sunt un pic masochist? Glumesc, eu îmi știu valoarea, știu câți bani merit și urăsc și eu bugetarii care îți răspund în 30 de zile cu citate din lege, ca și cum eu nu aș ști să o citesc.
Iar cu medicii, care chiar au salarii de 5-6000 de euro și care se pretează la șpagă de 100 de lei de la bolnavii de cancer, aș înființa secții noi la Chilia, la tăiat stuf sau la Slănic Prahova, la decupat bulgări de sare.
@ Ionut: Așa-i că te-ai uitat pe link-uri de genul ăsta și apoi ai dat-o ca fiind sigură aia cu inflația de bugetari?
https://www.piatafinanciara.ro/angajatii-bugetari-multi-sau-putini-dupa-standardele-europene/
Bhai Gicule, dar de ce nu veniți mha sa va angajați la privat ? Ca de ex la mine la plantație, nu știe hr-ul ce sa mai facă sa atragă oameni : bonusuri pt recomandari, work from home, internship plm….hai sa iti răspund eu : ca e futai, stres, de fapt bagi mai mult de 8 ore pe zi, ținte de vânzări,digitalizare accelerata (asta înseamnă și oameni dati afara),concurenta cu alte plantații, pe salarii similare sau mai mici decât la stat…si nici nu ai ce spaga sa iei…asa ca mars tu in pula mea .
Am un prieten bugetar, care a trebuit să se înscrie în partid și să aștepte 1 an ca să fie angajat. Când am terminat facultatea, a început tata să vorbească pentru mine, să mă angajeze la R.A.R. Fără să știu. Avea el niște prieteni acolo și credea că îmi va face plăcere. Prima întrebare pe care i-au pus-o, a fost: ”în ce partid e?”.
Mama a lucrat la poliția comunitară din sectorul 4, București. După ce a ajuns Piedone primar, era 1000 euro șpaga, ca să fii angajat. Ea a fost dată afară. La A.D.P. sector 4 s-a angajat cineva recent, tot la fel, cu șpagă.
La taxe și impozite sector 4 știu o femeie de serviciu și un paznic, care trebuia să dea cotă parte partidului, din salariul primit. Condiția de angajare era să cotizezi la partid.
Așa că, Gicule, încetează cu dumele astea.
Undeva în creierele medicilor, se scurtcircuitează următoarea logică, din perspectiva lor: dacă pacientul e pensionar sau lucrează ceva ce mie mi se pare puțin (ex. salariu minim, handicap…), nu contribuie îndeajuns cât contribuie un patron sau șef de agenție sau director sau așa mai departe, deci, hai să-i cer mită.
Pe lângă miserupismul cu garda și cele două ore să facă verificări, p-ormă înapoi la clinica privată.
E o combinație între capitalism sălbatic tip Dallas, cu partitura comunistă de sistem închis/autarhist.
Și mai e și chestiunea inflației + serviciile bancare ca împrumuturile oferite lor preferential, pentru care nimeni nu zice nimic: Cu cât se împrumută ăștia să-și facă case, vile, să cumpere una-alta, cu atât contribuie la inflația & paritatea puterii de cumpărare scăzută pentru toti raportată la capacitatea de producție(bunuri+servicii) a țării.
Uau, un bugetar-șef care își „știe valoarea” și merită cârca de bani primită din impozitele noastre, dar nu intelege că a muta bani dintr-un buzunar în altul nu te face mai bogat și, în consecință, insistă că el plătește impozite.
E exact cum îmi imaginez majoritatea bugetarilor, mulțumesc pentru confirmare.
@car Probabil pentru că pe plantația ta e ca pe plantațiile de bumbac din Statele Unite, de aia nu vine nimeni. Plus că ți-ai cam răspuns singur, muncă peste program neplătită, slugă la unul cu ceafă lată sau la o multinațională, internship (în traducere, muncă gratis cu speranța că vei fi angajat cândva), digitalizare accelerată (v-au cumpărat Pentium 5?), target-uri de neatins și sunt sigur că poți tu continua lista.
De ce nu vii tu să te angajezi la stat, dacă îți pute la privat (dacă zici că nu ai încercat, nu te cred)?
Hai să îți zic tot eu de ce: pentru că sunteți o adunătură de scalveți care nu sunteți în stare să vă organizați într-un sindicat, care vă clamați drepturile doar pe bloguri și vă semnați demisia în alb de la angajare și care stați capră pentru un salariu, care ce să vezi, între timp a fost depășit de salatiul de la stat.
Așa că marș în pula ta de frustrat…
@ unsirb Nu mai folosi cuvinte al căror înțțeles îți scapă. Uite, demonstrează frumos, aici, că știi ce înseamnă fiecare dintre cele care urmează: taxe, contribuții, impozite. Apoi fă o socoteală sumară pe fiecare, cam cât plătești tu lunar. După ce te-ai lămurit, apreciază-ți și tu valoarea, mie mi se pare că te cam subestimezi.
De ce crezi că era nevoie să-ți confirm eu, un bugetar, că ești prost?
săracu’ Gicu e prea mic ca să priceapă că 90% din bugetarii români sunt niște jeguri umane și niște lepre care nu muncesc doar stau și parazitează.
Știați că orice angajat din privat trebuie să adopte un bugetar? E ca o familie extinsă.
Bună, Andrei! Așa este că și tu faci parte din categoria celor care consideră că un serviciu public e gratuit și cei care-l prestează merită 0 lei pe lună? Dacă paradigma asta îți dă ecran albastru, evaluează serviciile pe care le prestezi tu la locul tău de muncă și consideră că ai fi angajat la stat, nu în privat.
Gicu, cu toata stima si respectul, mai du-te ba in pl noastra!
“Hai să îți zic tot eu de ce: pentru că sunteți o adunătură de scalveți care nu sunteți în stare să vă organizați într-un sindicat, care vă clamați drepturile doar pe bloguri și vă semnați demisia în alb de la angajare și care stați capră pentru un salariu,…”
Astia sunteti voi ma, ca nu sunteti in stare sa va ridicati impotriva sefului si a justiei pentru neregurile din interior. Probabil esti frustrat in cadrul institutiei de stat unde lucrezi (probabil pe motive de buna dreptate). Cate plangeri ai depuse la sef? La politie (daca e mai grav)? Cate cacaturi stii din sistem si nu zici nimic?
Noi, astia care suntem anti angajati la stat, vedem ca voi nu luati nici-o masura, ca tot e din ce in ce mai nasol, ca stai 30 zile pentru orice cacat de foaie, ca daca faci la politie plangere iti raspund evaziv si/sau dupa x luni sau chiar ani…
Daca vrem si noi, oamenii digitalizare sa nu mai stam 30 zile pentru orice veniti voi astia de la stat si ziceti “domneeeee dar sunteti mesimtiti, stiti voi cat lucrez pentru voi? De ce sa invat eu sa folosesc pdf, word,mail, etc, ca eu asa am fost invtat cu foaie si pix. De ce sa ma complic pentru voi, trantorilor din privat?
@ubercool: Ai dreptate, jegoși sunt bugetarii care dau șpagă ca să se angajeze. Mama ta a fost dată afară, deci a fost o bugetară bună pentru că nu a cotizat. Mai ai dume de astea?
Nu am zis că mama mea e mai bună sau mai rea decât alții, m-am legat strict de asta:
„Nu m-am supărat, șefu’, dar mi s-a cam plecat de marotele astea cu bugetar = leneș/pilă/incompetent etc. Pe lângă faptul că până acum vreo 5 ani aveam cele mai mici salarii din România și atunci nu se indigna nimeni, dintr-o dată, toți cei de la privat mor de grija noastră și vor (în intimitatea lor) să fie și ei bugetari. Dar dacă nu pot, e pentru că pile/amante de politicieni, sistem închis etc.„
Cu siguranță sunt și persoane angajate la stat în urma unui concurs/interviu corect, dar majoritatea cazurilor cunoscute de mine infirmă acest lucru.
Gicu asa-i ca faci parte si tu din unul din clanurile ciuma rosie sau galbena? Conditie necesara dar nu si suficienta pentru a fi bugetar. Vine in curand ziua in care veti fi mangaiati dupa ceafa nu cu palma ci cu o lopata.
@Andyan: Lucrez în administrație din 1995. Dacă tu crezi că îți permiți să cumperi o lopată cu care să-mi dai mie peste cap, te înșeli. Nu fac parte din nicio ciumă galbenă sau roșie, spre rușinea mea, am votat USR la ultimele alegeri. Mi se rupe fix în pluă despre ce crezi tu, nu mă bazez pe ce votezi tu, mă bazez pe ce știu și pot să fac.
În învățământ există lege privind majorarea salariilor de 2 sau 3 ani care încă nu a este pusă efectiv în practică.
În justiție, pt personalul auxiliar, există lege din 2017 sau 2018 privind majorarea care încă nu este pusă în practică.
@Gicu, sunt în papucii tăi. Ba chiar eu am lucrat în privat de 4 ori mai mult decât ca bugetar, știu cum e în ambele părți. Nu ai nicio șansă să le explici.
În ritmul ăsta, peste 10 ani or să existe doar bugetari angajați în România.
Gicule, esti prost de behai. Nici contributiile pe care le „platesti” nu vin din alt buzunar, dar continua sa fii derutat, iti sta bine.
Du-te si-n pl mea, nu doar in anoastra colectiva.
Da de loaza asta ce ziceți ? 28k pensie plus salar la CCR cam tot pe acolo
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25591993-procurorul-bogdan-licu-numit-judecator-ccr-pensioneaza-cumula-pensia-salariul-pensie-putea-avea.htm
Cred că și el se culcă liniștit, știind că nu-l va deranja nici dracu.
Poate ăla măcar le are cu gramatica…
„Cresc salariile bugetarilor.”
Cresc și la doctori, asistenți medicali și tot personalul medical sau nu?
Întreb fiindcă unii doctori spun despre ei că sunt bugetari iar alții spun că ei nu sunt bugetari. Chiar aici pe blog unii se contraziceau aprig între ei pe tema asta.
Dar pentru judecători și magistrați?
5. 1.400.000 romani pleaca in Grecia
Cred ca Grecia ar trebui sa ajute cu cateva milioane de euro anual horeca din romania. Sa dea bani patronilor romani pentru ca sa nu schimbe nimic ca fac o treaba excelenta pt economia greciei.
lol. true dat.
@Psionics
#Capitalism
Legat de 6: Sunt cazuri si cazuri. O ruda a avut de curand o interventie destul de dificila pe carotida (endarterectomie carotidiana), practic iti da knockout, iti opreste sangele pe o carotida, o deschide, o curata si o coase la loc. In mod normal nu e chiar asa de complexa operatia, insa persoana in cauza avea multi factori de risc, varsta, antecedente (AVC-uri), carotida infundata 80%, a trebuit sa petreaca o saptamana internata in spital.
Absolut nimeni din spitalul judetean Mures nu a vrut sa auda de vreo atentie, indiferent ca erau doctori, anestezisti, asistente. Pacientul a fost foarte multumit de cum a fost tratat si dadacit de toata lumea.
Nu sunt toti la fel.
Cunosc si eu doua cazuri asemanatoare.Generalizarea nu e buna.
In ungaria, pardon transilvania, nu e la fel ca in restul tarii. Sa curga minusurilii
BMW X1 nu e facelift, ci a treia generație.
2. Numai daca ai putea alimenta pe tot anul. Altfel, daca e „penurie”, sa se mai lucreze si de acasa in cazul angajatilor din privat va nu trebuie musai sa te VADA SEFUL.
Iar ceilalti sa aiba prioritate.
Si fara…. Grecia cu masina
La pct.9 cu BMW feislift.
Cum pe Spania e săracie şi în România bogăție, am văzut un seria 4 model 2022, ceva seria 7 şi ceva seria X 7( cred). Nu ştiu cu ce tip de droguri amestecă designerii de la BMW alcoolul, dar jur cu brânca pe corazon că grila aia față supradimensionată e pur şi simplu o chestie absolut grotească.
Daca feedback-ul primit de ei a fost in general „boss, cu cat o avem mai mare cu atat e mai bine”, inginerii proiectanti s-au conformat.
Grotescă? Întreb pentru un prieten.
Grila aia e desenata pt piata chineza nu pt Saraci
@Gicu,,grotescă,,,? Nu ştiu boss, sunt în trecere, nu stau mult. Astfel că mă văd nevoit să-i transmit prietenului tău un respectos ,, du-te în pwla mea de caporal limbistic,,.Îi transmiți tu, bine?
Scuze de băgare în seamă, dar Gicu e tem.bel pe față! Bă, nenicule, că ai vreo 50 de ani – degeaba, dacă din ’95 lucrezi la stat, ce pln (n de la noastră) știi tu, mă, să faci? Înafară că verifici (wtf!) ștate de plată?
@Crator: Scuze că te-ai băgat în seamă, dar mă simt nevoit să-ți răspund:
1. Știu limba română mai bine decât caporalii IT-iști de pe aici;
2. Știu să fac mai bine ceea ce fac la voi, la multinațională, gașca de HR-iste la care băliți atunci când mergeți în teambuilding (recrutare, selecție, integrare, salarizare și ce mai fac ele pe acolo);
3. Știu care-i diferența dintre taxe, contribuții, impozite și cam care-i circuitul banilor într-un buget de stat;
4. Știu să citesc o lege/un text și să înțeleg ce scrie acolo, spre deosebire de tine.
Și, în general, cred că mă pricep mai bine la orice crezi tu că te pricepi, sunt dispus în orice moment să avem discuții libere pe orice subiect vrei.
P.S. Recunosc un prost din momentul în care a deschis gura, no offence.
@Gicu, tu eşti exact genul prostanului care mi-a fwtut azi două ore sistemul auditiv pe o terasă, doar cu explicații despre cât e de supracalificat.
Şi doar pe valoare gen,, nu ştiu ce să îmi iau Porsche sau Skoda, ciorbă de burtă sau pulpe dezosate. Sau meniu, dar la meniu vreau să facem combinație între feluri, că sunt cu verişorii mei şi sunt şef la banii
mei primiți pe ghiulul amanetat.
Gicule, mboule, ca să vezi cât înțelegi, nu pe mine, ci pe tine te-am băgat în… seamă. Să-ți pună Vali eticheta aia cu „fără acte”.
Wow, Gicu, ce tare ești!
1. Îți cunoști limba maternă!!!
3. Ai o oarecare educație financiara și poți distinge între câțiva termeni de bază
4. Ți-ai însușit înțelegerea textului scris, Omg!
La 2 nu comentez, că știm toți cum se fac angajările la stat.
Totuși nu înțeleg o chestie: dacă tu ești atât de specializat iar bugetarii sunt atât de deștepți, muncitori, uniți în sindicate și ce mai ziceai tu prin comentariile anterioare, de ce statul nostru merge atât de prost?
@Alina: Nu ştiu de ce am senzaţia că tu eşti una dintre pixdele alea HR-iste, care a absolvit un curs de inspector resurse umane și a ajuns la concluzia că este miezul la dodoașcă. Probabil că ești urâtă și grasă și suferi că nu te hărțuiește sexual nici măcar portarul… Ce le mai știi tu ca un om mare pe toate, mai ales cum se fac angajările la stat.
„10. Cronica de business … Inflatia din Germania a atins nivel record in ultimii 10 ani”
Ce mai zic acum bizonii care cereau sanctiuni impotriva Rusiei si urlau #SlavaUkraini.
Cum e acum cand au inceput sanctiunile sa ne arda la buzunar pe toata Europa?
Stati sa vedeti dupa ce interzic importurile de petrol rusesc in Europa ce o sa fie. Ca nu se opreste aici inflatia.
Ce ziceau si inainte: nu poti sta pe terasa sa bei o cafea cand arde casa vezinului fara sa iti intre fum in ochi. Din pacate razboiul ne afecteaza fie ca vrem fie ca nu. Iar o victorie a Rusiei o sa ne afecteze mult mai mult decat ce vedem acuma.
De ce bombele de la Hiroshima și Nagasaki nu se consideră crime de război? De ce nu se consideră folosirea de arme neconvenționale? De ce sunt „condamnate” (condamnate în sensul Iohannis style și nu altfel) armele chimice sau biologice folosite de alții dar bombele atomice nu?
De ce bombardarea „din greșeală” a spitalelor din Siria de către americani nu se consideră crime de război dar bombardarea spitalelor din Siria de către ruși, tot în aceeași perioadă, cam erau crime de război?
Și apropo, ce s-a întâmplat cu ISIS de nu se mai aude nimic?
Cum se face că cei din ISIS aveau armament american dar cică erau susținuți de către ruși când rușii nu au armament american să folosească nici măcar acum în războiul din Ucraina? Asta nu-i o chestie trăsnet?
Cum se face că toate intervențiile americanilor în alte state au fost pentru eliberarea și/sau pentru că amenințau la bunăstarea poporului american sau pentru a schimba regimuri politice neloiale și/sau incomode dar aceleași intervenții făcute de către ruși sunt crime împotriva umanității sau crime de război?
Ucraina a fost parte din URSS, practic din Rusia. Se știe că economia SUA mai are un pic și face poc iar americanii nu știu ce să mai facă. Ultima găselniță (părerea mea, nu scrie nicăieri) ar fi fost să ia Ucraina în NATO și UE ca să o facă sclavă așa cum este România și să ia petrolul și gazele din Donbass și Donețk și unde mai sunt pentru a face concurență Rusiei și astfel a distruge acesteia economia și a mai pompa puțin în economia SUA care stă să cadă cât de curând.
Mai rasfirat baieti, mai rasfirat.
Crimsonware, lasă whatabout -ism-ul, nu schimba subiectul. Aici si acum, Rusia a invadat Ucraina. Orice altceva e alta discuție.
brrr de fapt e efectul globalismului si capitalismului salbatic, ne-am suit pe tehnologie fara sa o intelegem prea bine, astea-s efectele. si putin tot un efect al schimbarilor si adaptarilor astora e. nu e nimic nou, e noua ‘revolutie industriala’, istoria se repeta doar ca acum, mai multi oameni = mai multe victime
Stai chill,preturile o iau razna IN PRIMUL RAND pt ca inflatie deoarece au tiparit toti in draci in pandemie
2. Pe principiul „va impunem sancțiuni, dar sărăcim noi pt ca vrem sa falimentăm toată europa”.
Pe principiul esti prost, razboiul din ucraina a crescut pretul petrolului, nu sanctiunile.
Si punctul 2: nu cumperi marfa de la golanul cartierului, ca astfel ii bagi bani in buzunar, bani cu care-si cumpara topoare cu care da in cap vecinilor. Si ti-e vecin si tie.
@Sabotor, așa e ca nu înțelegi nimic, nu?
Și totuși ce legătură are petrolul cu Ucraina? Pt ca prețurile au urcat înainte de război, inflația a fost înainte de război, toate s-au întâmplat inainte.
esti fix la fel de retard ca iohanis: Peseedee, peseeedeee, peseeedee -> puuuutiiiin, puuutin, puuutin.
Dar e ok, continua cu ProTV-ul..
Legat de treaba cu bugetarii există mai multe aspecte despre care presa liberă și independentă nu spune nimic din prostie sau ticăloșie. Nu se majorează salariile bugetarilor ci se se dau niste măriri unora pe principii de interese de partid. Scria undeva că se acordă un sfert din mărirea cuvenită in ultimii ani polițiștilor. Băi, un ziar n-a scris adevărul și anume că salariile polițiștilor scad. Dacă vă întrebați cum e posibil, ei bine e simplu. Li se ia norma de echipare care e in jur de 250 de lei și li se dă 25 la sută din nimic, totalul rezultând cu minus. Lasă, dă-i dracu, că,-s milițieni, nu știu ei cu aritmetica. De ce li se ia norma de echipare? Pentru că, ați ghicit, se schimbă uniforma. In interesul statului, evident, nu ca să se sifoneze banii ăia și să trăiască bine niste firme de casă ale partidului (cum? Privat? Nuuuuu, n-are cum…). In interesul statului, că și noi, acasă, când suntem rupți in fund sau când vine războiul peste noi, asta facem… schimbăm mobila din casă furând banii de alocație ai copiilor.
Prin urmare, da. Eu am lucrat și la stat și la privat, mă consider extrem de calificată să scriu următoarele: ticăloși, hoți, jigodii, putori sunt in mod egal la stat și la privat. Oamenii sunt peste tot la fel, doar percepția e diferită în funcție de unghiul de vedere. La fel și oamenii harnici și responsabili. Nu te schimbă locul de muncă, dacă tu știi că trebuie să-ti faci treaba, nu contează angajatorul.
Eu am auzit de la o ruda semi-indepartata, care stie sigur de la un portar de spital si din niste comentarii de pe net, ca doctorii au acum salarii de minimum 20 000 euro/luna.
Plus ce mai invart ei acolo, se duc în 50 000 precis.
Si mie, un IT-ist post-acneic, care ma chinui la 28 de ani cu 2000 euro/luna si nu stiu pe ce lume sunt, asta NU mi se pare deloc ok!
20.000€ cu tot cu șpăgi, da?
Douășdemii de lei, să nu exagerăm, iar asta mai spre maximum. Dar știe Gicu mai bine, că verifică ștate de plată (pe bune, ce plm verifică, niște numere de pe niște foi ori ecrane?).
@Vali
Din ce am mai aflat eu, o foarte mica parte ajung la banii aia, cu tot cu spagi, indiferent ce păreri vomita oamenii. În general niste chirurgi cu un nivel de faima.
Restul o baltesc la nivel de it-ist mediu, dar cu dublu spre triplu ani de școală si, se zice, cu ceva mai multa responsabilitate.
Domnul Gigi, sa nu mai exageram, sunt medic specialist in policlinica de stat și câștig 7500 lei pe luna net. Cu primariatul mai pot sa adaug un 2000 lei.
La privat in funcție de cât tragi, poți adaugă și acolo o suma moderata, dar e foarte dependent de specialitate. Ginecologia merge cel mai bine, o naștere 2000 lei (dar te poate suna la 3 dimineața, la 5 termini și pleci direct la spital) sau un chiuretaj 1500 lei – 25 minute.
La polul opus diabetologia unde mori de foame in privat ca nu îți vin pacienți decât dacă ai contract cu CAS sa poți prescrie insulina.
Un venit mediu e și la doctori undeva la 2000-2500€, excepții câteva specialități după cum am spus.
Și eu știu IT-isti pe cybersecurity cu 600€/zi sau full stack developeri cu 6000-8000€/luna. Ma gândesc ca nu sunt regula, și iarba pare mereu mai verde de pe partea opusa a gardului
@Crator: Aşa-i că eşti ardelean? Te dau de gol „salar (salariu), ştat (stat) de plată”.
Ca să nu mori prost „in plt (pula ta)”, îţi ofer nişte indicii (măcar știi diferența dintre numere și cifre, apreciez asta, că nu faci diferența dintre ecran și monitor, nu e atât de grav):
– pontaj;
– certificate medicale (incapacitate temporară de muncă), cereri de concediu de odihnă/fără plată;
– spor de condiții de muncă, spor pentru asigurarea continuității, spor de noapte, spor de zonă;
– salariu de bază corespunzător funcției.
Acum, având toate astea, trebuie verificat dacă în statul de plată se regăsesc întocmai datele din pontaj.
Dacă am fost prea tehnic în explicații, nu-ți bate capul, știi să respiri fără instrucțiuni și asta te va ține în viață.
Dacă ți se pare că ești ironic/sarcastic și că te pricepi la miștocăreală, e doar percepția ta.
Dacă o singură dată în viață ai avut curajul să recunoști că ești prost, ești pe drumul cel bun.
Nu fi supi, dacă te uiți în „ecran” și te vezi pe tine, sunt șanse mari să fii tu ăla.
Germanul stă ca vițelul la poartă nouă și se uită la centralele alea nucleare de le-a închis. A făcut el facelift la bmx? Ce nevoie mai are de energie.