- Blondă . Apus . Apus . Oraș . Sat . Roșcată . Brunetă . Brunetă . Roșcată
- Pensii și moarte
- Giganții tech plătesc taxe la mișto
- Pentru gluma asta, unii și-ar fi dat demisia
- România pitorească
- Febra aurului în Europa
- Înjunghiat, dar nu depune plângere
- China ridică la 3 limita copiilor per familie
- Cronica de tehnologie
9. Din ianuarie (de cînd au anunțat cei de la FB ce vor să facă din 15 mai cu uațap) am descoperit că se poate trăi aaaproape la fel (de bine/prost) și fără WhatsApp (FB și Insta n-am avut niciodată) Folosesc Signal (și ocazional Telegram) cu cei care contează pentru mine, iar cei pentru care eu contez au înțeles și și-au instalat aplicațiile alternative.
Consider că nu-i rău ca lui „Marcu” să i se mai pună (din cînd în cînd) cîte o „talpă”.
Lu’ Bill i-am pus „talpă” acum 11 ani și-s foarte fericit(ă). Da, Linux.
Doamne, cat de rebel(a) esti!
^
De-aia a divortat Bill, cuplul s-a certat de la aia 10 euro care nu i-ai mai dat tu pe Windows.
^
Sunt aproape sigur(ă)! 😀
Lol stai sa vezi cand afli ca si Linux tot de corporatii e controlat
voi astia cu linuxu sunteti fix ca veganii aia pe care nu ii intreaba nimeni nimic
@Raul pe tine cine te-a întrebat, de ai venit să zici asta?
5. daca parintilor alora le-ar lua statul copiii, asa cum ar trebui, Sosocii si Sosoacele ar face miting pentru protejarea familiei traditionale. Si asta e foarte gretos si trist.
Parintii aia ar trebui ei arestati pentru punerea in pericol a minorului.
nu e chiar o stire, dar e referitor la covid.
am aflat de la medicul de familie ca eu sunt pe lista de infectati.
anul trecut, la inceput de martie, nu mai stiu exact data, stiu ca era prima zi in care s-a impus utilizarea mastilor in interiorul spitalelor (in cazul meu victor babes din bucuresti, unde aveau masti borcane cu masti la liber pentru pacienti si apartinatori) am fost sa imi fac o radiografie la plamani.
cu cateva zile inainte m-am prezentat la medicul de familie cu simptome greu de interpretat pentru mine, febra 38, frisoane, un pic de tuse, articulatia soldului despre care stiu ca trebuie schimbat era extrem de inflamata. simptomele incepusera inca cateva zile mai devreme.
la finalul investigatiilor, radiografii, m-au pus sa suflu in nu stiu ce chestie, m-au ascultat, etc., diagnosticul a fost pneumonie neidentificata si tratamentul a fost 2 antibiotice, un antiviral, antiinflamatoare, pansament gastric, probiotice si inca nu stiu ce + evident concediu medical minim 2 saptamani.
dupa alte cateva zile eram ok.
acum medicul de familie mi-a zis ca la un moment dat a fost obligata de stat sa reanalizeze toate cazurile si pe mine m-au trecut, FARA nici un test, ca fiind infectat cu covid. primul in cazul cabinetului si probabil unul dintre primii din tara. repet inceputul simptomelor a fost undeva in primele zile ale lui martie deci infectarea ar fi fost in februarie. cum, de la cine, n-am idee. singurul om venit din strainatate cu care m-am intalnit in perioada respectiva a fost un subcontractor grec, dar si ala era venit in tara de vreo 2 3 saptamani. in jurul meu, munca, acasa, prieteni, nu a avut nimeni nici un simptom.
un test antigen este tardiv tinand cont ca am facut deja vaccinul deci nu am de unde sa stiu daca a fost sau nu. dar sunt trecut pe lista. eu si probabil multi care au tusit o data sau au avut temperatura 37.4.
Mulți dintre noi am avut Covid inainte de primul caz oficial din Romania. Eu am picat la pat in 29 Februarie 2020, fara sa fi avut contact cu cineva infectat. Probabil l-am luat de la sala la care mergeam atunci. Cu 2-3 săptămâni înainte au fost câteva persoane care au căzut ca secerate cu simptome de viroză.
Testul antigen e relevant în cursul infecției, pentru o privire in trecut te gândești la teste cu anticorpi. Daca sunt teste cu anticorpi pentru proteina spike într-adevăr nu pot diferenția între efectul unei infectări sau al vaccinării. Exista însă și teste pe anticorpi direcționați pe alte componente ale virusului, care ies negativ după vaccinare și pozitiv după infecție. E drept, după un an de zile de la presupusa infectare nivelul ar putea să fi scăzut intr-atat încât să nu mai orienteze.
johnny, multumesc pentru precizari.
@Kulcsy, adica ce vrei sa spui tu este ca in Romania a existat un focar de Covid cu mult inaintea multor tari Europene, corect? Si ca raspandirea infectiei nu a pornit de la italieni, este posibil chiar din Romania sa fi fost pacientul zero.
Si toate astea se bazeaza pe premiza ca daca te-ai simtit rau a fost neaparat Covid, nu exista sanse sa fi fost vorba de alte boli, cum ar fi gripa sezoniera care in anii trecuti afecta populatia si a cauzat mereu cel putin cateva sute de morti si cateva mii / zeci de mii de cazuri de imbolnavire.
@Andrei G, nu cred că vrea să spună asta.
mie personal mi se pare că vrea să spună că în românia și probabil europa, au existat cazuri sporadice de covid înainte de februarie-martie 2020.
de exemplu, și taică-meu suspectează că gripa foarte dubioasă, diferită de alte gripe, care l-a pus la pat în octombrie-noiembrie 2019 și după care a tras o grămadă, ar fi putut fi covid. genul de gripă care l-a făcut să-și ia concediu medical. ultima oară când tata și-a luat concediu medical a fost prin ’83-’84 când a stat internat 6 luni la sanatoriu pt TBC. asta ca să ai o perspectivă asupra situației.
6.Ungaria si Polonia sunt modelele de urmat in UE. daca vrei in CSI.
7. viata e frumoasa, dar merita traita.
Un punct de vedere despre noile masuri de relaxare
https://www.contributors.ro/pandemia-si-libertatea-ceea-ce-nu-se-poate-negocia/
2 : mai e vreo alta țară in care sa se plateasca pensii speciale ? Sau iar suntem originali prin prostie ?
Da normal ca mai sunt. Crezi ca am inventat noi modalitatea ca politicul sa cumpere institutiile de forta dintr o tara?
6. Ungaria si Polonia isi cresc rezerva de aur, ca sa își dovedească forta economică.
Si noi râdeam de bombardieri si alti conaționali că poartă tot tezaurul pe ceafa lată.
nu e rau ca Rusia sa aiba ceva de insfacat mai aproape.
parca si Venezuela are niste aur la Londra, dar degeaba, ca cica nu e al lor.
ionut, deci tie ti s-ar parea de bun simt ca Londra sa trimita aurul poporului din Venezuela, unui dictator care isi omoara cetatenii cu buna stiinta.
Dictatorul ala, ca iti place sau nu, cam e imaginea majoritatii … iar dictatorul va sta acolo cat timp vor sta si anumite companii petroliere internationale
2. Nu isi pune nimeni problema randamentului pensionarilor la munca. Am la job 2 colegi + 60 de ani. Din concediu medical in concediu medical, vin mai tarziu la job, pleaca mai devreme, sunt scutiti de unele sarcini mai dificile ce presupun deplasare si efort fizic, lucreaza doar in tura de dimineata, nu lucreaza in weekend etc. Un alt tip de „pensionari speciali”. Si protectia asta pe motiv ca sunt mai in varsta e dinainte de a se pensiona, fiind pontati 100%. Cica „la munca egala salariu egal”.
La bun astfel de angajati daca ceilalti mai tineri ii tin in spate? N-am nevoie, vreau colegi in putere care sa lucreze cot la cot.
Eu, când aveam 20 si ceva de ani, aveam colegi de 30 de ani care se trăgeau de la muncă pe motiv ca ei sunt mai bătrâni, despre ce vorbim. Age is just a number când e vba de scuze la munca.
lucrez intr-o multinationala care se vrea serioasa. am colegi in varsta care par a da la pedale dupa ce le-a cazut lantul.
pentru orice sarcina au nevoie de ajutor.
o avem pe o contabila pe care incercam de ani de zile sa o dresam sa nu mai scrie informatia in titlul mailului. deci 90% din mailurile ei vin goale, iar informatia e scrisa in titlu.
@Damian: Nu poti compara conditia fizica a unuia de 30 de ani cu unul de +60. Putini pensionari din Romania au o conditie fizica si mentala(!) rezonabila care sa-i faca sa-si indeplineasca fisa postului ca inainte.
Cati pensionari de 65 de ani ar mai putea lucra in constructii, livrari, ca pompieri?
Inteleg ca e politicos sa ajutam batranii, dar nici chiar asa.
@Gaby, pe cât facem pariu ca aia care se trag pe c.r la 60, se trageau si la 30?
@Damian, ăia ai tăi de 30 de ani se trăgeau pe cur, da.
dar ăia de 60 de cele mai multe ori efectiv nu mai pot fizic, mental, etc.
între unul de 30 de ani care trage cât poate și unul de 60 care trage cât poate va fi mereu o diferență.
sau chiar dacă o perioadă vor da același randament, anduranța la ăla de 60 e alta.
mă uit la mine, am 40, nu mai pot la fel ca la 30. nu mai pot la fel de mult timp pe zi, la fel de intens, la fel de multe zile la rând cu la fel de puține urme.
probabil e ca la băutură. ăștia care au băut în tinerețe mărturisesc că la 20 de ani, după o băută crâncenă, a doua zi erau proaspeți ca niște zamiluțe, la 40+, după o băută sunt praf o săptămână. la 20 puteau băute în fiecare week-end, la 40 poate de 2-3 ori pe an.
3. „Am fentat miliarde in taxe neplatite, dar voi ati vazut cate milioane am donat in scopuri caritabile ?”