S-a putut pune poprire pe conturi.
În sfârșit, Dragoș Bucur și specialii care își țineau banii acolo, dar nu știau prea bine care e treaba, vor putea răsufla ușurați. La fel și ăia care își plăteau angajații cu ajutorul acestui serviciu, ca să nu afle ANAF că…motive.
Asta e, copii. Fie vrei siguranță pentru banii tăi, fie cauți servciile alea bune, unde riscul de țeapă e mai aprig.
update de la cineva care se pricepe
Revolut a deschis la Libra un cont colector prin care operează cu conturi iban. Doar băncile românești sau străine cu prezenta fizica (da, e o lege idioată) pot avea conturi direct, cele pasaportate (cum e Revolut și altele similare) au nevoie sa se lege la o bancă din sistem, chiar daca licența le permite cod IBAN efectiv.
So IBAN la Libra pe numele Revolut bank in care se operează intrări și ieșiri. iar subconturile sunt operate de Revolut.
ANAF poate pune poprire pe subconturi, deoarece Revolut operează ca banca, pasaportate însemnand că face pentru fiecare utilizator procedura de kyc și are implementate sisteme aml. Oricum și raportează automat toate tranzacțiile către BNR , altfel nu ar putea funcționa. ANAF nu poate pune poprire pe contul Revolut general.
Înainte de pasaportare conturile in Ron erau la bănci nerezidente in Romania și se putea amâna aplicarea cererii de poprire. Dura mai mult, dar nu imposibil. Toate tranzacțiile sunt vizibile indiferent de rezidenta serviciului financiar.
Eu sunt curios cand va incepe statul sa puna popriri direct pe conturile revolut pentru amenzi neplatite spre ex..
Se mai prefac puțin că nu merge treabă, volum mare de munca, pla resurse, oameni putini… Și vor căuta variante! Și vor fi și găsit, in curtea dobitocului care își face reclama pe la pro cu știrea de mai sus!
Visul umed al executorilor este sa le dea statul titlurile executorii pentru a le pune în executare! Au prins gustul de la rovinietele de acum 6-7 ani. S-au găsit câțiva executori, li s-a dat cate vrei 2-5000 de dosare. Pentru o amendă de 30 eur, aveau onorariu de 15 lei și un total de cheltuieli de aprox 2-500 lei la dosar. U do the math…. Asta, in condițiile in care, cheltuielile reale ale executorului cu un dosar erau de vreo 50 lei (max, cu tot cu angajați).
Bineînțeles că executorul nu rămânea cu toți banii aia, că doar suntem in Romania!! Aka parandarat…
Referitor la știre, posibil să aibă dreptate libra. Priviți iban că pe un ip. Este o înșiruire de caractere, menită să identifice o unică persoana și să ii atribuie o adresă logica (contul său identitatea online).
Ip-ul nu este „emis” de providerul tau ci este luat „in custodie” de acesta și atribuit ulterior ție.
Daca se dorește furnizarea de detalii în legătură cu ip ul tau sau blocarea acestuia, autoritățile se adresează providerului, ci nu către „emitent”.
Cam așa și cu IBAN. Libra a pus la dispoziție IBAN și tehnologie de procesare dar administrarea contului o face revolut. El știe ce ai in cont și de faci cu banii. Asta e și motivul pentru care banii nu sunt garantați de către BNR ci de banca din Lituania.
Așa cum revolut îți procesează tranzacțiile (cu tehnologia pusă la dispoziție de libra) așa poate să pună și poprire. Doar că revolut nu s-a gândit că tre să aibă și oameni care să proceseze manual așa ceva. Ei credeau că totul poate fi digital (și nu s-au înșelat chiar așa tare, încă se poate sa se instituie poprire 100% digital; doar că încă nu a fost pusa la dispoziție astfel de tehnologie)!
Luati-o și puțin logic… V-ar placea să își bage libra (sau orice alta banca) nasul în conturile voastre deținute de un terț?? Sau sa te trezești că libra a făcut plăți din conturile tale deși nu ai contract cu ei?? Sau intra libra in lichidare și toți banii din revolut intra sub incidența legilor romane, deși ție ți se garantează sumele de către banca din Lituania?
Revolut este mandatar. El doar deschide conturi și le administrează în numele clienților. Revolut nu s-a dus la Libra și le-a zis „vreau să închiriez 10000 de ibanuri”, le-a spus „deschide conturi pentru Gigel, Marcel, Costel cu datele astea de identificare și pune-ma și pe mine împuternicit”.
Până una alta, revolut este instituție bancară din UE și se supune legilor acesteia.
Mar, nu e chiar așa… Uite și o altă hotărâre a instantei în dosarul 14519/299/2021. Aceeasi poveste, același executor calic după imagine. La asta n-a mai sărit să zică la tv că nu se poate :))))
Instanța reține că între Libra Internet Bank S.A. și Revolut Payments UAB există încheiat un parteneriat , o relație contractuală cu această instituție emitentă de monedă electronică ce presupune că Libra Internet Bank S.A. a dechis un cont curent în lei cu titular unic E__ – contul colector E__ ce funcționează ca un cont colector unic pentru creditări /alimentări/ încasări/ în lei de către/din partea clienților E__ , în timp ce debitele/plățile din contul coletor E__ vor fi ordonate exclusiv de către E__ pentru clienții săi; contul coletor E__ va putea fi creditat de către clienții E__ dar va putea fi debitat exclusiv de către E__ iar banca a alocat la deschiderea contului colector E__ un cod IBAN unic pe numele E__ fila 35 Prin urmare, constatând ca terțul poprit nu datorează sume de bani debitorului poprit, nu există raporturi obligaționale între aceștia, instanța va respinge ca neîntemeiată cererea de validare a popririi. PENTRU ACESTE MOTIVE, ÎN NUMELE LEGII HOTĂRĂȘTE: Respinge cererea privind validarea popririi formulată de B_____ B___________ B____________ B_______ „AEQUITAS” cu sediul în București, sector 3, ____________________, ____________________ 1, _________________ contradictoriu cu terțul poprit A____ A_______ A___ S.A. cu sediul în București, sector 3, CALEA V____, CLĂDIREA PHOENIX TOWER, nr. 6-6A, _________________ debitorului C___ C____ C___ cu domiciliul în București, sector 1, __________________________ și creditorului D__ D___ N.V. AMSTERDAM SUCURSALA BUCUREȘTI – București, sector 1, ___________________________, EXPO BUSINESS PARK, nr. 54A, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare. Apelul și motivele de apel se depun la Judecătoria Sectorului 1 București.
Probabil că la apel se va întoarce hotărârea de validare. Dar până atunci …. Un executor și-a făcut și el reclama, Buhnici style
@Misu: in termeni bancari exista, mai recent, obligativitatea ca bancile sa raporteze pentru orice IBAN romanesc si „beneficiarul real” al contului, adica o persoana fizica. Libra Bank este obligata sa stie pentru cine a deschis Revolut conturile respective. Mai mult este obligata sa raporteze la ANAF aceste conturi (cu tot cu beneficiarii reali) la deschidere, modificare de orice fel sau inchidere. Daca nu se raporteaza informatiile complete, banca este pasibila de amenzi (amenda vine per cont neraportat corect). Acum faceti un calcul cu nr de clienti Revolut in Romania ce au minim un cont iban romanesc.
“Cei de la Libra Bank nu au fost de acord să pună poprire, afirmând că titular al contului este Revolut.“
Și încă ceva, ar merge dacă ii tine acolo in lei, altfel e alt cont, alta distracție, mai e mult pana la succesul popririi.
Esti constient ca raspunsul Libra Bank este doar o tregere de timp. De ceva timp exista un termen de „beneficiar real” al unui cont, deci Libra este obligata sa stie cine este acela. Pe absolut toate conturile deschise de Libra pentru Revolut (cu iban RO) se poate pune poprire. Intrebarea e, ce se poate face pe celelalte conturi care au iban strain?
Nu sunt specialist bancar, dar mă gândesc că dacă am IBAN personal, unde mi se pot vira banii mie, nu știu cum e titular Revolut…
Salut! NU se poate pune poprire! E doar o poveste de presa. NU se poate puna inca nicio poprire in Romania pe conturile Revolut, din pacate.
Ce s-a facut este sa se solicite in instanta ca Banca Libra, cea prin care Revolut isi desfasoara operatiunile, simplist spus, sa puna poprire pe contul unui client Revolut si acea instanta a spus ok, sa puna. Asta nu inseamna ca s-a dat lege sa se puna poprire pe contul Revolut, ci pentru fiecare caz in parte va trebui deschisa o actiune in instanta care sa oblige Libra Bank sa plateasca suma poprita.
In unele cazuri s-ar putea sa aibe castig o astfel de actiune, in altele nu.
Wrong! Se poate pune poprire pe conturile revolut. Doar că executorii nu prea se pricep ei așa bine la executare! Sau aleg varianta simpla că în cazul de mai sus! Pentru că reclama, cum era cuculis!!!
Daca revolut deține sume de bani in numele debitorului, i se poate transmite poprirea. La sediul din afara (aici ar fi singura problema, art 666 cpc încuviințarea produce efecte pe întreg teritoriul țării). Revolut da curs sau nu popririi. Daca nu da curs, mers frumos la instanta de executare (din Romania) și validarea popririi. Se cheamă revolut în instanță (procedura cu străinătatea, anevoioasă) și se dă o hotărâre. Daca revolut știe să se apere (art 666 posibil sa se respingă). Daca nu, se admite și execuți revolut pentru suma pe care o datora debitorului. Și nu e greu sa execuți revolut în țară. Abia acum te adresezi către libra, pentru conturile deschise de revolut (nu se utilizatori) la libra. Iar dacă libra nu da curs, se validează poprirea și împotriva lor!!
Băiatul ăla din articol, a sărit niște pași! Și dacă a văzut că a primit și el o hotărâre de la judecătorie (nu-s chiar cei mai pregătiți judecători) a zis să iasă la rampa pentru putina reclama!
Depinde cum folosesti si Revolutul asta…
Eu folosesc Revolut in situatii in care comand dupa anumite site-uri si decat sa imi pun cardul de debit, folosesc Revolut cu optiunea de Card de unica folosinta, care mi se pare geniala si il mai folosesc prin strainatate pentru cursul valutar decent.
Rulez ceva bani pe el, niciodata nu am sume mari niciodata.
Mi-a fost blocat contul pentru verificarea fondurilor, dar mi-a fost deblocat pentru ca am putut dovedi.
Pentru mine, pana acum, s-a dovedit a fi un serviciu care bate la fund toate bancile RO la un loc.
Nu mai zic de posibilitatea de a-ti alimenta contul instant, in weekend.
Comanzi după. Credeam că sunt doar intelectuali pe site-ul ăsta, dar nu…
Sunt si eu curios cum comanzi „dupa anumite site-uri”
Ati reusit si astazi sa faceti ceva util cu viata voastra
Ati remarcat o greseala si ati scos-o la suprafata pe internet.
Aveti 1-0, ziua pentru voi e deja mai buna.
Vlad, sa stii ca ar fi mai important sa recunosti ca ai facut o greseala penibila (si nu e un „typo”, ci sigur asa si vorbesti) si sa incerci sa o corectezi pe viitor, ca sa nu mai fii penibil, decat sa incerci sa fii sarcastic cand nu e cazul.
@unsirb Ca am dat o replica celor care mi-au atras atentia inseamna ca nu mi-am acceptat greseala? Nu am nicio problema in a recunoaste ca am gresit. Cu totii gresim. Daca tu consideri pe cineva penibil pentru o greseala de genul asta, cred ca ai o problema mult mai mare decat am eu cu „dupa” in loc de „de pe”.
Astazi trec pe la Academia Romana sa-mi dea domnii cu iertare pentru aceasta greseala fatala si am sa promit solemn ca nu se va mai repeta. / asta asa referitor la sarcasm.
@Vlad daca toti iti ceri scuze asa ca Buhnici ia sa vedem biblioteca, tricoul negru, barbita neingrijita, parul gelat.
Aute, trolii dupe internet, mai sînteți, bă, mulți?
Asta e contribuția lor la discuție, au ochit un „după” scris în loc de „de pe” și au dat drumul la circ.
Să știe că pă blog sînt numai oameni dăștepți în cap, ăia care mai fac greșeli n-au voie să-și dea cu părerea.
L-am găsit pă fraier, hai să ne batem pula de el și să facem o labă în timp ce vedem cum ne crește nivelul de validare măsurat în like-uri.
acum, *dupe* ce l-ati mazilit pe dl. Vlad, poate observa cineva si nenumaratele typo-uri din articolul pe care il comentati. zic si io.
Cred ca esti captiv. Incearca cu o banca sa vezi diferenta de comision. Poate ce spui tu acolo era valabil acum 2 ani, dar intre timp lucrurile s-au schimbat in bine.
Exista cineva cu o urmă de creier care credea că „Revolut nu poate fi poprit”?
Poate că durează mai mult decât la o bancă obișnuită, dar…
Pai de abia luna asta Revolut a transformat toate conturile online in conturi in regim bancar. Mutare anuntata cu luni in urma. Deci cine a vrut a avut timp berechet sa isi mute banii in altceva.
Pana luna asta, Revolut nu a putut fi poprit. Si nici banii plimbati pe acolo nu au putut fi nici macar vazuti.
Si nici acum nu se poate pune poprire practic: „Cei de la Libra Bank nu au fost de acord să pună poprire, afirmând că titular al contului este Revolut.”
Daca justitia, in general, dureaza mai mult decat in mod obisnuit aia nu mai e justitie.
Daca Iliescu e condamnat pt mineriade dupa ce moare aia nu mai e justitie.
Daca Mario e un criminal dar e scapat din timp de gunoiul de ta-su si prietenii lui.. aia nu mai e justitie. E doar laba in cerc cu happy end la sfarsit constand in pensie speciala.
Am Revolut de când a apărut, pentru cursul de schimb.
Și până acum, banii erau într-un cont bancar.
Când alimentezi Revolut, banii pleacă tot dintr-un cont bancar.
Când scoți bani de pe Revolut, îi scoți la un bancomat.
Cum adică „banii plimbați nu au putut fi văzuți”?
Conturile bancare in Romania sunt garantate de stat pana la suma de 100k eur. Conturile revolut nu aveau pana de curand aceasta protectie. Mai nou au aceasta protectie, din Iulie 2022 de cand:
„Almost all deposits with Revolut Bank UAB are insured by the Lithuanian State Company “Deposit and Investment Insurance”. This means that if an insured deposit is not returned as a result of an inability of Revolut Bank UAB to fulfil its financial obligations, the Lithuanian State Company “Deposit and Investment Insurance” shall pay the deposit insurance compensation for deposits to the depositors. The maximum amount of insurance compensation for deposits with Revolut Bank UAB for a single depositor is EUR 100,000.”
Pe scurt, daca tineai 100k eur pe revolut anul trecut si din oarecare motiv Revolut se decidea ca nu iti mai da acces la cont, NU AVEAI nicio protectie din partea nimanui. Trebuia sa te duci tu in Insulele Whatever sa ii dai in judecata.
Cand am zis ca banii plimbati prin Revolut nu puteau fi vazuti ma refer ca nu puteau fi vazuti de catre ANAF. Daca eu puneam 1000 eur pe Revolut dintr-o banca din Ro statul ii vedea ca se duc la Revolut. Dar mai departe nu mai vedea nimic, ce plati fac, cui ii transfer si cat etc.
Chiar nu vreau sa fiu rau dar te-ai nascut efectiv ieri Adrian?
stirea in sine e proasta, nu au pus poprire pe conturile unor clienti revolut, ci pe conturile de banca ale revolut la libra. probabil au 2-4-10 conturi prin care ruleaza chestii, la 2 milioane sau cati clienti spun ca se afla in ro
cu siguranta cei de la anaf pot pune popriri direct prin revolut pe sumele din conturi, ca poate asta nu a fost mediatizata e alta problema
cred ca fiecare are vreun cunoscut care a fost blocat pentru diverse chestii si a trebuit sa trimita o sumedenie de acte pentru deblocarea contului, eu stiu cel putin vreo 5 care au trimis fluturas de salariu si extras de cont de la banca unde vine salariul, stiu si 3 persoane care au fost blocate complet, fara drept de deblocare (1 persoana a fost asa amuzanta ca a dat unui prieten contul ei de revolut cu 0 ron sa-l foloseasca, ala a facut un reverse charge la paypal + probabil alte traznai, pe suport cei de la revolut au zis ca nu accepta folosire multi user. a 2a persoana vindea chestii pe olx si nu avea niciun job, era doar o specula pana la urma, nu a putut sa dovedeasca bani oficiali asa ca i-au zis ca nu mai poate adauga si sa faca cumparaturi rapid cu sumele din cont ca i se blocheaza contul )
revolut e util, dar e o banca unde iti blocheaza banii fix cand vor ei sau autoritatile le cer asta, lor le convine maxim sa blocheze un cont cu bani ca pot sa-i foloseasca in alta parte
eu nu stiu pe nimeni cu cont blocat la revolut(nici macar temporar), dar na eu am si cunoscuti in general cu joburi sau patroni de firme decente nu bisnitari si tepari
A zis cineva de la ANAF la începutul anului ca nu este baza legala sa pună popriri pe conturile revolut, pentru ca au încercat și ei.
Pai nu exista baza legala momentan, tocmai din cauza asta a fost nevoie de o actiune in instanta.
Si mai amuzant
https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-25698972-atentie-banii-oferiti-revolut-promotiilor-depuneti-declaratia-unica-platiti-impozit.htm
Important nu e daca se poate pune proprire, important e ca Statul sa treaca prin aceleasi „Mergeti la camera 2, mergeti la camera 7, aveti nevoie de semnatura digitala, nu ati depus bine cererea, luati-o de la inceput” exact ca cetatenii lui.
Si sa faca asta pentru fiecare caz in parte.
Revolut cu șină…
Vad ca sunt multi care comenteaza despre revolut dar nu prea il folosesc.
Revolut isi face reclama de ceva vreme cu Banca revolut. Eu il folosesc de cand a aparut, partea asta cu contul IBAN la Libra si cu cel IBAN in EUR din Lituania. Este cont nominal pe numele meu.
Parca la inceputul lunii i-au trecut pe toti utilizatorii la conturi IBAN Libra nominale, nu mai e un cont comun in care o parte e a ta. E doar contul tau. E normal sa apara posibilitatea de a bloca un cont nominal.
wow, cat de bine functioneaza in teorie sistemul juridic din Romania.
N-ai nevoie sa-ti puna statul proprire, iti blocheaza Revolut-ul conturile random oricum :)) Bine daca ai premium sau metal, brusc nu prea mai sunt probleme.
Am Metal si periodic imi cer si mie sa fac niste verificari, chestii obisnuite de know your customer.
Asta cu blocat “random” se intampla cand Gigel ruleaza 3 lei in cont timp de 5 luni pe Revolut si deodata primeste 15.000 de euro “de la un prieten” 😀
si pe metal se blocheaza temporar dar se rezolva in 1-3 ore cu un extras de cont de la banca unde intra salariul
revolut mai blocheaza insa oamenii care nu respecta ToS (de fapt asta era inainte sa devina banca, sper sa nu gresesc acum) spre exemplu ei spus ca ofera carduri pentru cumparaturi cu posibilitate de schimb valutar, citeam pe reddit de persoane care au fost blocate pentru ca isi mutau salariul in revolut – schimbau banii in alta valuta, apoi ii trimiteau in alt cont al lor, foloseau strict pentru schimb valutar. de obicei revolut in cazul asta indiferent de planul de plata ii anunta ca intreupe colaborarea si cereau un cont in care sa le trimita toti banii din conturi + pretul abonamentului metal ramas, etc .
Cum dracu se intampla ca mie si cunoscutilor mei nu mi-au blocat niciodata contul….
@Bruta – sunt 2 variante aici 1 ai un grup de prieteni extrem de mic si care folosesc putin un serviciu sau 2 ai niste semi mincinosi in grup
eu conduc de nevoie, nu sunt fan, m-am obisnuit dar daca am varianta sa nu o fac merg pe aia de fiecare data. cand am probleme la masina o duc la reprezentanta ca stiu ca aia au sanse mai mici sa o strice ca gigel srl din spatele blocului, si ma miram ca din grupul meu de prieteni sunt singurul care mai are probleme cu cate ceva la masina din cand in cand. surpriza cand am intrebat destul de serios prietenii unu cate unu a fost ca si ei aveau probleme, dar nu ziceau si reparau la gigel srl
probabil la fel e si la gasca voastra cu revolutul. blocat vreun prieten si i-au cerut extras de la alta banca, au facut acolo un pdf pus la astia si deblocat – niciun motiv sa va spuna ca uite ce a patit
eu sunt fan revolut pentru ca ma ajuta la schimbul valutar si la vacante. bine, s-au bulangit si au scazut limita de operatiuni foarte mult, ca atare mai tre sa le dau din cand in cand comision. Practic anual ma costa sub 10e.
Avand in vedere miile de euro economisite…sunt ok cu ei.
Da, sunt rusi. Ca atare incerc sa le dau cat mai putini bani (preferabil spre 0) in timp ce le folosesc serviciile. Luptam!
Protestul asta al tau cu Revolut imi aduce aminte de un prieten care pune motorina de la Lukoil ca e mai ieftin dar „protesteaza” netragand apa dupa ce foloseste baia 😀
Revolut castiga bani de fiecare data cand platesti cu cardul, nu doar din comisionele si taxele pe care le vedem noi cu ochiul liber. „Eu tranzactionez mii de euro dar Revolut sufera ca nu le dau eu 100ron pe an’ nu e valabil.
realizezi ca finalu era o gluma, nu?
da, dar tu realizezi ca tot comentariul meu era o gluma, nu?
bah nush. M-am gandit ca te gandesti ca m-am gandit sa nu trag apa de fiecare data cand ma duc la buda dupa ce folosesc revolutu
Si eu am fost fan revolut pana mi-am dat seama ca si-a ajustat banca mea politica de schimb valutar. Platile nu mai poarta acum comision vizibil diferit fata de Revolut.
Asa ca revolutu’ il mai folosesc doar la tras apa .. pardon, la platit parcarea si netflixu’.
Eu trag apa de 3 ori și las să curgă și apa caldă la chiuvetă 2 minute.
eu l-am folosit, maxim, cand eram platit in EUR si traiam in SEK. Si banca „primitoare” era in Romania, deci aveam cel putin 1.5% in plus la schimb valutar + vreo 15e comisionul de transfer.
Acum il folosesc in Europa. Nu e foarte mare diferenta la schimb, dar e mai safe. As putea sa si verific cat am cheltuit, dar…e complicat
Il mai folosesc in Suedia pentru ca, dintr-un motiv care imi scapa, bulangii de la banca nu permit Garmin Pay. Deci pula cardu principal pe ceas…
Vedeti ca e multa dezinformare in presa in materie de Revolut iar blogaraii de duzina contribuie la ea. ANAF nici nu stie pe ce lume traieste daramite sa mai puna vreo poprire pe Revolut.
Băi, nu’ș ce să zic, dar am găsit astea (citiți în ordine, oricum al doilea mi se pare mai explicit): https://www.alexapartners.ro/2021/03/30/revolut-poate-fi-poprit-in-2021/
și al doilea: https://www.gandul.ro/financiar/finante/banci-fintech/dilema-noua-ajunge-sau-nu-fiscul-sa-puna-popriri-pe-conturile-deschise-in-aplicatiile-de-tip-fintech-19568545
Bine surprins detaliul: e vorba de conturile in RON. Daca tii banii in alte monede, sunt tehnic prin alte parti.
in clipa in care schimbi banii din revolut din lei in euro, procesatorul sumelor devine o banca lituaniana. the end.
Nu știu boss, eu folosesc Wise, unde cursul e mai bun decât la Revolut și nici nu au ruși la conducere.
Am revolut dar am folosit super putin.
Prima data m-a respins ca nu e agreat de platformele crypto.
Apoi, cand trimiteau mesaje ca iese UK din UE si schimba politica si nu mai sunt sub legislatie UE.
Definitoriu a fost cand am aflat ca e proprietate cu aspecte rusesti.
Ing cont euro merge brici!
Salutare,
Daca chiar vrei ca ANAF sa nu ajunga la banii tai atunci iti poti tine banii in crypto MONERO sau ZCASH ( cu optiunea de privacy ). Dar pentru asta trebuie sa citesti si sa studiezi ( adica ” sa pierzi timpul ” ). Mai sunt si alte optiuni in afara de crypto.
Ma minunez de cati genii in arta financiara, zici ca toti is spalatori de bani si ca au cel putin cateva kilograme de bani de intra lunar. Nu inteleg disperarea asta cu poprierea contului de catre ANAF. Daca ai bani legitimi pe care poti sa ii explici si itiplatesti taxele nu te intereseaza unde tii banii. Cand intri in zona gri, cum presupun ca toti comentatorii de aici sunt, si faci gainarii, atunci probabil ar trebui sa iti tii banii in Guernsey si nu in revolut.
Revolut e bun in vacanta. Nu e un cont in care sa iti tii investitiile si economiile. Wise e la fel dar are comisioane mai maricele, nu cu mult dar mai maricele. Orice crypto e suficient atata vreme cat nu iti tii banii pe exchange care e regulated financial institution (vezi binance, coinbase samd) si esti dispus sa accepti volatilitatea. Esti bogat putred si o roaba nu mai e suficient sa cari banetul, du te in Bahamas, Panama sau mai stiu io ce paradis fiscal si fa ti o firma de fatada si ai incheiat balciu. Daca esti gainar si nu platesti taxe mai ia ti un bmw la mana a2a cu numere de bulgaria.