Situația la zi, vineri, 12aprilie

Vreți dovada că nu există poliție pe șosele? Un copil de 15 ani a condus 600km fără să-l vadă nimeni.

Un copil de 15 ani este suspectat că ar fi condus peste 600 de kilometri, din Bacău în Arad. În mașina care figura ca fiind furată pe 7 aprilie din Bacău se aflau alți doi copii, de aceeași vârstă, toți din județul Bacău. Când au dat nas în nas cu polițiștii din Nădlac, care i-au tras pe dreapta pentru un control de rutină, cei trei au încercat să scape, scrie PressAlert.ro.


Mihai Morar vrea ca justiția să funcționeze. Nu în cazul lui, desigur, în cazul altora. El nu știe de Sorin Alexandrescu, de procesul cu Groparu, de patronul lui, n-are el gugăl în momente din astea. El are principii și vrea dreptate.


Altfel…

  

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. NOU
    #1

    asta cu lipsa politie pe sosele e tot mai evidenta dupa covid. Totusi nu stiu daca toate masinile de politie au scaner care sa detecteze numerele si sa le treaca prin baza de date sa vada daca masina e furata. Totusi camerele de vigneta sau de trafic nu au un sistem care sa faca asta?

    Fun fact, un ultimii 2 ani au aparut aproape 2000 de miliardari noi, millions get poorer so dozens get wealthier. Spunea un om de stiinta ca daca o maimuta ar aduna toate bananele si le-ar tine pt ea, celelalte maimute ar bate-o si i-ar lua bananele…

    Comentariu apreciat.595
  2. Nu vreau sa le iau apararea politistilor, dar sunt copii de 14-15 ani acum care arata ca si adultii. Totusi nu inteleg ce aveau in cap, nu s-au gandit ca la trecerea granitei le trebuie acte si alea-s verificate?

    Indecis. Tu ce zici?3127
  3. În România băncile comisionează frauda. Taxă de urgență, nu taxă de protecție sau asigurare a tranzacției.

    Atmosfera sufletească în departamentele de anti-fraudă ale băncilor.
    Să fim supărate pe companiile de social-media care lasă țepele la liber pentru că ne generează nouă costuri de operare mai mari sau să fim fericite pentru comisioanele și overtime-ul plătit?

    It’s just a meme.

    127
  4. Mihai Morar e echivalentul unei centuriste care dupa o rejuvenare acolo jos vine sa dea lectii despre virginitate si virtute

    Comentariu apreciat.985
    • OK, dar uite ca e validat de multa lume care i se uita in gura si da din cap aprobatoare si serioasa la toate aberatiile astuia.

      Tristan…

      Comentariu apreciat.351
    • @Irod: omul are discurs de „pastor” care intotdeuna va prinde la cei aproape 50% analfabeti functional care se ghideaza pe principiul „sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice popa”
      iar cand greseste si o face din ce in ce mai des, devine agresiv si arunca vina pe „oculta” dovedint ca face parte din categoria celor fara de scrupule si dispus sa vanda orice si pe oricine pentru ca el sa fie sus pe piedestal

      Comentariu apreciat.404
  5. Daca a mers 600 de km fara sa o dea in niciun gard si fara sa atraga atentia prin modul in care conduce… inseamna ca nu e la prima isprava de genul asta.

    Comentariu apreciat.1180
    • De ce trebuia neaparat sa o dea in gard? A mers copilul corect sa n.atraga atentia…vorba lui vali, au auzit de schengen…😂😂😂 acolo poate ii trecea vama vreun adult cu permis si apoi nu.i mai oprea nimeni pana in portugalia….stiu copii de 12.13 ani care merg pe circuit mai bine ca multi dintre noi.bineinteles in competitii organizate.

      Indecis. Tu ce zici?2611
    • fiind minori, au nevoie de ambii părinți să iasă din țară.

    • Competițiile organizate nu prea au de-a face cu ce a făcut copilul ăla. Ai pe aici o grămadă de ,, azi am condus ,,. Copilul în toți kilometri parcurși presupun că a știut de prioritate, sensuri giratorii, depășiri etc. Altfel nu ajungeau întregi după 600 de km.
      Fapt clar e condamnabilă, dar eu mă bucur pentru abilitățile lui de șofer. Cunosc oameni care după 15 de șoferie sunt incapabili să parcheze corect mașina.

      Comentariu apreciat.394
    • Probabil a condus mai bine decat soferii profesionisti cu carnet

      Indecis. Tu ce zici?284
  6. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 2152
    • Da, e misto ca pescarul are fix cat ii trebuie. Insa eu cred ca sfatul milionarului are alt substrat si nu doar ideea de a fi bogat. Acea „independenta financiara” de se tot vantura. Daca pescarul se impiedica si isi rupe o mana sau un picior, de ex, cum isi mai asigura mancarea? Da, cat e sanatos, toate sunt aliniate perfect, insa daca apare o turbulenta atunci are mari probleme, atat el cat si familia lui care depinde de el.
      Nici ca bogatul, sa iti faci flote insa nici sa tremuri la fiecare vant mai puternic.

      Comentariu apreciat.423
    • Pana la urma e important ce conteaza pentru fiecare dom’ Popescu.

      Unii din noi ne „multumim” cu mai putin. Asa si eu mi-as dori o vacanta in hawaii/maldive/insert orice destinatie scumpa, dar vreau sa muncesc ca sa imi permit acea vacanta? Am ajuns la concluzia ca nu, ca ma multumesc sa muncesc mai putin si sa ma duc la plaja la greci/croati de exemplu.

      Si asta pentru ca banii ii poti face tot timpul, dar timpul ne este limitat.

      Comentariu apreciat.453
  7. Eu vreau sa stiu daca a alimentat masina in aia 600km.

    Comentariu apreciat.401
    • Pai alimentezi singur si la casa pot sa plateasca, nu e cum si.ar lua tigari sa.i intrebe aia de buletin…mai ales daca e multa lume pe.acolo si.s putin mai rasariti si n.au 1m50…

      241
  8. kinda off topic (din nsfw links):
    Dan pulea de la trenduri economice e expert si in medicina mai recent? Sau colectivul din Lubyanka a achizitionat si un medic?

    Nu de alta dar cica danezii se asteptau la o epidemie de pneumonie atipica la fiecare 4 ani:
    „Cu toate acestea, cercetătoarea Hanne-Dorthe Emborg a declarat că focarul nu este neobișnuit și că experții au anticipat unul de ceva timp.
    Ea a spus că Danemarca tinde să sufere o epidemie națională de pneumonie Mycoplasma aproximativ la fiecare patru ani, de obicei în toamnă și la începutul iernii.”
    https://adevarul.ro/stiri-interne/sanatate/epidemie-de-pneumonie-atipica-in-europa-danemarca-2320642.html

    67
  9. Pai alimentezi singur si la casa pot sa plateasca, nu e cum si.ar lua tigari sa.i intrebe aia de buletin…mai ales daca e multa lume pe.acolo si.s putin mai rasariti si n.au 1m50…

    61
  10. Polițiștii i-au văzut dar nu erau siguri ai cui sunt și nu aveau chef de telefoane in ziua aia

    Comentariu apreciat.582
  11. Boss, nu-nteleg care-i treaba cu propaganda asta comunista?

    Aia de la existential comics e total falsa. Ford a facut saptamana de lucru de 5 zile.

    Din ce vad eu pe la tinerii din birou lenea e maxima. Plm si noi am fost asa, dar ajungeai acasa si te lua foamea.

    Indecis. Tu ce zici?3426
    • Aia cu democracy is a scam e chiar periculoasa, si mai ales noi care am prins „alternativa” ar trebui sa stim.

      Comentariu apreciat.487
    • Starbucks a avut nu 24b cat scrie acolo, ci 4 miliarde profit in 2023. Si a avut cam 400,000 angajati, asta e corect. Si asta e cam 10,000 $ profit /angajat care e ok. In niciun caz matematica nu se potriveste cu cea din poza respectiva.

      Cum se manipuleaza din cifre: mai adaugi o cifra in fata profitului, ca oricum nu verifica nimeni.

      Cam toate ideile astea din meme sunt ciudate. Mai ales ca avem si experienta noastra in care in socialism era saptamana de lucru de 6 zile (si duminica trebuie sa lucrezi gradina sa poti sa mananci) si in capitalism de 5 zile si alea lucrate de acasa cu masina de spalat vase si comandat mancare din aplicatie.

      Comentariu apreciat.493
    • Si aia cu top 1% au 46% din averea globului, trebuie sa tina seama de Ceausestii locali care duc procentul ala mai sus. Ce inseamna exact aia 1%?

      According to the 2018 Global Wealth Report from Credit Suisse Research Institute, you need a net worth of $871,320.

      Asta inseamna:
      1. fondul de pensii (5% randament) – daca ai o pensie de 3600 US.
      2. imobiliare platite (casa, teren) – pe la 120 ha de teren agricol, 2 apartamente si o casa prin Brasov, Bucuresti, Timisoara etc..
      3. masina, actiuni
      4. mix din ce e mai sus. Pensie de 1000 $, casa, masina, ceva actiuni si ceva teren la tara

      In acelasi timp echivalentul unei averi nete e si un venit lunar echivalent randamentului aceleasi sume. Sa zicem ca randamentul e de 5%. Asta inseamna ca daca cineva castiga peste 3600 USD net pe luna e in top 1%.

      Sunt multi romani in top 1%. Mult mai multi in top 10%. Si cam jumate din romani in top 30% (top 30% of adults hold 97% of the total wealth asta inseamna 10,000 – US$100,000).

      Daca ai un apartament platit si o masina esti deja in top 30% global. Felicitari! Acum poti sa lupti cu ceilalti 70% din populatia mai saraca din lume care vrea sa faceti jumi/juma.

      Indecis. Tu ce zici?246
    • Cu siguranta MeMe alea nu sunt produse ale propagandei, nu, nu, deloc.

      251
    • Plus aia cu „Corporate profits are driving inflation”. Dimpotriva as spune, salariile marite din pix genereaza inflatie. Starbucks e listata la bursa, poti cumpara actiuni daca vrei dividende din alea 4 miliarde, nu trebuie sa muncesti la Starbucks.

      244
    • @GoGu – pe internet gasesti material targetat si cei ce consuma internet asta cauta – explicatii si argumente care sa le sustina existanta cenusie si mediocra si sa ii faca sa simta ca e bine unde sunt, ca e vina sistemului, nu a lor.

      De aia ai idei in online de genul este firesc sa fii gras/a, sistemul te vrea prost, bogatii te asupresc, etc.

      Ce crezi tu ca prinde mai bine online, ca este firesc sa fii gras si ca e important sa te simti bine ca o balena sau ca trebuie sa controlezi ce mananci, sa faci ceva miscare si in 2-3 ani o sa arati ca un om normal?

      Ca liderii te vor prost ca sa te controleze sau ca informatia este gratis azi si ca daca vrei ceva mai mult e 50 de lei un curs pe Udemy si poti sa te educi singur?

      Ca bogatii sug sangele poporului si ce grozavii fac Gates, Zuckerberg sau Bezos ori ca acele companii sunt listate pe bursa si poti sa cumperi si tu actiuni si sa beneficiezi de castigul lor, daca e asa mare?

      Asta e online, in offline ai politica de genul Vadim, Diaconescu, acum este AUR si oamenii aplauda mandrii cum o sa ii execute pe bogati si cum o sa dea afara ungurii din tara si ce mai zice el acolo.

      102
  12. Pe copilul ăla de 15 ani, după ce își ispășește pedeapsa, Titi Aur sau Ion Țiriac să îi plătească cursuri de karting și după să îl finanțeze in raliuri.
    Bag mâna în foc că iasă ceva bun din el.
    Altfel, ajunge doar un șofer de hoți prin străinătate.

    Indecis. Tu ce zici?2415
  13. Parere alternativa: daca la 15 ani conduce masina 600km si nu face accident, de ce sa nu ii dai permis???

    De la Bacau la Sibiu nu e autostrada si sunt vreo 320 km.

    Dai voie sa faca scoala de soferi si sa isi ia permisul.

    187
    • Parerea ta alternativa e o prostie, dar nu din cauza pe care o crezi tu.

      Treaba asta cu permisul doar la 18 ani n-are legatura cu faptul ca copiii sub 18 ani n-ar fi in stare sa conduca masina. Sunt in stare, ba sunt unii care de la 3 ani se dau in carturi si controleaza mai bine o masina decat o controlam noi, astia care avem carnet de 20+ ani.

      Nu, motivul pentru care ti se da permis doar de la 18+ ani e ca in ochii legii pana la 18 ani ai responsabilitate limitata, ca deh, esti inca copil si deci nu esti responsabil 100% pentru faptele tale. Iar cum aia care conduc masini pe drumuri publice trebuie sa fie 100% responsabili pentru tampeniile ce le pot face la volanul unei masini, nu poti conduce legal o masina daca n-ai 18 ani; n-are nici o treaba cu abilitatile la volan ale unui copil de 16 ani.

      Comentariu apreciat.442
    • Pentru că e minor și în caz de probleme cu legea nu răspunde el.

      132
    • Iarasi anonimi pe interneti isi dau cu parerea neargumentat sa ma convinga ca cica spun prostii.

      OUG 195/2002 la articolul 20 prevede 2 cerinte pentru ca o persoana sa poata conduce pe drumurile publice:
      – sa posede permis de conducere
      – sa aibe minim 18 ani
      Nu zice nimic de raspundere.

      Articolul 20 din OUG 195/2002
      (1) Pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice, conducătorul acestuia trebuie să posede permis de conducere corespunzător și să aibă vârsta minimă de 18 ani împliniți.

      Despre raspundere se vorbeste in alte legi.

      Codul Penal, adica Legea 286/2009, zice astfel despre raspunderea penala a minorului:
      Capitolul I Regimul răspunderii penale a minorului
      Articolul 113
      Limitele răspunderii penale
      (1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.
      (2) Minorul care are vârsta între 14 și 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ.
      (3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.

      Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor zice astfel despre minori la articolul 11:
      (2) Minorul sub 14 ani nu răspunde contravențional.
      (3) Pentru contravențiile săvârșite de minorii care au împlinit 14 ani minimul și maximul amenzii stabilite în actul normativ pentru fapta săvârșită se reduc la jumătate.
      (4) Minorul care nu a împlinit vârsta de 16 ani nu poate fi sancționat cu prestarea unei activități în folosul comunității.

      Deci cum e cu raspunderea dragi comentaci???
      Cum ii cu ochii legii?
      Cum e cu minorul care nu raspunde???
      Cum e cu minorul care nu e responsabil 100%??
      Minorul de la 16 ani raspunde contraventional si penal conform legilor, adica Legea 286/2009 si Ordonantei 2/2001, fara limitari.

      In OUG195/2002 se poate modifica varsta minima la 16 ani pentru a putea permite minorilor peste 16 ani sa conduca autovehicule pe drumurile publice, deoarece minorul peste 16 ani raspunde pentru faptele lui, contraventional si penal.

      Se poate scadea varsta la 14 ani in OUG195/2002, pentru ca minorul de peste 14 ani raspunde contraventional si penal pentru faptele lui.
      Exista o singura limitare la raspunderea penala: lipsa de discernamant.

      821
    • Vedeți ca exista mașini care se pot conduce de la 16 ani. Eu zic ca nu poți conduce conduce masini normale de la 16 din cauza faptului ca nu ai încă un discernământ foarte dezvoltat.

      100
    • @Necris
      Boss, eu explicam de unde vine rationamentul pentru care e limita aia de 18 ani. Ca legea poate fi schimbata, ca ar trebui modificat sau ca in alta lege (codul penal) e specificat ca totusi, de la 16 ani poate fi tras la raspundere, sunt cu totul si cu totul alte discutii.

      92
  14. Luxottica le da celor 20.000 de angajati din Italia 20 zile de vineri libere pe an, fara sa reduca salariile. Incet, incet vor aparea si altii
    https://www.ilfattoquotidiano.it/2023/11/30/luxottica-propone-a-tutti-i-dipendenti-italiani-di-lavorare-4-giorni-alla-settimana-a-parita-di-stipendio/7370288/

    40
  15. Chiar weekendul trecut m-a oprit poliția, ca să mă pună să suflu în fiolă. Odată cu mine au oprit și un biciclist.

    Doar unul dintre noi avea alcoolemie zero.

    (da, era într-un sat din Prahova)

    203
  16. Simt asa pe aici un vant de comunism. Propuneti voi ceva mai bun decat capitalismul/democratia…
    Hai sa vad ce idei crete aveti:
    3…2…1:

    166
  17. Morar nu stiu ce a facut in trecut, dar pare ca face bine acum. Putem sa spunem ca isi spala pacatele daca vreti.
    Am vazut azi podcastul cu tatal lui Vlad Pascu, nu ma pot uita la tot pt ca nu e ceva placut de urmarit, dar, dar! Sper din tot sufletul ca acest podcast sa ajute sa se faca dreptate, sa nu mai intrebe judecatoarea aia „victima e aici in sala?” si criminalul acela drogat sa infunde puscaria cat mai mult timp.

    410
  18. In orice sistem natural se ajunge la polarizare. Exemplul banal e sistemul solar – materia s-a concentrat in soare/planete, e una din legile fundamentale ale universului. Societatea umana e una din extremele mai usoare – concentrarea nu e atat de mare ca in celelalte sisteme naturale.

    Nu are legatura cu capitalismul, concentrarea e mult mai mare in sistemele alternative – monarhie absolutista, socialism/comunism (Ceausescu si-a construit o casa de 4 miliarde eur, Buckingham Palace – $1.3 Billion). Taxarea „bogatilor” exista si functioneaza – e taxa de mostenire. Procentual, foarte putine familii raman foarte bogate dupa a 3-a generatie. (It is estimated that 70% of wealthy families will lose their wealth by the second generation and 90% will lose it by the third.). In capitalism e singura varianta unde bogatii noi/care dezvolta tehnologii noi (telefoane mobile, calculatoare, masini, rachete, microprocesoare) ajung bogati.

    Bogatia lor ajuta umanitatea. Spre deosebire de sistemele vechi (comunism/socialism si monarhie autoritara) unde nu prea existau sanse ca cineva sa ajunga intre cei foarte bogati. Acum 70% din miliardari sunt din prima generatie.

    Taxarea e utila doar daca in acelasi timp construieste potentialul multor altora de a fi antreprenori, inovatori intr-un sistem liber (sanatate, educatie si access la capital – imprumuturi, granturi, asigurarea unei piete libere). De multe discutia despre taxarea bogatilor vine impreuna cu limitarea libertatilor – care de obicei face mai mult rau decat bine.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)