Situația la zi, vineri, 13 mai

Presa vă vrea săraci și proști. De aia au reclame la pariuri și advertoriale nemarcate la Filip Cristian și FutureCoin. De Budișteanu și WebDollar nu s-a mai auzit nimic în ultima vreme, sigur sigur coace el ceva.

Iar voi, dacă ați pus botul la prostiile astea, ați rămas mai săraci, acum, că piața s-a dus în cap. Presa ridică din umeri, ei doar v-au oferit o informație, voi sunteți fraieri că ați cumpărat.


Distrugeam domeniul public, ca un nenorocit ce sunt, că primăria e ocupată și nu vede iarba de 1 metru, și mă bate pe umăr un cetățean care trecea pe acolo. V-au dat din astea electrice, întreabă el arătând spre trimmerul meu. Nu sunt de la primărie, zic eu, locuiesc în zonă, și am zis să pierd timpul un pic.


După 4 ani, situația asta cu un Suzuki Vitara s-a rezolvat oarecum, adică omul a câștigat în instanță despăgubiri de la Suzuki România, respectiv toate cheltuielile pe care le-a făcut cu mașina.


490.000 români au credite ipotecare. În caz de ceva trebuie să ne gândim să-i salvăm. Niște măsuri ceva. Că băncile care au dat creditele astea nu au nici o vină, bietele de ele. Analiza de risc a fost zero.

Să bem un ceai și să ne calmăm.

cabana-tara-iarba-verde

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

62 comentarii

  1. Presa ne vrea saraci si prosti? Toti ne vor asa.

    – dau comanda pe mare site de anvelope ce sunt prezentate cu DOT 2021/2022 – vin cauciucurile cu dot 2019.
    – las masina la vulcanizare sa imi schimbe anvelopele si plec 30 de minute. Iau masina si in 10 km sa-mi cada 2 roti, nu mi-au strans prezoanele.
    – cumpar o pereche de incaltaminte sport dintr-un magazin din Mall, a doua zi vin sa dau retur pentru ca au o problema din fabricatie pe care am constatat-o dupa ce i-am purtat si nu au vrut sa-mi schimbe incaltaminte.

    Astea asa, in ultima vreme…

    00
    • 1. evita site-ul respectiv pe viitor, am dat peste un site care afiseaza DOT-ul la comanda si culmea, fix aia am primit – o sa mai comand de la ei
      2.plec 30 de minute? :)))))
      3.ANPC

      Si o sa mai fie si altele, pana cand dezvolti un sentiment de paranoia ca toti au ceva cu tine :)

      00
    • ANPC si la primele 2 :)

      00
    • 1. explicat situatia, deranjul meu si costurile pe care le-am suportat numai sa merg sa le schimb (dar nu le-am schimbat) si mi-au oferit anvelope premium la pretul celor medii.
      2. Am lasat masina acolo si am plecat pana la un magazin, in zona.
      3. Facut deja reclamatie la sediul central si ANPC pentru ca managerul si angajatii magazinului au fost niste jeguri cu atitudine superioara. Mi-au trimis incaltamintea la „expertiza” si am primit raspuns dupa 14 zile ca sa merg sa mi-i inlocuiasca. As putea sa merg, dar nu mai vreau, mi-am luat alta incaltaminte. Le-am solicitat banii, astept raspuns, daca nu-mi primesc, continui distractia.

      00
    • te-au vazut mai cu guma in par

      00
    • Macar ziceti si voi site-urile, sa stim care e ok si care nu

      00
    • Eu am cumpărat o geacă de la allmountain penis star Brașov și când am vrut să o dau retur, mi-a zis că nu se poate să îmi dea banii și atunci i-am scos înregistrarea convorbirii cu nuștiuce angajat, care m-a asigurat că pot opta si pentru bani, așa că nea caisă de la magazin a plecat într-o altă cameră, a înjurat, a vorbit la telefon și n-a avut ce să facă.

      00
    • Nu inteleg de unde atitudinea asta jegoasa cand vine vorba de retururi, tinand cont ca acest lucru este perfect legal.

      Ce il face pe lucratorul comercial sa refuze inlocuirea unui produs sau rambursarea banilor, daca acest lucru este prevazut in regulamentul companiei?

      00
    • @Vlad

      Că să nu printeze hârtii, completeze etc, dar cel mai important de ce să îți dea banii înapoi și apoi să vândă produsul din nou?! Nu mai bine dă cu gura și rămâne cu banii?

      00
    • Adica la nivel de angajat asta presupune o munca pe care nu e dispus sa o faca, desi este prevazut in fisa postului.

      Dar cand un angajat face asa, afacerea are de pierdut pentru ca eu nu o sa mai cumpar de la ei si probabil nici apropiatii mei plus ca le mai fac si plangere la ANPC.

      Nu stiu daca aceste lucruri sunt pe placul celor din conducere.

      00
    • Nu inteleg de unde atitudinea asta jegoasa cand vine vorba de retururi, tinand cont ca acest lucru este perfect legal.

      „Legal”, sigur.

      Doar că, fi atent aici: nu există nici o lege care să-i oblige pe comercianți să accepte retururi în magazin.

      Singura obligație legală se aplică doar la „contractele de la distanță”, adică, pe românește: doar la comenzile online ai dreptul de retur în 14 zile.

      Se presupune că la comenzile online nu ai posibilitatea de a vedea produsul fizic înainte de a da banii pe el.

  2. Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu din autostrada Sibiu Pitesti in lungime de aprox 30Km v-a costa la prima strigare decat 1 meleard de Euro

    00
    • „v-a costa”?

    • Pai daca atata costa… e licitatie publica pe bani europeni, destul de sigur ca aici nu se fura. Ca altfel intra Kovesi pe fir.

      00
    • nu-mi dau seama daca alex e mai prost decat nick sau invers 🤔

      00
    • Eu v-oi merge, tu v-ei merge, el/ea v-a merge. Ce e asa de greu?

      00
    • @Vali si Alin daca desteptaciunea/prostia ar fi functie de gramatica atunci toti profii de romana ar fi ajunsi sau mari somitati, dar… :)))) . v-at-i pierdu-t in detalii ba-ieti :))

      00
    • Sectiunea 3 din Sibiu-Pitesti s-ar putea sa se faca de cei de la Astaldi (cei care
      fac si podul de la Braila,îi știți) în 37 de km are 95 de poduri si pasaje, două tunele cu galerii independente, un nod rutier, un ecoduct și costa ghici cat? 1.1 miliarde de euro. Tu crezi ca o autostrada se face cu bani de seminte. Mai nene astia au de adus 2 echipamente tip TBM (tunnel boring machine) in zona frontului de lucru asta daca se preteaza la asemenea operatii plus grinzile pretensionate si elemente prefabricate. Asta numai după ce se fac documentațiile pentru obținerea autorizațiilor de construcție.

      00
    • @nick trebuie sa te mai nasti inca o data ca noi sa ajungem sa tinem cont de parerea unui analfabet. Daca nici sa scrii corect nu esti in stare, in doua commenturi succesive, ce pret sa punem in cazul asta pe sintetizarea unei idei sau concluzii la care ajungi tu.
      @Vali N nu vezi ca nick toata viata lui a construit autostrazi, stie el cum sta treaba, nu veni acuma si tu cu cifre si cu exemple din astea de pe santier, ca vine nick imediat si iti arata cum face Mandachi bucata aia de autostrada la jumatate de pret, ca omul-#șîeu stie cu autostrazile, nu ai vazut cat de usor a turnat metrul ala de la el?

      00
  3. Nu mai fiti saraki !

    00
  4. Eu am fost unul dintre cei care au avut credite in franci elvețieni, iar creșterea cursului francului plus creșterea dobânzii efectiv m-au rupt, ratele au crescut cu vreo 150% (adică plăteam de doua ori și jumătate mai mult că la început) – iar ca totul să fie perfect toate creșterile astea de rata s-au intamplat exact în perioada când s-au tăiat salariile cu 25%.

    Referitor la riscul contractului pentru cei care nu mai știu până în anul 2007-2008 francul elvețian mai creștea, mai scădea, maximul fiind undeva la 2/3 din euro sau ceva mai sus raportat la dolar. După anul 2008 francul elvețian a ajuns cam la aceeași valoare cu dolarul și foarte aproape de euro și nu a mai scăzut NICIODATĂ – adică eu ca și client obișnuit nu as fi avut cum să îmi dau seama că francul va crește atât de mult.

    Am făcut toată introducerea asta pentru că în perioada aceea erau o grămadă de înțelepți care criticau pe cei care au luat credite in franci elvețieni, iar ideea lor favorita era că niciodată nu trebuie sa iei credite in alta moneda decât cea în care ești plătit – adică dacă noi suntem plătiți în lei trebuia să luam credite in lei, dacă am vrut sa fim șmecheri asta este, plătim prețul.

    Totodată, cam asta era ideea care se rostogea prin toată mass media, dacă ești plătit în lei trebuie sa iei credit tot în lei, că este cel mai bine.

    Au trecut 14 ani de atunci, eu am reușit să termin creditul dar observ cu uimire că ideile de atunci nu mai sunt bune – adică oamenii au luat credite in lei, exact ceea ce recomanda BNR + mass media, dar totuși ratele cresc și va fi cam nașpa.

    Tot din discuțiile de acum 13-14 ani îmi aduc aminte că în ochii majorității oamenilor băncile nu aveau nicio vina – dacă eu am vrut sa iau credit un franci elvețieni să fiu sănătos,ce vina are banca pentru că a crescut francul ?

    Ce s-a schimbat între timp ? – adică dacă un om a vrut să ia un credit și se încadra în condițiile de creditare care sunt stabilite de BNR ce motiv ar fi avut banca să ii refuze creditul ?

    00
    • NOU
      #22

      Am rude care au luat credit în CHF în 2007. Discuția la bancă a fost cam așa.
      – Cu salariul pe care îl aveți nu vă încadrați pt credit în lei.
      – Dar în Euro?
      – Nici.
      – Hmm, oare ce putem face.
      – Puteți să vă încadrați la franci.

      Nu a sunat nici un clopoțel. Băăă, nu te încadrezi la leu si euro, dar poți la franci???? Nu e ceva putred aici?? Plângea după 1 an că statul e de vină.

      00
    • Dar cand ati luat creditul nu ati știut ca trebuie sa il returnati tot in franci? Mai ales la un credit intins le 30 de ani e la mintea cocoșului că respectiva valuta nu va stagna (ori in sus ori jos). Sa spunem prin absurd ca luati credit in lire turcești si acum au fost scăzut cu 60% ce făceați? Plateati la pretul lirei de la momentul acordării creditului???

      00
    • @Remington Steele
      Hai sa transpunem povestea ta in altceva+ de exemplu la supermarket:

      Eu am niște cunoștințe care s-au dus la supermarket să cumpere salam unde s-a întâmplat cam așa :
      -cu banii pe care îi aveți nu puteți lua salam de ăla scump;
      -dar de ăla mediu la preț ?
      -nu
      -hmm oare ce putem face
      -puteti sa luați salam de ăla ieftin.

      Nu a sunat niciun clopoțel – bai nu am bani de salam scump, nu am bani de salam mediu la preț, nu e ceva putred aici ?
      Plângeau după o zi că era salamul stricat și statul e de vină.

      ……..
      Dat stai puțin, că ăla care produce salam și îl vinde trebuie sa respecte niste condiții, deci chiar daca salamul este ieftin nu trebuie sa te îmbolnăvești când îl mănânci.
      ………
      Să știi că la bănci este exact la fel ca la supermarket, băncile fac operațiuni în baza unor legi/norme/regulamente și sunt verificate de BNR, deci daca ele oferă un produs cum a fost creditul in CHF acel produs înseamnă că îndeplinea condițiile legale.

      Dar ok, acceptând ipoteza ta cu acest clopoțel care trebuia să sune, care este problema că acum crește ROBOR – cei care au luat credite raportate la ROBOR nu au acest clopoțel ?????

      00
    • @Alin
      Țu ai perfecta dreptate – eu sunt vinovat că am luat acel credit in CHF.

      Ce nu înțeleg însă este de ce se plânge lumea că tot crește ROBOR – cei care au luat credit in lei nu au știut că rata e variabila în funcție de ROBOR – pentru un credit luat pe 30 de ani este la.mintea cocosului că ROBOR o să aibă variații
      dacă ROBOR scădea cu 60% și plăteau mai puțin era bine ?

      00
    • NOU
      #26

      @Mirel Clopoțeii au tot sunat dec la diverse persoane sub forma: nu e momentul să îți iei credit, elimină toate cheltuielile (sau nu cumpăra produse) care nu sunt urgente, a crescut enorm prețul imobiliarelor etc.
      Ca ex., am colegi de muncă ce și-au luat credite ipotecare acum, în condițiile în care se plâng că au salariu mic.
      Uneori trebuie să gândim și cu mintea noastră, nu să facem prostia, apoi să așteptăm să ne salveze alții.

      00
    • Idea e sa iei credit cand dobanda e imensa, sa zicem ROBOR de 20%. Intai vezi daca te califici, apoi pe masura ce ROBOR scade, iti scade si rata. Profit.

      Daca ROBOR creste la 40% atunci avem probleme mai mari decat ratele.

      00
    • @Mirel: Oare ce diferenta o fi intre salamul ieftin si cel scump? De gust? Probabil. De materii prime? Clar. Una e sa mananci salam prost 30 de ani, alta e salamul bun. Ala prost ti se pune pe artere si pe solduri, poate si grabeste cu 5 ani cancerul ala de colon.

      00
    • @Mirel, ești la fel de înțelept ca în urmă cu 14 ani. Hai să îți explic de ce, și-ți explic prin prisma riscurilor și a risk assessment:
      https://www.ready.gov/risk-assessment#:~:text=A%20risk%20assessment%20is%20a,are%20numerous%20hazards%20to%20consider.

      În jurul nostru este plin de riscuri. Ele nu pot fi eliminate complet, dar pot fi minimizate. De exemplu, dacă plouă torențial și eu șofez mașina cu 50km/h, există riscul să ajung cu ea într-un copac, dar acest risc e mic. Dacă circul cu 100km/h, riscul să mă înfig cu mașina în copac crește, iar dacă o calc până la 150km/h, aș zice că riscul să ajung în copac sau șanț sare de 70%.

      Cam așa e și cu creditele.
      Dacă iei credit în lei, riscul ca rata să crească depinde de 2 variabile pe care nu le poți controla, adică de BNR care poate crește ROBOR/dobânda de politică monetară ȘI de bancă, și ea poate decidă să crească dobânda.

      În schimb, dacă iei credit în dolari, de exemplu, riscul să îți crească rata este mai mare decât în cazul în care iei credit în lei. Acest risc este mai mare pentru că în ecuație mai apare o a 3-a variabilă. Pe lângă dobânda BNR la dolari și dobanda băncii care acordă creditul, a 3-a variabilă este cursul valutar.

      D-asta este bine să iei creditul în moneda în care primești salariul, ca să nu mai ai în ecuația de riscuri riscul creșterii cursului valutar.

      00
    • Mirele, dar daca scadea francul la 1/3 EURO? Te duceai la banca sa le mai dai niste bani? Ca poate nu au prevazut ca poate sa scada atat de mult.

      00
    • Citesc si nu imi vine să cred, insa o sa incerc sa mai explic odata, pentru ca daca macar cativa oameni raman cu o idee noua este un lucru bun.

      Astfel, in articol se vorbeste despre faptul că 490.000 de romani au credite ipotecare si se subînțelege ca in contextul în care ratele vor creste ca urmare a cresterii ROBOR o parte din vina o au și bancile care au dat credite fara a face analize de risc serioase.

      Pornind de la asta eu am expus situația mea cu un credit in CHF unde dobanda a crescut, cursul CHF a crescut, astfel că rata a crescut foarte mult – iar atunci oamenii din jur spuneau asa cum spuneti și voi acum și anume că de fapt a fost vina mea că am luat credit in CHF, ca daca eram destept luam credit in lei și era mai bine – adica bancile nu aveau nicio vina că au dat acele credite in CHF.

      Inteleg perfect ca era mai bine daca luam creditul in lei – deci nu vad ideea de a fi certat de către @Remington Steele, @Alin.
      Foarte tare mi se pare si @Ovidiu, care imi explica cum e cu riscul, iar epic este @Alunelu, care nu a inteles nimic – adica tu crezi ca eu vreau sa mananc salam ieftin si sa fac cancer ????

      Totuși, din toate comentariile voastre nu am ințeles un lucru :
      -dacă ROBOR si IRCC o să tot crească iar ratele o să se dubleze este vina băncilor că au dat credite riscante sau a oamenilor că nu s-au informat ?
      -iar daca este vina bancilor, a BNR sau a cui vreti voi iar oamenii care au luat credite nu au nicio vină – care este diferenta dintre un credit in lei unde creste rata pentru că a crescut ROBOR si un credit in CHF unde a crescut rata pentru că a crescut CHF ?

      00
    • NOU
      #32

      @Mirel Fiecare și-a luat creditele așa cum a vrut. Ce am spus eu este că în momentul în care ai făcut un credit trebuie să iei în considerare multe chestii și, mai ales, ca cel care a făcut credit să își asume și răspunderea pentru asta. Nu să dea vina pe bănci, pe stat, pe oricine altcineva, ca și cum ăilalți l-au obligat să ia creditul să îl înșele.

      Cât despre articol se spune clar „Aproape 490.000 de români au credite ipotecare şi de consum legate de ROBOR, care a depăşit 5%” Deci credite ipotecare ȘI de consum legate de ROBOR. Cine și-a făcut credit în ultimele 6 luni, mai ales de consum, ori a chibzuit fffff bine ce face și atunci nu ar trebui să se plângă, ori a ignorat toate avertismentele și atunci, normal va suporta consecințele.

      PS: Eu am luat credit ipotecar în euro în 2007, știam că într-un an se va mări rata. Și s-a mărit cu 33% + creșterea de curs valutar. Nu am dat vina pe nimeni, mi-am asumat tot, știind că așa se va întâmpla.

      00
    • what Remington says.

      nu e vorba de vina. nu e vina nimanui. in cel mai extrem caz a mortului.

      ai luat un credit intr-o moneda straina desi il pmateai stricto senso in lei. si francul s-a dublat peste noapte pentru ca guvernul elvețian s-a saturat sa iti acopere tie inflatia romaneasca.

      in loc sa chirai pe la colturi ca oculta si reptilienii, asuma-ti muia, plateste-l, si bate-te cu caramida in piept ca i-ai facut tu pe ei. pe elvetieni adica.

      00
  5. „Distrugeam domeniul public, ca un nenorocit ce sunt, că primăria e ocupată…”
    Nu e ocupată, vrea sa arate că orașul e mai verde. Adică, mai „frumos” și mai oxigenat. Coliban e pe verde, nu-i așa?

    00
    • A zis cineva acum cateva zile ca colibanus. VRea saarate ca brasovu nu e sat fara caini. Ca acuma aveti si maidanezi… a fost funny

      00
    • Nu stiu bro, pe unde stau eu taiau iarba aia in draci. Intr-o dimineata m-am trezit in zgomot de drujbe: „afumau” pentru contra tzantzarilor.

      Becul la stalp l-au schimbat in 12h, groapa au astupat-o in 2 zile .. lucrurile se misca.

      00
  6. @Mirel: asta se intampla cand iei decizii legate de credite pe zeci de ani in functie de ce zice mass media.

    Uite o vorba care nu prea circula prin mass media: Cel mai bun credit e acela pe care nu-l ai/faci.

    Sper ca ai invatat ca orice credit implica niste riscuri, unele mai mici, altele mai mari.

    00
    • Of of, păi dacă ne tot zice șefu la blog să nu mai stăm cu părinții (la țară in satele alea de tre sa dispară) până la 40 de ani?! Soluția evidentă, pe care a mai zis-o deja cineva, nu mai fiți saraki!

      00
    • @Lia, ai exclus din start chiria?

      00
    • @Lia! Corect! Sunt prin comentarii cativa oameni cu bani care dau niste sfaturi din perspectiva lor, a unor oameni pentru care finantele nu sunt o problema, unora care nu ca sunt saraci, dar nu ar putea sa-si ia o casa sau o masina noua fara un credit.

      Exemple:
      – dat de tine, nu mai stati cu parintii, mutati-va, dar nu va luati casa prin credit. Zic sa stai in chirie, dar majoritatea nu au stat niciodata in chirie sa vada pe pielea lor cat de jegosi sunt proprietarii romani
      – le pute masina SH, le pute masina cu mai putin de 200cp, le pute daca nu e macar hibrida. Apoi incurajeaza transportul alternativ, dar ei nu s-au mai urcat intr-un autobuz de 20 de ani

      00
    • Excepție in Cluj, unde prețurile chiar cresc la infinit

      00
    • @Zarax, neah, nu m-ai ghicit…

      00
    • @George e ok, i-am ghicit pe alții, care acum se dau la fund, nu mai zic nimic, doar dau minusuri.

      00
  7. ah, lejer, credeam ca zici ca te-au amendat ca tundeai iarba pe domeniul public fara autorizatie, nu m-as fi mirat

    00
  8. Esti ca Lawn Care Juggernaut pe YT.

    00
  9. Astia mai batrani isi aduc aminte cum presa era plina de reclame la FNI. Dupa ce a cazut fondu presarii ne explicau cat de prosti sunt romanii care au bagat bani acolo. Ala a fost momentul in care mi s-a facut prima oara sila de presa/jurnalisti. Intelegeam sa faca reclama (ca na din asta isi castiga existenta) dar o minima decenta cerea sa nu faca pe desteptii dupa.

    20 de ani mai tarziu… nu s-a schimbat nimic :)

    00
    • Ai mei au bagat bani la FNI doar DUPA ce au bagat reclama aia mincinoasa ca fondurile sunt garantate de C.E.C.. Au zis ca daca se baga C.E.C.-ul, atunci e mai sigur.
      Doar ca nu…

      00
    • toți au băgat după. unul n-ar recunoaște că înainte.

    • Nu stiu sigur, dar din ce imi aduc aminte nu a fost chiar „reclama mincinoasa” in sensul strict al cuvantului.

      A fost un contract, intelegere, ceva cu CEC-ul – dupa care statul roman a dat-o la intors. Adica fix legat de CEC teapa ne-a tras-o statul roman… .

      In alta ordine de idei, cu 2-3 zile inainte de cadere si-au scos banii toti cei care erau „cineva” (banci, firme mari, politicieni, ziaristi cunoscuti). Oamenii obisnuiti au platit nota.

      00
    • Asa cum zic toti acum ca au bagat bani in crypto pentru blockchain nu pentru specula

      00
    • garm, cu câteva zile înainte să pice BIR, eram în biroul unui director de comunicare dintr-o instituție de stat. a băgat o colegă capul pe ușă și a zis așa „salut, dacă ai bani la BIR scoate-i”. nu am băgat de seamă și nu am dat importanță fazei până nu au început declarațiile.

  10. Mda, mareata firma Orange care a preluat Telekom: fost plecat in Germania si nu aveam in roaming posibilitatea de a apela pe voce sau da SMS. Datele, culmea, mergeau.

    Din Ro s-a sunat la relatii clienti; am pus si eu pe webul lor tichet. Raspunsul lor la tichet: sa APELEZ numarul de relatii clienti, in conditiile in care eu nu puteam suna pe nimeni. Mda.

    Dupa ce m-am intors, in conditiile in care tot sejurul acolo n-am putut vorbi, m-au asasinat cu apelurile ca sa inchida tichetul.

    00
  11. Nu uita BNR. Nici ei saracii nu au nici o vina.
    Stau bancile pe munti de banii dar plang la BNR pentru lichiditate.

    BNR da lichiditate cu 5%, bancile o dau cu 8% la Stat si toate lumea e fericita.
    Mai ales bancile cand se freaca pe burta ca vor da credite cu 12% la restul de fraieri, in timp ce platesc 2% la depozite.

    Ca sa se inchida ciclul banilor, vine BNR si le zice bancilor sa remunereze mai bine depozitele.

    Sa vezi acu frana la cresterea economica…

    00
  12. La utima de ce ne intereseaza ROBOR? de ce avem credite in lei ? ca sa ii pape alde udrea si altii ca ea?! concret, nu minciuni de 2 bani. de ce n-am trecut la euro si daca n-am trecut de ce creste robor fara sens? ce educatie economica, astia joaca barbut cu leul ‘greu’.

    00
  13. https://coinmarketcap.com/currencies/futurecoin/

    Arată bine de tot graficul ăla .

    00
  14. Referitor la Budisteanu – am fost cu el la acelasi concurs acum mai mult de 10 ani, tipul era extrem de smart si hard worker, dar social era la fel de placut ca un pantof care te bate.

    Btw, ce parere aveti de dotLumen? Mi se pare si acolo atata marketing si bullshit… Cornel Amariei pare Ionut Budisteanu al prezentului.

    00
    • Pai toate criptotecile sunt de speculat. Este vreuna care sa garanteze ceva, cu resurse palpabile? Daca da, atunci in aia baga banii, ma refer strict la risc, altfel in fiecare zi apar monede, semi monede, scam monede care iti ofera 100x pe termen scurt dar cu risc

      00
    • @Nix – dotLumen NU este crypto.

      00
    • @Mihai I, my bad, seamana la nume cu un crypto. Toate tehnologiile VR/AR vor prinde dar in timp asa cum au prins si smartphonurile de asta si musk bate moneda pe neuralink (ala e maximul de ‘vr’) dar momentan nu vad sa fie piata asa mare cel putin pana in 2025, daca te uiti pe termen mai lung e posibil sa investesti intr-un unicorn si profitul il vei scoate cand ii va cumpara ‘fang gang’ daca nu-i va trimite pe linie moarta.
      pe langa cripto noua febra e AI-ul dar sa nu uitam ca programatorii sunt si ei oameni si au nevoie de masa/casa iar atat timp cat investitorii nu arunca banii in directia asta nu vor fi chiar asa multi care sa reuseasca

      00
  15. NOU
    #61

    cumparai ieri si azi aveai 30% profit :)

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile