Şi eu am dreptul la asta!

hollywood

Zilele trecute am avut o mică dispută cu un băiet în legătură cu participarea la un workshop pe bani. Omul insista că treaba pute şi că pretul nu se justifică, deci nu merită! Am încercat să îi explic că nu e pentru el şi m-am lovit de un zid.

Românii nu vor să înţeleagă că anumite lucruri nu sunt pentru ei. Nu, reclamele la BMW nu sunt pentru ei, atunci când stau în garsoniere! Nici LCDurile de 100 metri, pentru că trebuie să stai la 3 metri distanţă ca să poţi aprecia ca lumea ce ai cumpărat, şi ei au 3 metri toată casa.

Cluburile cu selecţie la intrare nu ar funcţiona la noi, pentru că românaşii ar plânge în pumni că sunt discriminati şi că ei au murit la revoluţie pentru a intra gratis oriunde. Cum adică, parcare pe bani? Nu e pentru noi, să ne dea statul parcări gratis!

Acum câteva luni am găsit de vânzare un automobil cu 300CP la un pret pe care mi-l permiteam. De ce nu am luat-o? Pentru că nu era pentru mine. Şi aşa sunt idiot cu viteza, maşină puternică îmi mai trebuie!

Culmea e că majoritatea ăstora care fac gură aiurea se simt prost plătiţi şi că ei ar merita mai mult şi cu siguranţă ar face bani mai mulţi, dacă s-ar civiliza restul şi ar vedea valoarea adaugată din munca lor. Munca altora? Irelevantă!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. sa avem parcare gratuita? depinde de dimensiunile orasului in cauza si de numarul de masini.
    oare s-ar putea introduce o taxa anuala pentru parcari, la fel ca impozitul?

    00
  2. @dennis: acum vreo doi ani, in londra daca vroiai sa ai drept de trecere cu masina prin centru (inclusiv drept de a parca, fireste), platreai o taxa de 8 lire pe zi. pe care ai de ales intre a o plati sau – daca nu vrei – metrou sau autobuz daca stai in kensington si lucrezi pe oxford.

    A, si taxa anuala pe masina includea (tot acum doi ani) si o suma oarecare, nu mai stiu cit, considerata taxa pentru loc de parcare in zona unde locuiesti.

    00
  3. @zoso: nu, nu d-aia nu ti-ai luat masina de 300CP; ci pentru ca nu iti permiti impozitul, taxa de inmatriculare, consumul si intretinerea masinii; asta le scapa multora. Si dupa aia devii un penibil d-ala care parcheaza metzanu pe trotuar la intrarea in parking Unirea, ca n-ai 3 lei sa dai pe o ora de parcare.

    00
  4. @Daniil: dar la noi? s-ar putea?

    00
  5. Scrie și tu „metrii” să înțeleagă cei cărora le adresezi articolul :D

    00
  6. „Şi aşa sunt idiot cu viteza” – Bine ca recunosti :))

    00
  7. In Danemarca nu-ti poti cumpara masina,decat daca demonstrezi ca ai loc de parcare(proprietate sau inchiriat).P.S.Langa blocul meu a rasarit acu’ trei ani un bloc de opt etaje,bloc de BIROURI,care la cele 8 etaje are fix 6 locuri de parcare la subsol si 6 afara,langa cladire.In schimb vin zilnic in jur de 80 de pitipoance cu MASINA la „servici” si in jur de 40 de „vizitatori”.Din aceasta cauza ne simtim exact ca in razboaiele de gherila.

    00
  8. Asta vine din credinta romanilor ca totul li se cuvine. Sunt doua proverbe care definesc asta:
    Noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc – hai sa ne multumim cu putin dar sa stam:)
    Munca e pentru negrii si masini – e rusine sa muncim. mai bine stam ca poate pica ceva si facem vreo combinatie….

    00
  9. NOU
    #10

    Pana si tigarile nu sunt pentru toti da ei fumeaza.. Nu mai zic de credit si minute pe telefon

    00
  10. – waiter, my friend here would like to have some common sense with his romania.
    – i’m sorry sir, we don’t serve common sense with romania.

    00
  11. @daniil: taxa despre care vorbesti tu se numeste „congestion charge” si se se aplica in intervalul orar 8AM – 6 PM. Aceasta a fost aplica din cauza ca in Londra (mai ales in centru, zonele Oxford, Chelsea si pe docuri) traficul era infernal la orele de varf si aveau si ei aceeasi problema ca si noi: tot ghiolbanul(a se citi pakistanezul in cazul de fata) se plimba „pi sientru” cu masina doar asa, de ochii lumii. Din pacate, nu include si „dreptul de a parca”, parcarile fiind in continuare cu plata, insa „civilizeaza” traficul. Ma indoiesc ca da cineva 8 lire pe zi doar ca sa se plimbe, daca nu are treaba.
    @Dennis: La noi, NU cred. Romanul e invatat cu totul moca. Cum sa dea el 5 lei (suma random) ca sa treaca prin centru, ca doar e strada mamicii lui si are dreptul sa circule pe unde vrea. Inca avem de muncit la mentalitatea eomaneasca…MUUULT

    00
  12. Am o dilema. Mi-a scris unul ca „de ce sa bage statul bani in subventionarea fundului meu incalzit cu apa calda si caldura din sistem centralizat.”
    si asta dupa ce i-am spus ca nu mi se pare normal sa platesti pentru apa calda si caldura la 25 mp incalziti si 2 m3 de apa calda un salariu minim pe economie.
    Am dreptul la apa calda daca sunt vanzatoare la un magazin si muncesc 8-10 ore pe zi si castig salariul minim?

    00
  13. NOU
    #14

    ai dreptul la orice, trebuie insa sa iti poti permite acel lucru. unii oameni insa se arunca la chestii pt care fac sacrifcii enorme sa si le achizitioneze, doar pt a epata, pt a se face remarcati, pt ca probabil nu au cu ce altceva. bravo Zoso, o dovada de bun simt si realism daca ai gandit chiar asa in relatarea ta (plus ca o masina de asemena putere presupunem ca nu e cea mai eco frendly)

    00
  14. Ce descrii tu aici se cheama consumerism si e unul dintre principiile de baza ale capitalismului actual. Poate ca in Romania apare mai acut decat in Vest pentru ca romanii inca mai au mentalitatea aia a omului sarac, si ne va trebui cel putin o generatie sa scapam de ea.

    Faptul ca creditul este – sau era- atat de usor de obtinut a facut pe multi oameni sa traiasca foarte departe de ceea ce isi pot de fapt permite. Salariul se duce aproape in intregime pe rate si mortgage, si pana la salariul urmator traiesc pe cartea de credit.

    Ceea ce este exact ce vrea sistemul de la tine. Cand stai si te gandesti bine de tot, diferenta dintre wage slavery si traitul sub comunism nu e foarte mare- nu esti liber si majoritatea poplatiese mult prea dependenta de obiecte ca sa inteleaga ca nu le platesc numai cu bani. O poplatie indobitocita care crede ca orice problema se rezolva cu cardul de credit nu va incerca niciodata nimic sa schimbe sistemul.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube