Shit got real, yo!

300 inspectori au descins in Poiana Brașov să verifice câte hoteluri și pensioni au declarat gradul de ocupație corect.

 

 

 

 

Toată România e aici! Ăsta micu m-a păcălit să vin, am ajuns până la Predeal și am parcurs 500m într-o oră și jumătate.

Am luat o fată la ocazie și mi-a povestit că clienții pleacă fără să plătească minibarul sau lasă 3 (trei) lei la o masa de 1.500 lei.

 

iPhone-2015.01.03-13.12.40.000

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

43 comentarii

  1. Video de ieri. Probabil astazi este si mai aglomerat.

    00
    • Ce de’a suvuri au romanii.

      00
    • Una n-ar fi parcat jos in Poiana Mare, pe la Caprioara si sa mearga apoi 10 minute per pedes.

      00
    • Surprinzator de multe masini care depasesc linia continua, chiar si cand stau in coloana, sa vada idiotul de sofer „de ce se sta?”. Nu a fost curba in care sa nu fie un „destept” care sa taie linia.
      Comportamentul asta rutier de carutas, mi se pare super periculos si ma mir ca nu sunt mai multe accidente …

      00
    • @Ca comentat… Este ca nu vezi cum e în autoturism decât în unele week-end-uri sau de Paște?

      00
    • Buna observatia ta. Si eu stateam cu batul in cur sa nu care cumva sa dau peste vreun viteaz care iese din coloana.

      00
    • @guma_turbo ssst, taci ca te dai de gol ca nu esti un ‘Schumi’ al soselelor.
      @Soacra pentru ca… seria filme, nu?

      00
  2. Am plecat ieri după amiază din Poiană. Noroc cu Waze și DN1A, altfel cred că și acum eram pe drum.

    00
  3. Rusinos! Sa speram ca in Romania lucrului bine facut sa nu se mai intample astfel de lucruri.

    00
    • @Iote cât de prost ești… Tu crezi ca Iohanis e milițian sa dirijeze circulația… sau crezi ca cere parlamentului sa circule mașinile pe sistem par și impar… Sau poate aduce PDL-ul la guvernare sa mai taie la burghezeii ăștia de București niște salar sa nu o mai ardă prin Poiană toată ziua… Ai dracu spălați pe creier de politică ce sunteți

      00
  4. Dacă nu m-ai ascultat… asa îți trebuie

    00
  5. adica clientii au cheltuit 1503 lei in localul unde lucreaza si nu e multumita. asa au facut si cei de pe litoral acu vreo 15 ani si acu sufla vantu pe acolo (tot timpu clientii erau devina).
    si poate ar trebui sa vorbesti si cu partea cealalta, cum a fost servirea, mancarea etc. toti vor aia 10% de parca ar fi obligatia clientului s-o dea. aparea pe factura bacsisul daca ceream asta? sau e la negru si tot noi plangem?

    00
    • Ideea e simpla: chelnerii buni dac bani din bacsis, deci lucreaza pe salar mic. Daca bacsis canci din caza de clienti zgarciti – si 3 lei la 1500 e caz maxim de zgarcenie – chelnerii nu prea au din ce trai, ca nu primesc cota parte din profit.

      00
    • @Jordan Chelnerul nu-si poate baza salariul pe bacsis. Daca restaurantul nu are clienti ce face chelnerul? Moare de foame in restaurant? In plus regula din restaurante e ca bacsisul sa se imparta la toata lumea: femeie de serviciu, bucatar, ajutor de bucatar, chelner, sef sala, (soferi de livrare, daca are asa ceva restaurantul), deci cat bacsis ar trebui lasat pentru a scoate un salariu decent? O alta regula nescrisa e ca toti angajatii mananca o masa sau iau mancare acasa la sfasritul programului. Parca se schimba datele salariului mic, nu?

      00
  6. Am pierdut si eu 1h din viata in cozi prin celebra vale acum cateva zile, timp in care mi-a venit minunata revelatie ca in toata tara asta mai exista o asemenea concentratie de statiuni, respectiv hoteluri si zone de distractie doar pe litoral. Si ca vara asta parca am avut primele blocaje reale pe A2, cauzate de trafic si nu de accidente sau de taxa de pod. Deci sa ne obisnuim.

    00
  7. Am lasat si eu bacsis 0 la note chiar mai mari de 1500 lei cand aia se purtau cu mine ca si cum le datoram eu ceva ( gen club boa buc, o data am fost mi-e deajuns)…deci poate nu sunt „clientii” singurii vinovati. Altminteri un 10% bacsis chiar 20% mi se pare de bun simt.

    00
  8. ai wi-fi în masina?

    00
    • Nu poti sa ai pe telefon acea imagine cu traficul de pe dn1 daca stai la caldurica in hotel? Nu e mai simplu sa te uiti dinainte ce traseu sa urmezi, nu sa te trezesti in mijlocul traficului si sa nu mai ai ce sa faci?

      00
  9. Plecat la 10:20 din Predeal, ajuns în București la 12:30. Coada spre brașov era neîntreruptă din Predeal până în Sinaia, iar spre București se circula cu 60 constant.

    00
  10. Ce-am mai ras ieri cand ii vedeam pe astia de pe DN1 la coada :))))) mai ales cum le plangea de mila prezentatorul tv.

    Iar de tipa de se plange de 3 lei la o masa de 1500 de lei. Serios?
    La 1500 cat a costat masa, profitul trebuie sa fie undeva la 750 lei.
    Dupa ce ca ii aduc profit patronului 750 lei trebuie sa-i mai platesc si angajatii?
    Las 10% doar daca serviciile sunt placute.
    Adica e o placere sa iau masa acolo, placere pe care o recompensez cu 10%.
    Altfel sa fie fericiti.
    Eu sunt satul de chelneri sictiriti care cred ca li se cuvine șpaga doar pentru ca fac prezenta la masa :D

    00
    • Cumva ai dreptatae la ciubuc, dar doar in Poiana, in restul tarii ai fi doar un taranel frustrat !

      00
    • Noi nu avem cultura serviciilor (nici la prestare nici la plata). Exista insa cultura spagii/bacsisului. Am fost oameni care s-au bucurat si la 3% dar si care au strambat din nas la 10%. Eu personal daca vad ca omul isi da silinta si se comporta okay, „recompensez cu portofelul”. Si in ultima vreme asta a devenit regula ceea ce e un lucru bun.

      00
  11. Fac naveta pe traseul ala zilnic, de pe 20 decembrie am lasat masina si am trecut la tren, e mai eficient, si mai ieftin, si nu intarzie, si e cald.

    00
  12. a dracu’ români … se cunoaște c-au fost închise bibliotecile

    00
  13. nici la opera nu era deschis.

  14. Ce bani frumosi ar fi facut CFR-ul si transportul local daca ar fi asigurat conditii civilizate.

    00
    • Este un tren particular pe ruta Craiova-Bucuresti-Brasov si retur iarna,iar vara Craiova-Buc-Constanta,are conditii ca in afara si preturi microscopice.Hyperion se numeste,cauta pe varu’ Googlea.

      00
  15. Nu mai plânge Gâdea la TV cât de execrabil e traficul pe valea Prahovei și că e inuman să stai două ore în trafic, cum se zmiorcăia pe vremea lui Boc?

    00
  16. 300 de inspectori -> foarte bine

    nu platesti minibarul -> in cel mai bun caz nu ti s-a spus ca alea din minibar trebe platite iar pentru ca duci lipsa de o minima educatie ca turist nu ai platit. dar in principiu esti de kkt.

    dai 3 lei la o masa de 1500 de lei: hai sa-ti spun o intamplare. merg cu colegii la un restaurant. incepem ca toti oamenii cu bautele. dupa un timp dam comanda. eu ii zic chelnerului ca mai vreau o bere pana imi aduc ei mancarea la care el replica „acum iau comanda de mancare”. pai la asa ceva, chiar daca am consumat pe la 2000 de lei nu am lasat nimic.

    intamplarea doi, in slovenia: ma duc la un barulet de unde comand o bere, o inghetata si ceva salata de am fost mai mult flamand dupa ce am terminat. dar chelnerita a vorbit, a glumit, m-a facut sa ma simt bine. asa ca s-a ales cu vreo 3 euro la 17 consumatie.

    lumea trebuie sa inteleaga ca atata timp cat bacsisul nu e pe chitanta (coperta in italia, sau cum e in SUA), el va fi dat doar daca ai facut ceva care sa-l faca sa se simta bine pe client.

    daca masa e murdara, astept dupa tine 15 minute ca sa iei si sa aduci comanda, atunci sa-ti iei la revedere de la bacsis. ma doare undeva ca tu din aia traiesti. eu am venit sa ma simt bine, nu sa fac acte de caritate.

    00
    • Doar o precizare: in Italia, „coperto” nu e bacșiș si nu ajunge la angajați.
      Bacșișul lăsat de clienți se aduna si periodic se împarte la tot personalul, nu rămâne la chelneri.

      00
  17. Never underestimate the power of stupid people in large groups

    00
  18. Ok. De ce as lasa bacsis?

    Eu cand imi fac munca mea, clientii companiei la care muncesc nu imi lasa nimic, eu de ce as face asta ?

    00
  19. NOU
    #33

    Eu las bacsis doar daca imi place cum sunt servit. Pentru ce sa-i las bacsis unui chelner care vine la mine cu o fata acra, de parca l-am deranjat ca am intrat sa servesc ceva in local? In primul rand, ei au salariu si pentru aia servesc clientii. Daca sunt destepti, zambesc si se comporta frumos cu clientul, sunt sigur ca toti ii vor lasa bacsis. Poate unii 10%, altii mai mult, altii mai putin, dar cu siguranta nu va pleca de la munca decat cu salariul.

    00
    • daca ai intrat sa „servesti” ceva, trebuia sa-ti dea „decat” tie bacsis

      00
    • stai jos, ejprost. A folosit ”decât” corect, cu negație

      00
    • @matei: Prost esti mataluta. Logica frazei cerea obligatoriu „doar” in acest caz. Asa, cu „decat”, a iesit taman pe dos decat voia omul sa comunice.
      Compara: „nu va pleca de la munca doar cu salariul” vs „nu va pleca de la munca decat cu salariul”. Asa-i ca sunt opuse logic?

      00
  20. Poiana – Bucuresti mi-a luat asa:
    – 10 min asteptat autobuzul
    – 20 min cu autobuzul pana in Livada Postei
    – 10 min pana la gara cu taxiul
    – 20 min asteptat trenul (regiotrans ca e mai ieftin)
    – 3h cu trenul
    – 30min metrou + pejosul pana acasa
    Total: 4:30h
    Pentru ca sunt sarac.

    00
  21. Ba da nu zice nimeni ce draguta e reporterita, tz tz. tz…

    00
  22. Ocupatie? Lingua romana a ta este materna sau fraterna, paterna, etc?

    00
  23. tren ftw

    zoso, taximetristii aia din brasov de la gara sunt muisti sau muisti?

    00
    • nu știu. dacă au 1.7 sau 2.2 pe mașină sunt ok.

    • foarte muisti din anumite puncte de vedere.
      venit aseara din baile felix (ora 11), mers la statia de taxi de langa gara.
      liber ?
      unde mergeti ?
      xxx (cam 4 km).
      nu merg atata.
      daca mergi in poiana te duc, normal.
      sunat la taximetrie, zis ca sunt la gara si vreau masina, nada.
      m-am mutat la 100 de m mai incolo si am cerut masina la myplace, primit masina in 2 minute.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube