Serviciile de livrare și fructele și legumele…

Mă uitam la un documentar despre Amazon și era vorba despre serviciul de livrat fructe și legume. Groceries, cum le zice pe englezește.

Și mă gândeam cum o să înghită oamenii produsele astea puse la grămadă în pungă, fără să pipăie fiecare produs în parte, cum fac când sunt ei la raft, în timp ce absolut toți susțin că ar alege și produse mai puțin aspectuoase, dar nu o fac niciodată.

amazon-legume

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

64 comentarii

  1. dupa o varsta… pipaim ce prindem 18+… un whisky, un vin, o para….

    00
  2. Eu daca vad un mar si nu are urma de unghie in el, nu-l iau.

    Tu crezi ca stiu ei sa imi aduca merele cu urme de unghii ?

    00
    • Sau ciorchine de strugure jumulit ca un cocos dupa lupta. Ce serviciu de livrare e ala, care nu aduce ciorchinele pe jumatate gustat de catre pensionari?
      Pfff… neseriosi!

      00
  3. Si eu m-am gandit la asta. Si pe bune ca nu e o intrebare idioata. Daca merg la supermarket sa iau rosii sa zicem, nu le iau pe alea strivite, stricate, etc. Logic. Ma astept ca si cel care imi cumpara, sa aiba un pic de bun simt si sa nu arunce in sacosa ce apuca.
    Dar ce se intampla daca pur si simplu nu ai de unde alege? Eu imi bag picioarele si nu mai iau de acolo, dar el are optiunea sa sune si sa zica „Gigele, nu am de unde alege rosii, vrei asa sau nu mai iau?”

    00
    • Are optiunea, te suna si iti zice si te intreaba. Daca in loc sa te sune, ti-a pus stricate sau bune, descoperi tu dupa ce a facut livrarea, ai dat si bacsisul (in mana bineinteles, ca aplicatia fura din bacsisul omului).

      00
  4. Cetin era la un moment dat suparat ca nu il lasa taranii la piata sa isi aleaga el rosiile si de aceea prefera kfl, auchan, etc. Pana la urma normal ar fi daca ai produse cu aslect diferit sa ai si pret diferit

    00
    • Il inteleg perfect. Asta dupa cateva ture la piata in care esti nevoit sa arunci cel putin un sfert din legumele / fructele „bine” alese de cei care vand in piata (cel mai probabil intermediari).

      00
  5. In magazine in Bucuresti am vazut oameni care pipaiau fiecare cireasa in parte inainte de a o adauga in punga. Sa nu cumva sa te trezesti cu cateva cirese stricate atunci cand cumperi un kg.

    00
  6. Am luat pe bringo legume/fructe. Te suna daca sunt naspa/foarte putine sa te intrebe aca vrei altceva sau e musai.

    00
    • Așa m-am trezit eu cu banane verzi și mere cat ouale de prepeliță. Că m-au sunat înainte. Sau am mai primit 2kg de cartofi și 2kg de pământ, deși eu am comandat 4kg de cartofi. Cumpăr doar ce e ambalat, pentru legume și fructe mă duc personal. Nu stau sa le aleg, dar dacă văd că toate arată nașpa nu mai cumpăr.

      00
  7. Eu sunt singurul care încă mai cumpără fructe și legume, cel puțin în sezon din piețe?

    Iarna, îmi îndrept și eu atenția spre supermarket.

    00
    • @Pato Basil, normal ca esti singurul. Majoritatea tarabelor in piata sunt acolo de decor ca sa pastreze traditia, dar nu vand nimic.

      00
    • Nu. Si eu fac piata saptamanal incepand din martie-aprilie.
      Yeah yeah satul romanesc trebuie sa moara, suck my dck, mereu am gasit produse mai bune in piata decat la supermarket.

      Singurul supermarket care mi s-a parut ca au cat de cat regulat legume ok este Lidl, dar cu conditia sa te duci mai devreme inainte sa navaleasca pensionarii.

      00
    • Jollyca eu mă mai uit și la preț. Când la piata e conopida 2 lei kg și la super market este 5-7 Ron, ghici unde mă îndrept. Și da mai contează și gustul.

      @tinky eu zic că în sezon găsești multe lucruri, chiar și acum prefer sa cumpăr ceapă, cartofii, morcovi, ridichi negre, sfeclă roșie din piața, varză, conopidă, etc. Toamna a fost lungă, găsești lucruri bune la piață.

      00
    • In piata inca se gasesc produse bune, ideea e ca tre’ sa si stii sa faci diferenta intre ce merita cumparat si ce nu.
      Cumpar cartofi, ceapa, mere, morcovi, usturoi, praz, ceapa verde si salata verde, verdeturi, suc de mere.
      Prazul din piata e mult mai bun, fata de ala de supermarket, de exemplu.
      Bineinteles ca la piata or sa amestece produsele de import cu alea de sezon, ca omul daca tot ia cartofi romanesti, mai baga pe langa si altceva, sa nu mearga tocmai la supermarket.

      Rosii cumpar doar de la Mega Image, pe timp de iarna. Sunt alea, cherry, la galetusa, Candiez. Super dulci, aduse din Olanda. De cand le-am descoperit, de vreo 2 ani, iernile mele s-au imbunatatit, ca mereu plangeam dupa rosii dulci.

      00
  8. Am aflat de curand ca Bringo aduce si la mine la capatul lumii, asa ca am 3 comenzi in 2 saptamani, 90% fructe si legume, si ceva carne proaspata, ca restul proviziilor merg la metro si iau baxuri mari. Prima comanda m-a suparat ca a luat rosii normale in loc de cherry. Fiind obisnuita toata vara cu rosii bune din gradina, alea de Turcia au avut un gust oribil. Si niste banane extrem de mari, eu daca merg le aleg pe cele mici , sa poata manca copiii o banana intreaga, nu sa ramana jumatate. Dar da, este un serviciu excelent livrarea legumelor proaspete, mai ales in pandemie.

    00
    • Parintii trebuie sa manance resturile de la copii 😁

      00
    • Parintii trebuie sa manance resturile de la copii 😁

      Da, e legea nescrisa, dar cred ca se refera doar la tati. Sunt multe seri in care nu mananc pentru ca ramane de la copii.

      Cu Bringo e dicey, eu am comandat o singura data de la ei si am facut gresala sa comand patrunjel radacina – m-a sunat omul derutat ca nu stia care e treaba cu radacina, frunze…

      00
    • @jollyca „m-a sunat omul derutat ca nu stia care e treaba cu radacina, frunze”
      L-ai luat si tu cu termeni d-astia tehnici!
      Hai ca m-am ras… :))

      00
    • Man, no offense dar habar nu am cum arata radacina de patrunjel si cu atat mai putin ca se mananca :))) a fost finut ca a sunat, eu as fi zic ca nu stii ce vrei :)))

      00
    • „Si niste banane extrem de mari, eu daca merg le aleg pe cele mici” atat!!!

      00
    • gătesc de aproape 30 de ani şi încă nu reuşesc să deosebesc rădăcina de pătrunjel de cea de păstârnac. :) ştiu că miros diferit, dar nici după miros nu-mi dau seama.
      la piaţa le iau în pungi diferite şi când fac ciorba (sau altceva) pun o rădăcină dintr-o pungă şi o rădăcină din cealaltă pungă. :)

      00
    • Jollyca….uite așa ajung unii sa bage in ei tot felul de prostii. Habar nu au ce conțin. Probabil că ciorba o fac cu prafuri la pliculeț (dacă fac).

      00
    • Tatăl sanitarul familiei?!

      00
    • @AB pe bune? eu gatesc de cateva luni de cand stau acasa si stiu ca unul din ele are cotorul ala de unde sunt rupte frunzele, cu inele negre si celalalt e alb perfect. in clipa asta nu stiu care-i care, dupa cum ziceam gateasc de cateva luni doar, dar oricum cand gatesc imi trebuie amandoua asa ca iau unul asa si unul asa si le pun la ciorba :)

      00
    • @Maxp, teoretic asta știu și eu, dar 1. absolut niciodată nu-mi amintesc care e care, așa cum nu-mi amintesc absolut niciodată care din cele 2 alternative e de fapt ziua de naștere a bunică-mi. 2. Fie uneori ajung să se confunde din cine știe ce motive, fie își bagă dracu coada în frigiderul meu, că eu știu că am pus chestii diferite în pungi diferite și… jbam, în pungi diferite sunt rădăcini cu cozi identice și mă uit la ele ca vițeaua la poarta nouă..
      De obicei păstârnacul e mai mare….
      Nu există niciun motiv logic pt care am problema asta, dar o am. :)

      00
  9. Eu am tot comandat „groceries” in ultimul an. Chiar maine astept un cos cu „radacinoase de ciorba” de la PiataPeRoti.

    00
  10. Ultima data in Lidl m-am pus sa astept la 2 m de un nene care umbla la cutiile cu banane. La inceput nu i-am dat atentie, ca nu ma interesa ce banane isi ia, dar cand am vazut ca trece un minut fara sa plece de acolo, am inceput sa fiu atent. Mosulica lua ciorchinele, rupea 1-2 banane din ciorchine, le lasa la loc in cutie, lua alt ciorchine si tot asa. 2 minute nu a bagat nimic in punga sau in cos. L-am abordat cand a ajuns la a treia cutie, „Nu va suparati, daca nu vreti sa luati banane, de ce le rupeti, plus ca asteapta si alti oameni sa ia?”, s-a panicat, a bagat cateva in punga si a plecat.

    00
    • oare o sa ne timpim asa cu totii, la batrinete? de ce sint atitia oameni care fac chestii inutile de genul asta?

      00
    • Vazut scena identica in Carrefour -un mosulica lua absolut toti ardeii kapia in mana, dupa care-i arunca la loc. A luat toate laditele la rand! L-am luat in bot, apoi a plecat cu o fata panicata, ‘ce esti asa geana pe mine’.

      00
    • tudor, generația de bătrâni de acum a crescut cu lipsuri mari, nu mai pot reveni la normal. speranța e la noi.

    • Cu toate riscurile…. din când în când făceam (că de vreo 2 ani cumpăr maxim 2 banane deodată) ceva asemănător, dar cu maxim 2 ciorchini.
      Explicație: în ciorchine o parte din banane sunt mai mari, altele mai mici. Le prefer pe cele mai mici. Dacă nu găseam deja rupte și voiam mai mult de 2-3, rupeam din ciorchini diferiți.

      00
    • I-a marginalizat societatea si atunci creierul umple golurile… ii face sictiriti si deschisi la orice fel de „conspiratie”, practic timpul lor nu mai arevniciun fel de valoare, de asta ii vezi ca se uita cu zilele la TV aiurea si milte altele… plus saracia

      00
  11. Cred ca se vor plange la inceput, dar nu vor renunta din cauza convenientei. E greu pana dai prima comanda online, pana platesti prima oara cu cardul, dar cand vezi ca e OK nu te mai intorci.

    00
    • Ca mine cu aplicația de internet-banking. :)
      Folosesc așa ceva de mai mult de 10 ani, dar „nu vreau aplicație pe telefon, mi se imbârligă degetele pe tastele alea mici, sunt banii mei, nu vreau să-i pierd că mi-a scăpat degetul, eu prefer să-mi fac operațiunile pe desktop, nu vreau, nu pot, nu miau, nu bau”.
      Am fost nevoită să-mi pun ambele aplicații de la banca unde am mai nou contul curent. Tot pe desktop făceam chestii folosind-o doar pe cea de generare pin. Până într-o zi, când fix înainte de salariu m-am întâlnit cu niște săndăluțe. :) prin contul curent cam sufla vântul, dar în ăla de economii nu. Juma’ de minut mai târziu aveam bani de săndăluțe.
      Tot pe desktop prefer să fac operațiunile, dar nu mai dau în atac de panică dacă trebuie să fac de pe telefon. :)

      00
  12. E in regula serifule. Le comand de la un aprozar local. Online e ceva mai scump ca în magazin dar livrează dimineața după aprovizionare așa că de fiecare data produsele sunt ok că aspect și calitatea. Bine un măr mai mare, altul mai mic, dar totul e sănătos fără să fie nevoie sa arunci din el.

    00
  13. Eu nu inteleg ce tot comandati atat acasa ? Peste tot ai magazine gramada, unele peste altele, comanzi de la un magazin de la 1 km distanta cel mult mai ales ca toate au aceleasi cacaturi. Dai 20 de lei la unul sa-ti care o plasa de la magazinul din colt, cat de puturosi putem fi ? Inteleg daca esti mos, esti bolnav, esti carantinat sau ai pb cu picioarele dar pt mine e placut sa mai ies din casa, sa ma mai misc pana la magazin pe jos, cu bicicleta, cu masina, cu ce o fi…. sa ma aerisesc. Chiar nu inteleg.

    00
    • Pentru ca pentru unii dintre noi, 20 de lei e mai ieftin decat sa pierzi o ora. Nu e frumos sa generalizezi, nu toti care comanda online sunt puturosi.
      E fix treaba ta daca ai chef sa „te aerisesti” cu masina in carrefour, in lupta la baioneta cu 100 de oameni pentru 2 gogosari.

      00
    • Nici eu nu inteleg cat de somer sa fii sa ai timp o ora sa te plimbi printr-un supermarket si sa te amestesti ca un idiot, cand 90 % din timp cumperi fix aceleasi lucruri. Am lista salvata, comand pe Amazon Prime Now, imi ajunge chiar si in cateva ore.

      00
    • Pentru că izolare cu 3 săptămâni înainte cu control prin activarea locației din aplicatie și introdus cod in aceeași aplicație când fac verificarea.
      Alt motiv că în CT incidenta era peste 6 și mai bine eviți plimbările dacă poți.
      Și nu în ultimul rând timpul. Ești azi acasă? Perfect organizează comenzile azi, îți vin, in timpul ăsta faci altceva. Ai idee cat Lego bag eu zilele astea cu juniorul? Nu regert nicio o clipă pete astfel!

      00
    • 1. Pentru a nu pierde timp – timpul petrecut la raft este transferat la domnul/doamna care face cumparaturile pentru tine. Aici intra si statul in trafic, si plimbatul prin magazin, pana si caratul produselor, ca noua ni le lasa la usa.

      2. Siguranta – fiecare expunere creste riscul de contagiere. Daca pot sa nu intru intr-un magazin alaturi de potentiali „contacti”, voi sta acasa.

      Noi comandam prin Instacart de 8 luni deja. Mai merge sotu’ 40 de km dus intors pana la cel mai apropiat Lidl, dar asta pentru ca avem noi fitzele noastre. Oricum acolo e cam gol, ca nu prea stiu localnicii de el. In rest .. Instacart la greu.

    • Depinde, eu prefer sa merg la Selgros, pentru ca e chiar aici langa mine si oricum la 6-7 dimineata suntem treji, e magazinul gol.
      Plus ca acum fac cumparaturi si pentru bunica mea, si pentru socri, care stau mai mult pe la tara, asa ca tot trebuie sa pun cumparaturile pe caprarii, sa le duc si lor.

      In rest, am Mega Image la iesirea de bloc, pentru maruntisuri.

      Dar daca nu as avea posibilitatea sa ma duc dimineata, sau as sta mai departe de un hypermarket, probabil ca as comanda. Nici mie nu imi convine sa ma inghesui cu restul.

      Noi deja am inceput sa cumparam toate alea pentru craciun. Ieri a fost al meu si a cumparat mate si o parte din carne, a luat sorici sa punem la saramura (tre sa mai luam, ca presimt ca o sa il mananc intr-o veselie). Tre’ sa mearga sa mai ia pentru piftie si toba una- alta. Saptamana asta mergem si cumparam neperisabile, sa avem pana dupa revelion (sucuri, ketchup, mustar, faina, malai, etc).

      Nu vreau sa calc in niciun magazin dupa data de 20 decembrie, asa ca facem liste de acum si incercam sa cumparam tot, sa nu mai fie nevoie sa merg pana dupa 1 ianuarie.

      00
    • Voi o vedeti ca o corvoada, mie imi place. :) Ma duc la Lidl de obicei, vad ochiometric calitatea carnii si decid ce gatesc pe loc. Cum ii explic la ala cu geanta in spate daca vede un un antricot ieftin(ca nu sunt Jeff Bezos) si de calitate sa il cumpere ? Mai vezi o bere sau un vin ciudat de incercat, fructele la fel, poti sa le verifici vizual calitativ, mai o saptamana chinezeasca/greceasca/americana/italiana in care ai tot felul de ciudatenii noi de mancat. Lasa-ma cu timpul vostru mega pretios de prim ministrii. :D

      00
    • @Ciocanul Vinul ala de 5-6 lei de la Lidl e minunat pentru friptura. Aud ca nici de baut nu e chiar asa de rau, desi e demi-dulce.

      00
    • @Ciocanul, dar oamenii comandă și altele: x baxuri de apă, pungi de dero, diverse sticle și flacoane de diverse produse de curățat casa, vasele, rufele, anumite lactate (mereu același pt unii), ditai pachetele de scutece sau mai știu eu ce.
      Mulți oameni iau aceleași chestii săptămânal sau lunar dintr-un anumit magazin.
      Să nu mai discutăm de traficul din București. Mă întreabă uneori colega dacă un ceva era aproape de mine în București, eu cad pe gânduri și o dau din puțul gândirii: „aproape raportat la București, sau la „aici”, aproape în km, sau aproape în timpul pe care îl fac eu să ajung acolo?!!”

      00
  14. De obicei, la raft se strica pentru ca le ia lumea la pipait. Livratorul nu cred ca se apuca sa pipaie fiecare mar in parte sau fiecare gogonea. De venit, vin in conditii de calitate corespunzatoare de la livrator, altfel nu le-ar primi magazinul.
    Exista si in Romania posibilitatea sa comanzi fructe/legume/carne de la magazinele mari. Am riscat de cateva ori (curiozitatea…) de la Cora/Mega, au fost OK calitativ, nu am primit nimic stricat. Multe sunt ambalate individual gen „caserola de 4 mere” deci stiu ce comand. Nu am avut suprize neplacute.

    00
  15. poate e o diferenta intre amazon si ce avem noi
    am asistat la o faza in carrefour cand un baiat de la bringo a luat niste banane normale si apus pe ele eticheta de banane Dole de la cele mai premium(scumpe), asta de fata cu fetele de la cantar…asa ca ma astept la orice

    00
  16. NOU
    #51

    Daca ani 40+ n-ar trebui sa iti pui intrebari de genul asta.

    Toti cei care au stat la coada la cartofi in comunism pentru a primii mizerii cu farasul ala de metal sunt marcati pe viata.

    00
  17. De cand cu pandemia sunt abonat la serviciul de livrare de la supermaketul de la 5 minute de mine. Nu cred ca vreau sa ma mai intorc la cumparaturi normale. Smecheria e ca toate produsele proaspete sunt deja preambalate (la fel e si in supermarket) si nu e nevoie ca cineva sa le aleaga inainte sa ti le livreze. https://ah.nl (preturile sunt tot alea, livrarea cu abonament e cam 10 euro pe luna / 1 livrare pe saptamana).

    00
  18. Groceries nu inseamna doar fructe si legume. Orice produs ce se vinde intr-un supermarket poate intra in categoria de „groceries”: de ale gurii, produse de curatenie, bauturi, produse sanitare etc.

    00
  19. Eu sunt abonata la auchan livrare si sunt super multumita. aleg ora de livrare pt drive sau receptie daca ma grabesc, suna oamenii ca sa spuna daca nu au ceva din lista. Daca tot am numarul, ii sun si eu ca sa intreb de statusul.comenzii etc.
    Produsele sunt super ok ambalate de fiecare data, nimic spart. La fructe si legume iau preambalate, altfel ma obliga sa iau cel putin 1 kg si nh am mereu ce face cu 1 kg de ciuperci.
    Ce nu imi place deloc este faptul ca au pus un higel sa bage denumirile in baza si a facut ala/aia o harcea parcea de ma ia capul. A bagat produse cu nume scrise gresit, filtrele nu merg ca lumea etc.

    00
  20. Eu am comandat un kil de cotlet fara os, mi l-au adus taiat franjuri de diferite grosimi, nu am gasit 2 felii care sa fi mers puse pe gratar
    Never again

    00
  21. In magazine ai mereu lucratori care iau din gramada legumele care sint mai putin aspectoase sau lovite si le pun deoparte.

    Lanturile de magazine sint asociate intre ele: Un lant ce ofera produse premium si altul care ofera produse mai ieftine. Daca la cele premium fructele si legumele sint perfecte si mai scumpe la cele mai ieftine sint cu mici imperfectiuni.
    Asta este in canada.

    00
  22. „Groceries” nu inseamna fructe si legume, inseamna tot ce gasesti prin supermarket. Food si non-food. Cuvantul pe care il cauti tu e „produce”, nu „groceries”.

    00
    • Dacă tot corectăm, să o facem…. corect până la capăt. Trebuia să te oprești la food. Grocery e băcănie, groceries de-ale băcăniei, adică orice de băgat în burdihan. Nu baterii, nu prosoape, ori alte non-food din supermarket.

      00
    • Din Merriam-Webster:

      Definition of grocer
      : a dealer in staple foodstuffs, meats, produce, and dairy products and usually household supplies.
      Adica hartie igienica, detergent si ce mai folosesti prin casa.

      00
  23. noi am dezvoltat site-ul https://legumeledeacasa.ro/ si baietii o duc f bine

    00
  24. multe magazine au legumele si fructele in caserole, mai exista si varianta vrac, pachet de 8 piersici intr-o cutie, 4 mere, 6 pere in cutie, punga, plastic in functie de produs. Ceva de genul https://imgur.com/a/yWnkJEM

    00
  25. Sincer cred ca e mai greu de inteles in Romania ca distantele intre magainzele alimentare sint destul de mari in America de Nord. Asta din cauza ca orasele sint impartite in zone rezudentiale si comerciale. In zonele rezidentiale nu ai magazine ci doar case iar in zonele comerciale magazinele. Un exemplu clar este ca cel mai apropiat magazin de alimente pentru mine este la 6 km. Iar cind mergi la magazin cumperi cantitati mari sa nu mai mergi iar in 3-4 zile. Asta inseamna cam 1 ora plus condusul. In aceste conditii livrare acasa este benefica.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile