SearchWiki permite utilizatorilor logaţi să-şi personalizeze rezultatele căutărilor. Uite, să zicem că eu caut „balul catavencu“ şi observ că primul rezultat e o ştire pe blog-ul lui Zoso (foto 1). Băi, al naibii Zoso! Ce, e balul lui?! Aşa că mă apuc şi mut paginile noastre deasupra, din butonul verde.
Din Caţavencu de maine
ps: se-e-oooooooooooooooooooo!!!
Am observat si eu feature-ul acum cateva zile. Chiar interesant din partea Google asa ceva. A, la mine nu apare site-ul tau primul la „balul catavencu”; o fi avut efect mutarile facut de ziarist ?
Hummm!?
”
m-am trezit la sfîrşit că nu mai ştiu care este ordinea reală. Şi m-am uitat o juma’ de oră după un buton de Reset sau Undo. Canci! Google nu s-a gîndit la asta. Ca să revii la ordonarea din realitate va trebui să dai „Sign Out“, ceea ce e destul de agasant, ca să nu zic lipsă de profesionalism.
”
Asta e reala? Inca n-am incercat sa ma joc cu rezultatele, dar m-as mira sa fie adevarat.
Este un lucru bun ca macar pentru tine poti elimina site-urile care nu sunt relevante pentru un cuvant.
Din ce scrie acolo am inteles ca nu poti sa rearanjezi rezultatele decat daca te deloghezi. Dupa logare nu apar din nou asa cum le-ai aranjat?
Este nasol fara un buton de reset dar cel mai util cred ca ar fi un buton activare/dezactivare.
Ma intreb daca se vor gasi si fraieri care sa puna botu’ si sa plateasca un specialist in google dupa ce-si vad site-ul pe primul loc pe laptopul SEO-istului?
Uite frate! deja esti primul, scoate banu’
@Marius: Ideea era, cred, ca pe el nu il cheama Zoso, ci Vali Petcu.
@Vali Petcu: Pe de alta parte, Zoso (sic!), eu cred ca deja ai pierdut lupta si te-ai transformat intr-un Adidas (fiindca Xerox chiar nu ti-as putea spune).
si eu tot pe zoso il gasesc primul in google :))
daca bag si un bold pe balul catavencu ii sparg
lol @BlogGeorge
confundati cu totii scopul.
e normal sa-ti pastreze rezultatele cum le vrei tu si numai pentru tine.
cand te „joci” cu rezultatele, o faci intr-un scop.
Naspa ar fi sa nu se pastreze
@Marius: nu, nu au avut efect, nu au efect decat pentru el. Tot ce vei vedea tu va fi: cand vei promova un rezultat, iti va zice cati oameni l-au promovat inainte si cati l-au sters, adica informatie agregata.
@Dan: umm, fix invers; poti sa-ti customizezi rezultatele (per query) doar cand esti logged-in.
Ca „buton de reset”, mergi la „See my notes for this SearchWiki” si da-i restore la anotarile pe care le-ai facut pentru query-ul ala.
Ca SEO, hmm mai greu, cum spuneam tot ce faci te afecteaza doar pe tine, nu si pe altii.
@BlogGeorge: vezi mai sus despre „reset”. Link-ul „See all my notes for this SearchWiki” e jos de tot, sub navigational (Gooooooogle).
„Instructiuni complete”: https://googleblog.blogspot.com/2016/11/searchwiki-make-search-your-own.html
P.S. Lucrez la SearchWiki
e inca la inceput SearchWiki si chiar daca acum doar rezultatele userilor vor fi personalizate pe viitor eu zic ca e foarte posibil sa foloseasca personalizarile la altgoritmul de ranking in SERPs. Vor disparea site-urile spammy, MFA, site-urile pline de pop-up si pop-under… in general site-urile care nu plac vizitatorilor si au sanse mari sa fie declasate de oameni pentru ca sunt greu de citit. E de bine, dar se va complica SEO-u’.
Nu se va complica mai tare, la top la fel de greu va fi sa ajungi, pentru ca vei avea nevoie de o platforma solida si cautata. In schimb o sa impinga SEOptimizerii sa invete usability, marketing si sa fie mai creativi. Se vor alege merele bune de cele stricate in domeniul asta.
Zoso, tu tot fixat pe ideea ca un SEO atat face doar, sa schimbe 2 tag-uri si sa inscrie in 3 directoare?
M-as simti jignit, dar eu lucrez pe engleza, deci nu intru in categorie Oricum, daca nu mai merge SEO-ul inauguram noul capitol in Google marketing: SearchWiki Optimization.
P.S. Eu iti inteleg „ura” pentru SEO si e intr-o mare masura vina noastra ca lumea crede ca luam 1,000 euro sa schimbam un titlu si sa indopam meta keywords cu 10spe cuvinte.
P.P.S. Marius, in cautarile normale s-ar putea sa fie o mica fluctuatie daca esti logat in contul de WMT, caz in care iti arata rezultate preferentiale.
@Tudi: un seo din ala romanesc
@Tudi: dude, eu nu am o problema cu seoistii, am o problema cu practicile seo de rahat. respectiv pus taguri d-ampulea si bagat pagini pe gat lu gugle.
Ideea e urmatoarea: s-a mai vorbit de user preference search, de afisare de SERPs-uri unice dupa modelul de site-uri accesate de un IP, despre search results recomandate, etc. Nu cred ca tehnologia le lipseste celor de la Google – de fapt ei au deja un mic preferential search in momentul in care esti logat in webmaster tools.
Problema e de doua nuante:
A. Ar putea fi un preferential/recommended search mai bun sau mai exact ca search-ul actual? Unii zic ca da, eu zic ca ar inlocui o forma de maniplare (SEO/SEM) cu alta (maniplarea directa a „recomandarilor” de cei care au bani si nervi).
B. Noi, cei care folosim Google, am fi pregatiti de asa ceva? Cred ca din punctul asta mai mult ar avea de pierdut de castigat un motor de cautare cand isi schimba radical algoritmul de afisare a rezultatelor.
Pana una alta, eu cred ca tot sistemul de fata, cel al rezultatelor afisate organic (pe baza unei combinatii de term vector, latent semantic indexing si PageRank) e cel care va supravietui, dar i se vor face mereu tweakuri de imbunatatire. De ce? Pentru ca la fiecare 1 om care s-ar descurca sa foloseasca SearchWiki mai eficient decat modelul de fata, ar fi 10 care si-ar prinde urechile. Iar painea trebuie aruncata celor multi si prosti, la fel ca in politica.
Dane, algoritmul de afisare e la fel si pe .com si pe .ro. Baza de date in care se face cautarea e alta, atata tot. Deci cum ai zis tu, la noi e mai vizibil (si mai usor de facut/eficient) spam-ul pentru ca e competitie mai mica, nu neaparat pentru ca nu le-ar pasa celor de la Google.
Chestia asta nu-i a buna deloc.
Pentru ca in momentul in care Google va implementa o parte din acest algoritm in cel de SERP, nu vor ramane decat cei care vor face spamming prin selectare preferentiala (hehe, proxies si alte tampenii) si mai-marii smecheri de pe o anumita nisa. Adica ceva de genul ActiveSoft si 5 site-uri de-ale lor pe o singura pagina.
Unui piticel ii va fi mai greu sa intre in cautari, si implicit, sa isi scoata un ban de buzunar daca sta acasa si lucreaza 3-4 ore pe zi in programare si web design.
Si asta va insemna cu timpul migrarea catre un alt motor de cautare (ce mult m-as bucura), pentru ca rezultatele nu vor mai fi deloc obiective. (bine, ca nici acum nu prea sunt, uitati-va cate site-uri de video sharing sunt online si din ele doar unul apare mai mereu – YouTube)
@Lorz merge cum zici tu daca google este vreun pielea p****.
Pana si unuia ca mine i-ar basi mintea ca acest algoritm sa fie bagat in SERPS doar pentru penalizare nu si pentru urcare in SERPS si numai dupa un anumit numar de click-uri venite dupa ip-uri diferite si fara Proxy (stie google cand intri tu dupa proxy nu avea grija) si numai dupa un anumit numar de cuvinte declasate per site si sa ia in considerare decat cateva astfel de clikuri de la un singur IP.
Isi mai permite ActiveSoft sa angajeze mii de oameni doar sa-si penalizeze concurenta?
Nu comparati .ro cu .com si mai ales cu .co.uk sau alte domenii de la tari unde se baga bani la greu online.
De .ro deocamdata ii cam doare undeva pe cei de la google, cand va creste piata, atunci dispar si site-urile care fac spam pe .ro, pe .com este mai greu sa rezisti cu spam dar si mai relevant mi se pare de exemplu .co.uk
La video sharing cine vrei sa apara in fata, Trilulilu cu 5 milioane de pagini indexate sau YouTube ca are cat 70 de siteuri Trilulilu la un loc pagini indexate?
Nu am zis ca ar fi algoritmuri diferit pe .com fata de .ro. Am zis ca daca se face SEO Spam pe .ro la cuvinte in limba romana, ai sanse mari sa supravietuesti mai mult timp, pe .com fiind penalizat mult mai repede daca incerci pentru cuvinte in engleza.
Ce putin asta am observat eu.