Emisiunile “Pastila de limbă” și “Dă-te la o carte” au fost anulate de la Digi24. Autorul, Radu Paraschivescu, plânge un pic pe Facebook.
Lecția de economie e simplă: emisiunea produce mai mulți bani decât costă? Dacă da, rămâne sau merge la alt post, dacă nu, la revedere. E atât de simplu. Televiziunea e un business, iar în business poți susține pierderi până la un anume punct. Nu face nimeni acte de caritate (poate doar TVR, dar acolo e înghesuială mare la supt bani).
Mai țineți minte ce a pățit Cartea de la ora 5? Plângeau oamenii că s-a anulat, s-a mutat pe online, dar după 6 luni s-a anulat, pentru că nu avea rezultate. Recomand lui Paraschivescu același parcurs, cine știe, poate are mai mult noroc.
Ne place democrația și piața liberă până trebuie să concurăm în ea.
Ca in cazul profesorilor. La catedra sunt cei mai smecheri, dar inadaptati daca ii arunci in lumea reala. Hai sictir!
Pu||că, tu cu ce te ocupi, măi adaptatule?
E o lectie si de „cum sa fii jegos si sa nu platesti serviciul prestat”
Cu asta s-au lins pe bot de un invitat, sau mai multi.
Probabil urmeaza insolventa, taie masiv si le pleaca oamenii la alte posturi.
Mai de dimineata am vazut o gagica noua la stiri, chinuindu-se sa pronunte cat mai corect si rapid, misca din buze de zici ca era la dentist.
De acord cu ce spui, dar cum cuantifici ce produce nenea MRP? Audienta? Numar de reclame in emisiune? Venitul adus de reclamele astea? Ambele criterii?
cred că banii din reclamele care pot rula în jurul emisiunilor (parcă pastila era prea scurtă să o poți întrerupe de reclame).
Adica un cacat greu de cuantificat si monetizat.
Pe de alta parte ne plangem de raspandirea idiocratiei. Poate posturile radio/tv ar trebui sa aiba si segmente care nu scot neaparat profit dar educa publicul.
Nu cred ca 5 minute din 24 de ore sunt o pierdere prea mare, mai ales pentru un post care se doreste opusul antena 3.
Se putea lucra la format daca era prea plictisitor (nu am tv, nu stiu sigur cat de interesant era emisiunea).
Altfel, mi se pare ipocrizie din partea unor ziare/posturi tv care se doresc „altceva” dar baga horoscopul doar pentru ca vinde. Ne place sa credem ca avem coloana vertebrala, pana ajunge sa ne coste
educatia se face :
– acasa la mama si la tata;
– scoala primara;
– biblioteca
Din cauza mentalitatii de genul asta marea majoritate a oamenilor citesc o carte tot restul vietii dupa ce au terminat scoala. Educatia se face continuu si trebuie sa ne intre in cap asta, mai ales cu transformarile care au loc in generatia noastra.
Mai pe subiect, nu zice nimeni ca pe toate posturile TV trebuie sa ni se bage pe gat gramatica. Dar nici cu teza articolului nu sunt de acord, si anume ca daca ceva nu scoate profit trebuie aruncat pe geam.
Toata povestea asta e cu atat mai relevanta cu cat cei care au nevoie de genul asta de continut sunt cei care nu il vor cauta niciodata din proprie initiativa. E vorba de cei care au terminat scoala de forma, sunt semi-analfabeti functionali, au modele gen veorica si becali si sunt foarte usor de manipulat. Lor le-ar folosi din plin sa fie putin stimulati sa mai deschida o carte din cand in cand. Si cea mai mare putere si influenta pentru ei o au posturile TV. Da, nu se uita ei la digi, dar uneori mai dau din greseala si mai invata ceva.
Oricum, doar o parere, nu fac pe eruditul si superiorul, dar personal cred ca e nevoie de genul asta de emisiuni scurte care sa te faca sa invarti putin rotitele, nu doar halep si dragnea toata ziua
mai ales atunci cand emisiunea dureaza ceva mai putin decat un calup publicitar d-ala scurt…
@o: sunt convins ca daca ai fi patronul unui post tv ai avea in grila numai cultura si educatie. precum socialistii – foarte priceputi sa fac programe sociale pe banii altora! ipocrizie ieftina!
@o foarte interesant, ader parerii tale, si mai fac niste adaugiri.
@b
Educatia de care spui tu are mai multe forme:
– Educatia sociala de baza, pe care o faci acasa pentru a te pregati de intrarea in colectiv, ea este influentata de parinti sau de apartinatori cu tot „universul” lor de relatii. Este o educatie care doar pune o baza.
– Educatia morala, facuta tot acasa, unde atitudinile si valorile familiei ne vor da in mare un parcurs si ne ajuta sa facem presupuneri si judecati prin prisma lor.
– Educatia sociala a populatiei in care intra individul, aici deja putem vor i despre influenta culturii ( limba, morala, legile, etc. toate constituente ale ei).
Invatarea, care reprezinta insusirea teoretica si practica a unor concepte, situatii, lucruri pe care le avem cu noi pentru restul vietii si care ne ajuta sa functionam in situatii noi, sa descoperim proprietati/legi noi intr-un domeniu. Invatarea aceasta in scoala primara nu exista, nu avem insusite la acea varsta gandirea abstracta si cu greu, dar fara a intelege pe deplin, putem lucra cu valori ireale/nemateriale, atasate unor operatii.
Invatarea este un proces care dureaza toata viata si nu este influentat de educatia primita.
Educatia este si el un prices care dureaza toata viata, dar el este influentat de acele atitudini si valori din copilarie, care pot fi sau nu schimbate pe parcurs, precum si de cultura pe care un popor o are si de modificarile ei prin includerea/cedarea partilor constituente din/altor culturi.
Acum te poti gandi ca daca ceva nu aduce profit, poate fi aruncat. Dar ne punem intrebarea, daca cultura, fara aceste influente pe care indivizii ei, singuri le aduc pentru imbunatatirea ei, nu va face ca acel profit sa devina inexistent. Sa ne imaginam ca usor cultura noastra, incepe sa adere la o cultura total diferita de cea a tarilor puternic industrializate, ca incepem sa renuntam la drepturi si libertati, ce se va intampla atunci? Vom avea cum sa ne sustinem singuri fara relatii cu altii?
Sa nu uitam ca acest tip de emisiuni, uniformizeaza comunicarea, in cadrul unui teritoriu, prin limba avem colaborare, economie, etc.
@bugsy: nu sunt sigur de unde ai scos partea cu „numai cultura si educatie” din comentariul meu, era vorba de cateva minute din zi, dar banuiesc ca pentru unii si asta e prea mult.
Si daca as avea putere de decizie in asupra posturi gen digi as pastra astfel de emisiuni (sau asemanatoare) tocmai pentru ca are sens ca business si poate chiar supravietuire.
In general publicul tinta al digi e mai greu de dus de nas decat cel al antenelor deci cum zicea cineva in comentarii, daca continua cu astfel de decizii le va fi mult mai greu sa se diferentieze pe parcurs.
Degeaba il pui pe CTP sa tipe in gura mare ce nobil si curat e digi daca la sfarsitul zilei nu se vede prea mare diferenta fata de restul (am observat din ce in ce mai multe click baituri si pe digi lately)
@Ovidiu : daca nu ai tv inseamna ca nu prea te intereseaza aceasta parte din media .
Nu cumva iti dai cu parerea un pic pe langa in aceasta situatie ?
@dny nu am tv dar locuiesc in Romania deci am un interes direct sa existe si altceva decat antene pe piata (unde antene = instrumente de manipulare si prostire a populatiei)
Și crezi că televiziunile ar trebui să producă emisiuni exclusiv cu ochiul la buzunar?
pentru emisiuni culturale există TVR.
Scoate banul Xxx.
La o emisiune culta nu te uiti, pentru ca de multe ori nu intelegi despre ce vorbeste prezentatorul, mai ales ca sunt promovate carti destul de grele. E ca o laba cu circuit inchis, pentru cunoscatori. Inteleg ca prezentatorii vor sa se dea in stamba cu cultura lor, nu e nimic rau in asta… dar suntem in Romania, unde oamenii cumpara carti cu ziarul, doar ca sa le aiba in biblioteca, ca dau bine.
Publicul roman trebuie sa invete sa puna mana pe O CARTE, in primul rand. Si sa o CITEASCA, in al doilea rand. Nu poti sa promovezi o carte de Octavian Paler unui om, care, nu stie nici sa scrie corect pe facebook.
Macar cu ceva comercial si usor de citit si INTELES, sa inceapa, fie ele si carti din alea chick- lit. Si sa ii explici omului ce e in cartea aia, sa il faci sa fie interesat sa o cumpere, sa il convingi ca e usor de inteles si asa mai departe…
Ca sa dau un exemplu de pe youtube, Andreea Balaban pune ocazional cate un clip despre carti. Si in general numarul de vizualizari se invarte intre 70k si 100k. Ceea ce nu-i rau, iata… oamenii vor recomandari. Sa fie ala care a citit o anumita carte, povesteste entuziasmat despre ea, intr-un mod in care sa te faca sa o cumperi.
Daca s-ar apuca influenceritele astea de carton sa promoveze cate o carte, ocazional, bag mana in foc ca s-ar vinde. Pentru ca ai fi socat: „bah, ce a citit asta asa interesant, de a preferat sa scrie o postare despre asta, in loc sa puna inca o poza cu ea in chiloti?”.
Sau si mai simplu:” Daca ea a priceput ce scrie acolo, inseamna ca pricep si eu!!” :))))
,,Nu poti sa promovezi o carte de Octavian Paler unui om, care, nu stie nici sa scrie corect pe facebook.
Macar cu ceva comercial si usor de citit si INTELES, sa inceapa, fie ele si carti din alea chick- lit.”
Plm…
Octavian fuckin Paler?? In contextul de mai sus? E un typo de la Faulkner sau cum?
Nu.Posturile se știri nu ar trebui safaca asta. Nu cu toate programele. Cine calculează asa e incompetent. Sau la alea de sport la fel. Cumperi liga campionilor pentru Barcelona, Real, Liverpool etc. Dar dai ai altele care nu fac aceeași audienta. La știri la fel. Chiar crede cineva ca la CNN nu se fac si emisiuni, reportaje care costa mai mult decât produc? De aia ai nevoie de manageri pricepuți, competenti.Cand trag linie sa fie bine. Nu poti avea programe 24 de ore care produca bani. Nu e fabrica de papuci sau gogoșerie.
@Adi, ai uitat vremurile bune cand protvul avea liga campionilor si in loc de real-man utd dadea shaktar-ashgabat?
„Fiară arghilofilă”… pentru că „arghilofil” fără „fiară” n-ar mai fi fost apăsător.
arghirofilă
N-auzi ca s-a intimidat inca de la fiara?
Daca problema e de bani, se poate negocia si ajunge la un punct comun. Daca problema se pune nu mai platim eventual fa gratis atunci e vorba de altceva. Oare ce?
Omul „plange” ca a filmat in avans 8 emisiuni pentru care Digi refuza sa plateasca.
omul are dreptate sa se planga daca are contract care spune ca e platit la filmare, nu la difuzare. dar nu stim situatia. de plans cred ca se plange doar de marinimia figi care l-ar fi vrut gratis. sunt curios daca pe digisport ramane invitat platit sau il zboara ca urmare a luarii de pozitie
Sigur, sa dea si Digi gratis servicii de telefonie mobila si internet. Atunci se justifica cerinta postului sa faca MRP gratis emisiunea.
Daca e asa cum a scris autorul, astia de la Digi sunt scartari, cel putin. Inteleg sa zica da mai omule, nu produce nimic si incetam colaborarea. Dar ei au zis, daca vrei publicam in continuare dar fara sa te platim. Ori asta denota alte probleme.
Nu e o propunere neapărat rea. Poate că sunt oameni dispuți să producă anumit conținut gratuit pe anumite canale media pentru a câștiga notorietate, expunere, etc.
Într-adevăr, propunerea să își facă emisiunea neplătit ar putea fi interpretată într-un mod negativ. Însă orice problemă prezintă și oportunități. Ar putea promova edituri, autori sau mai știu eu ce, pentru a obține venituri.
Digi24 a fost un tvr in privat(subventionat de abonamentele tv,internet,telefonie,energie). Acum a venit scadenta la toate deciziile proaste luate in ultimii 7 ani.
Ei vor scoate emisiunile nerentabile si vor cauta sa faca/aduca unele rentabile, ori asta mi se pare imposibil intrucat e saturata piata de televiziuni, ca sa cresti tre sa manaci din publicu altora, ori asta e imposibil acum!
Asa ca situatia lui MRP e una absolut normala, cultura nu vinde in cat timp prostia e o alternativa.
Cat de clar te-ai exprimat, admirabil !
nu e imposibil sa mananci din piata celorlalti, trebuie doar sa te comporti ca ei.
O asemenea emisiune nu poate produce bani in veci. Dar e foarte buna pentru imagine. Daca nu costa foarte mult sa o produci, e utila unei televiziuni si fara sa faca bani.
daca si cu parca…
Eu cred ca unele emisiuni de cultura ar trebui mentinute chiar si in pierdere. Castigi apoi, prin desteptarea populatiei. Atat cat e, 1% audienta. E mai bine decat 0% acces la cultura.
Da, nu e in sarcina firmelor „for profit”, da milioanele alea de abonati fortat la TVR, prin taxa… banii lor ar trebui sa fie folositi si la „a baga pe gat” cultura.
mmm. nu. tu te uiți ce reclame sunt intre emisiuni? sunt pentru oameni deștepți?
Taxa TV nu mai exista de mult timp, deja. Sarcina TVR, ramine, insa, aceeasi, adica (si) de a produce emisiuni de cultura. Chiar cu riscul audientelor slabe..
Cat costa „Cartea de la ora 5”? E mai rentabil acum, „pentru popor”, ca nu mai exista?
Un balbait vorbeste 5 minute despre cateva carti… CAT poate costa asa ceva?
A fost o eroare, o greseala ca au scos emisiunea de pe post.
studio, lumini, camere, sunet, montaj, documentare, vorbitor. câteva sute de euro per emisiune. câte cărți poți vinde pe emisiune? ce margine ai la cărțile alea?
Cateva sute de euro per emisiune? Adica, difuzarea unui singur spot la „prea bun, prea ca la tara”? Nu, ca ăla e facturat, poate, cateva mii de euro pentru 30 de secunde.
Iar asta cu ‘lumini, studio”… alea tot acolo sunt, nu e filmare in deplasare.
Ma rog, televiziunile stiu mai bine ce fac… sunt convins ca acum sunt pe plus, taind o emisiune de 5 minute…
acum câțiva ani, era 50€ punctul de audiență pentru 30 secunde în prime time. adică dacă românii au talent au rating 17 puncte, o reclamă difuzată in perioada aia costă 17×50€. digi are o medie de audiență de 0.4, deci n-are nici 50€ punctul de audiență, nici un punct de audiență. pe românește, emisiunea costă să fie produsă, iar difuzarea ei înseamnă bani pierduți de cineva.
Emisiunea ‘Istoria cu Virgil’ a fost întâi pe Youtube apoi pe TVR, nu cred ca o emisiune sărea de 100Euro pentru montaj si lumini, tipul realiza la început show-ul într-o garsoniera, fără sunetist sau regie.
numai animațiile alea (care sunt low level, dar totuși există) costă mai mult de 100€.
Camere, lumini, studio sunt oricum acolo. Se fac zeci de emisiuni cu aceleași resurse. Aia chiar este o emisiune ff ieftina. La mircea badea cum e? Acelasi studio, lumini etc.Doar ca un idiot bate câmpii.Asta e. De aia la final tragi linie. Si, atenție, publicitatea se plătește la ratingul din pauza publicitară, nu la ratingul emisiunii.Mare diferenta. Oricum Digi e o companie condusă de incompetenți. Niste unii care trăgeau cabluri pe stâlpi si acum cred ca se pricep si la tv.
Radu Paraschivescu a dorit sa facă o emisiune după modelul lui Pruteanu, doar ca atunci erau doar 3 televiziuni si lumea nu avea internet, acum trebuie sa oferi mai mult pentru a atrage telespectatori fideli.
Trebuia sa se negocieze cu cei de la Carturesti sau Elefant, sa le facă reclama in emisiune, sa realizeze un Top Recomandări pe site, SEO, reclama pe Youtube și FB, poze cu ziare vechi unde se discuta despre drepturile femeilor si a evreilor, extrase din ziarul Curierul de Jassy sau Timpul unde a scris Eminescu, concursuri in emisiune, Top cea mai sexy cititoare, Șoc, exploziv, nucleara – care este cartea preferata a Miss România ce s-a dezbrăcat la emisiunea Ferma de la ProTV.
Emisiunile de și despre cultură nu vor produce bani. Nu cred că există vreo emisiune despre cultură în lumea asta care să producă bani. Abia aștept să văd cum o să se laude Digi că face chestii pentru popor, că este alături de comunitate și alte bullshit-uri corporatiste care îți spun că vor să dea înapoi comunității niște ceva-uri.
Nu știu cum e acum, dar știu cum era atunci.
Acum câțiva ani, când te duceai la CNA să soliciți licența pentru o nouă stație (televiziune, post de radio), trebuia să prezinți și grila pe care urma să o difuzezi.
În funcție de nișa pe care intrai, erai obligat să ai și niște minute de producție din categoria cultură – educație bla-bla.
Omul care aduce cartea exista și din această rațiune.
Paraschivescu la Digi 24 posibil să fi existat și din această rațiune.
Acum, posibil ca cei de la Digi să numească o altă producție ca fiind acoperitoare pentru minutele acelea de cultură obligatorie. Inclusiv o emisiune de gătit sau una despre vacanțe exotice pot fi incluse la capitolul culturalizarea publicului.
În rest, ce spune Vali legat de logica economică a profitului e corect la modul ideal.
La modul concret, RCS – RDS plătește pentru drepturile TV ale Ligii 1 sume pe care nu le-au recuperat vreodată și le numesc „investiție de marketing” sau „costuri de concurență” (dacă nu iau și ei drepturile, riscă să piardă abonați în favoarea celor care le iau).
Din momentul in care La Liga, Serie A, F1 vor disparea de pe Digi Sport, o sa vina si pe baetii aia scadenta cum a venit la Digi24. Nu stiu cat scot din reclama ca drepturile de televizare pentru La Liga si Serie A vin la pachet si cica ar costa vreo 35 de milioane de euro pe urmatorii 3 ani(sper sa nu ma insel), de F1 nu am sume.
Toate serviciile digi sunt subventionate de abonati. Cum digi detine un oarecare monopol pe piata, isi pot permite sa dea directia.
Cat timp ceilalti din piata nu vin cu alternative, subventia continua, dar din momentul in care pe partea de sport va aparea un fel netflix, digi sport asa cum stim va disparea.
Ca si exemplu sky sports(prin nowtv) costa vreo 30 de lire pe luna si vezi cam tot. Canal plus cu bein sports inclus costa vreo 30 de euro. Toate astea bat la fund digisport. Primul provider care va oferi aplicatie de smartv ce inglobeaza serviciile oferite de astia 2 la un pret de 40 de euro va pune primele cuie acestor noilor tvr in varianta sport.
Da’ chiar: câte „costuri de producție pentru 5 minute de vorbă” se pot acoperi cu banii dați pe un singur meci dintr-o cupă din asta „periferică”?
Mi-ar plăcea să-i aud cum se plâng că „a scăzut nivelul oamenilor” pe ăștia de taie producții din astea banale.
Câte emisiuni cu un bâlbâit s-ar produce cu bugetul unui singur episod din „Las Fierbinți”, de exemplu?
Accesul la cultură e cam așa: nepotul meu de 12 ani face chimie la școală. Primul an de chimie.
În seara asta i-am „povestit povestea” lui Alfred Nobel, și cum dintr-o întâmplare a descoperit că trinitroglicerina este absorbită de lut, făcând-o muuuult mai sigură de manipulat.
Poveste citită de mine în cartea „Povestiri despre cutezatori”, de Mihail Drumes.
Puștiul asculta cu mare interes, am petrecut „quality time” împreună.
Acum, eu de unde știu de cartea asta?
În locul balbaitului, acum 25-30 de ani, a fost tata (folosesc „bâlbâit” cu respect; el, Dan C. Mihailescu își spune așa ).
Nu era tata, nu auzeam de cartea asta.
Idem, nu apare bâlbâitul la TV, câțiva oameni nu știu că există anumite cărți.
Da, nu e profit azi, dar cine știe ce va ajunge nepotul când va crește mare?
Consider că așa ar trebui să gândească și televiziunile. 5 minute PE SAPTAMANA… nu sărăcesc.
Avem cel mai bun “cablu” si net din lume raportat la cat platim pentru ele.
Trebuie tinut si capitalismul asta sub control un pic, altfel ajungem vai de mama noastra. Banii grei sunt produsi de gunoaie.
Undeva o linie trebuie trasa de catre public, nu poti sa judeci totul pe baza economiei de piata. De ce nu se duc sa il filmeze pe Becali cand se caca? Ar rupe audientele, dar deocamdata asa ceva e dincolo de pragul social acceptat, sau pragul moral a societatii.
Cum spunea cineva mai sus, macar si pentru imagine puteau tine emisiunea respectiva. Cati bani in plus pot face in alea 5 minute?
In plus, problema expusa de Paraschivescu e faptul ca nu l-au platit, nu ca l-au dat afara de pe post.
Update: iata ce a publicat digi24.ro, azi, 10 martie:
https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/cultura/1092156-1092156
O fi din seria emisiunilor neplatite catre autor?
Poate era un pic prea mult MRP..si nu la cele doua emisiuni-pastile ma refer, ci la faptul ca era invitat des si la Digi Sport. De unde ia bani, ca nu e pro-bono..
Si nici asta nu ar fi fost o mare problema, insa parea ca se pricepe la toate..Un fel de CTP, care-si da cu parerea de la politica pina la reverul si back-hand-ul Simonei Halep, discursul antrenorului ei sau filme, decupaje regizorale, Oscaruri si, in general, despre orice.
O fi bun omul, dar parca ce e prea mult, strica..
Voi ați observat ca din martie digi a crescut preturile abonamentelor net-tv? Eu sunt in perioada contractuala cu ei si cu toate astea mi-au spus ca daca nu-mi convine pot sa ma mut la alt provider.
A crescut si abonamentul la Telekom. Cu vreo 50 de centi. Efectul taxelor pe lacomie. Tre sa fii naiv, sa crezi ca isi vor diminua profitul, daca comunistii mai baga o taxa.
Si totusi Radu Paraschivescu are un merit: a trimis o grămadă de lume sa se uite-n dex la „arghirofil”.
CULTÚRĂ, culturi, s. f. 1. Totalitatea valorilor materiale și spirituale create de omenire și a instituțiilor necesare pentru comunicarea acestor valori.
Personal, mie mi-e relativ antipatic dl. Paraschivescu. Nu stiu de ce, e doar o chestie de telespectator. Nu l-am cunoscut niciodată personal, nu are nici o legătură cu ce face și ce fel de om este. Este foarte posibil să-mi devină simpatic dacă l-aș cunoaște direct (mi s-a mai întâmplat, de exemplu cu dl. Toader Paleologu). În același timp, știu că dl. Paraschivescu este un intelectual adevărat și un mare cunoscător și iubitor al limbii române, lucru pentru care îl respect.
Spun toate astea pentru că mi se pare că DigiTV a făcut o greșeală renunțând la cele două emisiuni. În condițiile în care această televiziune a încercat de la început să se poziționeze ca un post TV de calitate, pentru o audiență mai „răsărit”, eliminarea din grilă a unor astfel de programe este o eroare. Dacă DigiTV dorește să fie altfel decât Antena 3 sau Realitatea TV, atunci nu va reuși doar prin programele de știri, ci și prin completarea lor cu emisiuni care sprijină cultura. Dincolo de a stârni râsul față de agramatismul politicienilor români, televiziunile trebuie să facă și puțină educație despre limba română, la nivel de mass-media. Măcar simbolic.
Cum spuneam, este părerea mea. Personal, voi continua să urmăresc DigiTV, în ciuda lipsei celor două emisiuni și (ironia vieții!) a gafelor de limbă română pe care le-am sesizat adesea (și) la această televiziune…
In schimb, mai nou s-a bagat horoscopul in emisiunea de dimineata. S-ar putea sa fi fost si inainte dar la alta ora. Privitul la televizor la mine se rezuma la cele 10 minute, cit imi beau dimineata cafeaua.
PS: din cite am auzit aceste restructurari la Digi au de a face cu licentele 5G. Se pare ca RCS-RDS a ajuns la un pact cu comunistii si televiziunea este o victima colaterala.
murim fără 5g!
Atenție: RP nu este același cu MRP. Geme site-ul de culți în cap. 😎😎😎
Omul zice ca nici el nu va fi plătit pentru 8 emisiuni, el poate face acte de caritate?
Ce audiență să aibă un bătrânel demodat, comunist îmbrăcat si cu mustață infecta, zici ca e dublura lui sadam husein.
Cultura fara o tzatza, nu aduce audienta.
Omul zice că a primit oferta să facă emisiunea pro-bono. Nu vrea! Deci Digi s-a oferit să acopere costurile cu studioul, personalul auxiliar, taxa de urcare pe satelit pe tronsonul respectiv.
Spun asta din perspectiva unui om care la un moment dat ducea la tv o emisiune „conservă” – adică una livrată direct pe casetă, TV-ul punea acolo spoturi și nu mă plătea nici pe mine, nici echipa. Omul dacă era atât de vizionat putea să găsească un sponsor care să plătească o anumită sumă per emisiune ca să își acopere salariul. Nah, nu a vrut!
el e un artist, nu știe cu banii. ce sponsor?
Păi aia nu e meserie, e asistență socială!
Wohoo, incepe influenta PSD-ista, indobitocim si mai tare oamenii la TV ca sa nu mai gandeasca atunci cand voteaza.
jurnalism cu radu paraschivescu: ziarul de vrancea e bun să luăm citate din el, dar nu și să dăm link către el https://imgur.com/woRkvNJ