Voi cât de des vă schimbați mobila?

Discutam cu soția pe tema asta, că ne-am schimbat mobila în 2015, când am cumpărat casa, și acum ne-am mutat de dincolo cu mobila pe care o aveam, că e bună, decentă, funcțională. Foștii proprietari și din casa anterioară, și din asta, ne-au lăsat mobila, dar din casa asta era tip 1960, iar din casa anterioară tip 1980.

Părinții mei au schimbat mobila o singură dată. Au mobilat în 81 când au luat apartamentul și apoi prin 2003 sau 2004. Bine, un pic alte vremuri, alți bani, alte costuri. Dar acum mobila nu e doar ieftină, e pentru toate gusturile și buzunarele. Și culorile. Și sufrageriile. Nu mai e doar variante de maro și “lemn”, mobila de living vine acum și pe alb, și negru, și roșu, și un nuc cinstit.

De unde a pornit discuția cu soția: ne-a sunat agentul prin care au cumpărat casa că are un client care ar vrea să o cumpere, și oferă cu 70% mai mult decât am dat eu pe ea (mă rog, povestea e mai lungă, e poziția, e lățimea scărilor). De curiozitate, hai să vedem ce putem cumpăra cu suma asta. Oferta e slabă, sunt câteva case mișto, minim 50% sunt de ani buni pe piață și destule sunt niște cocioabe mobilate vai de ele, care au nevoie nu doar de o spoială pe pereți și de mobilă nouă, ci și de o dezinfectare cu napalm. Despre asta era vorba. OK, nu ai bani să renovezi masiv, dar nici de o lavabilă la 10 ani și de o mobilă nouă?

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. E scump acum si o renovare minimala, iti zic acum pretul pietei in Timisoara. 20 de lei e manopera de mp de lavabila pe pereti si include infoliere geamuri si ce o fi, crapaturi si dat 2 maini. Parchet laminat e cam 35 de lei mp(manopera). Stii ce usor sari de cateva mii de euro pe o renovare minimala ?

    00
    • Nu ai bani, pui mâna și mai faci și singur, că nu e chiar aeronautică. Și atunci ieși mult mai ieftin, plus satisfacția că ai făcut tu cu mâna ta.
      PS. Indemn pentru toți, nu pentru cel caruia i-am dar reply-ul.

      00
    • La parchet inteleg ca nu multa lume se baga sa il puna singuri, mai ai colturi de taiat, placi de potrivit, etc.

      Si poate si la dat cu lavabila inteleg ca chemi pe cineva cand mai ai chestii de finete de facut, gen indreptat ziduri, reparat colturi etc.

      Dar daca ai de dat doar cu lavabila chiar nu inteleg de ce ai chema pe cineva. Renunti sa te mai duci un weekend pe valea prahovei sau la mamaia si rezolvi tot apartamentul cu lavabila si chiar iti mai si raman bani de niste bere ca sa mearga treaba la zugravit cum trebuie.

      00
    • stii ce usor se aplica gleturile alea premixate?
      Despre lavabila…stii ce diferenta e intre o lavabila buna si una ieftina? Si nici macar nu e 20lei mp diferenta

      00
    • eu zic invers… daca habar n-ai cu ce se mananca nu te apuca singur. da, de dat o lavabila e joaca de copii. dar parchet, gresie, rosturi, reparatii, prize, macar cheama pe cineva apropiat mai priceput sau plateste un meserias.
      nu vrei sa-ti pice bucati de gresie dupa 1 an sau sa sara parchetul. ca ai aruncat banii pe fereastra. cu satisfactia ca ai facut tu :)

      00
    • Nici vorba, am mai facut cacaturi pe la casa si au iesit prost. Prefer sa strang bani si sa platesc decat sa iasa dampulea. Nu vreau sa-mi iasa cu urme, neuniform, vreau sa mai pun niste prize si mai alte chestii. Am fost pe la meseriasi de duminica si am vazut parchet si gresie strambe, vopsit cu urme, turnat sapa de cacat, geam dat cu lavabila, gard stramb, etc etc. Stiu ca romanul se pricepe la toate inclusiv la bricolat doar ca nu… nu se pricepe decat in rare cazuri. Sfat: decat sa faci un cacat ieftin si prost mai bine nu-l faci ! Mai bine strange inca un an bani si-ti faci cum trebuie. Eu asa fac.

      00
    • La asta cu renovatul de unul singur, pe lângă faptul că poate ieși prost și în unele cazuri e periculos, eu personal văd altă problemă: mutatul mobilei.

      00
    • Facem excepție de vopsea puşcată, parchet umflat, mucegai şi faianță şi gresie pusă aiurea de maeştri DYI,, ce poate să fie aşa complicat? Dacă poate ,, meseriaşul,,pot şi eu. În top trei am un băiat care a moştenit aici in sat o casă de -aia veche, parter + două etaje, casă din aia unde mergi cu amortizor că nu se ştie de unde iți pică ceva în cap. Şi pe principul amintit mai sus,, ce poate să fie aşa complicat?,, a pus al meu mănuțele pe o rotopercutantă să dărâme un zid din piatră care împarțea un etaj în două camere. Să facă un living frumos, că camerele e mici şi facem spațiu.(Etajul 1, deasupra etaj 2+ pod).E greu la rotopercutantă, facem o pauză, bem o bere, răspundem la email-uri. Surpriză, nu se mai deschide uşa. Şi dăi şi trage şi uşa neam să se deschidă.Uază fac?Fac e că tavanul din grinzi de lemn putrezit şi maglavais facut din noroi şi crengi a hotărăt să se lase un pic în jos să îl cunoască pe inginer.Nu mult, doar câțiva centimetri, destul să apese tocul de la uşă şi uşa ciocan s-o mai deschizi. Ideea e că dacă mai insista cu demolatul peretelui, murea ca un erou sub darâmături. Un fel de Arthur cu discoteca, dar pe sistem iberic.

      00
    • @Robert, am pus parchet cu tata cand aveam 14 ani. La tata era al 2-lea parchet pus. Ghici ce, parchetul e tot acolo in fostul meu dormitor. Sta foarte bine si arata foarte bine.

      00
  2. la designer pe comandă am fost și am întrebat, sunt cu cel puțin 50% mai scumpe materialele decât anul trecut. nu cred că mai schimb nimic până nu își revin

    opțiunea e să vânezi mobilă din magazine la promoții și să încerci să le potrivești, dar un designer face mult mai bine să se integreze totul..

    cred că a trebui schimbate la maxim 10 ani, dar costul este prohibitiv (zeci de mii de euro)
    apropo de părinți, după ce treci de 50-55 de ani nu mai schimbi pt că nu mai ai nici chef nici bani nici dispoziție.. deci cu mobila aia ieși la pensie și rămâi până mori

    00
    • Nu-și mai revine nimic, rămân cel puțin la nivelul actual.

      Lemn + 100-150%, Metal + 85%, materiale împachetat + 60-70%, șurubarie, cabluri, piese mici +50%. Nu, nu in ultimii doi ani, ci în ultimile luni.

      Motive adevărate sunt sigur ca există, însă majoritatea sun bullshit bingo… Toți vor să-și ia banii pierduți în ultimii ani.

      Eu joc deja un bullshit bingo și inventez motive când văd preturile crescute degeaba.

      Btw. Eu am crescut prețurile cu 20-50% și duduie.

      00
    • Nu’si mai revine nimic.
      Totul e scump azi si va fi mai scump maine. In general valabil. Yolo ia’ti mobila

      00
  3. Bey, eMag (că știu că citiți comentariile). Cum e cu șpaga la ANPC de Black Friday?

    00
  4. Părerea mea e ca dacă cumperi ceva mai de calitate și ai și grijă de ea, tine foarte mulți ani. Mobila și nu numai.

    Apoi, ar trebui să ne mai și potolim cu consumul ăsta turbat. Să ne mai gândim și la Pământul ăsta pe care trăim. Plus, banii se fac greu și se cheltuie ușor.

    PS Vali. Știu, contravine părerea mea cu linia subiectului/eMag-ului, dar na, nici ei nu sărăcesc și oricum ideea mea e bună pentru noi toți, pe termen lung.

    00
    • Și ca să fiu și ontopic: m-am mutat în casă nouă în 2012, am cumpărat atunci mobilă nouă dar am adus în casă și mobilă veche, de prin anii 70, în stare 90% impecabila. De calitate nu mai zic. Am bibilit-o eu și acum e super. Este mobila cu care am crescut, din sufragerie, că pe vremurile alea nu exista living-ul. Super mulțumit de ea + factorul amintiri.

      In decursul anilor am mai cumpărat câte ceva, completări. O poliță, un dulap medicamente, o comodă tv, chestii mici.

      Dar de înlocuit, nu sunt deloc astfel de gânduri. Dimpotrivă, am deturnat din drumul spre gunoi două scaune, care au ieșit super. Și urmează alte chestii mici.

      00
    • Urmează o ironie.
      Bey clasic sarakie.
      Dacă nu te îndoiesc de paști o sa rămâi sărac ca așa zic ăștia care fac bani pe prosti.
      Ce mobila de lemn pff pefeleu tata ca sa o schimbam după 2 ani.
      Ce vrei sa numai taie austriacul lemne.
      Și la subiect felicitările mele.

      00
    • ”Dimpotrivă, am deturnat din drumul spre gunoi două scaune, care au ieșit super.”

      Bravo. Când am cumpărat apartamentul am găsit și eu mobilier în el. Majoritatea l-am dat cuiva (dulapuri, paturi etc.), însă am păstrat câteva scaune și câteva mese + un dulap vintage, care e dat la recondiționare. Una din mese o folosesc în sufragerie, alta e în bucătărie și una din ele vreau să o curăț de vopsea și să îi schimb blatul.

      Scaunele erau și ele vopsite de fostul proprietar. Am luat niște lame de cutter și m-am pus pe treabă. Le-am curățat destul de bine, le-am șlefuit și urmează să le chituiesc. Trebuie să le fac și un alt șezut. E destul de mult de muncă și anevoios, mai ales la curățat vopseaua, dar îmi place să revigorez mobilier vechi.

      Dacă nu aveau miros pregnant de naftalină, aș fi păstrat mai multe din cele găsite în apartament. Unele obiecte miroseau și după ce le-am curățat și nu le-am păstrat.

      00
  5. Cumpara cineva mobila de pe emag?

    00
  6. Am renovat acum 4-5ani, renovare capitala (dat jos tencuiala de pe pereti pana la beton – si nu, nu era nicaieri vopsea de ulei) + utilare completa.
    Referitor la mobila – in 2018 situatia mi-am sumarizat-o astfel:
    1) mobila la comanda e top (+calitate, +utilizare si evident ++ la cost); Aici trebuie sa stii ce sa ceri atat ca functionalitate cat si ca material/functii ca altfel vei primi doar un pic mai bun ca productia de serie cu bani mai multi cheltuiti;
    Da – am experimentat la vreo 3 cunostinte mobila la comanda care avea singura calitate de a se preta exact pe volum, in rest extrem de slaba calitatea. Pret de top.

    exemplu: in bucatarie numai sertare la corpurile inferioare si nu usi ce se deschid stanga/dreapta. Accesul/utilizare mai usoara / maximizare a spatiului folosit.
    (PAL/MDF nu-l mai punem ca e cam acelasi dpdv utilizare)
    >> o balama ieftina = 5 lei ==> 20 lei per ansamblu
    >> o balama cu inchidere lenta + mai durabila = 30 lei ==> 120 lei per ansamblu ; de 6 ori mai scump decat minimul
    >> sina glisare sertar cu inchidere lenta + mai durabila = 60 lei ==> 240 lei per ansamblu (ca faci minim 2 sertare ce inlocuiesc 1 usa cu 2 polite); de 12 ori mai scump decat minimul

    2) mobila creata la scara industriala si adaptata. Ikea sau altii; (~calitate, +utilizare, +cost)

    3) Casa Rusu – ceva ce-ti iai ochii. Calitate / rezistenta minima. (~calitate, ~utilizare, ~cost)

    00
    • +cost e de bine sau de rău până la urmă?

      00
    • Daca mobila de la Casa Rusa ia ochii, damn. Eu nu am gasit mester/mobila la comanda care sa se ridice la nivelul gamelor premium. Tot timpul aveam impresia ca iesi msi ieftin cu o mobila la comanda vs o bucatarie Karisma(Lemet)/Tempo(Naturlich)/kuxa/ixinia

      00
    • @ Ariel: Ca unul care execut mobila la comanda, preponderent bucatarii, nu pot decat sa fiu de acord cu punctul tau de vedere.
      Intr-adevar, o mobila trebuie sa aduca o valoare in plus fata de cea pe care o inlocuieste, dpdv estetic si/sau functional.
      Renovarea unei bucatarii aduce oportunitatea regandirii ergonomice a spatiului si adaptarea mobilei la nevoile familiei care o foloseste. Sigur, pentru orice alta incapere a locuintei se pot gasi variante de mobila “de gata” destul de ok, insa in bucatarie optiunile sunt destul de limitate, principala varianta fiind mobila la comanda. Pot baga mana in foc ca oricare din bucatariile facute de mine rezista minim 15-20 de ani intr-un regim normal de utilizare. Nu fac mobila de atat de mult timp cat sa fi vazut inca asta 😀, dar stiu si vad cum se comporta materialele si feroneriile in timp atat la mine acasa si la cativa din clienti. Bineinteles, nu toti meseriasii lucreaza la fel si nu toti folosesc aceleasi tehnici, insa cred ca cei mai multi care activeaza in acest domeniu sunt ok. Nu e o activitate pe care sa o inceapa oricine de maine, necesita pe langa scule un bagaj de cunostinte care se acumuleaza in timp si un simt al “problem-solving”-ului pe care nu il are oricine.
      @stdanc
      +cost e de bine, cata vreme costul extra e bagat unde trebuie, in lucruri care fac mobila mai ergonomica si mai usor de folosit.

      00
  7. Singurul raspuns corect: De cate ori vrea nevasta!

    00
  8. Mobila si sosetele sunt cele mai trainice lucruri, nu se schimba asa des ca iPhoneul.

    Romanii sunt hoarderi rau de tot, imi place sa mai intru pe storia si sa ma uit la case din alea de peste 400.000k si sa vezi televizorul cu tub undeva intr-o camera si toata mobila din casa amestecata din 3-4 generatii.

    Cand am cumparat acum cativa ani proprietarul tot insista cu mobila „din lemn masiv”, genul ala care scartaie si zdrangane doar cand treci pe langa ea. Foarte ineficienta dpdv al spatiului, sufrageria era ocupata de 3 fotolii diferite, patul din dormitor era din ala din dedeman cumparat la infiintare. I-am zis sa o ia ca nu am nevoie si omul evident ca a dus-o la casa pe care si-a facut-o la tara, ca de ce sa aiba mobila noua acolo cand poate sa aiba mobila aia „buna, din lemn masiv”?

    00
    • Un pic carcotasa o sa fiu dar… Voi ati vazut preturile la mobila de lemn masiv de acum? Ca rezistenta in timp nu cred ca se compara nici cu mdf, nici cu pal, nici cu altceva – ca e el vopsit, infoliat sau mai ce ar fi.

      00
    • mobila de lemn masiv a fost mereu scumpă.

    • Mobila din lemn masiv care scârțâie se poate recondiționa, să nu mai scârțâie. Se poate vopsi, să nu mai fie maron. Mi se pare aiurea să înlocuiești lemn masiv cu PAL. Știu pe cineva care a scos parchet din lemn stratificat și a pus parchet melaminat, că nu îi plăcea culoarea. Nu aș fi făcut niciodată asta.

      00
  9. Părinții nu au schimbat niciodată mobila, cu excepția câtorva piese care au cedat complet și nu mai puteau fi folosite: un pat și mobila de bucătărie. Deci e aceeași mobilă din 1986 toamna. Același lucru l-am observat la majoritatea oamenilor care au acum 60+ ani: nu au schimbat mobila de foarte mult timp sau niciodată, chiar dacă e ruptă, dezlipită, masivă, inconfortabilă, etc.

    Eu sunt de părere că mobila trebuie schimbată la fiecare mutare. Mobila de azi nu prea mai rezistă la demontat, transport, re-montat, plus că sunt șanse mari să nu se potrivească în noua casă. Merită mutate doar câteva piese de suflet: poate ceva antichități, o măsuță de cafea, etc. , dar nu șifoniere, paturi, etc. De mobila de bucătărie nici nu mai vorbesc. Cum eu mă mut la maxim 5 ani, de obicei la 2 ani, cumpăr mobilă destul de des. Chiar când am stat un chirie, am preferat să vând mobila mea următorului chiriaș și să-mi cumpăr alta nouă în noul apartament.

    Dacă aș sta toată viața în aceeași casă, aș zice că mobila foarte des utilizată (canapea, saltea, bucătărie) ar trebui schimbată sau recondiționată la 10, maxim 15 ani.

    00
  10. Romanii si antichitatile :)
    Sa mutati voi le scari X etaje mobila de la bunica, apoi discutam…

    Problema e simpla: daca iti permiti, schimbi mobila, insa odata cu trecerea timpului, mai ales spre pensie, puterea de cumparare si dorinta scade. Se schimba si prioritarile.

    Eu am schimbat toata mobila anul trecut. Am cumparat de pe bellona-mobila.ro
    Mobilierul vechi l-am donat pe Olx. A fost omor sa il ia.

    00
  11. Vali nu mă pot abține să întreb: abia ai renovat-o, ai schimbat, ai cumpărat câte ceva nou ai distrus și refăcut toaleta/baia taman în mijlocul iernii aproape… acum vrei s-o vinzi.

    Ești sadomasochist?

    00
  12. Mobila din link este pur si simplu odioasa.

    00
  13. Mobila ieftina este gunoi China.

    00
  14. Schimbat mobila de bucătărie la maica-mea cu una nouă de la momax. Mobila veche de 35 ani (pal + mdf) a avut doar un cant de pal crăpat.
    Am schimbat-o pentru c-am schimbat aparatura de bucătarie. Altfel, n-aș fi schimbat-o.

    00
  15. Mobilă făcută de un meșter, lemn totul, acum vreo 15 ani, la mutare, arată bine cu trecerea timpului, nu am de gând sa o schimb, cred că niciodată. Mobila a fost făcută în multe luni, cu ceea ce era mai urgent la început. La prețurile de acum aș proceda la fel și i-aș comanda în momentul în care am bani pentru fiecare piesă. Și atunci a fost mult mai scump decât PAL, MDF, nu regret nicio clipă decizia, dimpotrivă. Doar lemn, și în bucătărie, și pentru electrocasnicele încastrate.

    00
  16. NOU
    #48

    Dupa 8 ani a schimbat muerea dormitorul de plictiseala ca e demodat…..canapeaua era rupta de la secs si putea a vomitat si diaree de bebelusi asa ca a fost schimbata tot dupa 8 ani….. mobila de la bucatarie nu duce mai mult de 2 3 ani…se rablageste pe la colturi…

    00
  17. Ai mei au schimbat doar mobila de bucătărie, patul din dormitorul lor și canapeaua extensibilă din sufragerie. În rest e mobila din 1983, parțial adaptată.

    Dacă nu te muți, nu renovezi încât vechea mobilă nu se mai potrivește, sau se defectează iremediabil, n-are rost s-o înlocuiești.

    00
    • Nici ai mei nu au schimbat niciodată mobila. Ce au cumpărat când au luat apartamentul, cu aia au rămas. Ne-am și mutat odată într-un apartament mai mare, dar vechea mobilă a rămas. A apărut doar alta nouă în plus.

      00
  18. Mobila ieftina de la IKEA trebuie schimbata cam la 5 ani maxim ca altfel se umfla si se deformeaza cartonul din care este facuta.
    Mobila scumpa, de fite, de boieri de la IKEA nu stiu cum se comporta ca sunt sarac.

    00
  19. Fix acum 5 ani am renovat capital o casa de 120 mp, finisaje & mobilat complet..personal nu mai vreau sa aud de alta renovare ( maxim zugravit & mici corectii) pt urmatorii 10 ani…la vremea respectivă a fost destul de costisitoare, am incercat sa alegem cele mai bune optiuni calitate/pret si cu toate astea am ajuns la o suma destul de piperata. Avem mobila la comanda (bucataria) cat si gata facuta( diferite magazine) iar cea dintai este net superioara calitativ, insa cu o intrebuintare grijuluie rezista si ea binisor. Inca nu avem copii si presupun ca de aceea inca totul arata destul de bine..avem apropiati care si au renovat casa curand iar preturile au explodat, mai ales daca ai si ceva pretentii….

    00
  20. Luna trecuta am renovat aprox 60% din apartament.
    Din motive de mâtzã neastamparata, care a daramat televizorul ne-am vazut nevoiti sa luam altul, bineinteles si cu suport de prindere in perete.
    Daca tot il schimbam hai sa luam mai mare. Ajunge – na belea, sotul nu a masurat bine, asadar nu avea loc in mobila. Buuun. Luam alta mobila, stai ca trebuie sa reparam peretii intai. Am reparat peretii, dat lavabil, incepem sa masuram. Daca tot e peretele golas, hai sa il umplem cu niste decorativa (polistiren, dar arata atat de real incat toata lumea ne-a intrebat de unde am luat pietrele de râu si cat ne-a luat sa le lipim). Apoi na, cum sa lasi sa se vada cablurile cand restul arata asa misto? Si da-i nene gauri – una in spatele TV, una jos, si bagam cablurile prin perete (perete plin cu vata mineralam folosit teava de PVC pentru trasare). Daca am facut asa la TV, hai sa facem la fel si la boxele de pe peretele opus. Mai am de schimbat canapeaua (e pe drum din Polonia, cica ajunge in vreo luna) si e gata livingul.
    Toate modificarile/reparatiile le-am facut doar eu cu sotul, in decurs de doua saptamani, dupa ce veneam acasa de la birou.

    00
  21. Sper să nu schimb mobila niciodată. Sunt un tip conservator, nu prea îmi plac schimbările. Am ales o mobilă care îmi place, dulap de stejar masiv, chiar nu vreau să îl mai schimb vreodată. Parchet tot de stejar, sper să nu fie nevoie să îl schimb vreodată. Gresie/faianță la fel, mi-e groază de mizeria care s-ar face, dacă aș vrea să o schimb. Deci nu, sper să nu o schimb vreodată.

    Doar canapeaua o văd schimbată într-un orizont apropriat. Pur și simplu nu găsesc canapele de calitate. O am doar de 1 an și mi s-a rupt un arc la ea, sfâșiind și tapițeria, noroc că era în garanție. Am 70 de kg, nevastămea 60, deci nu o chinuim. Fotoliu nici nu am cumpărat, încă încerc să găsesc ceva decent. Majoritatea au niște piciorușe subțirele și prinse prost, care s-ar rupe în 2-3 ani maxim.

    În general nu îmi place să schimb lucrurile. Telefonul îl țin până crapă, hainele până se tocesc și se rup. Am niște adidași la care s-a tocit talpa așa de mult că e, practic, slick. Nu îmi place ce găsesc prin magazine, iar ăia nu se mai produc. Ultima oară când mi-am cumpărat pantaloni, mi-am luat 2 perechi la fel, că știam că nu voi mai găsi, când e nevoie să îi schimb.

    00
  22. Eu ma apuc acum de renovat: parchetul masiv e bine, lacuit nici raschetat nu trebuie. Goluri nu are.

    Un polish si straluceste. Dau un var. Am de adus bucataria, baia, holul la 2022.
    Mai fac o baie si un dressing, ca asa e frumos. La 3 camere 2 bai.

    Mobila e antica.
    Retapitez scaunele, pastez o masa, 2 comode is un dulap.
    As putea sa le arunc si sa iau imitatii de la ikea fix in acelasi stil, da astea sunt bine facute.

    As putea sa schimb lemnul masiv cu PAX, dar nu vad de ce. Minimalist tati berlin.

    00
  23. Problema ta e ca … vanzatorul nu-ti da si mobila noua?

    Romanii, si ma bucura chestia asta, nu au inca mentalitatea de sclav care moare in rate dar schimba si arunca totul pe banda rulanta.

    Eu am luat casa cash si acum caut mobila SH – eventual moca. Pentru mine mobila e ceva in care pui chestii, nu arta. Nu vad de ce as arunca ceva care isi indeplineste scopul pt ca niste cretini au inceput sa cumpere mobila verde si deci nu se mai „poarta” X culoare, ci verde, deci trebuie s-o arunci si sa iei alta.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube