Trei scheme din imobiliarele Brașovului

Să ne delectăm cu niște scheme de prin piața imobiliară din Brașov.

Grajdul legat de casă

Pe vremuri, în unele zone de case ale Brașovului, oamenii aveau grajduri în care creșteau cai, vaci, mitici, ce apucau fiecare. Eh, cu timpul, grajdurile astea au fost abandonate sau au fost transformate în altceva. Ba în garaj, ba în corp de casă.

La corpul de casă, totul depinde de poziționarea grajdului. Dacă era departe de casă, s-a mobilat și se vinde sau se închiriază ca și corp separat. Cine are bani, îl și înalță. Cel mai amuzanți sunt cei care au unit casa cu grajdul și acum casa nu mai are 5 camere, are 8 sau 10. Nu contează că nu poți locui in camerele alea, că sunt mici și/sau tip vagon, casa are 10 camere!

Și stau casele nevândute de ani de zile, și preturile scad de la 200 la 150 la 100 sau 80. Și săracii proprietari nu înțeleg de ce nu vrea nimeni casa lor de 10 camere.

Casă mică, pentru mama și sor-mea

Se ia un băiat simpatic și curătel și se trimite la vecini pentru obținerea de semnături de la vecini pentru ridicarea unei case cu două etaje, pentru mine, mama și sor-mea.

Și, după ce se obțin aceste semnături, se toarnă un rezidențial P+2+M pe toată suprafața terenului, umbrind totul în jur și ocupând toate locurile de parcare din dreptul caselor vecine.

 

Trei camere la 41.000€

Pentru că piața cere apartamente mici și bune, avem oferte de 3 camere la 40-45.000 euro. Numai că locația e la porumb și alea 3 camere sunt mici și foarte mici.  S-a renunțat, de pildă, la al doilea grup sanitar, că nu e necesar.

Nu știu pe cineva să cumpere așa ceva, pentru că de ce ai vrea să te muți și la porumb și la înghesuială?

imobiliare-noua-casa

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. Pai de ce al 2-lea grup sanitar daca tot ai porumbul langa?

    00
  2. Un grup sanitar in plus nu strica niciodata…

    00
  3. Dar la Brașov nu se construiesc blocuri noi? În Constanța este cea mai des folosită alternativă pentru punctul 3 menționat de tine.

    00
  4. Cea mai tare ramane schema cu luat teren bine locat mic ,aprox 270 mp , langa teren ,, cumparat ,, gradina vecinului prieten , comasat totul , luat autorizatie deconstructie , facut ,,demisol ,, + parter + 2 + mansarda ditai blocul …apoi dezmembrat si dat curtea inapoi…

    00
    • ce? in romana te rog

      00
    • @animal00 – iei teren de 200mp langa gradina unui prieten, cumperi teoretic gradina care si ea are 200mp, ai teren de 400mp pe care primesti autorizatie de constructie pentru casa cu amprenta de 180mp, faci casa sau blocul sau ce o fi, dezmembrezi proprietatea si ii dai prietenului tau gradina inapoi. Fara smecheria asta nu primeai autorizatie pe suprafata aia – sau nu gratis, oricum :)

      00
  5. 1 + 2) Grajdul legat de casa este o prostie. In Romanistan se merge pe mare, structuri mari si finisaje proaste.
    3) Nu inteleg nici eu rostul blocurilor din Pizdeea. Inteleg insa ca in oras nu mai e loc de noi blocuri si nici sa strici zone de case existente trantind blocuri nu prea e ok. Oricum, mie nu imi plac si nu mi-au placut blocurile niciodata, sunt o mizerie. In Pizdeea terenul ar trebui sa fie ieftin => case mici si facute cu gust.

    00
  6. + la parter de bloc. Se extinde cu o cameră. Se extinde cu un balcon cât o cameră. Se extinde cu o cameră cât un balcon. Și după aia se închiriază, pentru spațiu comercial. Asta in Galați.
    Nu au primit niciun fel de aprobare.
    În primul rând pentru că nu au cerut.

    00
    • Tot prin Galati, la parterul unui bloc si-a construit unul cateva „extensii” la camere pe toata suprafata zidului exterior aferent apartamentului sau. Sa zicem ca si-a marit suprafata cu 40-50% din cat avea. In nici un caz nu primea autorizatie pe asa ceva, in mod legal. In plus si-a ingradit zona cu un gard metalic si a pus un caine de paza. Zici ca-i mosia lui! A, da, cica ar fi „politist” :-)

      00
  7. Pe mine ma enerveaza, la majoritatea apartamentelor noi, ca lipseste practic bucataria, si se amenajeaza un perete in „living” cu electrocastine, si gata, aia e bucataria.

    00
    • Acum depinde și de dezvoltator, pentru proiectele care nu s-au finalizat încă poți să vorbești cu constructorul și să-ți facă compartimentarea după bunul plac. Adică preferă să mai pună un zid și să închidă bucătăria decât să te piardă de client.

      00
  8. Sunt interesante si apartamentele cu 3 camere scoase la vanzare, in suprafata de 50 – maxim 60 mp. Unde bagi 3 camere + bucatarie + baie in 50 mp? Sau apartamentele la mansarda blocurilor, care au niste scari interioare inguste de nu poti da din coate cand urci (nu ca as da mereu din coate cand urc niste scari).

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile