Să fie proaspăt

Proaspăt și fresh.

 

kaufland-fresh

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. Stiu ca o sa sune a piscotarism (desi nu am blog), insa Kaufland ofera premii mult mai atractive decat ofera Carrefour la aniversarea de 15 ani (50.000 vouchere x 100 lei fiecare, vouchere ce pot fi folosite doar pentru achizitia de articole sportive, si doar intr-o anumita perioada – 1 luna parca – ). La Kaufland vad excursii, vad vouchere de cumparaturi (incluzandu-le pe cele de 200 euro/luna timp de 1 an), vad o masina… per total, mult mai atractiv.
    CRF a trecut pe locul 2. Or fi si ei intr-o situatie mai grea, acum ca au preluat Billa.

    00
  2. da, dar reversul este ca zilnic te duci la shopping. cred ca si asta se poate optimiza ca doar n-o sa iei de duminica salata verde pt toata saptamana, dar iaurturi poti ….

    00
    • @maxp, faci cămară spațioasă și ții un buffer de 3 zile.

      00
    • O fi rău să faci un pic de mișcare zilnic, până la magazin și înapoi?

      00
    • Depinde de ce drum ai inapoi de la munca spre casa.

      Daca ai masina personala si/sau un supermarket/hypermarket in drum (si cum megaimage este acum peste tot…), nu cred ca-i atat de dificil sa intri in fiecare zi sa cumperi cateva chestii proaspete.

    • MegaImage e langa mine, preturi putin mai mari dar cunosc produsele si, foarte importnat se sta putin la casa!
      N-am mai fost la supermarket din asta mare de foarte multa vreme. Ma enerveaza ca ajung greu, merg prea mult prin el (de ce naiba sunt necesari 2 metri cu acelasi produs la raft? nu exsita depozit?) si trebuie sa stau la coada mult – deci nu pot cumpara doar ce consum.

      00
    • Daca ai un magazin pe drum, pierzi 15-20 de minute. Economia de timp e destul de mare (nu stai 2 ore in hypermarket sambata sa te calci in picioare la cozi) iar cea de bani, substantiala. Dar e nevoie de disciplina la implementare

      00
    • ce baiet destept e Znuff, opreste pe drum, porneste avaria. intra in mega si cumpara produse scum-pe. bravo ma baiatule.. incurci circulatia si scoti mai mult banet din buzunar.

      00
    • @Leo, faptul ca ma duc zilnic la megaimage nu o consider miscare. prefer sa nu pierd alea 30 min asa ci chiar sa am timp sa fac miscare (bicicleta, alergat, chiar si dat cu matura in casa :) )

      00
    • @maxp – da, dar spre deosebire de bicicleta, alergat, si dat cu matura in casa, la MegaImage sau unde te duci de obicei, mai vezi si tu lumea. Altfel risti sa te tampesti de la stat prea mult timp intre patru pereti.

      00
    • @Didel: la voi, astia, nu au si parcari magazinele astea?

    • Stiu ca poate parea greu de crezut dar eu am incercat varianta. Am ajuns la cincluzia ca merita mai mult la restaurant! Nu e gluma si nici vreo ironie. Sigur , e putin mai scump. Nu mult. Asa fac francezii si italienii. Nervi,stat la coada la casa,stat pe drum,chiar si in trafic. Astea nu au un pret?

      00
    • Sau iti iei aparat de vidat.
      Eu am un aparat de vidat alimente, Food Saver, care este extrem de util. Prima data, i-am luat soacra-mii, ca avea nevoie sa videze carnea de porc (noi, inainte de Craciun, cumparam mereu un porc mic, de la ferma, din care mancam tot anul si anul trecut nu prea a rezistat carnea in congelator, doar in pungi simple).
      Acum ne-am luat si noi.
      Pentru ca mereu, cumparam caserole de piept de pui si, nu stiu cum naiba, daca le lasi in frigider cu ambalajul deschis, sau oricum l-ai ambala, tot prinde miros de stricat in maxim 2 zile.
      Bananele, la fel, fac pete, salata verde se face naspa, ciresele/ capsunile mucegaiesc imediat, etc.
      E mai nasol cu pungile, nu e prea economic, dar am invatat sa le re-folosesc si tot caut role mai ieftine.
      Partea buna, e ca acum facem cumparaturi doar o data pe saptamana.
      De fapt, asta era si ideea, sa iesim cat mai rar la cumparaturi.

      00
  3. Eu l-as lasa si mai mult de 24h. La cat de proaste obiceiuri avem in materie de ce consumam, cred ca poporul merita sa aiba acest indrumar ;)

    00
  4. Treaba asta merge cand traiesti singur, vii de la job si ai in drum magazinul de unde poti sa cumperi TOT ce ai nevoie la un pret acceptabil.
    Mega sunt pe toate drumurile, dar ori nu au preturile cele mai bune ori nu au calitatea dorita.

    Cand ai familie se aplica mai greu, sau trebuie sa gasesti un echilibru intre gradul de risipa acceptat si timpul petrecut pentru sincronizare si planificare impreuna cu toti membrii familiei.

    Partea cu „stiu ce am mancat sapt/luna trecuta si aplic pentru luna viitoare” nu merge.

    00
  5. NOU
    #16

    Vad ca iti place Kauflandul,ca de la ei este pliantul din poza.

    00
    • NOU
      #17

      toti aia care au dat minus,sa stea 2 ore la coada la kaufland,sambata si sa nu se poata pisa decat dupa ce isi pun produsele cumparate in masina.

      00
  6. Da, fresh as manca si eu, d-asta fac piata in fiecare sambata dimineata, dar in rest de unde atata fresh? (nu am niciun Kaufland in drumul meu spre casa).

    …si inca o chestie pe care am observat-o la supermarket, ala care se lauda cu Piata (stiti voi care) – ideea ar fi foarte misto daca n-ar fi pensionarii. Am vazut o ochii mei o baba care a luat pur si simplu in brate lada cu ardei si cotrobaia prin ea ca prin debaraua proprie. Alta baba alegea mandarine si, daca nu-i placeau, le arunca pur si simplu inapoi in lada pentru ca plm…

    00
  7. Mda, exista si posibilitatea sa-ti fie mai foame decat de obicei si sa mai vrei o aripa si sa nu mai fie ca ai luat doua, ca de obicei sau sa fi mancat ca spartul la pranz si seara sa vrei doar o aripa si nu doua.
    Nu zice nimeni sa cumperi de parca vine sfarsitul lumii, dar mi se pare ca se cheltuie mai mult fie cumparand fix pt masa zilei din cel mai apropriat magazin (ai avut un articol cu saracii care cheltuie mai mult pe mancare pt ca n-au bani sa se duca in hipermarketuri si cumpara cate putin din magazile din vecinatate), fie facand un drum suplimentar zilnic (eventual cu masina) sa iei fix pt masa zilei din hipermarket.
    Niste liste cu meniul saptamanal, putina organizare, un pic de „spatiu” pt mici suprize/neprevazute/o masa in oras/comanda pizza mi se pare o idee mai buna.

    00
  8. De ce? Dupa 24 de ore se alterereaza (despre articol vorbesc)?

    00
  9. Inca avem frustrari de pe vremea lui nea Nicu cand faceam foamea, de aia umplem carucioarele pana paraie rotile de greutate. Poate peste inca vreo doua generatii sa ne calmam…

    00
    • Nu avem cum sa ne calmam…. In „Teoria consumatorului” exista descrierea urmatorului fenomen: „cand iobagii nu pot realiza mai nimic din banii putini pe care ii castiga, incearca macar sa se indoape corespunzator – sa aiba satisfactia ca, macar intr-un domeniul al vietii au reusit si ei sa faca o branza.” Asta e si motivul pentru care oameni rupti in cur isi cumpara smartphoane si le butoneaza in public sau pentru care gospodinele au un apetit deosebit pentru „gresie si faianta”, care dau o aparenta de bunastare. Cei mai multi oameni vor sa arate lumii „ca le merge”….

      00
  10. Fix la fel procedez si eu, dar am totusi dubii la partea cu ‘proaspat’. cine stie cand a murit porcu/puiu/vita, dar astfel eu consider ca fac economie pentru ca nu mai arunc mancare.
    Totusi la noi nu e prea impamantenita ideea. Noi suntem nehaliti, ne este frica sa nu murim de foame prin urmare cumparam mult. De sarbatori golim magazinele de zici ca mananci cu doua guri. „sa fie…”.

    Dar da, de vreun an practic chestia cu ‘cumpar cat consum o data” si mi se pare ok, mai ales ca acum ai un Mega la fiecare colt de bloc si cate un market mai mare destul de aproape oriunde ai sta in oras.

    00
  11. Reclama…

    00
  12. Parca de Paste spuneai ca procedezi altfel… Ca numai fraierii se imbulzesc seara. Poate si aia vor proaspat de Paste.

    00
  13. Din ofertele „Traieste fresh” – Toată gama de legume congelate Casa Ţărănească.

    Same shit, ambalaj diferit, moving on…

    00
  14. Ok, inteleg ideea si o aplic.
    Dar pe site-ul ala ma astept sa vad haleu si nu detergenti si lame de ras. Traieste fresh parca e vorba de mincare, nu?
    Numa zic!

    00
  15. Ideea e ok-ish. Cred că e valabilă doar pentru anumite familii.

    De exemplu mama făcea o oală de ciorbă și una de sarmale pentru simplul fapt că muncea și nu avea timp să facă în fiecare zi mâncare pentru 3 vlăjgani. Și sincer, exista un „circuit al mâncării”. Dacă rămânea ceva, ajungea la căței, purcei și așa mai departe.

    Sincer, cred că problema cu excesul de mâncare vine din lipsa educației și nevoia de a umple frigiderul ăla. Că AȘA TREBUIE.

    00
    • Pulărăii ăia 3 ar fi trebuit să învețe să-și prăjească un ou.

    • mai sterge-te la gura..

      00
    • @ didel
      Nu poate pentru că ” e o doamnă, ce pluma ei „

      00
    • După ca dai la tirnacop toată ziua ,seara îți faci un ou si-ti trece foamea

      Văd ca toată lumea are in drum un market-supermarket .O fi plouat cu magazane
      Io n-am , ca sa ma duc zilnic înseamnă timp pierdut si bani de benzina mai mult decit costa mincarea aruncată

      00
    • @Znuff, nu e vorba de o gustare, sau de niste cartofi prajiti cu o friptura. Vorbim de chestii un pic mai complicate pentru pendularai, gen niste sarmale, un orez, etc. Acum na, daca tu rezisti cu oua toata saptamana, e bine. :D

      00
    • @Emilian: las-o bro, sa nu-mi zici ca bagati sarmale si ciorba in fiecare zi?

      Ca fapt divers, aproape orice masa decenta (fie pranz sau cina) o pregatesti in max 30-60′ (pentru 4 persoane). Si nu vorbesc aici de cartofi prajiti si ochiuri.
      Ok, pulpa de miel la cuptor, purcelus de lapte la tava sau o rata cu varza sunt mancaruri de obicei prestabile in weekend datorita timpului mai lung de preparare.

      Fructe si legume cumpar la fiecare 2-3 zile.
      Lactate de doua ori pe saptamana.
      Carne proaspata idem.
      Aproape nimic congelat.
      Singurele cumparaturi „rare” sunt: cafea, ulei, ceai, stafide, alune, fistic, vin, etc (cam 1 data pe luna).

      Iar cina e cel tarziu la 7PM cu mancare gatita in dupa-amiaza respectiva (de nevasta din dotare, de mine sau de amandoi in functie de timp, chef, disponibilitate).

      00
    • @Paul, bineinteles ca nu, dar cand ajungi dupa o tura de 10 ore de stat la munca, e putin cam dificil sa te duci in bucatarie si sa iti faci o rata la cuptor. :))
      Tot ce vrei e sa bagi ceva si sa te intinzi in pat.

      Ideal e sa iti cumperi atat cat ai nevoie. Si din proprie experienta, nu te duce nemancat la cumparaturi. :))

      00
    • Sa inteleg ca mama, desi muncea, gasea putere/timp sa gateasca la 2-3 zile, dar vlajganii nu. Super. Ador societatea romaneasca.

      00
  16. Suntem în 2016, şi nu suntem nemţi din păcate, să ne permitem din astea.

    O idee ce ar faină ar fi să poţi comanda după masa când eşti la servici, iar când mergi acasă doar să iei coletul direct în maşină şi mergi în continuare spre casă.

    Ca şi avantaj pentru magazin să fie plata în avans a coletului, că ştiu că totuşi suntem în românia ţara ţepelor.

    00
    • poti face asta, comanzi produse alimentare la Emag si le ridici tu direct din Mega Image in drum spre casa

      00
    • Parca emag are aceasta varianta de comanda a produselor de supermarket cu ridicare dintr-un figider / dulap din magazinele mega image. Bine, am impresia ca nu este implementat inca in toate mega image-urile.

      00
  17. Care produse proaspete de la supermarket? Alea care au făcut o săptămână în TIR din Turcia pana sa ajungă pe raft, tratate astfel încât încă o săptămână sa nu se strice?

    00
    • Eu suspectez ca se aduc stocuri obosite din afara, pentru ca, la legume-fructe, marfa din Romania arata mai tot timpul …ponosit, invechit, decolorat.

      00
  18. logo-u supermarketului era un M galben ?

    00
  19. Frumos, ideea e sa-ti vanda si niste timp la casa de marcat. :)

    00
  20. La romani, treaba asta nu merge dintr-un motiv simplu. Ceea ce a cumparat neamtzul costa vreo 50 lei/seara. Inmultit cu 2 zile lucratoare = 250 lei/saptamana lucratoare. Ori… romanul mediu, incearca sa rezolve o zi intreaga cu 20-30 lei… Cand nu merge, mai regleaza din paine, biscuiti, snack-uri, brezel, pesmeti cu arome si altele…

    00
  21. Altcuva trebuie abordata problema alimentelor aruncate. Ideea este ca e mai rentabil finaciar sa cumperi mai mult deodata si nu toata lumea merge cu drag la cumparaturi.
    Ce trebuie sa faca omul ca sa nu arunce mancarea(banii) la gunoi este ca sa gateasca cu cap, asta implica sa invete si vreo 2-3 retete in afara de cele invatate la mama acasa.
    De ex. daca fac sos bolognese, o parte mananc cu spahette, daca ramane a 2-a zi imi fac lasagna sau chili con carne sau de ce nu il pun la congelator.
    In fine, ideea e sa fii creativ si n-ai sa arunci mancarea.
    PS: prefer mai mult sa gatesc decat sa fac cumparaturi

    00
  22. 1. „Proaspat si fresh” – ce plm e asta?!
    2. Au oferte cam ca toate supermarketurile. Unele chestii reduse sunt aproape de pretul normal in Auchan, de exemplu.
    3. Mesajul campaniei e confuz (pt mine cel putin). Vad ceva „proaspat si fresh”, iar in pliantul ala in campanie sunt detergenti pe prima pagina. Ori vorbim de alimente perisabile, ori e doar un alt nume pentru o alta campanie obisnuita?
    4. De ce as face un drum pana la un hipermarket aproape zilnic? Pt 3 chestii proaspete, dar care se gasesc peste tot? Cam stupid. Timpul pierdut e mult mai mare, fata de cat imi ia sa iau o salata de la un magazin de proximitate. Deci ce imi vand aici, de fapt? Ca timp nu, preturi – discutabil/variabil, servicii noi/extra nu.

    00
  23. E o discutie frecventa pe la TV cum ca romanul arunca tone de mancare, ca nu stie sa cumpere si i se strica mancarea in frigider, etc. Eu chiar nu cred astfel de chestii, ca dupa secole de foame, romanul a ajuns sa arunce mancare la gunoi. Chiar era o stire tabloida azi ca romanul nu-si permite sa cumpere carne… si ca consumul e mult mai mic ca in tarile civilizate ale UE… So….

    Pe de alta parte… uitati-va si voi cum arata legumele si fructele din hipermarket. In special morcovii, telina.. .arata de parca au stat o luna in raft intr-o tara din vest, apoi au fost trimise cu TIR-ul in Romania sa se mai odihneasca in raft inca vreo doua saptamani…

    Mai proaspat cred ca gasesti in piete, dar numai in sezon ca altfel bubuie pietele romanesti de legume si fructe de en-gros, aduse din Turcia, produse identice cu cele din hipermarket.
    Nu prea poti avea o garantie a prospetimii daca locuiesti la oras.

    00
  24. de cand „cumparat azi” = „proaspat” ?
    In rest e ok pentru ca daca te duci pe jos faci miscare = cardio, daca nu iei mult nu esti tentat sa mai bagi un snack rapid ca nu ai de unde samd. Pana la urma sanatatea ca e mai scumpa decat toate so .. why not
    La fel de relevant e si faptul ca nu toti au timp sa faca cumparaturi zilnic pentru ca „pitong” sau dupa 12 ore de lipsa de acasa parca ai vrea sa ajungi mai repede la copii nu sa stai sa cumpari 2 aripi ca sa mananci si dupa sa poti iesi in parc.

    00
  25. Cam la asta probabil ca s-a gandit si Kim Ir Sen cand a inventat ideologia Juchi….

    00
  26. Inca e proaspat articolul, la fel ca merele alea de tin si cate doua luni!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile