România reală…

Ies cu soția la masă. La masa din spatele nostru, două cupluri de 50-60 ani, bine îmbrăcați. Deși mesele erau destul de distanțate, am auzit tot ce vorbeau, pentru că vorbeau tare.

Și avem așa:

  • România a luat-o razna cu corona. Știu eu exact situația din Germania, că am un prieten acolo, care mi-a povestit tot. La ei nu era masca obligatorie pe nicăieri, decât la interior.
  • Îi aduc nevestei un Golf TDI din Germania, am găsit unul bun la unul, dar voia să îi trimit un avans (știți schema cu «locuiesc în altă țară, vin dacă merită», părea ceva asemănător).
  • Nu credeți tot ce citiți în presă și ce se spune la TV.
  • Am citit pe net că laboratorul din Wuhan unde s-a produs virusul e al lui Faucci de fapt.
  • Tot pe net am citit că un ministru francez a zis în 1986 că o să vină pandemia și o să îi omoare pe ăștia indezirabili.
  • Am fost în Grecia în concediu, mâncare multă, băi nene. Au insistat pe tema asta minute în șir.

Apare poliția locală să dea niște amenzi pentru parcări aiurea. Amândoi o tulesc și se întorc după câteva minute, mândri de ei. Au comparat notițele șmecheriei: amândoi băuți, amândoi au întors pe linie continuă, amândoi au luat mașina din zona unde dădeau amenzi pentru parcare și au pus-o în altă parte unde nu dădeau, dar tot parcare aiurea era. Mândri.

Nici o legătură între “România e nasoală” și ce fac ei. Nici una. Alții sunt de vină. Mereu alții.

xray-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Asta cu vorbitul tare în restaurant se rezolvă ușor, mai ales în cazul „domnilor” cu stare, ce de obicei vin la restaurant să se laude.
    Chem chelnerul și îi spun, cu voce tare, să le atragă atenția că sunt la restaurant, unde sunt și alte persoane, cărora poate nu le-ar place să audă toate inepțiile, să nu îi piară apetitul. Funcționează, uneori până plec, alteori 5 minute, depinde….

    00
  2. Poate e o idee buna sa schimbi restaurantul.

    00
  3. Asta cu mâncarea multă… după o anumită vârstă e una dintre preocupările principale în viața lor. Pe principiul „omul se lasă în viață pe rând de câte una”, mâncarea multă e cam ultima de care se lasă, deși ar trebui să fie prima.

    00
    • Adevărul e că o ceafă lată, gușă și burțile nu au fost vreodată un semn de sănătate.
      Poate grăsimea era văzută ca un semn de avuție in vremurile de mult apuse.
      Astăzi mâncatul mult, prost, fără cap, este văzut ca apanajul oamenilor fără educație și cu venituri reduse, pentru care mațu e principala preocupare.
      Să mâncăm mult, cât mai mult, porții cât mai mari.

      00
  4. Înainte de pandemie nu erau idioţi care discutau căcaturi la restaurant ? Acum au doar un subiect nou, cel cu virusu’

    00
  5. Nu că i-aș aproba, dar treaba cu vorbitul tare ar putea avea o cauză care n-are treabă cu nesimțirea vorbitorilor.

    Nu știu dacă ați observat, dar prin localuri muzica ambientală (de obicei un post de radio cu multă muzică) e dată tare. Prea tare pt o conversație pe un ton decent. Mai ales la o masă de mai mult de 2 persoane.

    Dacă localul mai are și spectacol- gurist(ă) (da, știu sunt rea, ăia sunt niște artiști senzaționali), s-a dus dracu’ orice șansă de conversație.

    Să mai zic de nunți și alte cumetrii?! (Perioadele când lumea e la masă, nu pe ringul de dans). Nu mai zic.

    Am citit cândva o frază la unul din autorii mei preferați (O. Henri, american, proză scurtă, recomand din toți ficații), citez aproximativ: „orchestra cânta suficient de judicios, încât să facă arta muzicală probabilă și arta conversației posibilă”.

    Cele mai multe localuri ratează.

    00
    • Şi eu am descoperit că muzica prea tare din unele localuri este deranjant de tare. Intresant este că atunci când eram mai tânăr nu prea era enervant :)

      00
    • Pe mine mă deranjează muzica de la Carrefour și anunțurile alea cu țiuituri.

      00
    • @Ubercool, da, dar în Carrefour nu te duci să stai 2-3 ore cu minim 2/3 din timp petrecut în conversații.

      00
    • Asta cu muzica a fost faina si impactul e mai mare cand ajungi prin alte tari, mai la vest, si stai la o bere si e … liniste.

      00
    • Ti-am dat extra like pentru O.Henri :-)

      00
    • @AB doar pentru că stau doar 30 min în Carrefour (sau orice alt magazin de gen), nu înseamnă că nu îmi doresc să se audă muzica mai încet, gen ca la unele magazine de haine, așa în surdină.

      Și anunțurile alea cu act for good mă disperă, la fel ca și mizeria aia cu prețurile mari pentru cei cu card și prețuri foarte mici pentru cei fără card, astfel încât să crezi că ăla mare e prețul pe care îl plătești fără mizeria lor de card.

      00
    • @Ubercool, înțeleg ce zici , și eu aș prefera să fie liniște, sau, cel mult muzica să se audă foarte vag, dar totuși în magazin te duci, cumperi și pleci. cât de cât. (nu știu ce zici de prețuri cu cardul, p-acilea am doar carrefour expres și bonurile mele sunt prea mici să merite să-mi scaneze aplicația de fiecare dată)

      o bună parte din scopul/savoarea/etc mersului să mănânci într-un local este dată de conversația cu partenerii de masă.
      că nu ești la cantina de la fabrică să basculezi repede totul sub nas și să te întorci la bandă.

      asta ca să nu aducem în discuție conversațiile de afaceri sau amoroase. la alea mâncarea e mai mult sau mai puțin pretext.

      dacă muzica din local e prea tare și se îngreunează sau chiar face imposibilă conversația, se fute tot meciul.

      00
    • @AB, nici eu nu inteleg tampenia asta la nunti/botezuri. De ce mai este muzica data la maxim cand se serveste masa? Ca doar nu danseaza nimeni atunci si unii chiar ar vrea sa mai discute cate ceva cu vecinul de la masa.

      00
    • @Andrei G, habar n-am depășește puterea mea de înțelegere.
      am auzit varianta că așa vrea lumea (mirele, nașu’ mare, socru’ mare, care mai e cu banii p-acolo), dar și varianta că nu sunt sculele suficient de bune.

      opinia mea personală e că inclusiv în timpul dansului, decibelii ar trebui să permită măcar o conversație între 2 persoane aflate alăturat la o masă, fără că acestea să-și zbiere reciproc în urechi, mai ales la o nuntă de… să zicem max 200 persoane, că pzm, e o sală oarecare cu un rind de dans cât 2 covoare de sufragerie, nu un club de rock sau bumți-bumți.
      dar eu n-am fost nici mireasă, nici soacră, nici organizator de nunți, nici omul cu sculele. :)

      00
  6. In Gemania e drept, masca era obligatorie doar in interior. Dar baietii aia stiu ca nu era nimic, da nimic deschis?

    00
  7. Pai astia sunt romanii evoluati,restaurant,masini din germania,vacante in grecia,teoria conspiratiei,presa,etc,ia mergi sa vezi cati sunt de ard gunoaie,sau in mediul rural,stau pe sant la o bauta si apoi isi bat consoarta (caruta o conduc oricum beti),sau cati vorbesc doar de combinatii,barosaneala si curve.

    00
    • Discuția despre combinații, barosăneală și curve o pot avea și domnii elevați intelectual.
      Ori nevoile d-a păcăli un pic, de a-și etala posesiile și datul pervers la buci la bagaboante se regăsesc și la cunoscătorii rasați, ce-o ard in medii elitiste.

      00
  8. Băi, cât timp a fost pandemie şi a fost totul închis a fost aşea pe relax, cum s-a relaxat treaba… pac, ăia prin Israel îşi aruncă bombe unii în capul ălorlaţi, atentate în stil mafiot cu bombe în maşini, deturnări de avioane, idioţi care discută chestii la restaurant… normaliate frate.

    00
  9. Nu credeți tot ce citiți în presă și ce se spune la TV.

    Si nu au dreptate aici?! La noi e inca ok dar in unele tari te doare capul

    00
  10. Eu tot nu pricep la de ajută mâncarea multă, la risipă? Cât să bagi in tine? Și de ce ai face asta la 50-60 ani?

    00
    • Ca să crăpi mai repede de boli coronariene și să iei colebil, bilicol cu pumnu.
      Bagă în tine române până-ți pocnește tiroida, că te rezolvă bilicol după ce-ai mâncat o juma de porc odată și 1 sac de cartofi. Și stinge cu bere d-aia de tractoriști, cât mai proastă.

      00
    • Ia uite, bah, ce imi zice doctorul, sa o las mai usor cu mancarea! Ce stie el?

      00
  11. NOU
    #32

    Romania reala nu e chiar asa de diferita fata de cea ireala din bule de net.

    In Ro reala omenii vorbesc tare sa ii auda toata lumea
    In Ro ireala oamenii posteaza pe net sa ii vada si ceteasca toata lumea

    In Ro reala oamenii nu platesc parcarea
    In Ro ireala oamenii nu platesc filmele. Da’ subtitrare n-are?

    00
  12. Știți ce e funny, înafara de faza cu Golf TDI care ar putea fi adevărată, restul sunt adevărate (se pot verifica)

    00
  13. Legat de chestia cu Wuhan, si noi am trecut prin comunism.

    Nu e greu sa-ti inchipui cum unui student doctorand facand munca de cercetare overtime, i-a scapat un pas din protocol si a plecat contaminat din laborator în piața de animale să haleasca un copan de câine.

    Până la urmă tot un regim comunist a reușit performanța de a opri sistemele automate de control ale unui reactor nuclear și a-l transforma într-o bombă.

    00
  14. Pare ca n-au gresit cu nimic cele 2 cupluri de 50-60 ani.Eventual au gresit ca n-au cerut aprobare lui Vali sa discute subiecte cu care sa fie si el de acord.In plus,n-au stiut ca unii merg la restaurant ca sa traga cu urechea,altfel si-ar fi adaptat discutia,ar fi facut-o mai “ progresista”,asa cum
    se poarta…

    00
  15. Analiza pe text

    – true… doar la interior… nu in aer liber: Știu eu exact situația din Germania …

    – small dickie complex…. cand nu te mai poti lauda cu altceva… iti ramane masina: Îi aduc nevestei un Golf TDI din Germania ……

    partial adevarat …. imo 90% Nu credeți tot ce citiți în presă și ce se spune la TV.

    da… produs in Wuhan…. a cui e? cine stie? who cares?: Am citit pe net că laboratorul din Wuhan

    Altii o tot zic de 2000 de ani… vezi cartea cu + :Tot pe net am citit că un ministru francez a zis în 1986 ….

    Pentru unii zicala Traiesc ca sa mananc e tot ce au in cap: Am fost în Grecia în concediu, mâncare multă …..

    Da… suntem o natie in care comportamentul de cocalari tinde sa devina ceva normal si este transmis catre generatiile tinere.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile