Români românind: nește întrebări…

 

screenshot_20230427-001908

Acum, eu am câteva nedumeriri legitime.

Prima e ce fel de femeie va sta lângă un tirpilici din ăsta care e convins că la un moment dat se va ajunge la divorț.

A doua, mult mai gravă, este după ce tip de femei aleargă el, că am impresia că aleargă după un anume tip de femei, de aia e panicat că vor materialistele să îi fure averea de la părinți.

Trei. Ce fel de relație o să aibă omul ăsta?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

80 comentarii

  1. Voi vă căsătoriți fără acel act notarial de separare a bunurilor?

    Comentariu apreciat.18344
    • La ce dracu act daca eram un tirpilici cand m-am insurat. Okey aveam salariul acceptabil da spargeam banii stanga dreapta. La sfarsitul lunii mancam crenvusti cu mustar.

      Abia dupa ce m-am insurat m-a luat a mea de mana si mi-a zis mai lasa si tu spartul banilor pe te miri ce si hai sa platim apartamentul asta amandoi, sa nu mai platim dobanzi.

      Daca esti ca mine si iti iei pe una tot ca mine e clar ca nu o sa aveti ce imparti la divort afara de un credit neplatit.

      Comentariu apreciat.25722
    • Noi eram saraki, asa ca ne-am luat din dragoste…

      Comentariu apreciat.2857
    • Sunt cu a mea din clasa a 12-a. Ar fi fost absurd să fac acte de genul ăsta.

      Comentariu apreciat.9550
    • Da.
      In caz de divort acel act doar simplifica procedura. Il vad util cand te insori dupa ce te cunosti de 3 luni cu partenera (gen casatorii de vedete).
      In conditii normale, la partaj, oricum se va lua in considerare cine cu cat a contribuit si fiecare va primi partea sa. Probabil problematic este daca ai veniturile la negru.

      Comentariu apreciat.813
    • Am pornit cu ea de la lingură. Ce dracu sa impartim atunci, sărăcia?. Iar ce avem acum avem c-am tras amindoi.

      Comentariu apreciat.14712
    • Noi am facut ca sa evitam sa se intample ceva nasol cu vrunu dintre noi si asa sa nu ajungem pe drumuri amandoi sau pentru cazurile in care am vrea sa vindem ceva care e pe numele unuia astfel sa nu mai fie necesar sa venim amandoi la notar.

      1411
  2. Si mai rau e ca astfel de oameni se reproduc.

    Indecis. Tu ce zici?6360
  3. Daca ia ceva ca mostenire nu se imparte. Asa ca sa cumpere masa apartamentul, sa-l lase mostenire, apoi sa-i dea in cap.

    Comentariu apreciat.624
  4. Cel mai sănătos e ca nora și soacra să stea în case separate, în județe separate…completați voi.

    Comentariu apreciat.1015
  5. “buna ziua. cum pot cumpara un imobil cu banii parintilor, insa pe numele meu? fara a avea vreun drept sotia“

    That’s disgusting. Where?

    Indecis. Tu ce zici?6036
  6. Eu stiu secretul din spatele povestii. Alin isi cam inseala sotia si de frica ca sa nu fie prins vrea sa isi protejeze bunurile. Parintii lui il stiu baiat bun si nu le poate argumenta de ce nu vrea casa aia pe numele lui.

    Comentariu apreciat.11721
  7. Nu e deloc rau ce vrea sa facă…oamenii se schimba…intr-un fel esti si gandesti la 20 de ani, altfel la 30 și altfel la 40….si eu credeam ca va fi ‘till death do us part’ ….si a fost bine pentru mine ca am avut apartamentul dinainte…

    Comentariu apreciat.13816
    • exact. niciodată nu e bine să amesteci cariera și finanțele cu familia și plăcerea.

      Oamenii divorțează, este statistic mai probabil să te desparți decât să rămâi for ever

      Comentariu apreciat.8619
  8. Stati ma ca a fost o stire acu cateva saptamani stire ca nush ce modeala a divortat de sotu ei fotbaliator celebru si n-a primit nimic ca ala avea totul pus pe numele lu ma-sa.
    Acum toti ruptii-n cur vor sa-si treaca cele 3 perechi de chiloti gaurite pe numele parintilor sa nu le ia nevasta averea la divort.
    In rest sa-i explice cineva cretinului ca toate bunurile dobandite dupa casatorie sunt bun comun si se impart egal daca n-ai prenuptial, ura si la gara.

    Comentariu apreciat.7830
    • „toate bunurile dobandite dupa casatorie sunt bun comun”
      Nu, mostenirile si donatiile nu sunt bun comun.

      „se impart egal daca n-ai prenuptial”
      Nu, nu se impart egal, se pot imparti in functie de contributia fiecaruia. Cu complicatiile inerente. A, si in Romania nu exista prenuptial.

      Comentariu apreciat.713
    • Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:

      a) bunurile dobandite prin mostenire legala, legat sau donatie, cu exceptia cazului in care dispunatorul a prevazut, in mod expres, ca ele vor fi comune;

      b) bunurile de uz personal;

      c) bunurile destinate exercitarii profesiei unuia dintre soti, daca nu sunt elemente ale unui fond de comert care face parte din comunitatea de bunuri;

      d) drepturile patrimoniale de proprietate intelectuala asupra creatiilor sale si asupra semnelor distinctive pe care le-a inregistrat;

      e) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii si alte asemenea bunuri;

      f) indemnizatia de asigurare si despagubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soti;

      g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care inlocuiesc un bun propriu, precum si bunul dobandit in schimbul acestora;

      h) fructele bunurilor proprii.

      222
    • @Barosanul, dacă-mi zici că astea (mai ales ultimele 2) sunt pe codul civil nou, mi-ai făcut weekendul. :)
      Eu așa le-am învățat, dar pe codul vechi.
      Acum câțiva ani (după ce apăruse noul cod), am expus aici ultimele 2 chestii și Vali m-a contrazis, că cică nu mai a așa. Mi-a fost lene să caut.

      Dar o să caut imediat ce ajung la un computer „dotat” cu program legislativ.

      80
  9. Nu i-a spus nimeni ca pentru a avea bani de casa faci nunta?

    Comentariu apreciat.364
  10. Motivul e oarecum plauzibi.
    Probabil ca nu mai are incredere in ea si aia o fi vreo hrapareata…
    Oamenii se mai schimba pe masura ce ani trec sau isi dau ”arama”pe fata.
    Poate aia mai sta cu el doar ca sa ramana cu cev ala partaj…

    Indecis. Tu ce zici?299
  11. Il mai si cheama Alin… 😅

    Indecis. Tu ce zici?257
  12. Întrebarea asta trebuia să și-o fi pus înainte de a se gândi la căsătorie. Eu am un teren și un apartament cu o cameră de dinainte de căsătorie, cu alea am venit eu. Casele și moșia de la țară le-am făcut împreună cu soția, dacă vreodată divorțăm va trebui să le împărțim cumva.

    98
  13. Nu se imparte nimic la divort, daca nu a contribuit si ea.

    Indecis. Tu ce zici?1029
  14. Din păcate oamenii divorțează. Și nu că el e nu știu cum sau ea a făcut și a dres, ci pentru că oamenii se schimbă, vremurile se schimbă. Doar in ultimul an am patru colegi/colege care au divorțat. Și două prietene. Ce este comun la toate aceste cazuri: doar bărbații au rămas în casele familiei, ele și-au luat strictul necesar și copiii acolo unde erau copii și au plecat. Deci ei au rămas cu bunurile acumulate în timpul căsniciei și ele cu chiria și cheltuiala (copiii). Cam așa e in România. Da, știu, egalitate, drepturi, alea-alea, in realitate dacă n-ai bani de avocat, de experți pentru evaluare, de taxe pentru stat, nu poți împărți nimic. Cel cu.muschii mai tari rămâne în casă, fraiera care a muncit s-o țină pleacă. Nici mie nu mi-a venit să cred dar așa e. Și nu vorbesc de femei amărâte, vai de capul lor.

    Indecis. Tu ce zici?3547
    • Doar enumar posibile scenarii: fie barbatii respectivi nu se plang ca platesc pensie alimentara pt ca gura lumii, barfa, rusine etc (shrugs) sau prietenele nu zic nimic legat de asta pentru ca fiecare vrem sa fim eroul pozitiv in povestea noastra si vrem ca lumea sa empatizeze cu noi si uitam diverse detalii importante, fie vor pur si simplu sa ii demonizeze pt orice metoda, fie si-au luat barbatii care ii m*iau pe unul si pe altul „vai ce smecheri sunt” cand erau jegosi cu respectivii, si acum se mira ca si-o iau si ele peste bot cand se afla de partea gresita a gardului.

      Comentariu apreciat.4711
    • Pun pariu ca barbatii au fost cei care au platit ratele, si de-aia le-au lasat judecatorii casele la divort.

      Smiorcul nu ar fi trebuit sa fie asta, ci de ce castiga in continuare barbatii mai mult ca femeile, incat doar ei sa isi permita sa plateasca ratele, cu toate consecintele de rigoare.

      Indecis. Tu ce zici?2227
    • Uite de ce nu este bine să iei foarte în serios poveștile prietenilor, ai mei au divorțat când eram foarte foarte mică, mama spune că tata nu i-a plătit niciodată pensia alimentară, tata spune că îi trimitea mamei tot timpul banii pe care îi datora, eu nu am încredere în niciunul, deci nici eu nu aș putea să zic exact cine minte.

      Comentariu apreciat.502
    • trimiterea pensiei alimentare se face cu acte doveditoare, ca in instanta trebuie sa probezi.

      Comentariu apreciat.291
    • @Barosanul
      „Pun pariu ca barbatii au fost cei care au platit ratele, si de-aia le-au lasat judecatorii casele la divort.” Pierzi. Amândoi aveau aceeași meserie, amândoi câștigau la fel. Da, aveau un apartament pe credit. El o bătea, ea a plecat cu copilul din casă. S-a dus cu chirie. Ca să deschidă partaj are nevoie de o sumă mare de bani pentru avocat, taxă de timbru, evaluator. Nu are banii ăștia pentru că salariul ei se duce pe chirie și îngrijirea copilului. Pe el îl doare la bască, a rămas în casa cu de toate și plătește doar rata. Poate va plăti și pensie alimentară, dar na, e mai mică o pensie alimentară decât să întreții efectiv un copil.
      @Pia
      „Uite de ce nu este bine să iei foarte în serios poveștile prietenilor”… Nu e vorba de a lua în serios, chestia e vizibilă din avion, ăla stă în casă, ea cu copilul in chirie. Ce e de crezut aici?

      Indecis. Tu ce zici?2913
    • @Barosanul, îți dai seama, nu, că cel mai probabil, chiar dacă, să zicem, el câștiga mai mult și plătea rata, nici ea nu era pe nasturi?! (Că n-am prea văzut cupluri: el- școală, job bun, bani grămadă, ea – vânzătoare la chioșc pe 2 lei).
      Și dacă el plătea ratele, poate ea plătea ceva facturi, făcea piața, hainele și rechizitele lu’ ăla micu, sigur plătea și ea destule pt întreaga familie.

      Legat de ultima frază, poate ar fi cazul să normalizăm ca și tatăl să-și ia concediu de creștere copil, și tatăl sa-si ia concediu medical, și tatăl să se învoiască de la serviciu să ducă copilul la dentist/sport, etc.
      Problema nu e egalitatea de venituri per se, ci că cele de mai sus frânează serios sau chiar opresc, ascensiunea în carieră a femeii și, în consecință, accesul la joburi sau posturi mai bine plătite.

      Indecis. Tu ce zici?2710
    • Poate ati interpretat gresit doamnelor, eu doar am imaginat cum s-a pus problema, si chiar daca ar fi fost adevarat, nu sunt de acord sub niciun punct de vedere, ca tata si sot, cu doamna mama care castiga mai putin cu 30% decat mine, si cu „al doilea job” prin ingrijirea casei si a noastra, a handrailor…much love to all the ladies and the mothers.

      812
  15. Când mămica ține de cordonul ombilical cu dinții, dar tu, băiatul lui mămica ai cam vrea să îl rupi, dar parcă nu ai vrea chiar așa dintr-o dată. Nu de alta, dar banii lui mămica îți asigură o viață călduță și fără stres, la 37 de ani…

    Indecis. Tu ce zici?299
  16. Ati fi surprinsi unde pot si cum se pot transforma oamenii. Este incompleta intrebarea dar este complet justificata, pare ca deja este insurat si poate simte omul ceva. Daca era inca neinsurat, nu isi avea rostul intrebarea. Am citit si cunosc si caz care a fost nevoie sa cedeze jumatate din valoarea imobilului cumpwrat cu banii parintilor in timpul casatoriei. Cred ca paza buna.. nu e un lucru rau sa te gandesti la toate. Poate e comic acum dar si cand ajungi la tribunal si trebuie sa imparti la 2…mostenirea familiei tale.

    Comentariu apreciat.534
  17. =))

    Citeam la un moment dat intr-o carte a unui jucator de poker(Barry Greenstein – Ace on the river), cum avocatul nevestei ii cerea jumatate din cei 5mil de dolari pe care i-a avut la un moment dat in casino. Gen a mers cu 1 milion, a castigat inca 4, iar dupa a pierdut tot si nevasta a zis ca ii e datoare cu 2.5 milioane de dolari, jumatate din cat avea… cica nu e vina ei ca nu se poate opri din „pariat”

    Acum legat de subiectul expus de tine… presiunile astea de obicei vin de la parinti, ei nefiind implicati in relatie de cele mai multe ori sunt mereu nemultumiti de nora, ceea ce e foarte trist by default.

    Comentariu apreciat.291
  18. Ok, divorț, neîncredere, oamenii se mai schimbă, s-a zis mai sus, dar vorbim de o tranzacție de cel puțin câteva zeci de mii de euro, să scoată naibii câteva sute se lei din buzunar și să întrebe un specialist (avocat, notar).

    Ca peste un an o să miorlăie că nu i-a dat justiția dreptate.

    Comentariu apreciat.440
    • justitia oricum face cum o tună , vezi articolele pe tema

      93
    • să scoată naibii câteva sute se lei din buzunar și să întrebe un specialist

      așa detectezi un sărac. nu așa se fac banii fata mea, plătind în stânga și în dreapta…

    • @Trl, da, justiția poate face cum îi tună, dar nu cred că își pune nimeni pielea la saramură în procese de partaj pt un apartament la porumb.
      De multe ori justiția lucrează și „cu materialul clientului”.

      61
    • Eu nu știu de ce lumea se căsătorește.

      A mai zis cineva că sunt șanse mai mari să te desparți decât să rămâneți împreună. În momentul în care rămâneți despărțiți, încep bătăile de cap.
      De ce ai vrea asta, pentru tine, în primul rând? De ce să nu-ți trăiești viața cu cât mai puține/fără bătăi de cap? O singură viață, ține minte, nu uita asta.

      „Vreau copii” – poți face copii fără căsătorie, fără ca tu și el/ea să dețineți ceva împreună. Deci nu, nu despre progenituri e vorba.

      Nu știu dacă să spun majoritatea dar, în România, când e vorba de căsătorie, mereu intră în discuție subiectul banilor, pământ și locuință.
      Căsătoriile în România sunt fundamentate pe superficialitate t o t a l ă.

      „- Hai să ne căsătorim?
      – De ce?
      – Să primim bani, locuință sau bani pentru locuință, și altele.
      – A, bine.”

      Atât. Am rezumat majoritatea căsătoriilor din România. Progeniturile care (dacă) vin ulterior sunt artificiali, existența lor se bazează pe superficialitatea relației dintre părinții lor.
      Dacă e vorba de nomenclaturiști, sinecuriști, securiști, realizezi deja că e despre boala psihică (obsesia) a perpetuității (+corupția aferentă). Norocul nostru că și ăștia se separă, ghinionul nostru e că se împuiesc.

      Cei care trăiesc liniștiți, pe ăia aș vrea să-i văd în politică și la putere (toate; inclusiv servicii secrete, armata, instanțe etc).

      Indecis. Tu ce zici?2119
  19. Paza bună trece primejdia rea, spune o zicală. E complet justificat. Oamenii se schimbă. Mi se par foarte naivi oamenii care cred în filme Disney cu „până la adânci bătrâneți”.

    Sunt șanse să divorțați și să fie nevoie să faceți 50-50 apartamentul cumpărat de părinții tăi. Ea dacă nu a contribuit la cumpărarea imobilului, de ce să-i revină 50%?

    Comentariu apreciat.473
    • nici el n-a contribuit. :)

    • Nu a contribuit dar sunt banii parintilor sai. Sigur, e trist conf. fanteziei Disney ca se pune problema asa, dar este
      sanatos financiar cat si foarte corect, din toate punctele de vedere, inclusiv moral!

      251
  20. Dragii moșului, nici un Făt-Frumos pe aici? Fata de soție și jumătate de împărăție da, omorât zmeul ba.

    222
    • Nu mai e cu damsel in distress bossule. S-au schimbat timpurile. Acuma e cu egalitate intre sexe. Barbatul sta ostatic in turn si asteapta femeia sa vina pe cal alb sa omoare balaurul.

      244
  21. Căsătoria e principalul motiv de divorț dacă nu chiar singurul. E 2023 de ce s-ar mai da cineva peste cap să se căsătorească? Femeile acum au voie să aibă copii și fără să fie căsătorite, nu le mai bagă nimeni la nebuni, iar dacă ești jeg o să fii jeg și căsătorit și necăsătorit, dacă cineva e genul care și-o bagă în orice gaură n-o să-l oprească o hârtie de la primărie sau predica unui bărbat în fustă.

    Indecis. Tu ce zici?2414
    • 100% din divorțați/divorțate au fost căsătoriți.

      Comentariu apreciat.272
    • Pentru ca daca da masina peste tine, nevasta-ta nu poate sa semneze sa te operezi si nu poate cere nicio informatie despre tine daca nu dovedeste cu acte ca sunteti casatoriti.

      199
  22. Eu nu vad nicio problema. Parintii vor sa i cumpere ceva copilului lor. Copilul e casatorit iar parintii vor ca bunul sa fie explusiv al copilului lor, nu si al sotiei care azi e maine poate sa nu mai fie. Nu te pui cu dragostea….. parintii poate se gandesc ca la un potential divort nu vor banii lor sa fie impartiti cu nora. Chiar nu vad o problema…..
    Daca banii sunt ai familiei ( sot si sotie ) atunci nu e corect sa fie folositi parintii sa fie luat un bun sa o scoata pe sotie din schema. Dar, repet daca banii sunt ai printilor atunci e perfect legitim ca parintii sa nu vrea sa fie banii lor impartiti cu sotia….

    Comentariu apreciat.463
  23. E foarte posibil ca asta sa fie dorinta parintilor, nu a lui. „Mama, iti dau banii astia sa iti iei casa, dar daca divortrzi? Vreau sa fiu sigura ca ramane casa ta!” Tu poti sa fii indragostit si cu capul in nori la 20 de ani, sa nu te gandesti o secunda la despartire, dar un parinte….

    Comentariu apreciat.351
  24. Ba, eu m-am casatorit cu sotia mea pentru ca o iubesc. Si dupa 15 ani realozez ca o iubesc si mai mult.
    Si nu inteleg faza asta cu prenuptialul ca si masura de prevenire „ca poate in 20 de ani se schimba omul”.

    Asa e, ne schimbam amandoi. Dar iubirea nu e doar un sentiment, iubirea presupune atat de multe chestii mici pe care le oferi, dincolo de ce simti.

    Daca intri intr-o casnicie cu gandul ca ai putea divorta intr-o zi, mai bine nu mai intri.

    In rest, banii se impart la 2, asa e corect. Si daca numai el a facut bani, faptul ca sotia lui a fost un suport emotional si un sprijin care l-a ajutat sa faca banii aia, e meritul ei.

    Indecis. Tu ce zici?3340
    • Cand aud asta ca l-a ajutat, mor de nervi. Cum l-a ajutat? A facut ea facultate, master in locul lui? A facut ea cursuri de calificare, specializari la locul lui de munca? Si-a dat ea demisia de la locul lui de munca, ca sa aiba alt job mai bine platit? Raspunsul e clar nu. Si daca era singur sau intro relatie, viata lui profesionala si salariul mare e 100% meritul lui. Ea a fost doar un sprijin moral. Ca daca era un muncitor cu salariul minim pe economie, sigur ea avea o atitudine de: ce vrea si saracul asta de la mine? Si tot la inginerul sau doctori visa sa se casatoreasca cu ei.

      Indecis. Tu ce zici?2735
    • @playactiv, bossule e mare lucru sa gasesti o femeie care sa fie suport emotional in ziua de azi. Acum daca merita jumatate din averea stransa impreuna daca tu ai tras ca migu si ea te-a sustinut emotional, aici e alta discutie, Bezos, Gates sau Musk sunt mai in masura sa iti zica cum sta treaba :)))

      193
    • @Playactiv, faptul că ea gătea, spăla, făcea curat, el nu era nevoit să-și ocupe timpul necesar studiului/muncii și cu asta nu se pune?
      Din când în când vine mama la mine pt 1-2 săptămâni, sunt fetiță mare și mi le fac pe toate singură de mai bine de 20 de ani, dar jur cu mâna pe „toate pânzele sus” că e deosebit de mișto să găsesc azi mâncare făcută, mâine cumpărăturile (să nu zic că ajunge în piață, unde eu ajung efectiv din an în Paște), poimâine niște curățenie și nu mai trebuie să le fac eu.

      Plus că o femeie ca lumea își va încuraja partenerul atunci când e cu moralul în groapa marianelor, îi va aduce ceai, supă și paracetamol când are gripă (știm cu toții cum sunteți cei mai mulți dintre voi când aveți gripă) și o grămadă de gesturi d-astea mici, despre care mulți nici nu realizează cât contează decât atunci când le pierd.

      Comentariu apreciat.3910
  25. Donatiile nu fac obiectul partajului, deci „taticul si mamica” cumpara apartamentul pe numele lor si apoi i-l doneaza lui.

    160
  26. Eu ma grabesc sa cumpar casa/apartament doar pe numele meu pana imi voi cunoaste viitoarea sotie. Daca vrea sa fie trecuta pe actul de proprietate, sa vina cu 50% din bani, sau trecem in contract exact cu ce procent a contribuit. Increderea 100% in partener e pentru naivi. De asta si exista atatea divorturi. Alt exemplu. Vrea sa schimbam masina, cu una mai scumpa? Pune 50% din bani, sau ne plimbam cu ce avem. Frate, frate dar branza e pe bani. M-am ars cu banii de la prieteni care nu ma asteptam, asa ca pentru o femeie sigur nu mai pun botul. Ori tragem amandoi la caruta, ori sa isi caute un bogatan. Simplu!

    Indecis. Tu ce zici?3734
    • Am vazut un serial japonez- gen romance dar nu prea. Acolo tipul si tipa fac calcule(la salariu minim) cat ar castiga ea intr-un an si cat l-ar costa pe el menajul casei/anual facut de o menajera.
      Concluzia ei este ca el face economie iar ea pierde daca e casnica( nu castiga nici salariu de menajera, nici salariu ei propriu)

      E trist sa te gandesti la divort inainte de casatorie. In timpul casatoriei te gandesti, e adevarat dar asta nu inseamna ca treci la fapte. Expertii spun ca cearta e buna pt cuplu.

      127
    • @Playactive, de curiozitate, cum te gandesti sa procedezi daca “viitoarea sotie” va avea un salariu modest si vreti sa plecati in vacanta? Tu la 4 stele la Mamaia si ea la 2 la Amara ca nu poate sa plateasca jumatate?

      Comentariu apreciat.375
    • @playactiv – eu zic sa te bazezi pe faptul ca vei avea un apartament, ca o sotie cam slabe sansele…

      Comentariu apreciat.526
  27. Poate a răspuns cineva, mai sus, „impricinatului”? Părinții ii cumpără apartamentul și îl lasă moștenire. Și nu împarte.

    50
  28. Cererea lui Alin nu e deloc nelegitima in 2023. Modul cum o face insa, tradeaza multe lacune.

    Statistici:
    – acum o casatorie are 50-60% sanse sa se termine in divort (si aici se iau in calcul doar primii 7 ani). Procentele cresc cu a doua, a treia casatorie si tot asa.
    NU uitati ca din 2011 in Romania a fost introdus no fault divorce in codul familiei (daca nu stiti ce inseamna gasiti pe wikipedia). Consecinta e ca e mult mai usor de divortat acum, pentru ca nu trebuie sa dai nici un motiv, o simpla cerere e suficienta. Ceea ce ne duce la punctul urmator…
    – 70-80% din divorturi sint initiate de femei. Motivele nu sint greu de ghicit, legea le este mult mai favorabila. Daca mai sint si copii la mijloc, cu atit mai mult creste motivatia.

    Pina in 2011, cind totul se punea la comun, se folosea solutia pus averea pe numele parintilor (pentru ca nici acum mostenirile nu se impart), dar in cazul asta e bine sa fii singur la parinti, ca sa nu muti problemele in alta parte.

    Citate din avocatii de divort:
    – femeia cu care te casatoresti, nu e aceeasi care va da divort de tine
    – casatoria este acum un contract social in care femeia este rasplatita daca il incalca / termina
    – legea e facuta de asa natura incit femeile sint incurajate sa se poarte urit (misbehave) in cadrul procesului
    – daca inainte de casatorie, barbatii ar fi dusi intr-un tribunal si ar vedea cum sint tratati barbatii in divort, 90% din ei ar renunta la casatorie

    Exista insa si solutii. Tot noul cod al familiei din 2011 prevede:
    – casatoria in regimul separatiei de bunuri
    – contract prenuptial

    Studiati legea / consultati un avocat, e muuult mai ieftin decit un partaj.

    61
  29. … omu va avea o relatie linistita, pana la capat. Cand se ajunge la divort nu conteaza ce ai luat, ci conteaza de ce vrei sa scapi.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube