România: au dat jos bulinele roșii de pe clădiri

Proprietarii clădirilor din Centrul Vechi al Capitalei au dat jos de pe clădiri panourile care indicat faptul că acestea prezintă risc seismic. Oamenii speră ca, astfel, să nu scadă preţul apartamentelor atunci când le vând.

Și cele două momente de românism:

Legea nu prevede sancțiuni pentru cei care îndepărtează aceste însemne. Mai mult, proprietarii nu pot fi obligați să își consolideze imobilele, însă există un proiect de lege care ar putea institui această obligație. (sursa)

Pur și simplu România. Și da, nu există lege pentru că aia care stau acolo votează și nu vor vota cu ăia care le spun că sunt imbecili și că riscă să moară.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. E ca si cum ai scoate panourile care avertizeaza ca urmeaza o curba deosebit de periculoasa.Pentru asta exista lege care sa pedepseasca fapta. Pentru cacaturi din astea nu…

    00
  2. daca cei care cumpara nu se intereseaza de la primarie…. adica nu se gaseste o harta toate cladirile in starea asta? Pana mea doar suntem romani, pana si pasarea nu isi face cuibul inainte sa testeze creanga.

    00
  3. oricum nu contează, lista clădirilor cu risc seismic este publica pe situl primăriei și într-o grămada de alte locuri. nu cred ca este nimeni atât de idiot sa cumpere o locuința construita în anii ’30 – 50′ sa nu se documenteze temeinic înainte. și apoi în general înainte sa iei o casa te informezi serios, nu e ca și cum faci o achiziție din impuls.

    00
  4. Ce coincidenta! Acum 15 minute am dat de clipul asta Primiți cu cutremurul? :D

    00
  5. Indiferent de ce iti spune proprietarul, te intersezi si la alte surse. Cu atat mai mult cand iti cumperi o locuinta intr-un bloc foarte vechi.

    00
  6. Daca ar fi stiu ei, ca bulina aia era singurul lucru, care le tinea blocul in picioare …

    00
  7. Americanii-s de vina!

    00
  8. Apartamentul in care stau cu chirie se alfa intr-un bloc de prin ’50 si ceva. O doamna mai in varsta imi spunea ca, in urma cu cativa ani, dupa ce o agentie imobiliara a cumparat cateva apartamente in blocu respectiv, bulina de pe bloc a disparut. In plus, spunea doamna, lumea continua sa faca modificari in ce priveste peretii apartamentelor, fara nici cea mai mica aprobare…

    00
  9. o evaluare a structurii de rezistenta costa 100 de lei. :)

    eu cumpar o casa zilele astea. a venit structuristul. a dat cu ultra sunete prin pereti. casa e un buncar!

    simplu si ieftin.

    00
  10. Mie mi-a plăcut de dom’ chirurg: Am cheltuit prea mulți bani cu noul sediu al primăriei și, neavând bani să reabilitez clădirile cu risc seismic, vă voi dat câte un pachețel să rezistați sub dărâmături 2 – 3 zile, asta daca-l aveți legat de gât și nu vă cade vre-o grindă-n cap!

    00
  11. @Grig
    ” vă voi dat câte un pachețel să rezistați sub dărâmături 2 – 3 zile”
    Esti in eroare.
    Pachetelul cu alimente legat la gat este pentru a usura munca cainilor de interventie.

    00
  12. Bulina rosie pe cladiri ar trebui sa fie pt trecatori. Pentru cumparatori ar trebui trecuta aceasta informatie in cadastru sau intabulare, adica pe actele necesare in cazul vanzarii/cumpararii.

    00
  13. Lista completa aici.

    00
  14. Degeaba au dat bulinele roșii jos, pentru că există o situație publică cu imobilele incluse pe lista clădirilor cu risc seismic.

    00
  15. Bre, le-au dat degeaba jos. Notarul iti va verifica mereu in registre daca blocul e cu bulina sau nu. Sau asa functiona treaba ultima data cind am fost in tema.

    00
  16. Mda, dar daca ne gandim de ce, ajungem la concluzia ca legile se fac in functie de anumite interese.

    00
  17. @jerome Uitasem, la noi câini trebuiesc tratați cu respect și demnitate.

    00
  18. @Grig: e vorba despre cainii de salvare, nu maidanezi. Desi cred ca maidanezii ar gasi supravietuitorii primii, la cat sunt de infometati!

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile