Preţurile la carnea de miel au crescut cu cel puţin 20% în prag de Paşte. Crescătorii de ovine au mizat pe faptul că lumea se va înghesui în pieţe să cumpere miei proaspăt tăiaţi şi că va da oricât numai să aibă friptura tradiţională pe masa de Paşte.
Tradiţionalul miel de Paşte a lipsit de pe masa multor români. Crescătorii de ovine sunt nemulţumiţi că în loc să li se rotunjească profiturile, cum se întâmpla de obicei, vânzările le-au scăzut cu 40% faţă de anul trecut.
Cele două paragrafe sunt puse invers într-o ştire de pe ProTV. Pentru că le e greu să facă legătura. Legatura între ei scumpit preţul ca nesimţiţii şi românii săturaţi de mizerii şi cumpărat altceva.
E ca în turism. Ei ridică preţurile, românii merg în altă parte. Ei se plâng că statul nu sprijină turismul, statul îi mai ajută un pic. Şi se plâng când televiziunile le arată cum stă treaba.
Se pare ca asa stim sa facem noi comert. Mergem pe principiul „Nu conteaza ca-l f***m acum pe client si nu mai vine la noi, important e ca l-am jecmanit bine de tot!” Asa se face in turism (tarife mari servicii proaste), asa fac supermarketurile de sarbatori (pretul creste miraculos, ca Fat Frumos) si asa facem si cu investitorii straini – o teapa mare si gata.
lol @ economia de piata.
mie nu-mi place pielea de la miel. eu ii dau pielea inapoi la miel.
SI chestia asa cu au scazut vanzarile este cu 2 taisuri. Lumea a cumparat miel dar din alte surse.
La fabrica unde lucreaza taica-miu un coleg de-al lor a vandul ~500Kg miel iar in fabrica sunt maxim 200 angajati … ca de obicei, romanul se descurca
110.000Kg
Eu am mancat bine merci pui si porc si nu mi-a cazut nimic. E drept ca anu’ asta am planifican neste miel (oricat ar fi costat), numai ca atat m-am fatait incat tot nu am rezolvat-o.
Astia inca nu inteleg ca cumparatorul (cacofonie intentionata) se mai si desteapta. Si ca nu le crapa creierii daca nu mananca miel, iote dom’le. Poate in al enspelea ceas invata si baietii astia cu bisnitul ca nu suntem cretini si ca pana la urma tot la noi este banul. Asa ca evitam „soldurile” lor (care in Romania inseamna scumpiri, contrar oricarei logici occidentale), ne facem concediile pe altundeva si incepem sa refuzam sa platim preturi imbecile.
Am asteptat pana in ultima zi si am cumparat sambata dimineata o frumusete de miel la 12 lei kilul. Deci nu trebuie sa te grabesti si sa intri in vria crescatorilor, ii lasi sa se perpeleasca in suc propriu si apoi le intinzi banul exact in momentul in care s-au saturat sa stea cu marfa nevanduta.
Anul acesta n-am luat mielul:), am luat ied-ul. Foarte buna carnea, nu miroase si e mult mai usoara din punct de vedere al colesterolului
oricum, e o traditie idioata rau.
rofl
„iAPULA”
+20% -40% Ha! PWNED!