Băi, cum ar fi să se mai reducă numărul ședințelor?

Citesc articolul ăsta absolut idiot despre cum o directoare de bancă a început să facă prezentări cu poze ca să nu mai fie colegii plictisiți în ședințe. Te doare capul pur și simplu.

Minima logică ar întreba de ce naiba nu renunță la ședințele alea, dacă sunt plictisitoare și despre nimic. Dar știu răspunsul, sunt un mod să-și justifice existența postului, 2-3 zile să facă prezentarea, 2-3 ore să ocupe sala de ședințe, să îi bage și pe ceilalți în seamă, că sunt și ei oameni, și la final rezultatul e nimic. Nu poți să renunți la ședințe, sunt în sângele companiei.

Ce-ar fi logic și simplu: aruncă niște cifre într-o prezentare, cât mai scurt și cât mai concis, trimite prezentarea pe mail oamenilor care ar participa la ședință, eventual pune-i și un titlu bun, ca să poată fi găsită, și gata. Cine are chef să o citească o să o facă, cine nu nu.

Te doare capul, bă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

47 comentarii

  1. si dupa se intreaba voios de ce le-a fost eliminat postul din organigrama

    00
  2. la mine la cap, in functie de sef, in timp sedintele de productie s-au facut martea si durau 2-3 ore, apoi vinerea 8 ore, apoi vinerea si lunea cate 8 ore, pana cand a venit iar unu care a zis stop. ca sta productia

    00
  3. După board meeting m-a sunat fericită: „Colegii m-au aplaudat, m-au întrebat ce am pățit. Le-am spus că am vrut să fac o schimbare și să le fac experiența mai personală. Drept urmare, toți membrii board-ului și-au făcut promisiunea că de acum încolo să combine cifrele cu povești”.

    Am vomat un pic pe interior.

    00
    • „Colegii m-au aplaudat, m-au întrebat ce am pățit de nu mai mananc cacat cu lingurita. Le-am spus că am vrut să fac o schimbare și l-am bagat in ambalaj de bomboane ca să le fac experiența mai personală. Drept urmare, toți membrii board-ului și-au făcut promisiunea că de acum încolo să manace numai bomboane”.

      Cand e vorba de lucruri inutile, pierdut timpul, agatatul de functie, cate un sefulet corporatrist seamana in mod periculos cu un sefulet bugetar

      00
    • iar numele sefului? Albert Einstein!

      00
  4. Am avut un sef care solicita sedinte inclusiv vineri la 17:20 . Credea ca focul de la Colectiv a fost pus intentionat de catre Iohannis . De unde stia ? I-a spus socrul lui care a fost miner in Petrila „ca nu avea cum sa arda altfel acolo , doar daca a fost pus intentionat” Alta sefa maniaca cu sedintele , convinsa ca „in Grecia nu au aia plaje frumoase cum avem noi pe litoral”

    00
    • Am avut un sef care solicita sedinte inclusiv vineri la 17:20

      amator. în vremurile bune, ședințele lui Adrian Sârbu începeau sâmbătă la 11 și se terminau uneori la …11pm. în funcție de cum avea chef șeful de futut.

    • Lucrezi la stat?

      00
    • la stat, vineri de pe la 12:00 nu mai e aproape nimeni la serviciu!

      00
    • la stat ca sa ai vinerea zi scurta, bagi de luni pana joi suplimentar, cate 30 mine sau ma rog, in functie de organizare. eu incep sa le cam iau partea functionarilor dupa experientele din ultimii 2 ani cu cei de la sectorul 3 (mai putin modul in care rezolva locala problemele, dar na, legea)

      00
  5. Pentru ca e mai multa „birocractie” de genul asta. In loc sa munceasca efectiv, se evalueaza reciproc, isi dau unul altuia feedback si mai fac cate o sedinta, un fel de „dare de seama” de pe vremea impuscatului.

    00
  6. Aceste prezentari, reprezinta felul in care unii oameni isi justifica postul in companie. Sunt o gramada de companii unde aceste prezentari+sedinte sunt cultivate la greu si este impusa asta de upper-management. In anumite situatii, bonusuri si promovari sunt reprezentate fix de aceste clisee.

    00
    • Deci nu doar la „stat” se practica job-urile astea de umplutura… hmm…

      Am si eu un prieten corporatist, care mereu e emotionat inaintea unei prezentari din astea. Sta noaptea si lucreaza la ea. Eu ultima oara cand am prezentat ceva la mine la birou, prin 2016, am vorbit un minut de pe o foaie. Nici nu mai imi aduc aminte ce am zis. Apoi, am renuntat.

      00
    • Si nu i-ai zis prietenului tau sa faca la fel, Mihail?

      00
    • Job-urile astea de umplutura la privat pot fi fix cat vrea/permite patronul, ca este pe bani privati.Daca vrea sa dea foc la banii astia sau sa se stearga cu ei la fund sau sa plateasca un post inutil este DOAR treaba lui. Dar aici vorbim de companii private care nu au contracte banoase cu statul.
      Comparatia cu statul nu merge taticu, dar deloc.

      00
    • Nu, se pare că ai lui mai sunt atenți câteodată.

      00
  7. “oamenii care aduc valul schimbării”

    “Pentru că știa că abordez lucrurile într-un mod neconvențional”

    neconventionalul fel de a aduce Schimbarea, cu prezentare powerpoint.

    L-as strânge de gât.

    00
  8. cel putin in banking, multe sedinte din astea sunt obligatorii prin lege, ca asa cere BNR-ul – sa ai un comitet pentru fiecare rahat

    00
    • Nu era gb despre asta în ce zic ăia pe Republica

      00
    • @Mimi trebuie sa faci diferenta intre sedintele pe care ti le cere seful si cerintele legale cu privire la comitete. Frecventa cu care se intrunesc comitetele nu este reglementata de legislatie.
      De asemenea trebuie sa intelegi cadrul de administrare al unei banci impus la nivel european.

      00
  9. Sedintele sunt acele intruniri enervante si plictisitoare, unde seful isi marcheaza teritoriul.

    Asa de mult m-au scarbit sedintele in tinerete, asa incat nici acum, cand am propria firma, nu suport ideea de sedinta.

    Ii strang pe toti cand e nevoie, max o data/saptamana 10-15 minute, daca e nevoie, discutam puctual ce si cum la cafea, apoi la treaba!

    00
    • La in moment dat așa făceam, doar că s-au prins mai marii și au zis că vor să fie și eu în ședința. Și așa s-a oficializat.
      Asta pe langa alte două ședințe pe săptămână pe care le avea toată echipa cu mai marii cu tot.

      00
  10. E vorba despre HR în articol … nah, v-am salvat din timp

    00
  11. La „board meeting” s-a încins telefonul.

    00
  12. Amatori …. la una din fostele companii unde am lucrat , angajasera aia un „Note-taking Manager” ( asta ii era titlul in sistemul IT al firmei). Care avea ca si principala responsabilitate sa asiste la cat mai multe sedinte si sa faca meeting-minutes.

    00
  13. Când eram eu bugetar aveam ședința de o ora în fiecare zi, hahaha… Beat that!

    00
    • In ultima luna am avut în medie cam 10-12h/săpt de ședințe, cu peak-uri de 4h ședințe pe zi. Poziție pur tehnică. Am semnalat, mi s-a zis că e normal. Le-am explicat că oricare ședințe aș avea tot 40h/săpt bag, s-au cam bosumflat. Mă doare la basca, nimic nu s-a schimbat.

      00
  14. Exista sinecura destula si in companii private.

    00
  15. acum imi dau seama ca trainingurile alea de „comunicare” in care te invata chestii basic, gen cum sa scrii un e-mail sau sa faci o prezentare power point, sunt chiar folositoare unor manageri. cum adica ba, faceai prezentare in care puneai numai text? si sa spui ca are o gandire neconventionala pentru ce a facut… voi va dati seama cat de jos sunt standardele in compania aia? vai de plm…

    00
  16. Nu vad niciun sef prin comentarii pana acum :))).

    00
  17. Sedintele sunt incluse in comisionul de credit :)

    00
  18. Am fost si eu un sefulet mai mic. Ma saturasem pana peste cap de sedinte in care se mesteca acelasi rahat timp de 2-3 ore, cand se putea rezolva super usor in 15-20 min. Dar au unii o capacitate de a invarti aceleasi subiecte la nesfarsit, ceva de speriat. Uniii din sefii de la noi aproape numai din asta traiau. Eu nu stiam cum sa scap mai repede de acolo (in 2-3 orea aveam 40-50 de mailuri primite) si ei erau toata ziua in sedinte.

    00
  19. „acum încolo să combine cifrele cu povești”

    Când este vorba de bârfă, toată lumea este atentă.

    00
  20. „hey I just met you
    and this is crazy,
    but could this meeting
    be an email maybe”

    – Twitter, autor necunoscut

    00
  21. Am fost șef de birou.

    Ședința:
    – aveți întrebări?
    – ?!?

    Până în ziua când am angajat o fată la dispecerat.

    – aveți întrebări?
    – filtru de cafea n-avem?
    – nu.
    – la baie doar apă rece?
    – georgi, vezi robinet de apă caldă?
    – se decontează dacă iau un fierbator de apă? Știți, eu numai ceai…
    – nu.
    – …poate patronul?
    – nu
    – …
    – mai are cineva întrebări?
    – ?!?

    Asta a fost cea mai lungă ședință ever. Dar muncisem 6 luni să le fac procedură de citit.

    Nu, n-a adus fierbator. Își aducea termos de acasă.

    00
    • Asta e discriminate fata de minoritati, adica bautorii de ceai. Consiliul ala pentru combaterea discriminarii ce zice?

      00
    • Nu știu boss. S a dus în maternitate fata, noi am rămas la cafelele noastre de la aparat. Niciunul dintre noi n-a fost într-atât de bolnav încât să ceară ceai.

      00
  22. crizele financiare au partea buna ca mai elimina din aberatiile nesustenabile.

    00
  23. Acum cateva luni, la HR la noi in firma, in locul unui mosulache care vorbea numai tampenii, a venit o fatuca simpatica si cu niste picioare interminabile. M-a sunat in dupa amiaza asta si m-a intrebat daca putem sa purtam maine o discutie, maxim 30 de minute. Macar stiu ca nu o sa ma holbez la telefon (nu ar fi politicos) ;-)

    00
  24. eu nu inteleg rolul prezentarilor interne. ca sa ce? ce le vinzi, incurajare?

    zic asta din perspectiva omului care s-ar specializa pe vizual/ visual storytelling.

    Vrei sa cresti moralul, fa ca la americani si baga un frigider cu bere si vineri saorma moca…sa vezi atunci moral.

    00
  25. Managerii petrec prea mult timp în şedinţe, iar această cutumă afectează productivitatea muncii şi rezultatele organizaţiei, a spus Yves Morieux, director al Institute for Organization şi managing director & senior partner al biroului din Dubai din cadrul firmei de consultanţă în management strategic Boston Consulting Group.

    https://www.zf.ro/profesii/boston-consulting-group-managerii-pierd-prea-mult-timp-cu-sedinte-si-rapoarte-in-loc-sa-si-dezvolte-echipa-18532558

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile