Aţi şters un fişier important? RECUVA!

recuva

Recuva e un utilitar micuţ de Windows care recuperează fişiere şterse. Dacă v-a mâncat în fund să nu fiţi atenţi ce faceţi şi pe ce harddisk faceţi, vă e necesar.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

33 comentarii

  1. btw, ca tot ma chinui de 2 zile, un utilitar pentru recuperare partitii NTFS futute nu știi ? Nu de alta da’ m-am chinuit cu toate tampeniile de la TestDisk pana la Ontrack.

    00
  2. Mai e si asta, Undelete 360…scria pe nu stiu ce cotidian despre el…cica-i bun, n-am folosit pentru ca nu am pierdut fisiere. :)

    00
  3. Incercat și ăla fără succesuri. Ba chiar și varianta Pro „împrumutată” prin extensia .torrent. Încep să regret momentele când mi se f.teau partițiile ext3.

    00
    • @Meekuu: daca nu merge cu rebuild mbr mai există o soluţie, dar e finală. creeaza aceleaşi partiţii pe disk şi dă-i cu deep scan de la recuva. am avut succes o dată. dar doar o dată. in alte 2 dăţi nu.

  4. Aia ma gandeam si eu sa fac pe final. Mai testez ce mai gasesc doar ca search fara write si daca nu merge aplic solutia asta. Am niste masini virtuale p’acolo pe care nu le-as pierde dar si-asa sunt sanse mari sa fie f.t.te. ‘te-m-aș in filesystemul lor…

    00
  5. Merge perfect, am avut nevoie de el acum câteva luni când am șters din greșeală folderul cu clipurile trafictube.
    Mi-a restaurat tot folder-ul (50clipuri ~3.5gb) fără să afecteze nimic.

    Însă trebuie utilizat destul de repede după ce-ai făcut boacăna, dacă nu-ți dai seama imediat și se scrie altceva pe sectorul fișierului șters… mai greu.

    00
  6. Multzam, am patit-o noroc ca aveam back-up…nu-i rau sa ai si un programel dinasta; te scapa de nervi, injuraturi si pumni in tastatura :D

    00
  7. Incercati si Spinrite: https://www.grc.com/sr/spinrite.htm . Costa vreo 80 de dolari, dar cica e foarte laudat.

    00
  8. Cea mai sigura solutie e full backup. Daca stergi un fisier si scrii peste acelasi sector nu mai recuperezi nimic cu nici un program.
    Am online backup + versioning la toate fisierele din calculator. (in afara de fisiere media mari gen filme).
    Recomand cu caldura CrashPlan; m-a salvat de multe ori. Cred ca 50$ pe an nu e prea mult pentru nimeni. (Are encryption, data deduplication, etc.) https://www.crashplan.com/en-us/

    00
  9. NOU
    #11

    Foarte util! Multumim!

    00
  10. Recuva mai stie o chestie desteapta: poate sa repare file systemul unui hard disk dat peste cap. :)

    00
  11. @Meeku: active file recovery pro ?

    00
  12. Merci!

    00
  13. @Meekuu,
    https://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

    Test disk, interfata de cmd (good old times). Gaseste orice fel de partitie NTFS indiferent de cum a fost f#%#%@. Mie unul mi-a readus pe linia de plutire inclusiv un hard cu toata informatia de negasit din cauza unor partitii dinamice fara nici o pierdere de date (a si bootat windozul fara nici o problema dupa reparatie).

    Atata timp cat nu ai fobie de cmd si citesti cum trebuie instructiunile poti sa repari cam orice fel de partitie, sa faci back-up la ce se gaseste pe hard, sa gasesti fisiere sterse etc…

    00
  14. Am folosit si eu Recuva de cateva ori. E foarte bun.

    00
    1. https://www.emag.ro/hard_disk-uri_externe/c
    2. https://en.wikipedia.org/wiki/Cut,_copy,_and_paste
    3. ???
    4. Profit!

    Suna arogant, dar ma amuza oamenii care folosesc astfel de softuri.

    00
  15. @Meekuu: r-studio

    00
  16. meeku incearca un LiveCD Active Disk … are tot felu de chestii interesante…. faci mai intai un backup la disk iar apoi incerci sa rezolvi

    00
  17. @Meekuu: Eu am reușit să citesc datele de pe partiții NTFS care nu mai puteau fi citite de către Windows, doar boot-ând și rulând un Linux de pe DVD. Am încercat și mi-a mers cu Knoppix ( http://www.knoppix.org/ ), poate merge și cu altă distribuție, nu am încercat. Am rulat Linux-ul, am montat partițiile NTFS și am transferat toate datele pe un HDD extern pe USB. A funcționat perfect și am recuperat tot.

    00
  18. Referitor la recuperarea fișierelor șterse, există o singură condiție necesară și suficientă: peste fișierul șters să nu fi apucat sistemul să scrie (chiar și parțial) alt fișier, pentru că nu veți mai recupera nimic. Astfel, este bine să aveți instalat un soft de recuperare (eu personal folosesc tot Recuva) întotdeauna pe sistem, „just in case”. Dacă aveți de recuperat un anumit fișier și instalați după ștergerea lui soft-ul de recuperare, există șanse foarte mari ca la instalare să se scrie fișiere peste cel șters și atunci nu mai aveți ce recupera (eu personal am pățit-o).

    01
  19. @ Meekuu:

    Dacă nu l-ai testat încă, poţi încerca GetDataBack NTFS – http://www.runtime.org/data-recovery-software.htm

    Scanarea HDD-ului poate dura o mie de ani, în funcţie de dimensiunea partiţiei, fiindcă o ia sector cu sector, însă recovery rate-ul este excelent.

    00
  20. vă mai recomand şi pcinspector, mie îmi place foarte mult. îl gasiţi aici http://www.pcinspector.de/Default.htm?language=1

    00
  21. Piriform au si CC Cleaner si inca o serie de utilitare micute si faine (dar mai ales, gratuite). Fie ca-i CC Cleaner, Recuva, Defragler sau ala cu specificatii tehnice, baietii de la Piriform au inteles o treaba: daca vrei sa fidelizezi, uniformizeaza. Toate utilitarele lor au cam acelasi look grafic, meniurile sunt in acelasi loc, iar scurtaturile din stanga functioneaza la fel.

    00
  22. eu am recuperat datele de pe o partitie ntfs pe care am razuit-o din eroare cu easeus .

    00
  23. am incercat diverse astfel de programe. Din nefericire sansele de a recupera ceva sters prin astfel de metode e aproape zero din simplul motiv ca felul in care ntfs aloca spatii iti garanteaza aproape intotdeauna ca o sa iti ocupe aproape instantaneu spatiul unde a fost fisierul sters. Problemele de gen mbr sau partitii busite sunt cu totul altceva si se pot rezolva relativ usor cu utilitare din linux.

    00
  24. Ryan: ce incerci exact sa faci? Cam cel mai ok utilitar pentru reparat bad-uri este Spinrite. Din pacate, e o unealta destul de sensibila. Mie mi-a folosit, dar n-as spune ca e singura solutie.

    Spinrite incearca cumva sa mute datele din zonele bad si sa foloseasca pistele auxiliare ale HDD-ului/sa faca capul de citire sa le sara.

    Mai exista un Unstoppable Copier, iar un soft fainut dar cu ceva riskuri atasate (Spinrite ruleaza de pe CD-uri bootabile, deci din afara sistemului de operare).

    00
  25. Norton Undelete mai exista ?

    00
  26. Ca tot este pe subiectul recuperare as dori si eu un mic ajutor daca nu se supara zoso ca postez aici, am nevoie de un utilitar care poate recupera de pe un hdd cu baduri si care merge cas cas pana intra in windows, acuma nu stiu care sunt sansele dar o sa incerc si recuva, mi se pare ca l-am incercat in trecut si nu prea mi-a fost de folos, am folosit mai mult getdataback ntfs si isi facuse treaba. Cat despre partitii ‘ghost’, am reusit sa le stric cu domnul PM8 care le-a facut disparute, nu am mai reusit in ziua aia sa le repar dar atunci am descoperit getdataback si am putut recupera cu el toate datele pe hdd extern si am facut refacut partitiile, nu am stat sa ma risc pentru ca nu mai aveam rabdarea necesara. Mai scrieti si voi nume de programele cu care pot recupera date de pe hdd-uri lesinate :D, citisem pe site-urile producatorilor ca se pot recupera date de pe sectoare moarte desi nu prea cred eu.

    00
  27. @krossfire: vreau sa recuperez date de pe un hdd cu baduri pe el, oricum mai am unul pe care il pot forta cu orice programel ca sa stiu ce se strica exact, am pe ce testa programele, o sa incerc cu ce mi-ai zis, mersi frumos.

    00
  28. Tot ce e facut de Piriform e „smecher”!

    00
  29. @Meekuu: EaseUS Partition Recovery

    00
  30. Si eu folosesc R-Studio de cativa ani sa recuperez fisiere sterse sau date de pe partitii f****e, a mers de fiecare data.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile