Reclamele astea rulează în Facebook. Am raportat una la MCID și restul la Facebook.
Știrile la care duc aceste reclame:
Odată ce ai dat click pe una, ți se vor recomanda constant altele, deși le reclami la Facebook pentru înșelăciune. Ori algoritmul Facebook greșește, ori nu-i pasă.
De ce i-ar păsa algoritmului? Reclamele astea aduc bani la Facebook, nu văd de ce ar avea un interes real în a le stopa.
Vreau sa fraudez romanii, imi trebui doua nume credibile! Florin Zamfirescu si Denis Rifai!
Comentariu ascuns de spiriduși!
[Click aici]
Maică-mea era să o ia cu Damian Drăghici, deci nu m-ar mira să funcționeze aproape cu orice vedetă de pe la noi mai ales dacă te uiți la profilul oamenilor care îi urmăresc.
Ba s-avem pardon, Florin Zamfresce, signore!
florinel, pentru publicul caruia se adresează sunt credibile fix cat trebuie.
Nu mai funcționează reclamele la suplimentele naturale din pătrunjel care-ți măresc sânii, te fac potent instant, te vindeca de calviție și te scapă in 2 săptămâni de cele 30 de kg in plus pe care le-ai dobândit în ultimii 10 ani. Acum trebuie sa o plătească pe Oana Roman și pe fosta iubită a lui Vadim ca sa prostească babele pe Instagram și tiktok. Aia care nu au bani folosesc AI ul ca sa rostească reclama cu vocea enervanta a lui rifai
Se numesc capcane pentru prosti.
Oare cat e spaga sa nu faca nimic? Ca e imposibil ca .gov sa nu stie
Facebook-ul si social media a devenit un soi de cernere a idiotilor. „Cumperi 10 actiuni cu 120 de lei actiunea si primesti 3000 de lei pe saptamana” este noul „Salut, eu sunt Mabutu, un print nigerian si vreau sa iti virez 2.475.000 USD ca imi impart averea si emailul tau a iesit la tragerea la sorti. Trebuie doar sa imi trimiti datele cardului, fata verso”.
si sa-ti inchizi telefonul 30 de minute.
… sa ceri Facebook sa renunte la ciupit fraierii de bani e si asta o situatie. Nu ma refer la tine, probabil intelegi mult peste medie fenomenul, dar ideea in sine de a reporta, tu ca persoana care nu cotizeaza cu nimic pe cineva care cotizeaza si sa speri ca ca o sa-ti fie bagata in seama reportatul e de o naivitate.
Probabil singura solutie cu retelele astea sociale si fazele de genul este sa apara minim 10 case de avocatura specializate maxim social media si sa-si creeze cazuri… sa le dea in judecata continuu si alte alea. Nu ai cum sa nu castigi, mai ales pe cat de drastice urmeaza sa fie legile in UE… Meta e victima sigura daca nu isi schimba acest comportament de daunator, mentalitatea asta de lacusta.
Zamfirescule, ai facut-o de oaie.
Tu chiar vrei sa muncesti toata viata ?
Partea amuzanta e ca daca o reclami, ti-o ascund tie, dar o arata multor altor fraieri. Intr-un fel prin aceste reporturi ii ajutam sa isi optimizeze livrarea reclamelor si sa aiba un CPC mai bun :))
Ai impresia ca cpc ul e dictat de altceva decat shareholderi?
O ascund pe dracu, imi bagă aceleași reclame raportate deja. Singura solutie e sa dai scroll rapid si sa nu interactionezi cu reclamele in niciun fel, nici report, ca sa scapi de ele.
iti arata altele identica publicata de alta firma. Am incercat asta si la fiecare 3 videouri imi datea alta. Am dat report de 14 ori nu s a intamplat nimic. am aters fb si ig
am primit si eu azi mare parte din cele de mai sus. am dat report la toate.
si in trecut FB le ignora cu succes.
Same here. Dau report la o droaie de reclame – scam-uri sau politice – și FB le consideră corecte. Banu’ să iasă.
Oare ce-o fi zis Florin Zamfresce de-a înfuriat toate băncile? Îi și văd p-ăia din sucursale alergând buimaci de colo-colo.
N-o sa-ti vina sa crezi, eu sunt uluit si acuma. Practic a spus ceva ce publicul nu trebuia sa auda, fara sa-si dea seama ca microfonul era in continuare pornit. N-as fi comentat, stiu ca sunt multi care nu cred, dar simt ca am facut ce trebuie, nu mai puteam sa tac!
Nu a infuriat bancile. A infuriat Banca Romaniei. Si mai grav.
Am raportat niste postari pe LinkedIn care erau clar misinformation. Am primit raspuns ca respecta regulile LinkedIn. Muie LinkedIn.
raspuns azi de la FB la o raportare de scam vizibil din spatiu:
Today at 05:26
We didn’t remove the ad
To keep our review process as fair as possible, we use the same Advertising Standards to review reports.
We’ve taken a look and found that this ad doesn’t go against our Advertising Standards.
As you reported it, we won’t show this ad to you again. You can also influence the ads that you see by hiding ads or changing your ad preferences
am sute de reporturi date… nici nu mai stiu cine e prostul, facebook-ul ca inca le ruleaza sau eu ca inca le dau report…
Pana nu li se aplica crestineste o amenda de cateva milioane de euro, nu ii va interesa.
Dar la noi n-are cine sa faca aia, autoritatile se vor da peste cap sa gaseasca N motive pentru care nu ii pot amenda ei, ca e responsabilitatea altui raion.
Insa cum poate discerne un om daca este fake sau nu? Intreb la modul serios, plecand de la pozele/articolele prezentate. Pe linkul ministerului vad ca mai iute vorbeste despre un video fake, nu orice fel se articol.
De exemplu „farsele” de 1 Aprilie, cum poti sa stii ce este real si nu in mod oficial, nu pentru tine doar?
Daca vedem un articol de exeplu pe Fb „Radu Mazare candideaza la primaria Constantei” si in articol „fostul edil a fost auzind vorbind cu un bun prieten despre planul lui de a candida din nou la primaria Constantei” – si fac reclamatie la FB sau orice altceva, ce fel de investigatie se poate face pentru a demonstra concret ca informatia este adevarata sau falsa?
Au nume handicapate domeniile, dar multi habar nu au ce-i aia.
Unii confunda gov.muiescu.lol cu legit.gov
Se pot implementa chestii cum e https dar afara de ala se vede ca oamenii din guverne n-au niciun interes, de asta intreb cat e spaga, probabil e buna de nu misca nimeni nimic.
Insa cum poate discerne un om daca este fake?
Dacă un anunț îți promite că te umple de bani, este fake.
Simplu.
@Mihai – de acord cu tine insa eu intrebam altceva – cum se poate verifica o informatie/reclama ca procedura? Stii reclamele alea cu „Detergentul X curata de 3x mai bine dacat detergentul mediu” – daca reclami reclama ce poate operatorul de date, sa solicite acel studiu pe baza caruia este facuta afirmatia? Sa vada daca este un studiu legit? Daca firma are competente in acel domeniu in care este facut studiul?
Si nu ma intelege gresit, sunt absolut de acord ca trebuie sa existe niste filtre si reguli, doar incerc sa inteleg cum se poate implementa asa ceva, pentru ca regulile in orice trebuie sa fie clare.
Am completat telefonu la o reclama d-asta. Are Yoxo o chestiune de simm virtual, in 10 minute ai nr de telefon nou, cu o luna gratis, dupa care dai cancel.
Asa .
M-a sunat unu, l-am luat tare zic : domle cred ca esti un hot ordinar, o javra de om, o sa infunzi puscaria, etc . Ala se tavalea pe jos de ras, va jur . M-a sunat vro 3 zile, eu il injuram ala striga, haideti domle sa ne intelegem, va vand ceva ?
Pana la urma am cedat si i-am zis ” da de ce nu suni pe altu care chiar o sa-ti dea banii, tu nu intelegi ca eu cred ca esti o boarfa de om care o sa faca puscarie?” .
Pantre rasete ala zice : „domle, noi suntem call center, suntem platiti la minut”.
Faceti experimentul cu nr de telefon temporar, e f interesant fenomenul.
Încercați și experimentul fără Facebook și altele asemănătoare.Tot pentru o lună.
Mă suna și pe mine una să-mi vândă acțiuni la Yandex, acum vreo 3-4 ani. Îi zic ăleia că nu mă interesează și ea mă ține de vorbă pe orice temă. A început să mă întrebe cât costă terenul in intravilan, dar cât face ăla agricol, că dacă mai se duce lumea să muncească la câmp cu sapa… Atunci mi-am dat seama că ea era plătită la câte minute de convorbiri avea. Cred că-mi iau și eu un serviciu din ăsta.
Într-o seară am văzut unul cu căștile în urechi care mergea pe stradă și voia să vândă nu știu ce. Vorbea exact ca unul de ăsta din calll center. Deci, cred că se poate și part time, important e să faci X minute ca să-ți iei banii. Până vede clientul call-center-ului că nu vinde nimic, de fapt.
Sper ca calccenterul si-a luat banii in avans.
FB este probabil cea mai mizerabilă platformă social-media la ora asta. Și competiția e dură pe zona asta, avem Threads, raiul curvelor și Tit-Tok, raiul manelarilor cu nevoi speciale.
Însă în același timp este și zgomotul perfect pentru a ascunde cuvintele
Te-ai dat și tu cu ăștia care nu vrea să-i lase pe români să câștige bani.
Zamfirescu are dreptate, oculta nu ne lasă pe români să ne câștigăm banii noștri. Ce e greșit din ce a zis omu? Că toți putem să câștigăm ca să nu mai fim dependenți de banii tipăriți de amerikani. Am urmărit tot interviu cu Denise, e bună rău la interviuri, si cu o sumă modică sunt investitor strategic pe banii mei de român și din pensii ale părinți.
Imi făcusem abonament să primesc blogul acasă în fiecare marți, eu îl citesc pe tot până în weekend când citesc atunci comentariile, dar nu să mai citesc chiar dacă.
Eu zic că celor de la Facebook nu le pasă. Bani să vină, ei sînt mai importanți decît părerea unor persoane. Am făcut și eu raport acolo la unele reclame înșelătoare din partea unor companii. Dacă nu mi-a venit aceeași reclamă mai tîrziu mi-a venit alta de la aceeași companie.
Nu știu dacă Facebook e cea mai mizerabilă dar cu siguranță e mizerabilă.
Schemele merg în continuare, azi m-a oprit unul în parcare la Mc că cică a rămas fără benzină și n-are bani că e nevastă-sa în spital.
I-am zis că băăă, schemele astea mergeau acuma 30 de ani, ceva idei noi, nimic? A râs și a mers la altă mașină :))
Cand am scris despre BRUA, bannerele erau pe site-uri mari, se pare ca nimeni nu verifica ce ads baga aia. Unul era chiar pe Fanatik.
Eu ma indoiesc ca la ce tehnica AI exista nu ar putea detecta destul de rapid aceste reclame/tzepe. A pus un prieten pe facebook ceva film cu o cearta intre „etnici”. Si eu am scris la comment-uri „cra cra cra”, atat. Eram cativa ce au vazut filmul, nu are multi prieteni si posteaza rar. Ma indoiesc teribil ca a raportat careva. La nici o ora mi-a aparut atentionare ca am violat nu stiu ce, mi-au sters postul si sa nu mai fac dintr-astea. Sunt convins ca la reclamele astea se fac ca ploua pt ca teparii cascavalesc.
Degeaba dai report, respecta standardele :)) Tocmai ieri am vazut un caz cu un vecin, doar 25000 eur a investit, il motivase „dl Tiriac”
eu le-am facut report pentru incalcarea legii cu referire la articolul cu inselaciune. si au zis (facebook) ca ei nu sunt intr-o pozitie in care sa isi dea seama ca reclamele incalca legea si ca pot sa iau mumu daca vreau.
iti pierzi vremea aiurea. Cat timp le aduc bani nu o sa faca nimic.
Am raportat zeci de reclame din astea, maxim una din 10 e scoasă, la restul cică ‘it doesn’t goes against our advertising standards’, deși sunt țepe ordinare vizibile de pe Pluto.
primul răspuns
https://i.imgur.com/2n5icwk.jpg
Ce jeg de companie…pe de alta parte unele reclame chiar sunt înșelătoare dar alea cu Țiriac care iti promite câștig evident ca sunt fake
Am făcut și eu report săptămâna trecută la o reclamă similară, clar deep fake. Primul răspuns a fost că reclama nu încalcă nimic. Am cerut reevaluare și au reconfirmat că reclama nu încalcă standardele. Când am dat click pe reclama, direct din mesajul lor, era inactivă pe motiv că a încălcat regulile.
Alea ca alea dar cum e să dai scroll pe facebook și să prinzi video short cu porno ? like porno porno nu subtilități. Am ieșit din aplicație și am intrat din nou, am crezut că nu văd bine =))
Algoritmul fb promoveaza alea care platesc cel mai bine (pt care se bega cei mai multi bani in promovare). Asta pana cand se atinge un threshold de reports moment in care nu le mai afiseaza deloc.
Insa acel threshold e sus de tot
Asta e tot ceea ce ofer feisbucilicu, am găsit setarea absolut din întâmplare, când am ascuns ceva din Feed, am avut Manage Feed:
You may see fewer posts in your Feed that have things like:
Low-quality videos that may loop or have images instead of video
Potential spam, like accounts that may be fake
Clickbait, which may exaggerate details or withhold information
You may also see fewer posts from some friends and family if they share this content.
Meta = Grup infracțional organizat. Atât de simplu
Între timp în Australia se pot lua măsuri.
https://www.g4media.ro/meta-si-bancile-australiene-anunta-ca-au-eliminat-mii-de-anunturi-inselatoare-de-tip-celeb-bait-in-care-sunt-folosite-imaginile-unor-persoane-celebre-adesea-generate-de-inteligenta-artifi.html
Dar trebuie să existe politicieni și instituții cu oo.