Răsărit de Soare, foarte mişto construit

Un email primit de la un cititor, despre rezidenţialul “Răsărit de Soare”.

Seara bună,

am sa incerc sa scru cu liniuta cateva idei despre modul in care inteleg dezvoltatorii sa-si trateze clientii care au platit sute de mii de euro pentru un apartament care abia acum realizam ca nu valoreaza nici jumate – martie 2008 semnam un antecontract de vanzare cumparare (achitam 25% din val apartament) pentru un apartament in ansamblul rezidential Rasarit de Soare construit de firma pitesteana Conarg al carei actionar majoritar este omul de afaceri Valentin Visoiu.

  • octombrie 2009 semnam contractul de vanzare cumparare pentru ap de 3 cam 70 mp pret final 86.000 de euro, moment in care primim "bonus" o firma de administrare – Quadra Place Management al carei actionar majoritar este nimeni altul decat tot acest individ Valentin Visoiu.
  • decembrie 2009 – constatam ca desi platim o caruta de bani 0.30 euro/mp util (fara TVA) pt firma de administrare aceasta nu face nimic: suntem ingropati in gunoaie, tevile se sparg in bloc la fiecare pas, intretinerea nu o calculeaza nimeni (aici ai cateva foto din complex).
  • sfarsitul anului 2009 – constatam ca blocul are probleme serioase de structura. Stalpii de rezistenta ai blocurilor de 1000 de apartamente sunt fisurati. Dezvoltatorul ne ignora. Facem mai multe sesizari catre ISC, institutie care in cele din urma dispune efectuarea unei expertize.
  • se face o expertiza pe care dezvoltatorul ne-o flutura pe la nas spunandu-ne ca totul este ok. Expertiza este analizata de mai multi vecini printre care un inginer geofizician, un arhitect si un inginer constructor care constata ca documentul are scapari f grave. Dezvoltatorul ne ignora din nou.
  • Astazi am descoperit ca dezvoltatorul, in speta Conarg lucreaza de zor nu la consolidare ci la astuparea fisurilor cu polistiren.
  • Am incercat sa ne constituim intr-o Asociatie de Proprietari, doar asa considerand ca putem sa fim mai puternici. Dezvoltatorul ne-a impiedicat sa facem asta. Si-a scos nr cadastrale pe parcarile si boxele nevandute venind la sedintele Asociatiei cu 1000 de voturi. Practic parcarile nevandute si boxele goale dicteaza in cartier cum sa traim noi cei care am cumparat apartamente in Rasarit de Soare.

Totul s-a transformat intr-o bataie de joc imensa. Povestea este foarte lunga si alambicata. Noi incercam sa publicam aceasta poveste intrucat dezvoltatorul se pregateste sa mai scoata un cartier de 800 de ap la vanzare undeva in politehnica. Ne gandim ca doar apeland la aceste metode dezvoltatorul se va aseza la masa cu noi si va discuta probleme extrem de grave inregistrate in acest cartier.

Iti multumesc pentru timpul acordat. Iti atasez cateva documente pentru sustinerea informatiilor deja scrise. Pentru alte amanunte poti sa intri si pe forumul cartierului, sectiune fisuri.

Multumesc inca odata

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

60 comentarii

  1. Mie îmi trecuse prin cap ceva legat de Greenfield, care e cât de cât mai okay, dar cu „dezvoltatorii” români mai bine îţi faci singur casă.

    01
  2. Imi pare rau pentru oamenii astia, au luat o tzapa in stil mare. E important sa reuseasca sa-l traga pe dezvoltator la raspundere pentru ca asa ceva sa nu se mai repete. Este si mai important sa invatam cu totii ceva din povestea asta. Eu am invatat sa nu cumpar niciodata un lucru pe care nu l-am vazut cu ochii mei.

    00
  3. despre cazul in sine:

    1. de pe forumul lor, se pare ca oamenii astia nu sunt proprietari, ci „tolerati pe mosie”, de un smecher care se vrea si arendas. Oare n-ar putea contesta contractele insesi in vreun fel? (inteleg ca nu le-au citit si nu sunt tocmai scuzabili pt. asta, dar exista legi pentru a-i proteja de astfel de clauze abuzive, de ex. legea 193/2000)

    2. mult succes cu mediatizarea, dar poate va ganditi si la un avocat.

    si poate mai demolam incet-incet miturile astea imobiliare…:

    Mitul 1: ca o cladire are un termen de valabilitate, ca sucul de portocale. Asta e bomba nucleara a agentului imobiliar (ca de la dezvoltatori ii vin banii). Ergo: preturi umflate la casele noi, ca alea vechi or sa cada maine.

    (un numar imens de case si blocuri vechi din multe orase europene, care inca sunt in picioare si raman asa in ciuda cutremurelor, contrazice acest mit)

    Mitul 2, corolar: ca o casa cu cat e mai noua, cu atat e mai durabila, de obicei motivele fiind materialele si tehnicile care au evoluat.

    (castelele au o tehnologie foarte veche, la fel capela sixtina si Empire State Building, sau multe case vechi de caramida de pe la tara, aia nici CAD n-aveau…)

    deci, poate mai gandim cu capul nostru, zic.

    Se pare ca nu exista standarde international acceptate privind clasificarea cladirilor din niciun punct de vedere (deci nici dpdv al vechimii). De ex. boma.org>resources>building class definitions.

    Succes in a deveni proprietari in fapt.

    20
  4. Din cate stiu, se poate cere desfiintarea contractului pentru „vicii ascunse” ale bunului cumparat. daca sunt suficient de grave. Inclusiv despagubiri si restituirea pretului platit (aici e o problema daca firma are bani in cont sau vreun alt imobil de executat, in cazul in care nu se doreste executarea chiar pe vreunul din apartamentele nevandute)..
    Asta in cazul in care se prefera solutia desfiintarii contractului in locul razboiului de uzura (cu rezultate nesigure si el)

    00
  5. NOU
    #5

    Aia cu stalpul plin de smoala e priceless :) , de la bloacele astea noi trebuie sa te astepti la asa ceva , nu sunt singurii , mai cunosc lume.

    00
  6. Acum 1 an si ceva am fost sa vad proiectul si m-am minunat de acel luminator, crezand ca este putul liftului..
    Am spus atunci ca cei care au apartamente cu vedere spre luminator o sa aiba noapte tot timpul si ca seamana cu puscarie.
    – In concluzie Rasarit de noapte este o porcarie de proiect..(prost facut si scump)
    Sorry pt cei care si-au cumparat acolo.

    00
  7. nu ma pricep la constructii dar ce e acolo e dezastru. sper sa se rezolve problema proprietarilor de apartamente din acel complex!

    00
  8. @O femeie: nu e nici o clauza din contract speculata sau ocolita, ci firma care detine apartamentele nevandute (mult peste 50%) decide totul in sedinte.

    Singura vina pe care recunosc ca o au proprietarii de acolo e ca s-au mutat intr-un cartier privat.

    00
  9. Este o chestie exceptionala faptul ca marii bloggeri ajuta la mediatizarea unor probleme grave. Caci presa se ocupa de Gigi pleaca din Ghencea si alte prostii.

    00
  10. Desi printre locatari se numara si un ing constructor, un arhitect si inca un „ceva” in domeniu, nimeni nu si-a dat seama inainte de ase muta ca e teapa? Ciudat, foarte ciudat

    00
  11. Voi nu vedeti decat ceea ce se vede cu ochiul liber. Sa vedeti fier jontat din metru in metru la stalpi, placi intrerupte aiurea, rosturi de tasare in care s-a turnat beton fara sa fie curatate in prealalbil (rosturi in care s-a strans mizerie si moloz timp de mai mult de juma’ de an). Nu incape tot fierul din proiect? Nu-l mai bagam! Asta la structura. La instalatii puteti fi siguri ca tevile sunt majoritatea prin sapa dar nu dintr-o bucata (cum ar fi normal) ci din doua-trei bucati de la distribuitor pana la consumator(e mai usor si mai rapid asa :) ). Cu 1000 RON ai scapat de orice ISCIR, ISC etc. Majoritatea blocurilor sunt facute pe Dispozitii de Santier (asta de ochii lumii pt ca nici alea nu sunt respectate). Credeti ca sunt safe pentru ca sunt noi? HAHA!. Ganditi-va: beneficiarul vine si spune „vreau un bloc” dupa care il alege pe antreprenorul care ii da pretul cel mai mic (de obicei se fac contracte de tip „Lump Sum” – suma fixa care ramane batuta in cuie pana la sfarsit). Bineinteles ca antreprenorul incearca sa maximizeze profitul asa ca, in timp ce voi platiti sa aveti pompe Wilo aveti de fapt KSB-uri aduse din Turcia. S.A.M.D. Nu va bazati pe inspectori si diriginti de santier sa aiba grija sa fie respectat proiectul. Cum spuneam mai sus, cu 250-300 eur la fiecare, treaba e rezolvata. Simi a spus ca mai bine iti faci singur casa. Foarte bine! Dar muncitorii sunt tot aia. Un exemplu: Cand le-am zis muncitorilor (highly recommended si cu experienta de vre-o zece ani) sa imi puna bare intreagi de fier din fundatie pana la placa de peste parter (conform NE 012) s-au uitat la mine foarte inocenti si au zis ca n-au mai facut asta niciodata… :).

    20
  12. NOU
    #12

    Pot sa dea si la Libertatea, ca aia cauta subiecte pe care sa traga valuri de cerneala.
    Ceea ce este clar, e ca dezvoltatorii astia privati au facut blocuri mult mai proaste decat cele facute pe vremea lui Ceausescu. Or fi fost alea cu inaltime mica in apartament, sapa in baie la unghi de 30 de grade, si alte mizerii facute din prostie, dar macar materialele folosite erau bune si rezistente.
    Eu am apartament in bloc de 10 etaje care are peste 30 de ani vechime si arata mai bine decat mizeria asta Rasarita. Iar apartamentul in care locuiesc e in bloc dat in folosinta imediat dupa Revolutie, deci 20 de ani vechime, si bineinteles ca nu are fisuri, conducte sparte si toate nenorocirile alea. Singur problema a fost cu acoperisul, nu era smolit si cartonat cum trebuie, la mai intra unora apa, dar s-a rezolvat acum vreo 10 ani cred. Si de atunci nu a mai fost nimic de reparat la nivel de bloc.

    00
  13. pana nu se vor aplica legile cum trebuie, imobiliarii vor ramane unele dintre cele mai mari canalii in tara asta.
    am un amic care s-a mutat anul trecut intr-un bloc cu 8 etaje dat in folosinta prin 2003. el sta la etajul 6 si nu i-a mers niciodata liftul. din cate i-au spus vecinii, liftul nu a functionat niciodata deoarece nu este alimentat cu curent, dezvoltatorul neprevazand blocul cu o linie de 380V.
    La scurt timp dupa ce a cumparat apartamentul, s-a trezit cu bucataria inundata si a stat asa vreo 2 saptamani, pana si-au dat seama ca tevile care s-au spart la vecina de deasupra trec prin pardoseala, pe sub gresia din bucatarie.

    00
  14. Daca exista vreun proiect imobiliar de incredere in bucuresti spuneti-mi si mie . Singurul care mi-a atras atentia este acesta . Am fost odata acolo la un squash si m-a impresionat , pacat ca e foarte departe. Cititi pe forum la asmita gardens, alea tepe.

    00
    • @maniak: cred că e mai util să îţi iei apartament intr-un rezidential care are deja 1-2 ani de când a fost dat in folosinţă. in felul ăsta poti vedea calitatea lucrării.

  15. anchete de genul asta difuzeaza protv-ul, cam degeaba as zice…fiindca nu se iau masuri absolut deloc. statul e mana in mana cu dezvolatorii.

    00
  16. Problema cea mai delicata se afla de fapt in spatele acestor finisaje execrabile pentru ca in mod cert economiile s-au facut si in partea structurala a imobilelor construite de aceasta companie. Nu vreau sa te pun pe ganduri, dar am lucrat in rezistenta seismica si multe dintre viciile vizibile in imaginile tale conduc la aceasta probabilitate. Daca mai adaugi ca in constructii lucreaza tot felul de ageamii, este suficient sa accepti ideea ca in loc sa foloseasca fier beton cu fi12 au pus fi10 si etrieri legati cu sarma in interiorul stalpilor sau grinzilor… Cere parerea unui inginer de rezistenta si afla ca variatiile de temperatura coroborate cu inghet afecteaza dramatic strctura betonului…

    00
  17. Oare cat de hapciupalitic trebuie sa fii sa iti cumperi un apartament in ghetoul ala infect? Nu stiu, oare oamenii astia chiar nu s-au uitat la cum arata blocul inainte sa dea cu subsemnatul? Nici Ceausescu nu gandise asa ceva, bloc cu ferestre orientate in U, la mai putin de 20 de metri una de alta.

    E normal atunci ca ciocoiul care l-a construit sa-si bata joc de clienti. Daca au fost atat de prosti de prima data, musai ca ii mai merge si a doua oara.

    00
  18. @zvoner : La prima vedere poate parea un ghetou infect, dar nu este asa. Zona s-a ridicat mult in ultimii 2 ani. Nu judeca pe altii fara sa le cunosti motivele pentru care au ales un apartament aici. Mai mult, cum spui ca e normal ca cineva sa isi bata joc de clienti, indiferent de alegerile facute de acestia?

    10
  19. Apropo de acest articol, undeva langa Bamboo s-a mai terminat de ceva timp un astfel de ansamblu. Arata foarte bine si in poze si in realitate.
    O prietena care a lucrat in domeniu mi-a povestit insa cum faceau constructia cu materiale foarte proaste si cand se venea in inspectie le scotea repede pe cele bune in fata. Dupa ce erau verificate, la bagau la loc si continuau inaltarea cu cele proaste. La primul cutremur serios e posibil sa se duca dracului tot ansamblul.

    Cam asa se intampla cu toate blocurile astea noi construite.

    00
  20. zoso – multumim pentru sprijin
    o femeie – exact asta este sentimentul – tolerati in casele pentru care am platit oricum mult prea mult

    00
  21. O descriere a RdS ului perfecta, mai bine nu se putea ! Din păcate unii autostiitori si self educated când auzeau de fisuri deveneau alergici ! Încă un flop imobiliar si o escrocherie Conarg Pitesti dar si greşeală multora creduli in onestitatea dezvoltatorilor autohtoni, non stop viaţa in Romania are la baza inselaciunea…
    Robo

    10
  22. Rose Garden din Colentina e un complex super ok.

    00
  23. Nu stiu de ce nu-mi pare rau pentru ce vi se intampla. In 2008 toata lumea disperata mergea, cu capul inainte, ca oile la taiere, sa cumpere apartamente cu zeci si sute de mii de euro. Pretul.. nu-i asa? urma sa creasca.. in cativa ani o sa fie dublu. Cei care indrazneau sa zica ca se va termina, preturile au cam atins limita maxima, bancile incep incet-incet sa inchida robinetul, ca vor scadea preturile, ca vine criza mondiala… nu erau bagati in seama… erau considerati alarmisti, sau frustrati pentru ca nu-si permit.
    Asta doar din punctul de vedere al pretului care nu mai e ce a fost… sa nu mai discutam despre faptul ca v-ati facut capra in fata dezvolatorilor cu zambetul pe buze si ati semnat cu manuta voastra ca acceptati conditiile care nu va mai convin.
    Plangeti acum.. succese!

    00
  24. asta ar trebui sa fie urmatoru spot la Romanian Classic

    00
  25. foto descriu mai bine decat 1000 de cuvinte…

    cu multumiri pt foto bbogdan

    robo

    00
  26. Daca nu ar cumpara toti prostii fara sa gandeasca, poate dezvoltatorii s-ar interesa mai mult de calitatea constructiilor.

    00
  27. Cum adica : „etrieri legati cu sarma in interiorul stalpilor sau grinzilor”? Barele erau dispuse IN EXTERIORUL etrierului? This is something i gotta see. :))

    00
  28. No offence, dar gunoaiele de genul :
    https://zoso.ro/img/2020/05/rasarit_de_soare_17.jpg

    nu credeti ca sunt nesimtirea proprietarilor ?! Astea sunt aruncate pe langa tomberoane din cate vad.

    00
  29. NOU
    #30

    @brandart:
    Nu cred ca un dezvoltator cat de cat cu pretentii isi permite sa foloseasca fierbeton cu fi10 in loc de fi12 nici macar in Romania. Dar pe partea cu etrieri legati cu sarma, cred ca este posibil…

    00
  30. da’ de Planorama nu zice nimeni nimica? din 4 blocuri vândute off-plan au ridicat numai 1, si ala e ipotecat la 2 bănci, şi o sa-l termine la sfântu-aşteaptă – o adevărată epopee…

    00
  31. cat are garantie un astfel de mastodont? 2 ani? pai e ca la un cuptor cu microunde… eu stiam ca podul de fier de la cozmesti construit de germani a avut 100 de ani garantie.

    00
  32. Eu sunt unul dintre „prostii” sau „hapciupaliticii” care detin un apartament in Rasarit de Soare. Unora va pare rau pentru noi, asa ca n-ar strica sa-mi spun si eu punctul de vedere:
    Am cumparat in 2008, un apartament de 2 camere (neconstruit atunci), pentru ca era mai ieftin decat apartamentele in blocuri de 30-40 ani vechime. Cu 9 luni MAI DEVREME decat era specificat in contract, am primit apartamentul pe care-l platisem. Pe langa asta, m-am incadrat in ordonanta cu 5% TVA, drept urmare am primit inapoi cateva sute de milioane lei vechi. Astfel a devenit si mai ieftin.
    In cea mai friguroasa iarna din Romania ultimilor ani, am stat in casa in pantaloni scurti si tricou (desi apartamentul meu este pe coltul blocului, am pereti exteriori si la living si la dormitor). Pentru asta, am platit astronomica suma de nici 200 lei pe luna la intretinere.
    Taxa de administrare nu a fost „facuta cadou” nimanui la primirea apartamentului, ci a fost o conditie de cumparare de la bun inceput, la semnarea antecontractului. Nu-ti convenea, nu cumparai. Exemplu: la 2 camere, platesc 86 lei pe luna pentru paza, curatenie si personal administrativ (la administratie e deschis de luni pana vineri, de dimineata pana seara). Comparativ, la garsoniera unde am locuit in vechiul bloc, plateam 40 lei pe luna pentru o curatenie relativa si casieria deschisa 2 ore pe saptamana.
    Sigur, au fost cateva probleme, care s-au rezolvat destul de rapid. Cum ar fi gunoaiele, care erau cam multe la inceput, pentru ca se muta lumea si se aruncau multe ambalaje (sa mai spun ca unii le aruncau la intamplare? la prorietari ma refer, ca doar nu le arunca dezvoltatorul). Alte probleme sunt in curs de rezolvare, cum ar fi izolatia parcarii subterane (de-asta vedeti smoala din poze, pentru ca inca se lucreaza). Iar polistirenul din text este pus peste smoala, nu se astupa fisurile cu polistiren.
    Una peste alta, nu e cazul sa va para rau pentru noi. Nu ne-a luat nimeni banii cu japca. Ne-am facut singuri calculele pe banii nostri. Nu ne plangeti de mila, chiar nu aveti motive.

    10
  33. @ xxx: Exista in unele cazuri si etrieri legati la interiorul barelor longitudinale de armatura. Dar in aceste cazuri (piloti prefabricati pt. fundatii de adancime sau pt. alte destinatii) etrierii interiori au in principal rol de distantieri (spacing), nu rol de rezistenta. Singurii etrieri care sunt luati in considerare in calculul de rezistenta sunt cei aflati la exteriorul barelor longitudinale de armare (acei etrieri sau acele frete care inconjoara barele verticale).

    00
  34. @ gunnar: Hai sa nu confundam perioada de garantie cu perioada proiectata de viata a constructiei. In perioada de garantie a cladirii (de obicei 2-3 ani de la receptie), constructorul are obligatia de a remedia orice defectiuni aparute pe cheltuiala lui proprie. Dar nu si dupa aceea. Perioada proiectata de viata reprezinta perioada estimata de exploatare in conditii de siguranta a constructiei. Actualmente aceasta este de 50 ani pt. constructii civile obisnuite. La poduri, autostrazi si alte constructii deosebite, perioada proiectata de viata este mai mare de 50 ani, de la caz la caz (cu cat constructia e mai importanta perioada poate fi mai mare).
    Sa fim realisti. Nimeni (nici macar D-zeu) nu poate garanta ca in 50 ani nu se va sparge nicio teava, nu se va arde niciun bec, nu se va rupe niciun fir, nu se va crapa tencuiala, etc. Termenul de aparitie a degradarilor este conditionat de conditiile de exploatare, si bineinteles, de calitatea executiei lucrarilor respective.

    00
  35. Sunt un viitor proprietar in RdS si spre deosebire de altii am citit antecontractul cap-coada si in el scrie clar: „Cumparatorul declara ca intelege faptul ca la data transferului dreptului de proprietate asupra imobilului, Condominiul NU VA FI INTEGRAL FINALIZAT si ca nu va ridica nicio pretentie derivata din eventualele inconventiente ce i-ar putea fi cauzate ca urmare a acestui fapt.”- deci ar trebui sa fie constient ca vor aparea inevitabil niste probleme care vor fi remediate in perioada de garantie- tot in antecontract semnezi si ca esti de acord cu taxa de administrare de 0.35 eur/mp – nu iti convine, ai dreptul sa nu semnezi. Majoritatea pozelor releva infilratii in subsol care au fost rezolvate cu refacerea izolatiei ( vezi ultimele 2 poze ). Problema cu gunoiul ..e tipic romaneasca – inca nu stim sa sortam gunoiul – se arunca tot intr-o pubela destinata gunoiului NEmenajer ( pet,carton,sticla etc ) – pe urma tot aceeasi oameni se plang ca e mizerie si miraose urat
    iar pubelele din spatiul inchis ( pt gunoi menajer ) raman goale.
    Afirmatia cu astuparea fisurilor cu polistiren nu poate fi dovedita, amplasarea unui bax de placi de polistiren langa un perete, nu cred ca are legatura cu aplicarea acestuia.
    Pe mult laudatul forum nu gaseti aproape nicio informatie utila, decat instigare la scandal, prea multe threaduri deschise de un singur om, care nici macar nu este proprietar in complex ( dupa spusele lui ).
    Nu neaga nimeni ca exista niste probleme a caror rezolvare tinde sa dureze mai mult, dar improscarea cu noroi si publicitatea negativa nu face altceva decat sa atraga pierderi de ambele parti ( proprietari si constructor ).

    10
  36. NOU
    #37

    Zoso, transmite-i urmatoarele te rog celui care ti-a scris, aflate de la doamna maica’mea, care a fost si este administrator de bloc (cu atestat) si este presedinte de asociatie de proprietari.
    Asociatia se face cu semnare de adeziune, firma proprietara nu a semnat, nu are ce cauta in asociatie. Povestea cu cadastrele si cutiile postale este SF, ai nevoie de 3 proprietari pentru a face o asociatie de proprietari.
    Chestia cu reprezentatul a 1000 de apartamente este cred oarecum ilegala, pentru ca exista niste criterii care trebuie indeplinite de personaj pentru a fi proprietar si membru in asociatie de proprietari. Or firma constructoare nu indeplineste aceste criterii in mod normal.
    Dar spus si mai simplu, ca sa ii poata bloca in Asociatia de proprietari, este nevoie de 1000 de semnaturi de adeziune pe actul de infiintare al asociatiei respective.
    Acum eu nu stiu toate detaliile de lege, dar in mod sigur Asociatia de proprietari poate decide sa excluda un membru, in speta firma constructoare, careia de fapt ii pot refuza dreptul de a fi membra alaturi de ei. Si nu cred ca e deloc imposibil sa ai mai multe asociatii de proprietari in acelasi bloc.
    Sa mai studieze si ei legea, cred ca am pus cateva puncte valide mai sus.

    00
  37. NOU
    #38

    De prin lege:
    ARTICOLUL 7
    Asociatiile de proprietari se constituie prin hotararea a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta din cadrul unui condominiu.
    Firma constructoare se numara ca un singur (1) proprietar, este unul care are mai multe apartamente.

    ARTICOLUL 8
    (1) In cladirile de locuit cu mai multe tronsoane sau scari se pot constitui asociatii de proprietari pe fiecare tronson sau scara, daca proprietatea comuna aferenta tronsonului ori scarii poate fi delimitata si daca este posibila repartizarea cheltuielilor comune pe tronsoane sau pe scari.
    Deci isi pot face asociatie separat ei de restul complexului.

    ARTICOLUL 9
    (4) Hotararea privind infiintarea asociatiei de proprietari poate fi luata cu votul a cel putin doua treimi din numarul proprietarilor prezenti, dar nu mai putin de jumatate plus unu din numarul proprietarilor locuintelor si ai spatiilor cu alta destinatie decat cea de locuinta din cadrul cladirii, scarii sau tronsonului respectiv, dupa caz.
    Din nou, firma constructoare este un singur proprietar, nu 1000.

    ARTICOLUL 10
    (1) Acordul proprietarilor privind constituirea asociatiei de proprietari se consemneaza intr-un proces-verbal intocmit in doua exemplare originale, semnate de toti proprietarii care si-au dat consimtamantul. Procesul-verbal constituie anexa la acordul de asociere.
    (2) Proprietarii isi dau consimtamantul, de regula, in adunarea de constituire; in cazul proprietarilor absenti consimtamantul poate fi exprimat prin simpla semnare a procesului-verbal prevazut la alin. (1), in termen de 30 de zile de la data la care a avut loc adunarea de constituire, conform art. 9 alin. (3) sau (4), dupa caz.
    (3) In cazul in care vreun proprietar nu poate semna se va consemna ca acesta si-a dat consimtamantul si se face mentiune despre cauza acestei imposibilitati.

    Deci retineti este vorba de numar de proprietari in lege, nu de numar de apartamente. Chiar daca firma constructoare are 1000 de apartamente, tot ca 1 singur proprietar se numara.

    00
  38. Eu il cunosc pe Valentin Visoiu peronal, jucam tenis cu el in spatele casei, si era un om foarte deschis si glumet, nu parea deloc genul care sa insele cateva sute de oameni.

    00
  39. Stefane, daca schiai cu Valentin Visoiu in spatele casei te mai credeam. Sau nu e Valentin Visoiu din Timisoara, acum Pitesti si Bucuresti. O racheta de tenis sa tina in mana, l-a invatat asociatul lui, un anume Florin Serban Barbu care de fapt l-a dezvatat si de fast foodul pe care-l consuma cu pofta unui gurman. A dat 30 kg jos si joaca la BTT in Bucuresti tenis, unde nu e prea bagat in seama. Este omul care pentru bani face orice, e gata sa insele nu cateva sute ci cateva mii de oameni. Cu cat mai multi cu atat mai bine ! Asta e mentalitatea lui Valentin Visoiu ! Daca e totusi acel Valentin Visoiu de care pomenesti, imi pare foarte rau ca te dezamagesc

    00
  40. Nici noi nu am crezut ca este un escroc atunci cand am cumparat…dar de oamenii se schimba

    00
  41. Apa de pe podeaua boxelor de la subsol ar putea fi relativ simplu eliminată ridicând nivelul podelei în boxe cu un număr de cm puţin peste cel mai mare nivel posibil al apei. Fireşte, asta este o cârpeală, soluţia corectă ar fi reconstruirea blocului dacă se confirmă problemele de la structura de rezistenţă. Ar fi culmea ca un bloc nou nouţ să ajungă la consolidări.
    @Darth Glacious: Ai dreptate privitor la asociaţia de locatari. Ghinionul locatarilor este că nu au între ei un jurist sau avocat care să fii făcut şcoala pe bune şi să cunoască meserie.
    La mine în bloc sunt două asociaţii, scara pe care locuiesc înfiinţându-şi propria asociaţie acum vreo 2 ani. E bloc vechi cu 3 scări a câte 20 de apartamente, 4 etaje.

    00
  42. NOU
    #43

    Crezi ca eu am facut scoala pe bune ca jurist sau avocat? Neah, sunt absolvent de REI din ASE, dar m-am uitat pe net 5 minute si am intrebat-o pe mama mea, pentru confirmare.
    Se face frumos adunare cu toti, se intruneste cvorumul proprietarilor, voteaza ce vor e sa voteze, fac proces verbal constator. Nu vor aia sa respecte decizia Asociatiei si sa predea actele, se face notificare cu confirmare de primire dupa care executare silita cu notar si politia.
    Se notifica apa, gazele, curentul electric si care utilitati mai sunt de noul administrator, presedinte de asociatie samd ca sa nu mai primeasca cel vechi documentele si gata.
    Sunt niste hartii de facut, ceva de alergat, la 150 de familii se gasesc cativa oameni care sa aiba timp.
    Si mai exista si ANPC, OPC, pentru ca apartamentul este un bun totusi, fisurile alea intra la vicii ascunse pe care cumparatorul nu avea de unde sa le stie, dar pe care firma constructoare care a folosit materiale sub-standard sigur putea sa le previzioneze iar dezvoltatorul era in datoria sa se le cunoasca de la constructor.

    00
  43. Nu îi vorba de finisaje cât de armătura folosită. 99% din pseudo-dezvoltatori folosesc în structuri mai puţin fier faţă de cât s-a calculat în faza de proiect. De la mai puţine etriere până la utilizarea unor bare de diametru mai mic decât cele prevăzute în proiect, cum a scris brandart.
    Apa aia de jos de unde vine? Dacă sunt infiltraţii, la 2 cicluri îngheţ – dezgheţ apa poate afecta fundaţia destul de serios.

    00
  44. Dati-i la Protv, la „Exista viata dupa cutremur!”

    00
  45. NOU
    #46

    @Darth Glacious – cunoastem si noi legea 230 si am invatat-o pe de rost. Am facut adunare generala si extraordinara, am schimbat conducerea asociatiei de proprietari, avem procese verbale si buletine de vot, totul legal si statutar. Ei nu vor sa predea actele. Avem angajat avocat, nu se poate rezolva doar cu executor, urmatorul pas este instanta. Nu este asa simplu cum pare, dar noi urmam calea legala si nu ne lasam asa usor.

    Si da, dezvoltatorul a semnat adeziuni de inscriere in asociatia de proprietari(prin mandat) pentru apartamentele si locurile de parcare nevandute si au majoritate. in fata legii ei sunt proprietari cu toate drepturile oferite de 230/2007, nu conteaza ca ei sunt cei care au construit si vandut blocul.
    De ce se implica dezvoltatorul in asociatia de proprietari? Asta demonstreaza ca nu este de buna credinta.

    00
  46. @proprietar_din_RDS:am impresia ca sunteti cam hapciupalitici. din una doua: ori vreti sa aveti majoritate in asociatie si atunci nu faceti reclama proasta doar de dragul de a face reclama proasta complexului ca poate asa Conarg mai vinde din apartamente si vin proprietarii pe bune si se inscriu la asociatie ori vreti sa aruncati cu rahat dar apoi va plangeti ca nu aveti majoritate in asociatie. Pai cum sa ai ma majoritate cand nu s-a vandut nici jumatate din apartamente? Conarg mai are de vandut mai multe apartamente decat sunteti voi la un loc, asa ca ce vreti? Asteptati sa mai vanda si dupa aia faceti gat cat vreti si puteti.

    00
  47. doar cand aud Conarg mi se ridica parul!!! Conform contractelor de vanzare cumparare, dezvoltatorul acorda doar 12 luni garantie ptr finisaje – stiu aceste lucruri, pentru ca am participat la cateva semnari cu ei si cu domnul N. Adrian.

    00
  48. gunnar – reprezentant Conarg, cum ai aparut tu si aici. hapcipalitic este ala care a construit aici, si care se poarta ca birjarul. Conargul mai are 400 de apartamente nevandute… majoritatea s-au intepat deja adica 600 de familii. Insa haciupaliticii de la Conarg voteaza cu un loc de parcare, cu o boxa… fiindca draga gunnar disperarea este mare… si ai sa o simti curand chiar pe pielea ta. Noi o sa inchidem Conargul prin plangerile justificate pe care o sa le facem la toate institutiile statului

    00
  49. @andrei:

    unu:nu sunt de la Conarg dar cunosc oarecum situatia fiindca o cunostinta si-a contractat un apartament acolo
    doi: deocamdata sunteti minoritari fiindca voturile alea sunt pe baza de suprafata a proprietatii. Si asa este in toate blocurile cu parcari si boxe. Poate situatia vi se pare ciudata fiindca la blocurile comuniste nu sunt boxe si parcari private intr-un numar asa mare ca la RDS. Sau poate nu mai reusiti sa acceptati situatia din disperare. Dar daca cele 600 de apartamente sunt de fapt in marea majoritate garsoniere fara boxa si fara loc de parcare, asta e situatia. Atat timp cat Conarg are apartamentele mari nevandute si boxe si parcari in complex nu aveti ce face. Conarg se va cara de acolo doar daca vinde.

    Eu va doresc sa reusiti sa scapati de ei, dar ma indoiesc ca veti fi voi cei care ii vor aduce la sapa de lemn pe Conarg.

    @zoso: vezi ca Conarg a facut presiuni si a inchis un forum al acestor locatari organizati intru bine si defaimare pe net.

    00
  50. Nu cred ca injuraturile si defaimarea si crearea unei imagini proaste cu orice pret pe net tin de efectul streisand. Ca peste tot informatiile se pot interpreta din mai multe puncte de vedere.

    Daca vreti sa vedeti exact cum sta treaba mergeti la showroom RDS sau dati o tura pe acolo.

    00
  51. Sunt un viitor proprietar in Rasarit de soare si spre deosebire de alti proprietari am citit antecontractul cap-coada si in el scrie clar : „cumparatorul declara ca intelege faptul ca la data tranferului dreptului de proprietate asupra imobilului, Condominiul nu va fi integral finalizat si ca nu va ridica nicio pretentie derivata din eventulele inconveniente ce i-ar putea fi cauzate ca urmare a acestui fapt” – deci ar trebui sa fie constient ca vor aparea inevitabil niste probleme care vor fi ulterior rezolvate ( vezi zapada din parcare si infiltratiile ). Tot in contract semnezi ca esti de acord cu taxa de administrare de 0.35 eur/mp. Majoritatea pozelor releva infiltratii in subsol care au fost rezolvare prin refacerea izolatiei ( vezi ultimele 2 poze). Problema cu gunoiul e tipic romaneasca – inca nu stim sa sortam gunoiul, se arunca totul intr-o pubela destinala gunoiului NEmenajer iar pubelele din spatiul inchis pt gunoi menajer raman goale si pe urma tot oamenii se plang ca e gunoi si miroase urat.

    00
  52. Din cate vad in poze fisurile sunt de suprafata 2-3 mm deci nu afecteaza structura de rezistenta – asta din cate pot sa vad din poze, pe cand infiltratiile de apa „dauneaza grav sanatatii” daca sunt prezente perioade mari te timp

    00
  53. Valentin Visoiu esti tare frate ! M-am uitat la foto din complexul misto RDS , m-am ciupit de ochii si trebuie sa recunosc ca esti cel mai tare !!!
    Cum ai gasit tu atatia creduli fuduli sa cumpere porcaria asta de RDS ?
    Dar nici nu inteleg de ce se agita fraierii care au cumparat de la tine !
    Este unul ,dintre cei ce striga acum de Conarg, care au vizitat un proiect anterior a lui Visoiu / Conarg ? Daca da, sa nu mai strige, isi merita soarta, daca nu au vizitat, isi merita de doua ori soarta !!! Deci oameni buni, nu mai strigati, ati platit Conargului de buna voie si nesiliti de nimeni si asta e !
    Bravo Valentin Visoiu ca ai gasit atatia cumparatori, jos palaria in fata prostiei romanesti. Iar daca la cutremur se darama hidoasa lucrare, din punct de vedere arhitectural te asigur ca nu este o pierdere . Nu a fost si in zona si un cimitir candva ???

    00
  54. robo catre inginer :

    apa numai dupa averse ploi, si nu putina, infiltratii si prin fisurile acelea mentionate de 2-3 mm si multa apa dupa dezghezul primavaratic, aproape ca da afra din matca , ai nevoie de cizme si nu e gluma.
    au incercat o spoiala cu masa bituminoasa lichida, frectie la un picior de lemn, apa patrunde fara jena fata de Conarg in subteran !
    Cum ramane cu sanatatea, maximul 2 litri de lichide pe zi, nu ? Ce e prea mult strica sau ?
    o zi buna robo

    00
  55. Aseara citeam pe forum…cea mai tare chestie….o tipa cu FISURI in apartament….s-a trezit cand a venit a doua oara in Complex…cu fisurile REPARATE!!!!!…..nimeni nu a vrut sa recunoasca faptul ca i-au intrat in casa sa ii repare….am sfatuit-o sa faca plangere la politie…..traim intr-o tara fara stapan…

    00
  56. Un minut sa va convingeti singuri de calitatea Conarg si bataia de joc fata de cei ce au cumparat in mocirla de Rasarit de Soare, Titan, Auchan !!!

    click pe : http://steliadis.blogspot.com/2017/05/p … it-de.html

    robo

    00
  57. Buna, cam de un an sunt propritar in ansamblul de vis de la Rasarit de soare :). Nu-i frumos aici da’ nici rau nu-i. Iar la acest moment pot sa ma invinovatesc putin pe mine ca nu m-am interesat mai bine inainte de a achizitiona, pe ei ca duc in eroare publicu cu o faianta si o buda pusa in baie… si pe consatenii mei ca strica usa de la intrare si habar n-au sa utilizeze interfonu…
    la un moment dat mi-am expus si eu opiniile detaliat, intr-o seara cand eram mai furioasa :) – daca aveti timp sa cititi
    http://aradeanca.blogspot.com/2017/12/viata-la-rasarit-imobiliar.html

    10

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube