Coinzone, o platformă de bitcoin blabla, fondată în 2014 de Radu Georgescu și alți oameni, cu sediul în Silicon Valley, a fost cumpărată de danezii de la Coinify, aflăm dintr-un articol de pe WS.
Două momente de râsu-plânsu, că mă știți mare fan Bitcoin:
Primul, în care redactorul se prinde el că e ceva dubios dacă Georgescu a vândut atât de repede, dar neavând informații, o dă la pace.
Tranzactia este surprinzatoare mai ales pentru ca Radu Georgescu, isi propune, ca orizont de timp, exit-uri in 3-5 ani din momentul lansarii unui business, desi antreprenorul a afirmat recent ca oricare dintre companiile in care este actionar ar putea face exit.
Al doilea, în care Georgescu recunoaște că Bitcoin e mai volatil ca benzina de la pompă, mai ales când nu o garantează nimic, așa că un exit rapid e de dorit.
W-S.ro: In ce circumstante consideri ca Bitcoin ar putea avea succes in Romania?
RG: Sunt, de fapt, “doi Bitcoini”: este moneda si este tehnologia. Eu pariez pe tehnologie, care nu are legatura cu moneda decat undeva, daca te dai 275 de pasi in spate. Moneda este, de fapt, un index al business-ului bazat pe tehnologie. Deci, asa cum sunt indicii de bursa care dau o valoare moderata unei industrii, Bitcoin este, de fapt, un index al business-urilor bazate pe tehnologia omonima.
Mai citiți o dată. Exact. Băieții deștepți fac un pic de gălăgie, dau niște comunicate, deschid birouri în Silicon Valley și apoi aruncă cartoful fierbinte unora care sunt dispuși să își asume riscuri. Că e stupid să vorbești de tehnologie când subiectul e o nouă monedă. E ca și cum ai discuta despre persoanele de pe monedă, nu de valoarea ei.
Asta e tot.
eu am inca 0,6 Bitcoin am avut 1 dar am consumat.
Bitcoin e singura moneda care inca mai e ok, in rest sunt doar clone nimic unic.
Am avut si aparate cu 300€ care generau cica ceva acum 2 ani dar nu le mai folosesc stau aruncate in dulap pentru ca valoarea lor dispare in 2 saptamani, asa de repede se misca daca minezi coin. E pierdere de timp, si daca vrei sa folosesti Bitcoin nu prea ai unde, in afara de Black Mark sau alte genuri unde mai mult e ilegal si cica te ascunzi.
Nu ma mai intereseaza tema „Cryptocurrency” pentru ca nu a avut succes, oamenii au investit si pretul a scazut, oamenii au mers in mius si cine e in spate castiga.
O sa fie tare si o sa se schimbe ceva in cazul in care si bancile si statu o sa accepte „Cryptocurrency” atunci o sa fie diferit, acum te poti astepta sa vina cineva si sa inchida moneda sau sa o interzica.
Dacă nu ai ce face cu cei 0,6 bitcoin, ma ofer sa te scap de ei
E o bula, joc piramidal, Caritas etc. Punct. Sa inventezi o noua moneda PE CE? Ce are in spate? Tehnologie pe care o cumperi cu dolari sau euro de la altii?! Wtf… Euro sau dolarul are un ditamai sistemul economic in spate, banci centrale, legi, comercianti etc. Evitarea legilor? Du-te in Regie sa cumperi iarba cu bitcoini, vezi daca accepta. Mai bine faci barter cu alimente: tu imi dau un caton cu oua, eu iti dau doua kile de branza. Macar e mancare, are o utilitate.
@bogdan ii tin in cont, poate mai sare la 1000€ 1 Bitcoin dar asta sar intampla daca guvernul ar fi implicat in moneda in rest nu se mai ridica.
apropo cand a costat centi bitcoinul am vrut sa cumpar cu un coleg ca sa luam lucruri ilegale pe vremea aia Silk Road doar ca el nu a crezut in asta… asa aveam si eu acuma multi bani hehe
mane. e un pic mai complex subiectul
iar coinzone si mai si. nu as dori sa comentez.
dar iti propun sa stam la o cafea unde sa discutam despre BTC.
sunt sigur ca o sa iti placa. pentru ca subiectul e pe stilul tau.
daca vrei si poti iti pot recomanda niste carti.
iti pot si eu recomanda carti. mingea e la tine
Not sure if trolling…
Ca bitcoin are niste bube din punct de vedere economic e clar. (Ca tehnologie e superba si cu diverse aplicatii, nu numai ca moneda).
Ce nu inteleg de ce se tot insista ca bitcoin „nu o garantează nimic”. Cine mai sustine il rog frumos sa imi spuna ce anume garanteaza leul. Sau orice alta moneda. Toate sunt sustinute de fix acelas lucru, palpabil – nimic, nepalpabil – increderea
increderea/guvernele/puterea de producție…
Acoperirea in aur. Basic economics.
tot guvernele au o influenta mai mare deci e aberant sa spui ca bitcoin e mai bun sau egal cu leul dpdvd al stabilitatii. unii abia au incredere in bancile cunoscute si tu vrei sa aiba incredere in alte banci virtuale de care n-au auzit pana acum? da, poti face si trading fara intermediar dar ia spune-mi cat de usor e, ca daca era asa de usor avea orice babac un card bitcoin in buzunar, plus toti evazionistii.
Acoperire in aur ? Bretton Woods 1970 rings a bell ?
Acordul de la Bretton Woods a fost semnat in 1944, iar acoperirea cu aur a monedelor nationale a disparut prin anii ’70, la socurile petroliere
@zoso poti să tai puterea de productie de la leu . Am cumpărat de curînd un serviciu. Aceptau euro, dolari şi bitcoin ca metodă de plată, lei nu au vrut . Momentan bitcoin se pare a e văzut mai decît leul. Zic şi eu. Despre acoperire în aur şi eu ştiam la fel. Nu se mai face din anii 70.
Acoperirea in aur se face dar nu la 100% din masa monetara. Iar diferenta este acoperita prin alte valute, vezi rezervele de euro ale BNR.
In momentul de fata rezerva e de 33.622 milioane euro (euro+aur), adica ~150.000 milioane lei. Iar masa monetara restransa (numerar) este de 125 091 milioane lei.
Daca adaugi la numerar, depozitele, titluri si alte instrumente financiare care nu sunt bani avem masa monetara de 260 845 milioane lei.
Nu e acoperire de 100% dar eu zic ca e un pic mai bine decat la bitcoin.
Tara asta e de rasu-plansu.
[[gigel anonim comentând]]
dude, te semnezi cu gige@yahoo, nu pot să te iau in serios. poți avea ce nick vrei tu, dar dă măcar o adresă de mail legitimă, dacă vrei să dai crezare celor spuse. pentru că altfel încalci regula 2 a blogului.
Nu imi plac blogurile care cer mailul, de aia ma semnez cu adresa fake… primesc destul spam.
mie nu imi plac comentariile fake. drum bun.
Tipu asta in aduce aminte de internetu de acum 10 ani. Cind oricine intra si in 2 minute era agent secret sub acoperire… :))
Cele spuse de Radu Georgescu imi aduc aminte de aburelile cu care mi-au umplut capul cand am fost la ei la un interviu pentru un post de programator :))
Exact asa aberau si atunci atat el cat si „directorul tehnic”, Alex Tarla parca il chema :))
O ora si 40 de minute au tot tinut-o cu niste monologuri despre cum bitcoin nu e moneda dar moneda e bitcoin si tehnologie…apoi ca de fapt tehnologia nu e bitcoin ci o viziune asupra viziunii viziunilor :)).
La inceput mi s-au cam parut paraleli baietii, genul de antreprenori care au auzit de bitcoin si ca se vindea cu 1000 USD la vremea respectiva dar habar n-aveau ce voiau sa faca…ba exchange, ba sistem de transfer financiar Cash->BTC->Cash, bla bla bla.
Pana la urma a reiesit ca voiau sa ajute companiile locale sa transfere bani in afara tarii fara sa plateasca comisioane, taxe etc. Ceva de genul: schimba cash in BTC in Romania, transfera BTC in alta adresa prin intermediul catorva exchange-uri apoi in tara de destinatie converteste BTC in moneda locala.
Spre finalul interviului, odata ce am inteles ce voiau ei sa faca de fapt si am inceput sa intreb de implicatiile legale, ce implica acest lucru dpdv al legislatiei, etc. au inceput sa se eschiveze. Din mori stricate devenisera mai muti decat pestii.
Nu se asteptau sa le vina la interviu un om pregatit, care sa se fi documentat inainte. Ei sperau sa le vina studenti si tineri naivi care habar n-au in ce se baga. :))
S-au grabit sa vanda pentru ca si-au dat seama ca schema n-o sa mearga atat dpdv financiar cat si legal. Astia sunt genul de antreprenori cu mintea la invarteli care au auzit ca se fac bani din ceva dar nu prea au habar cu ce se mananca dar vor sa faca si ei o combinatie.
P.S. Mi-au facut o oferta dupa o saptamana dar am preferat sa ma duc la Ericsson. Cel putin acolo totul e la vedere si legal :))
Nu stiu daca o sa publici compunerea dar ma gandeam ca poate ai dori niste informatii despre toata povestea asta. :))
ce spune Dan e fix parfum, E un interviu dat de Radu Georgescu in care asta ne spune el. Vreau sa fac o afacere de 1 miliard, nu stiu care e aia, incerc, bag banii, daca vad ca nu misca catre miliard o vand si bag banii in alta parte. Ii face placere sa incerce sa o faca.
Cum aud de bitcoin, verific la ce pret a mai ajuns.
In rest, ma amuz citind pe toti cei care „stiu ei” cum sta treaba. Cat are ala, 0,7 bitcoin? E bogat, baga-mi-as piciorul, „stie el”, de asta are 0,7 unitati.
Coizone everywhere…
Condamnările de pe „Silk Road” au crescut teama cu bitcoinul, pentru că au arătat că gluma e glumă până ajungi la pușcărie pe viață. Băieții deștepți se retrag acum rapid din schemă, nu vrei să ai FBI-ul pe urmele tale, chiar și nevinovat.
cu tot respectu’ dar omu’ a fost foarte clar :
1. vreau sa fac un biznis care sa ajunga in punctul X
2. daca realizez ca biznisul inceput nu este nici pe departe pe calea cea buna il vand si ma apuc de altul care sa ma duca in punctul X
3. omu nu pariaza neaparat pe puterea bitcoin ului ci pe tehnologia care il creeaza care probabil va duce peste ani la cu totul si cu totul altceva dar el nu mai are timp sa astepte pt ca vrea sa ajunga in punctul X intr un interval convenabil de timp
( este exact ca si cand ai spune : cred in energia atomica dar nu cred in bmw uri propulsate de energie atomica )
chiar nu pricep ce nu pricepi ?
Sincer, am încercat și eu să minez dupa bitcoini.. ciuciux am prins, am încercat să implementezi plăți în bitcoini pe firma mea, n-a plătit nimeni cu bitcoini in 1 an de zile cat am ținut acel tip de plată.. Da, mai sunt platforme destule care ofer această metodă de plată, însă tot PayPal și cash-ul sunt la putere.
Un prieten maldavan de-al meu a făcut extrem de mulți bani cu bitcoinu. Avea câte 50x 6970, 50x 7970, apoi trecuse pe 280x. Pe mine nu m-a interesat.
Își permitea să dea 15000 euroi pe plăci video și apoi le vindea la 25% din valoare și tot nu pierdea.
Bitcoin nu e o moneda, e o „commodity”. Pretul/valoarea variaza in functie de cum o manevreaza cei care pot (GS, JPM, etc…). La fel cum a fost cu petrolul intr-o vreme sau cu aluminiul . Asa ca, daca ai norocul sa mergi pe aceeasi linie cu ei, e OK. Daca nu, bagi a doua ipoteca la casa (au facut unii zdrente lira sterlina intr-o noapte…daca vor, pot face bitcoin-ul praf in doua secunde, mai ales cu sistemele de tranzactionare actuale care fac tranzactii la milisecunda).
1. De ce nu mai profitabil mining-ul de bitcoins: https://www.youtube.com/watch?v=K8kua5B5K3I
2. Oricat de descentralizat ar fi sistemul de la Bitcoin, si oricat de tech-savy ar fi fost Satoshi, 95% din oamenii care sunt „antrepenori” in domeniul asta sunt dubiosi. Ex: Mt. Gox/Cloudminr/Neo&Bee/Moolah/Bitstamp/Mycoin/ Evolution & Silkroad marketplaces.