Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. sa fie aruncati afara din apartament nu e o solutie pt aia cu restante la intretinere ? unii-s saraci, dar unii lucreaza la negru si mai incaseaza si ajutoare si-s pur si simplu nesimtiti.

    00
    • @c3: nu ti se pare perfect logic sa nu ai serviciu, dar sa ai 3 locuri de parcare? ce naiba, oameni suntem…

  2. Ar fi bine daca s-ar aplica si in cazul abonamentelor de internet mobil. Ma refer, desigur, la punctul 1.

    00
  3. „Conditia este ca venitul pe membru de familie sa nu fie mai mare de o mie de lei, iar datoria sa fie achitata integral in cursul unui an.” Eu spun ca nu se poate achita o datorie astfel.

    00
  4. Deci, in traducere pentru prosti, legea aia e pentru oameni care NU isi pot plati cheltuielile de intretinere, cu ce ii ajuta defapt bucata aia de hartie, suport moral ?

    00
  5. am o intrebare. n-am vazut niciodata emisiunea aia cu leii. poate sunt eu naiv dar un „leu” care se ofera sa investeasca 50k euro, ce fel de leu e ?!?!? ala e un soarec de cimp, nicidecum un leu. da, stiu ca suna mult, mai ales pt romania, dar pt unul care se ocupa de investitii in mod serios astia-s banii de masa de prinz.

    00
  6. Multumesc pentru link.

    @c3
    pacat, uita-te, nu stii ce specimene pierzi si ce idei briliantine. :D

    00
  7. Legea noua cu privire la abonamentele telefonice mi se pare tare interesanta. Oare daca se poate renunta de acum in colo la orice abonament telefonic, se poate renunta si la internetul mobil de exemplu ? ( ex. cosmote internet mobil )

    00
  8. NOU
    #10

    @zoso: Nu e lege inca. N-a fost promulgata.

    00
  9. Interesanta „leagea telefoanelor”, pentru ca eu deduc din leagea asta urmatoarele: ca apre Iphone 4 la Orange … care va costa sa zicem 300 euro, apare oferta cum ca il poti lua cu abonament pe 2 ani la 150 euro … eu pot renunta dupa 2 luni la abonament si sa raman cu mobilul :))) pai asta inseaman adio oferte :))) … nici un operator nu cred s-ar mai risca .. asta daca nu includ vreo clauza care trece peste lege … nu m-ar mira :))

    00
  10. Nu pot sa cred ca astia ajung la Arena Leilor… Nu faptul ca au intrat fara plan de afaceri si fara experienta m-a socat, ci faptul ca la sfarsit ei ziceau: „Incercam sau nu?” Ca si cum ai trage un bilet la loto :))

    Dragos Anastasiu e mortal la sfarsit cand zice: „E riscand cu din astia ca ei, ca se cearta si se despart si dupa aia ai pe dracu in firma” :))

    c3, un investitor adevarat este renumit prin faptul ca stie unde sa isi bage banii, nu prin faptul ca stie cum sa arunce cu cat mai multi.

    00
  11. Razvan, dedu faptul ca nu vor mai fi oferte de genul asta la Orange sau la alta firma de telefonie mobila :))

    00
  12. poate fabulez: promulgarea legii cu posibilitatea renuntarii la contractele de telefonie are un caracter „electoral”.
    Este un act social menit sa calmeze spiritele din actualul si viitor contex economic (vezi reducerile pronosticate).
    Este o mutare de sah, vor urma si altele, miscari fine ce vor viza moralul romanasilor.

    00
  13. NOU
    #16

    „Click aici” :))

    Referitor la abonamentele telefonice si de internet, mi se pare o lege foarte buna. Le cam da peste nas operatorilor de telefonie mobila. Sa speram insa ca va si aprobata.

    00
  14. Pai nu o sa mai vedem oferte nici la vara verii cu legea aia prin care abonatu poate renunta oricand la abonamentul telefonic. Daca se aplica si pentru provideri de internet sau televiziune cu atat mai tragic. De exemplu acum UPC ofera un an gratuit pentru televiziune HD. Asta daca te abonezi la standard definition probabil pe o perioada de 1 an sau 2 ani ? Nu stiu sigur perioada insa oferta exista.

    Noi zicem ca e bine asa. Insa asta e o alta piedica pusa economiei de inteligentii de sus. O sa tenteze anumite companii internationale sa faca din ce in ce mai putine investitii pe plan local. E adevarat ca abonatu mai iese si el in dezavantaj cand servicile primite sunt proaste. Dar pana la urma ar trebui sa caste ochii unde se aboneaza, nu sa semneze contractu cu ochii inchisi.

    00
  15. Trebuia sa pui link la articolul de lege nu la o stire data de ProTV … ca nu o sa mergi nici unde sa zici „Aia de la ProTV au zis ca e voie!!!”.

    00
  16. NOU
    #19

    Romanii nu realizeaza inca faptul ca pentru a porni o afacere nu este suficient sa vii cu o idee. Trebuie sa-ti faci niste calcule, sa te documentezi, sa cunosti piata si nici atunci nu poti fi sigur de reusita.
    Toata lumea vine cu idei, dar nimeni nu este dispus sa riste. Nu inteleg cum poti sa ai tupeul sa ceri cuiva sa investeasca niste bani, sa vina cu relatiile si cunostintele in domeniu si apoi sa-ti dea tie controlul.

    PS: Legea cu renuntarea la abonament oricand este printre cele mai proaste idei ale clasei politice romanesti.

    00
  17. @c3:

    The first funding for Google was an August 1998 contribution of US$100,000 from Andy Bechtolsheim, co-founder of Sun Microsystems, given before Google was even incorporated.

    De asemenea Y Combinator investește sume de până în 10 mii de dolari dacă-mi aduc eu bine aminte. Deci după cum vezi, 50 de mii de euro nu este o sumă chiar de colo. Plus că la Arena Leilor vorbim de afaceri mici, nu mega-corporații.

    00
    • @Cristian: cu 100.000€ capital initial si accesand niste fonduri europene se poate construi ce voia fatuca aia.

  18. Per total, impresia generala a fost buna, Leii au fost destul de reticenti, insa le-am schimbat atitudinea venind cu argumente pertinente si am capatat un mare capital de simpatie. Chiar si membrii echipei TVR din car au devenit fanii nostri caci am incercat sa nu fim crispati, ci sa transmitem exact ceea ce simtim.

    GENIAL!!! De pe blogul fetei.

    Deci ei au venit cu argumente, da? Nu conteaza ca nu stiau ce vor sau pe ce lume sunt, cu argumente au facut treaba!

  19. @Cristi: nu mi se pare normal să trebuiască să iei pe loc decizia de a da sau nu 51% din afacere. Dacă iei o asemenea decizie pe loc fără o analiză cât de cât serioasă înseamnă că într-adevăr tragi un bilet la loto. Ce-i drept, o asemenea propunere nu este chiar neobișnuită la emisiunea aia, deci să zicem că puteau să vină de acasă cu un răspuns la întrebarea asta.

    00
  20. Mi-a facut o imensa placere sa-i revad din nou, mai ales pe Mutulica, un imbecil absolut delicios. El a venit sa fie majoritar, mah!
    Adica mai bine majoritar la nimic, decat minoritar la avere si relatii.

    MORALA

    Degeaba iti pune intr-o zi Dumnezeu mana in cap, daca tu ii zici:
    – Besi, ba, mai incolo, ca imi strici freza!”

    00
  21. Cineva zicea mai sus ca nu i se pare un lucru bun legea cu renuntarea la abonament. Probabil esti dintre cei care isi cumpara ultimul racnet de telefon cu abonament (ca nu-si permite sa-l ia cu banii jos) daca ai parerea asta. De ce trebuie sa platesc abonamentul 1 an daca eu nu sunt multumit de serviciile lor?
    La Zapp era o smecherie, iti faceai abonament in iulie si puteai sa-l reziliezi doar anul urmator in iulie, sau peste urmatorii doi ani in iulie… daca vroiai sa reziliezi dupa 2 ani si 4 luni nu puteai, trebuia sa astepti anul.

    00
  22. Ba e o masura foarte buna! Ii ajuta pe toti prostii care se lasa „acaparati” de o oferta „buna” si devin sclavii unui abonament pentru 1-2 ani de zile. Gigei de genul aluia cu perdelele care isi iau telefon ‘bengos’ doar pentru ca nu tb sa puna toti banii deodata si apoi se trezesc ca nu mai pot plati.
    Ce conteaza ca in timp el poate il plateste de doua ori? Ce conteaza daca peste un an abonamentul mare devine un chin pentru el? Ce te faci daca euro-ul se dubleaza asa spontan? Vedeti cat s-a devalorizat leul in ultima vreme…

    Mi se pare in sfarsit o decizie buna si nu cred ca e „electorala” cum a zis cineva mai sus…. Sau dupa principiul asta orice decizie buna ar fi considerata electoral si atunci nu mai are rost sa combat cu nimic.

    00
  23. c3 – habar n-ai pe ce lume traiesti. norocul tau ca esti prost…
    zoso – e imposibil cu 100ke aport propriu sa faci ce voia biznisumana acolo. ii mai trebuie niste bani.

    00
    • @PCH: pai nu. aia veneau cu 100K, investitie initiala. dupa aia se mai adaugau niste bani din fonduri europene, din ce am inteles eu.

  24. Legea pare stupidă, pentru că nu va avea nicio finalitate. Sunt grămadă de portiţe ca să adauge plusul de risc în preţ

    00
  25. Foarte buna legea cu contractele de telefonie, internet, samd.

    Uite asa o sa iti iei telefonul pe care ti-l permiti la pretul corect decat sa il platesti inzecit in 2 ani de zile!

    Normal ca toti tantalaii sar cu gura pentru ca nu o sa mai aiba ei telefon cu „atingere” la 100 RON!

    00
  26. Eu am plecat in Bucuresti sa ma angajez daca zic astia ca salariul e de 2000. Si va spun eu daca mint sau daca au dreptate…

    00
  27. zoso
    pai da. 100ke capital propriu si restul bani europeni. numai ca pt investitii private se finanteaza maxim 50%. adica daca tu ai 100k mai obtii maxim 100k, la care se adauga tva pe care trebuie sa-l suporti tot tu.si astia sunt toti banii. ceea ce nu e deajuns.

    00
  28. @cristian – eu stiam de 200k la google. si hp a pornit intr-un garaj, si apple a pornit cu 2 oameni care au construit de mina un computer tot intr-un garaj sau un basement. numai ca astea au fost afaceri pornite la momentul oportun intr-o ramura noua a economiei.

    astia 2 nu au inventat ei sauna. daca vrei sa te bagi pe o piata deja dezvoltata trebuie sa-ti faci loc si pt asta e nevoie de fonduri – mai ales daca vrei sa intri pe sectorul LUX.

    de fapt problema mea nu e cu ei, indiferent cit sunt ei de bezmetici. problema mea e ce fel de „lei” sunt aia (probabil devalorizati de inflatie si loviti de gripa felina) de-si pierd timpul cu investitii de 50k ? ca sa nu mai zic modul in care punea ala problema „pun eu 50k si mai gasim pe inca unu cu 50k si cu know-how”. ce plm ai mai venit aici mare investitor daca ai nevoie de inca un investitor ? ce facea daca aia acceptau ? se ducea „leul” la o emisiune similara la alta televiziune sa ceara 50k de la alti lei sau alte animale ?

    cu alte cuvinte eu cred ca emisiunea aia e o balarie. ala s-a bagat si el in seama ca sa aiba ceva miez emisiunea, ca altfel se termina prea repede. sigur „leii” respectivi sunt platiti ca sa vina in emisiune, si daca stai la banii pe care ii iei ca sa apari la tv, esti o mitza rapciugoasa, nu un „leu”. sunt sigur ca ala oricum se retragea chiar daca aia acceptau. puteau sa-i ofere si 60%. in fine, poate nu se retragea daca pamintul ala valora > 100k, lucru de care insa ma indoiesc.

    revenind la bezmetici – ei vin cu „ideea” la o emisiune tv. o data prezentata la tv, ideea, originalitatea ei nu mai valoreaza nimic. si daca e unu care are teren linga ei si-si face el miine un spa de lux si se umple de bani ei nu vor putea decit sa boceasca si sa fluiere a paguba.

    @PCH – o sa iti raspund cu un citat din clasici: „It looks to me like the best part of you ran down the crack of your mama’s ass and ended up as a brown stain on the mattress”

    00
  29. Cu contractele trebuia procedat altfel : sa se poata incheia si contracte cu perioada minima ( cu ofertele aferente ), dar sa iti poti alege si contract fara perioada minima.
    Pana acum, daca iti faceai contract de telefonie/cablu/etc nu puteai alege decat contract cu o perioada minima.

    00
  30. Si tot legat de telefoane: nevasta-mea si-a schimbat abonamentul vechi de 4 ani cu altul la juma de pret cu aceleasi minute la orange.
    Dupa care, cu o prelungire pe 2 ani, si-a luat un telefon cu 35 lei.
    Eu zic ca merita.
    Deci nu toata lumea isi ia telefoane de fitze la oferte.

    00
  31. @c3: dacă vrei super lux gen Burj Al Arab, atunci nu mai vii la emisiunea aia. Repet, Arena Leilor mi se pare adecvată pentru afaceri mici, nu viitorul Amazon sau mai știu eu ce.
    Cred că al doilea investitor ar fi fost vreun prieten de-al lui.
    Cu faptul că cei doi au pus prea mult preț pe idee sunt de acord și probabil că ar fi fost bine dacă acceptau oferta leului.

    00
  32. La abonamentele de telefonie mobila pretul telefonului nu este platit „in rate” pe durata abonamentului. Operatorul subventioneaza telefonul la abonament (sau dezvolta infrastructura) pentru ca are siguranta utilizarii retelei si a serviciilor sale pe durata contractului. Neimpunerea duratei contractuale la abonamentele de telefonie poate fi urmata si de nerespectarea oricarei alte perioade contractuale specificate (inchiriere, salariala, diverse servicii), iar asta se va putea intampla si in sens invers – azi ai un serviciu la un pret, maine la altul sau chiar de loc, iar investitiile in servicii ar deveni tipic romanesti – „sa scoatem cat mai multi bani cat mai repede ca daca investim oricum nu avem nici o siguranta” Trebuie sa fi cam prost sa crezi ca orice posibilitate de a ocoli o clauza contractuala e un lucru bun.
    Oricum cei ce au abonamente nou incheiate si au luat unul sau de cele mai multe ori mai multe telefoane foarte ieftin si care spera ca nu vor mai plati abonamente se bucura degeaba. Legea nu isi va produce efectele retroactiv.

    00
  33. c3, o tii in continuare cu a ta desi ti s-a raspuns mai sus. esti pe langa…

    00
  34. bezmetique ai pus punctul pe i.

    multi o sa aiba impresia ca vor renunta la abonametul incheiat pe 2 ani si isi vor lua altul.

    dar dupa cum bine ai zis… nu se aplica retroactiv

    00
  35. c3, lume are dreptate, du-te la culcare!

    00
  36. Daca legea aia cu abonamentele se aplica retroactiv (si ce bine ar fi daca s-ar intampla asa), cred ca o sa vedem falimentul vodafone mai devreme decat de ne asteptam.
    Si la astia de telefonie mobila nu e vorba de a casca ochii, e vorba de nesimtirea lor, mai ales la vodafone. Spre exemplu, eu acum un an si ceva am decis sa imi prelungesc contractul. Si am facut asta nu pt. ca ma incanta telefonul pe care il luam (oricum fara prelungire era diferenta de cateva sutee de mii, nimic important), ci pentru ca eram multumit de servicii. Dar peste cam o luna, au scos un nou abonament, cu cativa euro mai mult decat dadeam eu, dar includea si ceva net. Cand am sunat sa imi schimb tipul de abonament (inca odata repet, de la un abonament mai ieftin, la unul mai scump), mi-au zis ceva de genul: „MUJE, ai semnat prelungire, cu ala ramai 2 ani”. Pana la urma aia era, m-am tapit. Dar ce m-a deranjat, a fost cand m-am trezit ca nu mai am semnal in locuri unde aveam semnalul plin, din locuri de unde inainte vorbeam fara probleme, acum nu mai pot sa vorbesc deloc. Plus ca si in Bucuresti ma trezesc cu picari de semnal aproape mereu, si pana expira cei 2 ani de prelungire e posibil sa nu mai pot folosi abonamentul deloc. Si da, in situatia asta vreau sa reziliez contractul definitiv, si vreau sa imi iau numarul si sa il transfer la altii, care au semnal mai bun, si daca nu ma satisface semnalul nici la aia, sa trec la altii, pana se invata toti minte ca daca nu ofera servicii de calitate eu pot sa plec cand vreau de la ei. Fac ceva pe superofertele lor la telefoane, si fac ceva si pe telefoanele de ultima generaltie, eu vreau doar sa am semnal stabil si sa pot folosi telefonul ca sa vorbesc.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile