-
românii vor pauze dese si salarii mari. au auzit ei ca tara e plina de şomeri si acum e momentul sa ceara mai multi bani.
-
studiile lui Năstase jr. au fost platite de prieteni ai taticului. deh, sunt om cu tine, ai tu un ong care sa sponsorizeze niste studii…
-
comisioanele la plata cu cardul. 2.5% ia statul, că se pricepe.
nu,nu vor pleca din cauza asta ; rata somajului este irevelanta in context, lipsesc oamenii pregatiti , de cativa ani se angajeaza juniori pe salarii de mizerie,dupa aia se plang ca e criza si nu au profit, oh well , estimez ca peste vreo 3 ani cand un senior va cere salariu mare si pauza cand vrea integeru’ lui va primi….sau nu
Bine acum si Puiu P. a vrut sa platesca dar adi a zis pas..asa ca a luat la alcineva un apartament de 900.000 eu…
Romanii vor pauze multe si dese…halal reportaj. Vorbim de industria textila in sistem loahn, unde sunt cele mai mici salarii din ramura industriala. Nu mai tin minte in ce carte am citit, dar loahnul industrial era declarat o forma de neo-sclavagism capitalist.
Romania trebuie sa aibe deja pretentii, trebuie sa inceapa sa produca bunuri cu valoare adaugata mare si nu rahaturi in care forta de munca bruta inseamna 50% din costuri.
Faptul ca firmele astea de loahn isi ia talpasita este de fapt un semnal bun.
Se pare ca noi mergem dupa principiul : pauzele mici si dese cheia marilor succese. Bine, la noi e invers. Pauze lungi, salarii mari, succese deloc.
Mama cate imbecilitati in articolul ala despre comision…da, cred ca meseria de ziarist e cea mai simpla.
tot la faza cu bancomatele … am observat ca au inceput sa se smechereasca unele banci, de exemplu la Raiffeisen poti face doar 1 operatie dupa ce bagi cardul, pentru inca o operatie bagi din nou, si tot asa. sigur au facut asta ca sa taxeze lumea, ca pana acum cateva luni nu era asa.
Minunaţii părinţi din România confundă un calculator cu un babysitter.
Ţi-am cumpărat calculator? Stai acolo şi nu mă stresa!
Misto articolul cu pauzele si lohn-ul. Cheia e in fragmentul „cand nu obtineau banii promisi, plecau la concurenta”. Adica muncitorii negociau un salariu, nu-l primeau si tot ei sunt scosi vinovati ca plecau in alta parte. Misto.
Cat despre lohn, stiu nenumarate cazuri in care munca se facea in conditii de sclavie. 12 ore pe zi de tras la masina in hala incuiata cu lacat, fara dreptul de a merge macar la WC. Si asta pentru salariul minim plus bonuri de masa.
Cand romanii au refuzat sa mai munceasca gratis, au fost adusi muncitori din Bangladesh si China. Dar au plecat si aia pentru ca, surpriza, nu li s-au dat banii promisi! Ca sa vezi nerecunostinta…