Protejaţi-vă telefonul!

iphone.6Maşină, doi copii care se foiau, muzica la radio, trafic, telefonul ieşit din buzunar la coborârea din maşină, carcasa a amortizat sunetul căderii şi dus a fost. Nu e nimic nou, e doar un alt telefon căzut pe jos şi şutit rapid de un trecător binevoitor, care l-a închis in câteva minute. Fata care l-a pierdut nu plângea după aparat, ci după informaţiile din el: pozele din ultimii doi ani şi agenda telefonică.

Sunt trei paşi pentru a proteja eficient un telefon

Coduri de acces

Da, e al naibii de nasol să tastezi mereu codul ăla, dar e primul pas în protejarea informaţiilor personale. Sigur, cardul se poate scoate din telefon şi accesa pe calculator sau alt telefon, dar gândiţi-vă la SMSuri sau alte minuni salvate în telefon.

Backup la poze şi alte documente

Sună banal, dar întrebaţi-vă 10 prieteni când au scos ultima oară pozele de pe telefon să le salveze în alt loc. Veţi fi surprinşi să aflaţi, inclusiv de la oameni care sunt computer-savy, că lor nu li se poate întâmpla sau n-au avut timp sau au uitat. Ălora cu “am uitat” le şi dau replica “uită şi de poze atunci”.

Nu pozelor compromiţătoare

O arzi cu o colegă de birou de care nu ştie nevasta/prietena? De ce ţi-ai face o poză cu ea? De ce i-ai face ei o poză? I-ai spus  nevestei că pleci după ţigări şi după aia în telefonul tău au apărut poze de la bere? De ce să le ţii acolo? De pozele porno nu mai zic (mă rog, mă enervează mai mult că sunt neclare decât că sunt).

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Nu stiu daca exista si la alte telefoane, insa iPhone-ul are chestia aia de pe iCloud cu find my device. Daca nu te ajuta, ii poti da linistit Remote Lock sau Remote Wipe. Mi se par destul de utile. Adica, nici tu nu il mai ai, dar nici „gasitorul” nu se poate bucura de el, si nici macar nu iti poate face vreun rau.

    00
  2. sugarsync pentru poze si documente, iar pentru contacte exista google contacts

    00
  3. Ultima propoziție indică noul posesor al telefonului? :-) Altfel utile sfaturile. Ar mertia și câte o reflecție/curățare a ceea ce ai pe telefon din când în când.

    00
  4. Si eu in acelasi mod l-am pierdut. Am avut o husa de silicon si chiar nu am auzit deloc cand a picat mai ales ca era galagie in tramvai. Umblasem cu el inainte. ^_^

    00
  5. +1 Alex Mihăileanu.

    „No, baby, she was just sending pictures of her naked as a joke.”

    00
  6. iCloud ftw!

    00
  7. Sunt și pentru android câteva aplicații cu funcții gen „find my device” sau pentru stergerea automata a datelor. Cel putin teoretic un smartphone pare mai sigur din punctul asta de vedere.

    00
  8. Computer savvy, e cu doi v ;)

    La porcaria mea de telefon camera foto e asa de forma, asa ca nu am mai nimic pe el, decat agenda de numere. Care, la cat de mult se omoara lumea sa ma mai sune de cand nu mai lucram impreuna e ca si inutila.Oricum, sa pierzi un telefon din ala destept care costa cat salariul pe 6 luni e moment nasol de tot :(

  9. Eu salvez numerele direct in contul de google. Informatiile personale sunt blocate cu ceva pin, si daca se intampla ceva, le pot sterge direct, fara sa am stres.

    Pozele importante deja sunt in calculator.

    00
  10. Apropo de iCloud şi de telefoane furate, a se vedea asta :)

  11. yeah, right, Find My iPhone e degeaba. Si zic asta din doua motive. Exista o optiune in setari prin care se poate dezactiva serviciul. S-a pus pe off, papa iPhone.
    A doua problema e ca daca la un moment dat iti schimbi parola contului de Apple, idioata asta de aplicatie nu iti da nici o notificare sa iti faci update la parola, ca atare, peste 2 luni cand o sa doresti sa o accesezi de pe pc sa vezi pe unde ti-ai uitat telefonul, o sa iti spuna ca nu-l poate localiza.

    00
  12. Dropbox pentru poze si video, gen iCloud.

    00
  13. uk.protectyourbubble.com + iCloud = win

    00
  14. Imi dau seama ca tare multi v-ati gandit ca acest „cloud” inseamna ca voi va stocati informatiile pe niste servere care nu va apartin. Smart.

    00
  15. Am mai mare incredere in serverele iCloud decat in hotul Pantelica care imi suteste telefonul .

    Pe iCloud nu pierzi nimic : nici poze nici contacte , nici intrari in calendar , nimic .

    00
  16. Vad pe aici multa lume ca isi salveaza pe tot felul de cloud-uri listele de contact si pozele personale, apoi se lauda ca sunt „safe” sau ca le sterg remote etc. Bullshit !
    Ia gandeste-te ca si la serverele alea sunt niste admini care iti manipuleaza zi de zi datele tale personale. Si mai rau „cloud-urile” alea asa de „binevoitoare” sa iti tina in „siguranta” datele tale abia asteapa sa le pui pe hardurile lor si sa le foloseasca absolut com vor ei sau chiar sa le vanda la mai departe la firme specializate in obtinerea de liste, apucaturi, contacte etc. Echelon este real nu va faceti iluzii.
    Cel mai bine va faceti un server propriu. Exista mii de solutii (printre care un NAS) care sa va puneti propriul server acasa, pe un hard care NUMAI voi il maniplati si la care NUMAI voi aveti direct access. Si exista chiar si optiunea ERASE remote, iar datele sa iti ramana acasa (sau unde iti ti tu propriul server).
    Asta daca chiar vrei sa ai datele tale personale in siguranta.
    Apropo de asta am vazut o gramada de ghei care isi trimit de contul lor de hotmail sau yahoo (tot la emailul lor) documente, parole, contacte etc… ca zic ei e mai sigur si nu le pierd… Rad de ma cocosez de ei. Mai bine le scrii pe o hartie si o bagi sub saltea decat asta.
    Si se mai mira lumea de ce primesc spam, li se fura conturi de email, sunt bombardati cu oferte stupide etc. Totul are un scop in lumea „cloud”…. si in nici un caz sa fii tu protejat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile