Am văzut întâi într-un film vechi, apoi în altul, apoi în altul… am început să fiu atent.
Ce era la bar, acum ceva timp, în loc de covrigei și alune, ouă? Da. Ouă.
Cum spunem noi: „o atenție, o măslină”, pe vremuri era „un ou”.
Cred că nu era o problemă să te duci să agăți o domnișoară… având un ou fiert în mână, din care mâncai.
Un articol de presă:
…the tradition started in France in the seventeenth century. It was reputedly born of a surplus amount of eggs and a requirement that establishments serving liquor also serve food. Interesting then, that this long-standing tradition was apparently born out of a necessity to meet legislation and has since met its demise through the same ends.
(…)
“We had a lot of regular customers who would come in and just take [the eggs] themselves…We’re definitely not giving out as many eggs today as we were two months ago [when the switchover happened]. It has changed the whole thing of that old tradition.”
P.S.: pentru cei care s-au apucat de slăbit „de la începutul anului, de luni!”: 100g de ou fiert (două ouă medii) au 152kcal, 13g de proteine. Și îți dau senzația că ai mâncat ceva pe bune. E o soluție să ai în permanență câteva ouă fierte în frigider, pentru momentele în care „ai mânca ceva”.
Ai dat valori nutriționale pentru 100 grame de ou.
corectat.
2 oua fierte au intre 160 si 180 de grame
Acum în lumina noilor reglementari europene:
Oul va fi înlocuit cu un aliment mai sustenabil gen un vierme, un gândac.
Nu vei mai merge la bar cu îți vei comanda prin aplicație și îți va fi livrata comanda de curierul zâmbitor
Cât despre agățat domnișoare sau mai bine zis ființe umane de gen feminin orice abordare în maniera „tradițională” va fi etichetata drept comportament sexist și înfierata corespunzător pe rețelele sociale. Rămâne sa încerci sa agăți lgbtiqxyz-isti ca să încerci să arăți ca ești în pas cu noua realitate
eu abia astept sa apara proteina din insecte pe raftul supermarketului.
Viermi si gandaci.. eu speram sa fim baza Federatiei.
Nici cu imperiul Klingon nu mi-e rusine. K’plah.
Ne adaptam. Cand fortezi natura intr-o directie, aceasta are prostul obicei sa revina in forta. Nature beats nurture.
To boldly go
https://www.youtube.com/watch?v=Tebi6q5C-n4
Where no man has gone before
https://www.youtube.com/watch?v=4tVgdFJhBA8
Doar preludiul.
El: – Păpușă, îți aduc un ou tare de la bar?
Ea: – Doar oul e tare?
Prin anii 20 in us la baruri ereau “automate de oua fierte’… am văzut asta la ala cu amanetul, rich din las vegas. A primit un aparat si se uita ca si noi in el… după oua
Pe la americani prin filme erau oua murate.
Și acum sunt pe la „țara” lor. Sunt excelente, pe sistemul „te face cu ou și cu oțet”.
Puține chestii pe lumea asta sunt mai scârboase decât ouălelele fierte!
Ouălelelele păroase?
Bunică-mea zice „ourili”.
Sunt bune. Da, da colesterolu’.
Cică s-au răzgândit în ultima vreme. Nu-ți mai explodează colesterolul de la un ou fiert.
Bine, dacă mănânci 3-4 pe zi, ochiuri prăjite sau omletă cu costiță nu garantează nimeni.
Bunicul a mâncat două ouă ochiuri în fiecare dimineață, până la 93 de ani. La el nu a ajuns informația cu colesterolul 😉
Colesterolul ti-l produce oricum organismul, ca din el se fac majoritatea hormonilor. Problema e inflamatia nu colesterolul. Daca reduci inflamatia reduci si colesterolul.
Kilroy, bunicul tau probabil facea miscare si munca fizica intr-o zi cat faci tu intr-o luna.
Și bunică-mea a fumat până la 87 de ani. Claudius are cancer la plămâni, metastezat, la 47 de ani.
doar să ne gândim cât a crescut industria fast food de pe vremea aia până acum și observăm cât de inutil e un ou la bar.
Food-ul, chiar și fast, are alte reguli de pregătire/servire, are alte avize și țidule.
În plus, îți trebuie tigăi, foc, cratițe, grătare, ulei, o întreagă bucătărie pt fast-food. Un ou fiert poți să-l fierbi și în filtrul de cafea dacă te străduiești un pic sau cu un fierbător (termoplojor/termoplonjon, n-am știut niciodată cum e corect) într-o cană, practic și într-o cameră de hotel echipată doar pt ceai/cafea.
Nu știu cât de inutil e oul la bar, dar mi se par fantastice barurile din spania, care oferă tapas.
Pentru moment, am crezut ca-i poza mai veche cu Cristoiu.
Nu am remarcat treaba asta cu ouăle fierte, în schimb am remarcat-o pe aia cu ouă murate, în pub-uri din UK sau USA. Tot în filme. La fața locului nu am văzut, e drept că nici nu am fost în multe localuri din țările astea.
https://en.wikipedia.org/wiki/Pickled_egg
Foarte tare!interesante chestiile pe care le observi în filme.
În trecut, bărbații aveau ouă și la propriu și la figurat.
Eh, chestie de cultura a barului, care noua in Romania ne lipseste cu desavarsire.
da, ouăle murate sau marinate au gust mai ok.
Eu aş pune acum pe baruri pe lângă ouă fierte şi nişte gheare de alea bune la 12 lei kilu’ fierte şi făcute la rotisor. Să stai ca prostu’ după 10 beri şi după ce sugi vreo trei-patru gheare să te întrebi : Oare cine a fost primu’, oul sau găina ?
Io am fost copil sărac şi atunci când ai mei tăiau o găină, scurmuşele erau şi ele acolo în castron.
Ştiţi cum este să fii sărac şi să sugi cartilagiile aia cu piele de pe fiecare oscior ? Nu ştiţi ? Vă zic eu că sunt cele mai bune.
Chinezii le mananca pe post de chips-uri. Sunt si bune ptr piele, au mult colagen.
Care e titlul filmului cu Lino Ventura ?
“Clanul sicilienilor” (1969)
https://themindcircle.com/30-humorous-street-photos-1950s-france-rene-maltete/
Pentru @cristici