Și proprietarii de vile de sute de mii de euro plâng…

Cum e asta, a investit sute de mii de euro într-o vilă și acum nu mai are bani de încălzire? Nu e izolată casa? Câte dormitoare are? Câți oameni trăiesc acolo?

Vedeți voi, așa se face. Nu spui detaliile astea importante, doar te plângi. Că e mai simplu, atragi simpatie, pari din popor. Zi tati, pe sinceritate, câți metri are vila și câți oameni stau în ea. Că aia cu sute de mii e dubioasă, poate însemna și trei sute și șase sute și o sută cincizeci.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

86 comentarii

  1. „actorul”:))). Ala e Liviu de elei, ce actor?

    00
  2. Omu si-a pus celule fotovoltaice, deci a fo’ prost da nu mai e

    00
    • Daa… bune fotovoltaicele astea iarna. O sa-i scada mult factura la incalzire.

      00
    • @Big, Ackchyually o sa scada, pentru ca te poti incalzi cu AC-urile ce vor consuma din excedentul de energie electrica produs vara.

    • Asa este… scade cum scade sula dupa 50 de ani. Caz concret. Prieten, inclusiv afaceri impreuna.
      Si-a montat ceva „futovoltaice” prin accesare de fonduri ale UE. Ok. proiect mai amplu, nu doar energie. Omul a tras un fir de la cei 4.5 kw si la casa de locuit, de la sediul firmei, aflat in aceeasi curte. Cabd a vazut ultima factura de electricitate s-a pus omul pe gandurile hammangiei, ganditor pe prispa. WTF! cei 4.5 kw instalati nu acopera pe timp de vara 9 becuri led si 1 tv, are nevoie de injectie din reteaua nationala.
      Ca sunt chinezarii, ca s-a gresit undeva…Habar nu am. Te rugam sa iti montezi macar cativa kw si dupa prima iarna, vedem ce info ne dai, cat poti incalzi cu AC.

      00
    • @Sovieticul

      Prietenul tau nu ti-a spus toata povestea. Sau, daca e sa folosim o expresie din popor, prietenul tau fura curent.

      In alt caz concret, cel personal, sistemul de 5kW montat la finalul lunii martie a produs 2865 kWh in 5 luni si cateva zile. Din care un excedent de putin peste 1000 kWh. Care excedent probabil ca va compensa o buna parte din consumul in exces de peste iarna.

      00
    • Si te lauzi ca ai castigat 1000 RON?

      00
    • @big – ai citit sa vezi cum functioneaza de fapt fotovoltaicele? ce ma mira mai tare e cate upvoturi ai primit, fapt care arata clar ca inca o groaza de alti oameni nu inteleg.

      lasand asta deoparte, sigur ca o sa ii scada mult facturile, dar nu zice nimeni nimic de amortizarea investitiei sau ce inseamna asta raportat la ce suprafata are de incalzit si cata apa calda consuma (stau 2 oameni in casa aia sau 10 ?) so many questions :D

      00
  3. Pai ce sa zic: Bravo Liviu asa se pastreaza fanii pari ca ai aceleasi probleme ca si ei!

    00
  4. Liviu Varciu locuiește la vilă în Greenfield între pădurea Băneasa și DNCB.

    00
  5. Panourile lui fotovoltaice produc gaz? :) Seems legit

    00
    • Ești doar ușor neinformat. Panourile produc curent. Randamentul curent caldura e mai mare decât gaz caldura. Dacă baga un bca cu rezistenta în camera si-l alimentează cu panou nu-i mai trebuie gaz în camera aia.

      00
    • @Septimiu Bine că ești tu deștept! Era o ironie, ai și ”traducerea”.

      00
  6. O constructie de 180-200 mp utili pe 2 nivele se duce la 200000 de euro in regie proprie cu gard, spatiu verde, mobila si fara alte avioane gen piscina, travertin/marmura, parchet lemn stratificat si alte „bunatati”. E genul de construtie de nivel 1: sufragerie+bucatarie(inchisa) + camera tehnica(poate cu garaj) + un birou jos + baie de serviciu. Nivel 2 vin 3 dormitoare si 2 bai, poate si un dressing. Da, nu e pt oricine desi prin anii 50 in america asta era standardul. E clar ca o sa ai cheltuieli cu intretinerea ei. Asa a avansat lumea din 50 in plm: lumea va sta in blocuri de cacat la 2-3 camere pe care vor da jumatate din venit pe chirie, de cumparat nici vorba.

    00
    • Daaa, ca locuintele dinainte de ’50 erau toate mari. Tot ce e la vanzare in B construit inainte de ’50 e mega spatios. Ba chiar am revenit recent din Olanda unde am intrat in cateva cladiri facute intre 1700 si ±1900. Vai, ce camere mari aveau toti.
      Foarte grav ce se intampla *acum*. Bine observat.

      00
    • https://compasscaliforniablog.com/have-american-homes-changed-much-over-the-years-take-a-look/

      Nu era asta standardul in US in ’50. Casa noua medie in 1950 avea 91mp (probabil fara etaj, sau ceva inghesuit cu etaj), si stateau 3-4 persoane. Si vorbim de case noi, cele vechi probabil erau si mai mici.

      Doar de prin ’80-’90 s-a ajuns la ce spui tu. Nu toata lumea statea precum familia Ewing din Dallas…

      00
    • Nu stiu dar mie imi plac spatiile mari, e asa cum zici mai spre 80-90 s-a ajuns la ce trebuie. Acum ca sa fim eficienti energetici o sa trecem inapoi la bordee dar cu panouri solare si vom fi foarte minimalisti, 5 intr-o pestera. Si incalzirea globala tot va continua.

      00
  7. Vata bazaltica cu grosimea de 25 de cm este viitorul.

    00
  8. Ma tem ca iarna asta o sa plangem toti…

    00
  9. Panourile funcționează și iarna (în timpul zilei), doar că nu la randamentul maxim. Prin urmare poți stoca în baterii sau îl poți trimite la consum intern (cred că toată lumea are măcar o aerotermă de 2000 de wați, un calorifer pe ulei, un aer condiționat (aka pompă de căldură aer – aer)).
    Iarna în timpul zilei poți să încălzești casa cu energia electrică produsă de panouri, asta înseamnă consum (mai) scăzut la gaze.
    Dacă ai stocat ziua în baterii, atunci poți să te încălzești noaptea.
    Iar dacă peste vară a fost prosumator și a injectat la greu în rețea, iarna se poate încălzi fără probleme.

    00
    • O aeroterma de 2kw incalzeste o camera. Deci la o vila „standard” ai nevoie cam de 5 astfel de aeroterme, deci de 10 kw. Pt asta, la randamentele de iarna ai nevoie de panouri de 40-50 kw. Care sa mearga ideal 8 ore pe zi, deci reduci 1/3 din factura.
      Sa zicem fara acumulatori si tot nu iti scoti investitia in 20 de ani.

      00
    • @Big, ați înnebunit toți cu recuperatul investiției când vine vorba de fotovoltaice. Când îți recuperezi investiția la mașină, la piscină, la orice altceva? Când îți recuperezi investiția când arzi gazul sau consumi curentul ca să încălzești/răcești casa?

      00
    • @Big

      Da’ nu vrei sa incarci si masina simultan, ba sa mearga si masina de spalat si sa dai curent si la vecin sa-si faca casa.

      Hai sa fim rezonabili!

      Omul zicea ca daca ai panouri de 6-10kw, poti sa-ncalzesti o camera de la astea sau asiguri consumul casei partial din panouri.

      00
    • Aia care nu se gandesc la recuperatul investitiei ajung sa tremure de frica facturii, nu aia calculati.
      Daca economic e mai rentabil sa platesti gazele de ce sa dai mult mai mult pe o solutie improvizata care acopera partial nevoile?
      Trebuie gandit pragmatic, ban pe ban, ce e mai economic in urmatorii 10 ani sa zicem?
      Panourile au sens doar din punct de vedere al independentei, dar in momentul in care asta va conta inseamna ca sunt probleme mari in toata societatea.

      00
    • Domnu Big,am o nelamurire si vreau sa ma luminezi.
      Pina sa explodeze pretul energiei,cei care isi puneau panouri solare erau ridiculizati ca recupereaza investitia in circa 20 de ani.
      Acum cind s-a triplat pretul energiei(cel putin)de ce recupereaza tot in 20 de ani investitia?

      00
    • @caposu

      Probabil pentru că panourile solare s-au scumpit și ele proporțional din cauza cererii + incentive-ul mare pe ele de la UE.

      Eu tot mi-aș face în ideea în care aș lua și o mașinuță electrică de oraș, și atunci aș putea s-o încarc de la panouri deci la calculul rentabilității aș pune și motorina/benzina zilnică + încălzirea/răcirea.

      00
    • „peste vară a fost prosumator și a injectat la greu în rețea, iarna se poate încălzi fără probleme” – da, ca distribuitorul are niste condensatori mari-mari, ingropati in pamant, si-ti da tie din ei la iarna.

      Daca la fiecare 10 kWh injectati in retea distribuitorul iti da 1, nu prea cred ca e vreo afacere.

      00
  10. Nu mai suport oamenii care se plang de intretinerea casei. Se presupune ca atunci cand iti iei o casa esti om matur, nu o cumperi la 20 de ani. Nu te-ai gandit si la intretinere sau alte cheltuieli? Aceeasi poveste si cu masinile.

    00
    • da, logic, trebuia să anticipăm că se triplează facturile la energie.

      00
    • Care triplare?

      Gaze 2019, 0,04 eur/kwh, 2022 0,2 eur/kwh
      Curent 2019 0,14 eur/kwh, 2022 0,8 eur/kwh.

      00
    • *se tripleaza in decembrie 2022 vs septembrie 2022

      00
    • @Traian: da, in principiu ar trebui sa te gandesti la worst case scenarios, chiar si catastrophic scenarios:
      – o nationalizare, o ocupatie militara, epurari de intelectuali, de-astea… chestii de care sigur ai auzit de la bunici
      – un cutremur serios la care pica 75% din blocurile noi din Bucuresti
      – etc.
      Faptul ca o sa iti fie un pic frig la iarna parca nu mai e asa grav

      00
    • @Traian nu poti sa anticipezi in totalitate dar in general oamenii fac case mari doar ca se laude si sa demonstreze rudelor, urmand sa se planga de costurile de dupa constructie.

      00
    • Mie mi place ca oamenii nu se revolta niciodata impotriva statului. Astia fura ca in codru, au marit (de nspe ori) fictiv pretul energiei, cel putin, dar prosti sunt idiotii care si au luat case.Ce mama ma sii voiai ma sa fac la 28 de ani? Cand m am maritat? Sa stau cu mama? Sa platesc chirie 1000 lei cat era si rata atunci? Vaiii, ca preconizezi, calculezi, faci planuri. Adica daca nu am vreo comoara pe vreo insula ceva sa stau naibii in beciul casei alor mei. Producem energie foarte ieftin, cel putin cu hidrocentralele si cu CNE, iar hotii astia fac profituri record pt UE pe carca celui mai sarac popor. Bancile cel mai mare profit, benzinariile cel mai mare profit, energia la fel, dar idioti sunt amaratii care au crezut ca daca merg la munca, va fi totul cat de cat ok. Ca tara merge spre bine, ca oamenii au ochii deschisi. Nu o sa avem in veci instituții mai bune, daca nu le obligam sa munceasca. Cand ard blocuri, vaiii ce oameni prosti n au verificat, cand pleci de la service cu masina bulita, vaii ce tută n a verificat, cand pleci de la medic la fel, si lista continua. Sunteti niste țațe care nu ati priceput nimic. Sa va fie voua bine, nu noua ca societate, nu stiti deloc sa empatizati si gândiți ca poate exista si altfel. Da, ma trag dintr un neam de saraci, si la fel ma scald si eu in saracie, desi merg si eu la munca si sotul. Am mai facut si 2 plozi ca sa ma plang aici, pe net, la tine ..ca nu mi ai dat lumina cand am avut nevoie.

      00
  11. Boss, e groasa treaba, Engie tocmai mi-a trantit o oferta de prelungire a contractului cu aproape 4 lei/kwh. La consumul meu mediu lunar de 500 kwh, ar insemna sa platesc curentul 2000 lei/luna. Peste 300 kwh nu se aplica niciun fel de plafonare de la statul roman.

    Am depus cerere la Hidroelectrica, sper sa se rezolve pana expira contractul curent (care era cu 0,53 lei/kwh, deci tocmai mi-au propus un tarif de 8 ori mai mare).

    00
    • Haoleu, da ce uzina ai domne in casa de consuma atat?

      00
    • Sincer, la consumul ala lunar ar fi trebuit sa treci pe hidroelectrica printre primii. La orice furnizor contractele noi erau minim dublu la pret pe kwh.

      00
    • „Haoleu, da ce uzina ai domne in casa de consuma atat?”
      Consumul meu pe august a fost de vreo 600 kw desi aproape 2 saptamani am cam fost plecati. Si nu e nicio uzina in casa, doar d-alea de confort minim pentru orice familie dintr-o societate care se vrea civilizata: masina de spalat vase, masina de spalat rufe, aparate de AC, 2 TV-uri, frigider, cuptor electric si boiler (multumim cu multa muie alora de au furat de au spart radetu).

      00
    • Surprinzator, cei mai mari consumatori din casa sunt calculatorul meu si al adolescentului din dotare. Io ard cu calculatorul vreo 200W 12 ore pe zi ca lucrez pe acasa (asta inseamna 72 kwh/luna). Fi-miu daca baga vreun joc d-ala de-al lui, suge 600W ca popa cu procesorul si placa lui grafica.

      Alte descoperiri (neasteptate) pe care le-am facut de cand ma joc cu smart home:
      – chestiile alea care le bagi in priza sa miroasa frumos in casa – 12W
      – aerul conditionat in stand-by – 8W fiecare (asta e valabil cam pentru orice device „inteligent”, wirelessul ala nu merge cu aer)
      – camerele video – 5W ziua, 18W noaptea fiecare.
      – espressorul are un spike de cateva secunde de 5KW cand incinge cafeaua. Bine, asta nu afecteaza prea tare consumul lunar, dar am fost surprins.
      – lumina ambientala (banda led) din scafe, 100W.

      Per total, daca nu folosesc niciun aparat din casa, am un consum permanent de 125W numai de la lucrurile care stau in standby si de la retelistica (switch, 2 routere, un server, un nvr). Inainte sa ma apuc de smart home ca sa vad exact ce si cat consuma, aveam 220W. Sub 125 nu am reusit sa scad, oricate mantocarii am facut.

      Hidroelectrica a aparut in martie cu ofertele, eu aveam deja contract cu Engie incheiat la un pret oarecum decent, 0,57 lei/kwh.

      00
    • @Rumbu ce camere consuma 18W noaptea? Ale mele au max 4W noaptea.

      00
    • Ref camere, in specificatii scrie 9.5W. Masurat de mine insa, cand pornesc infrarosiile noaptea, mi-arata 18W (144W consum pe sursa de tensiune, 8 camere). Hikvision de exterior analogice cu IR la 50m.

      00
    • Nu-ti trebuie uzina pentru consumul ala. 1-2 PC-uri, TV, masina de spalat, frigider, AC vara…nimic spectaculor dar se aduna.

      00
    • E o vorba, fudulia se plateste. Nu poti sa bagi absolut orice iti da prin cap in priza si sa plangi dupa ca aoleu e scump

      00
    • Cand mai cumparati chestii pentru casa de familie decenta de secol 21, recomand sa verificati si sectiunea aia nesimpatica numita specificatii tehnice. Pe acolo mai apar chestii legate de consum /eficienta energetica. Spun asta pt ca la mine consumul mi sare de 200 kw /luna, si am consumatori conform vremurilor: uscator rufe, masina de rufe si vase, frigidere, AC-uri si alte acareturi, fara sa mai mentionez cele 22 de lumini cu vreo 30 de becuri (casa + terasa). 200 kw, media pe ultimul an. Ori ai aparate care consuma in draci, ori ai vreo manevra si alimentezi inca vreo 2 vecini, poate fara sa stii…

      00
  12. Dupa revolutie costurile cu casa/apartamentul erau insignifiante si frica romanului de nu avea un acoperis deasupra capului e in codul genetic, deci toti suntem proprietari (nu e un lucru rau).

    Problema este ca in ultimul timp costurile au inceput sa creasca, iar in curand si impozitele.

    Cei mutati in „rezidentiale” au descoperit ca trebuie sa plateasca multicel pt paza, mentenanta, apa de udat gazonul, becul ce lumineata strada/curtea.

    Intai toti au renuntat la imluminatul curtii, de zici ca e sat parasit, apoi au renuntat la paza (ca oricum era inutila) si au pus monitorizare (150 lei/luna).

    Mai nou e o problema cu gazele si curentul electric.
    Izolatia e o chestie noua, la modul 20cm polistiren, adica majoritatea caselor din 2007 aveau ce era atunci la moda – 6cm sau 10 cm, daca aveai bani.

    Suprafetele vitrate, chiar si tripan, sunt frumoase si aduc lumina, dar pierd caldura in draci.

    In sudul tarii, iarna nu e feroce, dar s-a lungit pana in luna Mai.
    In luna Aprilie am avut factura de 1400 lei si am 22C in casa.

    Asadar, e pentru prima data cand romanii din clasa medie, care au imrumut pe 20 de ani la casa de la porumb, isi pun problema cu ce plm o incalzesc!?

    Nici la bloc nu e parfum, ca incalzirea centralizata e pe butuci si nu trebuie sa fii geniu matematic (precum Primarul), ca sa vezi ca e bine sa emigrezi in tarile calde.

    Urmeaza o adaptare urata la realitate.
    Romancelor in special, le va degera „aparatul de reproducere”, ca s-au obisnuit sa stea iarna in chiloti cu 25-26C (nu e gluma, am destule astfel de specimene in jur).

    Si la RADET & Co, iti va ingheta mucul in nara, insa te vei bucura ca vor scadea imobiliarele. Chiar si asa, tot nu iti vei permite sa pleci din cubicului de 50mp.

    00
    • Cred ca vreo cativa ani va fi mai dificil, pana ne adaptam – investitii in productia de curent, regenerabile, inflatie, cresteri de salarii.

      Nu o sa murim daca in loc de 22 de grade o sa avem 18, la un consum sub jumatate.

      00
    • Gogosicile trebuie ventilate, altfel se „încing”.

      00
    • Ti se pare ca 22C e putin, sau ce?

      4mc stejar+fag ajung pt 5 focuri pe zi (2 camere) si mai si raman in primavara. Cred ca maxim 3mc consumi. Costa 2500 lei la campie. Pe langa paduri, mai putin.

      00
  13. Eu mă întreb cum se nasc astfel de știri sau cum plm se numesc mizeriile astea.
    Fredona aia la duș ,,Uochii tăi îmi amintesc la,la la, ham-ham miau-miau,, și zbang i-a bubuit neoronul să scrie o chestie din-asta de interes național? Cu siguranță că 39% din populația țarii s-a scăpat pe ea de fericire că Liviuț e acum pe confort.

    00
    • Stirile astea se nasc in laboratoarele Libertatea. Nu ca as fi fan LV, dar pe Instagram omul expliica ca a avut oferta cu pret fix de 1000 lei/luna si acum i-a venit o regularizare anuala de 5500 lei. A cerut reesalonarea sumei pe 3 luni, i s-a acceptat, dar s-a trezit ca va fi deconectat de la gaze pentru neplata.

      00
    • Să înțeleg că tu ești stresat cu prețul la energie după ce ai aflat de suferințele lui Liviu Vârciu de pe Instagram ?

      00
    • Ce vedeta esti sa nu poti achita 1000 de euro? Aaaa traiesti de pe urma faimei de acu 10-20 de ani, asta nu inseamna ca esti vedeta…

      00
    • Pe Paco il doare-n pix:

      „Ceea ce se vede acum în Spania este e­fectul presiunii pe care guvernul de la Madrid a făcut-o în sensul decuplării pieţei iberice de restul continentului, astfel încât timp de un an preţul energiei să scadă. Acest lucru a fost posibil după negocieri de un an de zile pe care spaniolii şi portughezii le-au purtat cu liderii UE insistând pe câţiva diferenţiatori.

      Ambele state au o pondere foarte mare a energiei verzi, sistemele sunt slab interconectate cu restul blocului, iar de­pendenţa de gazul rusesc nu este pro­nunţată, Algeria fiind principala sursă de alimentare cu gaze. Ce au obţinut concret spaniolii a fost introducerea unui plafon de 50 de euro/MWh pentru gazul pe care ţara îl foloseşte în produce­rea de energie elec­tri­că.”
      https://www.zf.ro/companii/analiza-zf-spania-curent-dupa-plafonat-gazul-nici-macar-il-romania-20990052

      00
    • Mareșalul Cauciucă o fi citit și el articolul ăsta?

      Normal că nu l-a citit, că nu erea scris pe prompter

      00
    • @Klaxxon pentru ca avem mentalitate de oameni saraci. Pentru ca atunci cand atragi atentia ca e ceva necurat in asemenea situatii ti se raspunde cu „prost e ala care da, nu ala care cere”. Pentru ca intr-o situatie de monopol ai si de unde alege, nu?

      Normal ca ai, doar nu esti prost sa dai, esti destept: iti tai singur lumina si caldura, nu mai este nevoie sa ti le taie statul ca pe vremea lui nea’ Nicu.

      Statul intre timp se spala pe maini. Si-a facut treaba, nu e vina lui, nu ti-a pus arma la tampla. TU AI ALES sa te debransezi de la utilitatile pe care nu ti le mai permiti. PIATA LIBERA in actiune, ca in filmele lui Nicolaescu.

      00
    • @Klaxxon, să-i spui lui nenea Ciuculeț și că din octombrie se reduce în Spania TVA-ul la gaz de la 21% la 5 %.
      Asta ți-am servit-o caldă, ca în presa de calitate.

      00
  14. O sa fie interesant la iarna. Partea buna e ca se vor trezi oamenii ca „5 cm de polisteren” pus pe mamaligi nu sunt de ajuns. Stai sa vezi cand aflam cum trebuie montante corecta tamplariile pvc.

    00
  15. Au aparut in ultima vreme o gramada de vile de vanzare in regim D + P + M, si unele la pret bun, dar cine incalzeste asemenea mastodonti ?

    00
  16. Sa se retraga cu toata familia in bucatarie, asa cum fac toti cei care si-au facut case de neam prost, cu 5 etaje, ca sa arate la dusmani ca ei sunt pe bogatie. Si sa nu uite sa puna folie pe mobilat, sa nu aiba de sters praful Vara viitoare cand i se decogeleaza casa

    00
    • Scuza-i ca nu au locuit ca tine, stoicu patriei, in bordei. Era mai ok daca dadeau ca taica-tau banii pe bautura si tigari in loc sa-si faca o casa, nu? Mai scuza-i si ca nu s-au gandit ca, CUMVA, vom liberaliza cacatu praf sa ajungem sa platim de 7 ori mai mult pt ca ne batem in preturi cu vesticii pe ce vindem din curte.

      Ps locuiesc in apartament de 49mp si casa de 60mp, dar esti pur si simplu infiorator de retard.

      00
  17. Offtopic: cred că s-a ajuns prea departe în scandalul Buhnici. Plm, cui îi plac grasele?

    00
    • Dom’le, nu e vorba de grase aici, vorba e ca parerile nesolicitate de mos libidinos (daca le ai) le pastrezi pentru tine. In public e convenita o anumita decenta, toata lumea are dreptul sa se simta confortabil in societate. Cum ar fi sa se ia lumea de tine pe strada ca ai burta/chelie/ochelari etc.?

      00
    • Hash, cand mai ajungi la mare sa nu te uiti la bunaciuni, ok? Benocleaza-te la grase. Si pune-ti banda la gura, sa nu te pomenesti cu amenda daca bei 3 beri si iti infige cineva microfonul in bot. Cu ce pula mea nu te simti „confortabil in societate” cand il auzi pe unu ca nu ii plac grasii? Adica oglinda nu ai, self awareness nu ai, dar DOMNE A ZIS UNU. Ok, si?

      00
    • Nu am zis nicaieri ca uitatul e interzis, am zis doar ca parerile ti le tii pentru tine, nu le expui in public! Ce e asa greu de inteles?!

      Nu ma simt confortabil nici cu pula ta, tine-ti-o acolo unde ii e locul. (aud si pe strada fete cu „pula mea” in gura, dar divagam).

      No, „gura adevarului pacatos graieste”, ia vezi pe unde ti-e banda aia.

      Asa, pentru extindere, recomand „What women want”, cu Mel Gibson, the spirits are getting a little high around here.

      00
  18. Putea sa incalzeasca si el casa cu o placa video potenta, cum facem toti, nu prin pardoseala

    00
  19. Daca vorbim de sute de mii de euro… ar trebui sa fie cel putin doua.

    Pe de alta parte suntem analfabeti functional asa ca… nici nu mai conteaza…

    00
  20. NOU
    #78

    Mai exista un aspect la casele astea, de sute de mii de euro sau mai putin.

    Majoritatea celor de aici probabil ca au credite in vigoare pentru case. Nu or fi multe de 3-400.000, dar majoritatea sunt pe la 100-150.000, plus gramada cu Prima Casa de 67.500.

    Aspectul e cresterea ROBOR, s-a cam dublat rata in ultimul an (in jur de 80% crestere comparativ cu acum 5 ani).

    Cu legea darii in plata, presimt ca vom vedea preturile la case si apartamente scazand dramatic in urmatorii 2 ani, pe masura ce proprietarii le pun inapoi in bratele bancilor.

    Cum zicea Isarescu, „faceti credite in lei”…?

    Aia cu francii au luat muie, acum cei cu leii.

    Exceptand corporatistii care sunt platiti mai mult sau mai putin dupa cum creste euro, restul sunt cam fucked.

    O mie de lei pe luna in plus pe rata, inca o mie extra la utilitati…te cam apropii de 3000 lei pe luna doar minimul cheltuielilor fundamentale.

    00
  21. „Nu avionul, avioanele (!)…ca am mai multe”

    00
  22. @Vali

    Explică-mi „logica” ăstora care-și fac casă/vilă cu etaj(e). Exceptând ăia care au furat de și-au asigurat 7-9 generații de acum încolo să nu mai muncească o zi în viața lor.

    Pe cuvânt că nu înțeleg modul cum văd ăștia și ăstea viața.

    00
    • am 3 copii. o să stea toți cu mine in casa. plus copiii lor.

    • Ceea ce nu se va întâmpla niciodată, exceptând dățile rare în vizită și în vacanță (nici asta garanție, bineînțeles).

      În rest? Cu fiecare an, lăsând golul și prețurile exorbitante, va începe să-i doară în talpă cu fiecare treaptă pe scări. Și-au făcut-o urât de tot.

      Acum mă gândesc dacă vom ajunge să plătim întreținerea pentru ăștia și vilele lor, de unde ar mai ciupi și băeții din Bușteni, Snagov, cartiere de magistrați ș.a., că doar nu devii bogătaș dacă-ți cheltui banii tăi.

      00
    • La parter unii isi fac poate sediu pentru afacerea proprie. E misto sa cobori doar un etaj ca sa ajungi la locul de munca, dar ce stiti voi (ok Vali probabil stie ca locul lui de munca este oriunde poate posta ceva pe blog, dar in alte domenii ai nevoie de un sediu fizic)

      00
  23. mai sus s-a precizat unde sta Domnu Varciu, nu ca ar fi date secrete pentru ca gogomanul megaloman si a prezentat casoaia la tv. e f ok zona dar casa are aspectul uni mic bloc alb. Este foarte mare dar are o curte mica motiv pentru care cocletul parcheaza pe straduta ingusta din fata curtii sau in parcarea Mega Image unde a depozitat si doua rable pe care el le considera masini de colectie. Are si cinema in casoaie asa cum a declarat mandru nevoie mare la tv. acum aud ca se plange de factura dar cand si a faurit megalomania nu s a gandit cat costa incalzirea la mausoleul ala. Oamenii care muncesc pe branci si cresc 2 3 copii intr un apartament din Drumul Taberei nu se mai plang si vine manelistul asta obosit turned actor sa ne spuna ca nu mai poate sa si intretina chateau ul. Cum sa nu te ia scarba?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.