Problema cu Snowden

Povestea lui o ştiţi deja: americanul lucra la CIA şi la NSA ca administrator IT, a dat celor de la The Guardian detalii despre programele secrete de supraveghere ale internetului de către americani. După care a fugit în Hong Kong şi apoi în Rusia, destinaţia finală fiind, se pare, Venezuela.

Care e însă problema cu el? Omul e un trădător. Da, a făcut un bine că le-a spus celor care mai credeau în inocenţă că sunt urmăriţi peste tot, şi da, i-a pus în încurcătură pe Google, Facebook şi alţii, dar asta nu schimbă prea mult situaţia.

De asta ţările civilizate, unde a cerut azil, l-au refuzat politicos. Că toate au câte un program din ăsta şi toate îşi vor trădătorii extrădaţi. Cel mai bun exemplu de cât de complicată e situaţia este faza cu avionul preşedintelui Morales, care a trebuit să aterizeze forţat în Austria după ce o serie de ţări civilizate (Portugalia, Spania, Franţa) nu i-au permis să tranziteze pe deasupra lor, pe motiv că Snowden era la bord. E un incident internaţional grav, dar e şi un exemplu despre cât de puternică e ura faţă de trădători de asemenea calibru.

Închipuiţi-vă cum ar fi pentru securitatea noastră să iasă un Gigel să spună ce arme şi ce avioane avem ascunse în baza aia scobită în munte de lângă Padina. Sau altul care să spună cât petrol am vândut sârbilor sub embargou. Sau câte arme am vândut ţărilor africane. Ar fi interesant de ştiut pentru noi, publicul de rând, dar în același timp ar fi o breșă de securitate importantă.

Revenind la Edward Snowden, dacă vă uitați atent, majoritatea siteurilor de știri americane sunt rezervate în privința asumării unei poziții ferme, tocmai din cauză că e bine, dar parcă nu.

dollar

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. Și cu Pacepa a fost bine, dar parcă nu.

    00
  2. Faci o mare confuzie, e ca si cum ar fi sa iasa un gigel de la noi si sa spuna ca SRI-ul ne stocheaza tot net-ul la fiecare si ca ne asculta telefoanele la toti (de parca n-am stii asta).

    00
  3. 1Asta e un articol malitios.urmaresc povestea lui snwoden de mult timp si nu are nici o legatura cu ce ai scris tu.Snowden a dezvaluit lumii intregi ca NSA un serviciu american de informatii care teoretic se ocupa de urmarirea teroristilor de fact supraveghea cetateni americani simpli si ambasadori ai UE si ONU.De asta e si scandal mare acum in UE si pe toate posturile de stiri ca dezvaluirile lui Snowden au pus in pericol un pact de cateva zeci d emiliarde de dolari intre SUA si UE,N-are legaturi cu arme sau cu punerea in primejdie a cetatenilor americani.Ceea ce face NSA e ilegal nu ce a facut Snowden.

    2.Marea majoritate a tarilor i-au refuzat azilul din cauza presiunii SUA.Hong Kong de exemplu nu l-a dat SUA spunand ca SUA nu a prezentat nici un motiv legal,Rusia la fel a refuzat sa il dea,Nu toata lumea il uraste pe Snowden ci ii este frica de represaliile americane,

    3.Daca citesti atent pe forumuri mare amajoritate a americanilor sunt de fapt de acord cu el.Ca sunt vreo 2-3 conservatori distrusi care au impresia ca UE e o oaza de comunism marea majoitate sunt speriati de efectele supravegherii NSA

    P.S Conform listei de periculozitate a NSA, Germania e pe aceeasi pozitie cu China.Asta e NSA.Si marea majoritate a americanilor urasc institutia asta odioasa

    00
  4. E bine, tot sper. Una-i sa stii din poze ca gogului ii plac napolitanele, alta-i sa stii ca si le baga in cur si sa-l inregistrezi „pe mai tarziu”. Linia subtire: lumea-i plina de idioti, idiotii cu resurse tind sa pagubeasca tot mai grav; supraveghem idiotii, ajungem sa trebuiasca sa le supraveghem gandurile. Viata bate filmul.

    00
  5. dude, ura fata de tradatori sau amenintarile americane?

    • @Arhi: franța făcea teste nucleare și se pișa cu boltă pe toată lumea acum câțiva ani, nu par genul care să se teamă de americani. sau rusia. dar fii atent la ce a declarat putin:

      Russian president Vladimir Putin immediately offered Snowden asylum stating that Snowden would have to „stop his work aimed at harming our American partners” if he wanted to remain. The Russian government said Snowden had withdrawn his asylum application upon learning about the conditions.

      de când plm rusia nu dorește un gog care să fi spionat pentru americani la ei acasă?
      păi, de când ăla s-a apucat să toarne despre un program de spionaj in masă pe net, program de care, repet, are toată lumea.
      aici nu e vorba de un spion american care vrea să fugă de justiția americană, aici e vorba de un sifonar care i-a dat pe toți în gât. da, noi poporul suntem încântați că am aflat ce știam deja, dar când ești in poziția de a fi nevoit să concepi un sistem prin care să aperi 20 de milioane de români, spionajul în masă nu ți se pare așa nasol.

  6. e destul de tare nuca numita snowden, nici macar rusii nu s-au riscat sa-l adaposteasca oficial.

    00
  7. „An opinion poll carried out by Emnid at the end of June revealed that 50% of Germans consider Snowden a hero, while 35% would hide him in their homes.”

    00
  8. NOU
    #10

    Pentru mine, crescut printre tradatori si turnatori la securitate, cu linia telefonica ascultata, se schimba cu ceva situatia?

    Tradatorii din bloc au fost, unii au fost deconspirati, altii au ramas cunoscuti doar dupa notele informative….. securitatea avea oameni peste tot, la piata, la alimentara, pe scara, in RATB….

    Cu e diferit scenariul SNOWDEN de Romania Comunista/Post-decembrista?

    00
  9. Nu exista amenintari americane.

    00
  10. Foarte de acord cu tine,un punct de vedere foarte obiectiv !

    00
  11. Daca era din alta tara era ,omul era afisat ca un erou care a semnalat obiceiurile nedemocratice ale guvernului asupritor, ba mai mult Unchiul Sam ar fi trimis niste baieti sa imparta niste democratie.
    Dar cand e in ograda la ei…

    00
  12. Va fi „eliminat” precum a fost asasinat Litvinenko acum cativa ani?

    00
  13. Cazul asta mai e cum mai e, a spus ca sunt oameni rai care asculta.

    Mai grav a fost cand au reusit sa scoata bazele de date din „sistem”, vezi cazul telegramelor diplomatice sau cazul rapoartelor militare.

    Nu au luat 1 fisier de 2kb, au iesit cu giga de date si au dat cu ele in wikileaks.

    Telegramele diplomatice sunt printre cele mai educative materiale existente pe internet la ora actuala. Realpolitik in stil mare.

    00
  14. Look further. Guvernele din zilele noastre sunt o trupa de oameni care isi doresc puterea si controlul, iar niste firme private pot cheltui oricati bani ca sa construiasca un sistem in acest sens. Nu mai sunt motive pentru arme conventionale? No problemo, cheltuim pe tehnologii de cules, stocat, decriptat date si sapat prin ele. Un tradator ca Snowden arata alegatorilor exact pe ce cheltuie banii guvernele care fac parte din club, cu alte cuvinte le strica bucuria jocului. Partea proasta e ca alegatorii cedeaza incet-incet libertatea pentru o iluzorie securitate, iar securitatea aia e a naibii de scumpa. Cati teroristi a prins NSA cu 80 de miliarde de dolari? Secret, dar nu ma astept sa fie mai multi de cativa, plus alte cateva sute de infractori comuni (jenant fata de numarul oamenilor care ar putea fi salvati prin orice alt mijloc in care se pot investi bani). Jocul principal sunt convins ca este altul: descurajare strategica, controlul maselor, insert your fantasies here. Altfel, peste cativa ani n-o sa ne suparam daca guvernul ne-ar spune ca e spre binele nostru sa aiba acces si la feed-uri video de la noi din casa… Ca doar nu avem nimic de ascuns. Nu de altceva, dar poate ca ar vrea sa ne motiveze, in caz ca suntem de interes.

    00
  15. Omul a explicat intr-un interviu c-a dat publicitatii niste informatii pe care cetatenii americani au tot dreptul sa le cunoasca, si anume ca sunt urmariti de catre NSA. si culmea, nu doar ei. Faptul ca doua state se spioneaza intre ele la nivel de guvern, e una, omul n-a desconspirat asta, n-a desconspirat nici niste agenti NSA care erau pe urmele unor teroristi, omul a desconspirat un abuz al statului american vizavi de cetatenii sai.

    00
  16. Nu tarile civilizate i-au interzis tranzitarea acelui avion, ci elita conducatoare din acele tari. Nu compara vointa unei tari cu cea a unor conducatori.

    00
  17. Problema e așa: Snowden era angajat la Booz Allen, o firma privată care are peste 90% din capital de la Ministerul Apărării. Repet. Privată. Pe mâna lui Snowden au apărut, just, date strict secrete. Acum tu compari cu Snowden care a leakuit date confidențiale americane cu Gigel care a leakuit date confidențiale din România. Doar că Gigel dă date despre avioane, care sunt un patrimoniu militar și nu public, iar Snowden a dat presei doar informații de spionajul masiv pe care îl face Guvernul Obama la nivel nu doar internațional (cu microfoane prin birourile europarlamentarilor) unde e oarecum de înțeles, și informații care arată că guvernul americani spionează absolut fiecare mișcare a vieților cetățenilor americani (telefonic, digital), astfel încălcând al cincelea Amendament al Constituții Americane. Dar Gigel dă informații despre avioanele din Gearmata. Ok. Chestia ce a văzut-o Snowden e nasoală. „Va să zică noi încălcăm al 5-lea amendament.” zice Snowden în mintea lui de trădător, „Chestia asta ce o văd e nasoală.”. Asta a făcut public Snowden, a arătat cetățenilor americani cum le este călcat în picioare o listă a libertăților americane pentru care sunt foarte norocoși că o au, de un guvern pe pseudo-democrat, condusă de un președinte pseudo-democrat, și pânde unde a ajuns spionajul ăsta pentru care ei plătesc cu taxe. Până în buda lu’ Eba.

    00
    • @ratsoid: in teorie tu ai dreptate. legi incălcate, intimitate, rahaturi. practica e puțin mai grea. dacă te intreb azi dacă ai fi de acord să urmărească guvernul pe toată lumea, ai zice nu. dacă te-aș intreba după ce fra-tu și doi prieteni ar fi murit in atentatul de la boston te-ai schimba un pic la părere. cam așa se pune problema. yea, fine, all good, dar nu mai putem avea încă un 9/11, de asta trebuie să facem ce avem de făcut. de aceea zic că deciziile pe care le ai de luat tu, gigel cetățeanul, sunt diferite de deciziile pe care le are de luat marcel politicianul.

  18. NOU
    #22

    lumea, asa cum o stim, e tinuta de state asa cum stiu ele mai bine. snowden a gresit. daca-ar fi dupa astia de soiul sau, lumea civilizata s-ar sfarsi. doar ca el si toti prostălăii asemeni lui, au vizionat cel mult niste zeitgesit-uri si alte filme educativ-formative de maicăl mur si au descoperit brusc sursa tuturor relelor.

    00
  19. In cazul asta eu nu m-as baza pe obiectivitatea si pe profesionalismul institutiilor de presa americane. Daca presiunile americanilor au pus la punct „tari civilizate” iti dai seama ce se poate intampla daca il manca in c… pe unul de la CNN sa miste in front.

    00
  20. Cu ocazia asta isi aminteste si Romania de Pacepa, un „tradator” pe capul caruia s-au pus la bataie sume uriase de bani. Generatia actuala, citit cartile lui daca vreti sa intelegeti politica din Romania si cine sunt adevaratii tradatori.

    00
  21. Toata lumea iubeste tradarea, toti urasc tradatorii.

    00
  22. pacepa nu e egal snowden. Pacepa a dezertat dintr-o pozitie extrem de inalta si a vandut secretele tarii unui guvern strain (si „datorita” lui probabil ca au avut de suferit multi oameni din serviciile romanesti). Snowden a fost un functionar mediu in cadru serviciilor americane si a iesit in public sa spuna faptul ca US are un program de monitorizare in masa. Snowden nu a vandut niste secrete pentru un trai mai bun, ci a renuntat la un trai decent pentru a informa publicul legat de anumite practice ale guvernelor lumii impotriva propriilor cetateni.

    00
  23. Tradatorii sunt buni atunci cand tradeaza in favoarea marelui licurici. Altfel, sunt rai.
    Tot asa cum istoria este scrisa de catre invingatori

    00
  24. @zoso: cum zice si arhi mai sus, nu ura fata de tradatori e aici. e o demonstratie de forta americana.

    00
  25. NOU
    #29

    Cred ca tipul asta se plictisea maxim si a zis ca are nevoie de ceva aventura asa cum fac aia de la Hollywood in unele filme bune. Acum, dupa ce a dat piept cu realitatea si cred ca nici nu i se mai vad frunzele de la morcovi isi doreste sa nu fi deschis gura. Nu cred ca va avea o viata prea lunga si nici prea placuta. Il vor proteja rusii o perioada pana isi pierd interesul si apoi o sa fie nasol rau.

    00
  26. Îi zici trădător de parcă ar fi vândut secrete militare sau coduri de acces pe mai-știu-eu-unde care chiar ar fi pus în pericol siguranța țării. Practic, a arătat că poporul e o curvă iar guvernul îi e pește. Cum îi face rău americanului de rând să știe că este spionat? Sau am înțeles eu greșit situația?

    În orice caz, cred George Orwell că se-ntoarce-n mormânt…

    00
  27. Eu cred ca nu e tradator. De exemplu, e tradare sa spui public ca guvernul tarii tale fura? Daca nu spui e tainurie. Omul nu a aratat armele de la Padina ci faptul ca Guvernul incalca legea ascultand ilegal telefoane. Daca Watergate-ul ar fi fost azi, cei doi ziaristi de la Washington Post ar fi fost acuzati de tradare si ar fi putrezit la Guantanamo.

    00
  28. Solutiile de combatare e terorismului in propria ta tara nu e spioneajul public.
    Ceea ce face tu Obama incalca un principiu de drept foarte important pentru americani.
    Nu ma intreba de parerea mea personala ca nu asa merge treaba, daca mi s-ar intampla mie. Trivializezi prea mult. Americanii au devenit atat de puternici pentru ca au un set de legi pe care le-au respectat pana prin vreo 2006. Snowden a aratat ca America nu mai e America. Democratia a fost inlocuita cu stat politienesc si tara se risca pe ea singura daca mai e condusa asa (1984). Daca America doreste sa devina din nou cea mai democrata tara din lume si nu doar o gluma pe mapamond, trebuie sa abordeze subiectele total diferit fata de cum face acum, fie ca e vorba de terorism, wallstreet, banii din lobby si interventii militare.

    00
    • @ratsoid: nu trivializez. când te poziționezi ca polițist global trebuie să te aștepți să ai dușmani. nu poți să ai petrol la cinci cenți litra și mâncare ieftină fără să exploatezi niște unii mai fraieri, care, când vor prinde ocazia, te vor fute. ăsta e modul lor de a se proteja.

  29. dDa, inteleg ce spui. Dar de ce asta e un motiv? Gandeste-te ca ceatatean american: de ce statul meu, care a facut atatea lucruri grozave in democratie, a ajuns precum un imperiu cuceritor condus de un stat politienesc? Trebuie schimbat felul in care actioneaza America, despre asta e vorba. Ceva trebuie sa se schimbe. Nu mai e o tara exemplara. Si o ultima chestie, cand un secret de stat mai poate fi protejat de constiinta patriotica cand ceea ce face statul e ilegal?

    Atat, nu mai intru pe subiect. E genul de subiect de abordat fata-n-fata.

    00
  30. NOU
    #37

    Dude, gandirea ta e total gresita. Tradator era daca lua secrete si le vindea (de exemplu)Rusiei. Asa, el a dezvaluit abuzurile americane intregii lumi.
    Nu stiu cum poate lumea sa compare cazul asta cu Securitatea autohtona(cel putin pe cea de dinainte de lovitura de stat). A suferit cineva in cazu’ asta, au for agenti deconspirati, s-au produs atentate din cauza asta? Vezi cazu’ Boston. Cu toate ca ei controleaza 99% din traficu’ de net/telefoane/etc. , ca au fost avertizati de rusi, nu au putut sa impiedice atentatele de la Boston. Asta dovedeste ca securitatea nationala nu este decat un pretext pentru control total si nu o unealta impotriva terorismului.
    Cat despre tarile „civilizate” la care te referi, nu mai zic nimic. Daca asta ai inteles tu, ca urasc si ei tradatorii si de asta s-au aplecat paaaaaana jos de tot sa le-o traga americanii…
    Funny ca ai dat exemplul Frantei, care s-au cacat pe ei primii intotdeauna. Vezi niste glume americane despre francezi.
    Cultura statului polietenesc e adanc inradacinata in SUA. Vezi cazurile grave de abuzuri facute de politie, dept. de stat etc. Si chestia e ca nu ai ce sa le faci. Se invoca securitatea nationala si la revedere, poti sa latri cat vrei.

    Cam ce am inteles eu din cazul Snowden: nu esti cu noi, esti cu teroristii(vezi declaratia boschetelui junior). Ai un creier si il folosesti, esti terorist. Sau, pe scurt, fii cuminte, ia-ti medicamentele si totul va fi bine.

    00
  31. NOU
    #38

    Si ceva ce am uitat sa mentionez: problema nu este cu Snowden.

    00
  32. Eu vad problema astfel: Snowden e un tradator pentru ca si-a turnat angajatul, adica o firma privata care colabora cu serviciile americane. Pentru tradare, trebuie sa raspunda conform legii. In schimb, agentiile trebuie sa raspunda pentru incalcarea constitutiei SUA. Doua chestii diferite. Stiu ca suna hilar, dar din moment ce semnezi anumite clauze (si sigur a existat asa ceva) atunci esti vinovat daca le incalci. Dar, problema abia acum intervine. Omul era un IT-ist, probabil unul destul de bun. Sunt absolut convins ca si-a luat masuri de precautie si are un as in maneca in cazul in care va fi prins sau eliminat de catre americani. Deci sigur mai are si alte secrete. Zic asta pentru ca un serviciu de spionaj nu s-ar milogi public la toata lumea sa le dea omul. Era mai usor un glont in cap, fara prea mare valva si declaratii publice. Insa, daca mai are ceva de ascuns, atunci el ar putea sa dezvaluie secretele altor tari sau servicii, sa zicem ceva prin Rusia. Poate si prin alta parte. Atunci asta ar fi o problema si SUA tocmai de asta se teme. Cu cat omul ajunge in mai multe tari, cu atat poate sa fie abordat de mai multe servicii secrete sau alte organizatii. Probabil ca lucrurile acestea nu le vom afla niciodata, dar cineva acolo se teme de ce stie omul asta.

    00
  33. Mai curand il cauta disperati ca sa arate ce se intampla cu cine procedeaza astfel. Intre a stii tu asa ca presupui ca se intampla ceva si a stii cu probe ceva este o mare diferenta. Cum zicea cineva mai sus sunt cateva organizatii care acum vor raspunde pentru incalcarea constitutiei USA, iar asta nu conteaza ca nu se intampla acum. Daca iei peste zece ani vreo cincispezece de puscarie sau iti fac praf cariera atunci s-ar putea sa iti displaca profund.

    00
  34. „dacă te-aș intreba după ce fra-tu și doi prieteni ar fi murit in atentatul de la boston te-ai schimba un pic la părere”

    Oamenii aia (ma refer la cei care au murit cu adevarat in atentat) au murit „anyway”. Puteau sa-i opreasca, n-au facut-o. Case closed!

    00
  35. NOU
    #43

    @Danyzus: Iti poti trada doar tara, nu o firma privata, serviciile secrete sau pe Obama. Din punctul meu(si al multora) de vedere, a facut un mare serviciu tarii, nicidecum a tradat-o.
    Si stai linistit n-o sa raspunda nimeni pentru incalcarea constitutiei, pe ce lume traiesti? Ei sunt constitutia.

    00
  36. @Danyzus orice clauza contractuala care contravine legii este nula.

    00
  37. Ce ziceai de Padina?

    00
  38. Snowden a confirmat ceea ce se stia de mult timp, ca statul are acces la informatiile care tu creadeai ca sunt private.

    Politistii din filmele americane au acces la convorbirile telefonice, in sec. XXI e normal sa-ti acceseze email-ul si retelele de socializare.

    Dupa atentatele din SUA sau Marea Britanie nu ma mira paranoia autoritatilor din statele respective, nu e asa mare tragedie faptul ca statul are acces la email-urile care le trimiti sotiei sau la pozele cu tine in chiloti, problema e sa nu se abuzeze.

    In 2012 un britanic care se pregatea sa mearga in America a scris pe twitter ‘i’m going to destroy America’ si surpriza, la aeroport i s-a refuzat accesul in State.

    00
  39. Partea cea mai misto e alta : informațiile ce fac obiectul tradarii NU au schimbat nimic in lume. Ok, a fost o luna de știri, tabloide, talk showuri. Dar atât.
    Deci, a meritat efortul?

    00
  40. Ce a tradat? Pe cine? Statul de drept american? Pe seful statului? Mi se pare mie sau este o asemanare izbitoare intre (la nivel de logica si termeni, nu de rapoarte personaje) intre acest articol si afirmatia lui base despre regele Mihai? Daca nu as sti mai bine, as zice ca ambele vin de la acelasi copywriter. Dar cred ca e doar mintea mea dezaxata care vede numai conspiratii si OZN-uri. Sau nu?

    00
  41. daca nsa e ochiu magic si stie tot cum de nu s-a gindit ca vreun ratacit ca snowden o sa dea in vileag tot????

    00
  42. Al patrulea amendament al Constitutiei SUA zice asa:
    The right of the people to be secure in their persons, houses, papers, and effects, against unreasonable searches and seizures, shall not be violated, and no Warrants shall issue, but upon probable cause, supported by Oath or affirmation, and particularly describing the place to be searched, and the persons or things to be seized.

    Cand guvernul federal se apuca sa asculte telefoane si sa citeasca e-mailuri la toata lumea (fara numar), e o incalcare clara a Constitutiei. Asta e toata problema de fapt, si e foarte grava pentru multi oameni.

    00
  43. Acu’ pe bune, surprinde pe cineva ce-o zis Snowden ? Pentru mine treaba asta a fost egala cu o stire de-aia de la „si altele”. E ca si cum toata lumea stie, da’ nime’ nu vorbeste, ceva de genul asta. Asta a iesit un pic din tipar si na, mare minune, ce sa spun…

    00
  44. Care sunteti pasionati in general de subiect uitati-va la serialul „Person of Interest” …un „SF” despre un sistem care monitorizeaza tot ce fac americanii, poate ar trebui reincadrat de la SF la documentare :)

    00
  45. https://www.imdb.com/title/tt2309788/?ref_=sr_1
    se gaseste si titrare in engleza.

    Filmul este foarte mishto si descrie realitatea zilelor noastre peste tot in lumea civilizata. Monitorizare la greu, etc…

    IMO..Ma intreb.. dar daca baietu’ asta Snowden a fost pus sa spuna chestiile alea…

    00
  46. „Tradator” e o cuvant care manipuleaza. Daca Snowden are gardian la Auschwitz si aducea la cunostinta opiniei publice ca serviciile secrete germane comit un genocid legal, sub ordin militar, atunci el ar fi „tradat patria” nazista. Dar ar fi fost un erou al omenirii.

    „Tradarea” e o chestie simpla pe care o poate intelege orice cizma: daca nu esti cu ai nostri esti cu ailalti, cu masonii, cu rusii, cu basistii etc. E mult mai usor sa pui etichete simple dacat sa-ti asumi si sa aperi o pozitie morala sau ideologica. De aia Snowden e un erou si latraii care ii cauta bube in cap sunt simpla masa de manevra.

    Canalele americane sunt „rezervate” pentru ca sunt legate ombilical de complexul militaro-industrial care le finanteaza si nici nu vor sa-si alieneze telespectatorii tip „cizma”. Altfel, e cat se poate de clar ca Snowden e ala bun, si ca se lupta de unul singur cu un monolit al raului.

    00
  47. Snowden este denuntator si nu un turnator. USA sa taca ca n-are acuze juste sa-l acuze. A denuntat magaria americana.
    Mai lasa de la tine Soso cu Gigel al tau, comparatia e tanta,

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.