Problema cu Silk Road / Deep Web

Am văzut azi documentarul “Deep Web” despre Silk Road (un magazin online accesat prin sistemul de anonimizare Tor, unde se vindeau droguri, arme, acte false și alte chestii) și Ross Ulbricht, tipul care conducea site-ul și care a luat închisoare pe viață.

E de văzut nu doar pentru fanaticii intimității și pirații digitali, chiar dacă e evident că e extrem de înclinat în favoarea lui Ulbricht.

Problemele cu afacerea asta sunt două:

  1. ok, poți crea unelte pentru anonimitate și intimitate, sunt de acord cu asta. ba chiar sunt de acord și cu existența unei piețe cu droguri ușoare/recreative. numai că tot eșafodul ăsta cade când vezi că acolo se vând arme și droguri grele. plus angajat oameni pentru a comite asasinate. nu prea mai stă în picioare teoria cu “e dreptul meu să mă ascund de guvern” când cumperi droguri grele sau acte false. faza cu angajarea de asasini de către Ulbricht a fost repetată de autorități tocmai pentru a risipi fanele care ar fi urlat că drepturi și chestii (momentan, doar a fost prezentată metoda și motivele pentru care voia 6 oameni uciși, nu a fost acuzat și judecat pentru asta) (ați mai văzut faza și în filmul “The Beach”, e fix aceeași utopie în care trebuie să omori oameni ca să îți păstrezi visul de a fi pur și liber, ceea ce e o contradicție ).
  2. aș vrea să avem și noi confortul, în România, de a ne lega și de a ne concentra mai mult pe drepturi. sunt câteva momente în care mama tipului vorbește de “noi trebuie să știm cum au intrat in server și dacă nu cumva au intrat ilegal”. pentru mine e ceva de neconceput. tipul avea câteva zeci de milioane de dolari câștigate din facilitatea vânzării de droguri și asta o durea pe ea, că FBI i-a spart serverul?

 

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. Un infractor care se credea probabil freeinhabitant.

    00
  2. Eu unu as prefera sa se termine sarada asta. Ne hotaram odata, daca se poate cu privacy in absolut tot si toate, sau fara privacy deloc.
    M-am saturat cand are orice stat din lumea asta problema cu mine sa fiu o carte deschisa pentru ei, dar cand incercam sa aflam cati bani se cheltuie la biserici nu se poate, sau cand imi fura unu bicicleta nu cauta nimeni pe camerele de supraveghere.
    Daca tot nu exista privacy, macar sa beneficiem si noi de pe urma ei!

    00
    • Supravegherea cetatenilor nu se face pentru binele lor, se face pentru binele celor care ordona supravegherea.

      00
    • Exact asta e problema, cum zice mihai mai sus.

      Problema nu e că se vrea transparenţă, problema e că se vrea transparenţă doar de la cei care intimitatea e singurul lucru care-l mai iau să se poată apăra de stat.

      Apropo de BOR, încearcă să ceri un audit la Crucea Roşie, organizaţia care cu 6 milioane de dolari a construit 2 case în haiti după cutremur. Restul 5,999 milioane? Nu se ştie.

      Problema asta este, că se vrea transparenţă pentru cetăţeanul fără apărare, iar peştii mari, inclusiv statul, nu vei vedea niciodată.

      Doar dacă din când în când mai apare câte-un Julian Assange, sau câte-un leak gen mossack fonseca, din prost noroc.

      În rest, te trezeşti, munceşti, plăteşti impozite, dormi şi o iei de la capăt.

      00
  3. Tor era o mizerie crunta pana prin 2005/2007. Erau mizerii cu galeata. Dupa, parca prin 2008-09 toate porturile de intrare si iesire au inceput sa fie monitorizate. Incepuse sa devina mai ok-ish, mizeriile au inceput sa dispara, dar incet au inceput sa reapara in alte locuri sub alte forme, ca lumea incet se trece pe whonix sau tails.

    Anonimitatea online e misto, doar ca numai la cacaturi imbecile e folosita.

    00
  4. Deep web: 1% jurnaliști persecutați 99% pedofili

    00
    • Cutite: 1% bucatari 99% criminali

      Arme de foc: 1% vanatori 99% criminali

      Vapoare: 1% pescari 99% ucigasi de balene

      lalalalala

      00
  5. „se vând arme și droguri grele … acte false”
    aoleu maica! instrumentele diavolui! piei satana! :)

    man, toate astea se vand si fara silk road. singura diferenta e ca acum toata lumea e oarba.
    literalmente, oamenii au cumparat, cumpara si vor continua sa cumpere arme/droguri/acte „de la coltul strazii” de sute de ani.
    si ce face politicianul modern? prefera sa interzica totul decat sa ofere capital politic catre bunastare si educatie. in loc sa rezolve problema de la baza (lipsa de oportunitati, inegalitate etc), prefera sa arunce pe geam miliarde din bani publici pe „war on drugs” si alte inventii stupide.

    sper sa dispara si trendul asta cu interzicerea intr-un final. America a fost promotor la chestia asta dintre statele moderne, pana acum vreo 10-15-20 ani, de cand EU a preluat stafeta prostiei globale, cu legiutorii francezi intai-promotori.

    00
  6. daca guvernele ar face ordine in darkweb, n-ar mai avea motiv sa bage legi bigbrother, e destul de simplu de priceput, si e distractiv sa te vad cum tot ne servesti articole de genul asta, chiar acum cand Preaalesul a iesit la rampa cu legile (bun, nu el…., intelegeti voi…)

    00
  7. Silk Road a fost o manipulare totala din partea feds. Ross a fost doar un patsy. Feds au facut in asa fel sa fie creat acel site si l-au controlat de la inceput pana la sfarsit, inclusiv pe admini.
    Interesul nu era sa ii prinda pe cei care vindeau chestii ilicite pe site (de fapt nici unul din aceia nu a fost prins/condamnat), doar sa creeze un tool care sa incrimineze Bitcoin, encriptarea, anonimatul.
    Silk Road a fost una dintre „master piece” ale manipularii.
    Ross e doar o victima in tota afacera, si un exemplu dat catre popendulatie de catre feds ca cine foloseste Bitcoin o sa sfarseasca ca el.
    Nimeni nu se intreaba de ce cei care vindeau droguri si arme nu au fost prinsi si condamnati. Pentru ca ei erau in cardasie cu feds era totul aranjat.
    Intr-un accident de masina moare cineva, nu condamni masina sau fabricantul, condamni soferul ca fost culpabil.
    Tot ce ai auzit despre cazul Silk Road este o totala manipulare, chiar si tot ce sa zis si facut in sala de judecata arata ca un scenariu de Hollywood bine pus la punct.
    Nu mai inghititi toate minciunile spuse de feds si MSM. Este un total razboi impotriva Bitcoin pentru ca se site ca va rupe si distruge multe sisteme financiare si politice si in primul rand va distruge bancile, care de fapt sunt in spatele tuturor relelor (razboaie, droguri, coruptie etc).

    00
    • ete scîrț, bicoin baubaul! Nu bitcoin amețitule criptarea asimetrică! Bitcoin & comp sunt doar o mică parte dintr-o revoluție mult mai mare, în cazul de față a pierderii controlului tehnologiei criptării asimetrice de băieții deștepți cu ochi albaștri din state. Pe care o cunoșteau toți băieții deștepți pe vreme aia și rușii și licuriciul însă restul lumii nu prea, nici măcar printre matematicieni nu erau prea mulți familiarizați cu tehnologia și aparatul matematic din spatele ei.

      Apropo de bitcoin, odată cu generalizarea sa se va pierde intimitatea|anonimitatea plăților chiar mai mult decît spionajul actual și scurgerea de informații impusă de legi în cazul transferurilor bancare.

      în cartea contabilă bitcoin toate tranzacțiile, transferurile, de bitcoini sunt la vedere organul cu ochiul maro nu trebuie decît să asocieze un ip cu un număr de cont bitcoin! Al naibii de greu nu-i așa?

      Nu doar transferurile ci și bitcoinii în sine, toate conturile bitcoin sunt la vedere cu sumele aferente, și, cu o simplă strîngere din buci, afli care sunt bogații noii ordini mondiale! Pe toți aranjați rapid și frumos într-o listă quik-sort.

      Dacă asta e de bine sau de rău rămîne de dezbătut însă deocamdată din motive care țin de caragiale, o semnăm și noi dacă e anonimă, eu cred că e un lucru bun.

      00
  8. Problema e ca poate iti place si tie de o fosta amanta a unui primar si te trezesti ca ala stie tot despre tine, la ce ore te duci la baie si ca ai avea ceva probleme cu prostata. Problema nu este ca nu ai intimitate, ci sa nu se poata abuza de diversi oameni care iti pot invada intimitatea.
    „NICHITA GHEORGHE: Alo! ?… baiatul asta, cu tine impreuna si cu DUMI, plecati la Suceava maine dimineata si facem o reconstituire.
    AVÎRVAREI STEFAN: Ok.
    NICHITA GHEORGHE: Da?
    AVÎRVAREI STEFAN: Da.
    NICHITA GHEORGHE: Deci, la hotel, mergi, iei camera, ii spui… „Bai, vrem ceva sa…” ma rog, nu tre’ sa stie aia de acolo.
    AVÎRVAREI STEFAN: Sa… luam camera?
    NICHITA GHEORGHE: Da, camera, tot.
    AVÎRVAREI STEFAN: Ok.
    NICHITA GHEORGHE: Si tu cu DUMI in pat si ala sa sa asculte.
    AVÎRVAREI STEFAN: Ok.
    NICHITA GHEORGHE: Il pui pe … il pui pe agent in pat…
    AVÎRVAREI STEFAN: Da, am inteles.
    NICHITA GHEORGHE: Cu… DUMI si tu asculti. si invers.”, este scris in referatul DNA.
    Mai mulţi poliţişti spun că au fost puşi să o urmărească pe Adina Samson, amanta primarului suspendat Gheorghe Nichita. Unul dintre poliţişti a ajuns până pe vestitele plaje spaniole din Costa del Sol – Malaga, în timp ce o fila pe amanta edilului, el fiind „detaşat” înainte şi la Mamaia sau Bran. Alţi agenţi povestesc că aveau maşinile instituţiei la dispoziţie pentru a le folosi la filaje, iar un altul a declarat că Nichita îl suna pe şeful lor şi în toiul nopţii, pentru a afla unde se află Adina Samson. Agenţii povestesc că lucrau în ture pentru o supraveghea pe amanta primarului.

    00
    • @eddie

      Pai scuza-ma, au fost scoase toate astea la iveala… ala, care era supravegheat, de ce nu a actionat in stilul justitiarului vigilent, imediat dupa ce a aflat ca era si el sub vizor? Era clar ca justitia nu avea sa-i de castig de cauza, alternativele erau: sa fuga de primar SAU sa-i faca rau fata-n fata (gen Sicario).

      Adica, tuturor ne place sa fantazmam sa existe acel middle-man sau third-party care sa se bata in numele nostru / sa ne faca dreptate. Buuuun… dar asta-i doar o fantezie.

      Situatia e la fel de cinica atunci cand ii mai aud pe altii ca se refera la victimele de la revolutie drept „fraierii aia [din piata]”.

      00
  9. „tipul avea câteva zeci de milioane de dolari câștigate din facilitatea vânzării de droguri și asta o durea pe ea, că FBI i-a spart serverul?”

    Pai, hai sa-l luam pe fiecare chairman si CEO si chief executive la cate-o firma d-asta care „afecteaza grav la sanatatea”, fie ca e vorba de tutun, de alcool, de arme, de cafeina, de cipsuri, de masini (nu uita, masina este un proiectil de cel putin o tona, ca un glont dar de marime mare), sucuri si alte lucruri taboo in care multi afirma ca ne afecteaza viata grav.

    Pai, si aia de ce nu-si pun problema asa: „Am atatea meleoane/melearde in cont, de ce nu ma retrag eu frumos si-mi vad de viata, cat a mai ramas de ea”?
    Acelasi raspuns atat pentru ei, cat si despre Ulbricht: de ce sa se retraga cand pot sa-si adune si mai mult, sa castige mai mult? Gain, profit, repeat. Pune-te si intreaba-i pe hoti de ce continua sa fure sau pe interlopi (ca tot fu inmormantarea vietii) de ce continua sa faca afaceri ilegale cu toate ca au bani destui?

    Iar faza cu Ulbricht si asasinari, a fost o sarada: n-a ordonat niciun killer-for-hire. Si sa zicem ca punem in continuare accent pe treaba cu asasini de vanzare; it’s good n’ all dar sunt cateva erori:

    1) Nu e vina lui Ulbricht ca au existat asemenea indivizi care-si ofereau timpul si serviciile… neortodoxe.

    2) Nu e vina lui Ulbricht ca ar exista oameni care vor sa angajeze asemenea oameni.

    3) Daca e sa comparam, e vina McDonald-ului ca fii-ta e grasa de i se rupe si scaunul de sub ea? Sau e vina firmei de tabac/tigari deoarece fii-tu tuseste ca un turc lezat, avand cancer pulmonar?

    Singura vina, dpdv legal, e ca a indraznit sa infiinteze o piata neagra.

    Eu asa am priceput din tot cazul. Cine e curios, are tot internetul al indemana.

    00
  10. Lectura placuta pe lung:
    https://www.wired.com/2015/04/silk-road-1/
    https://www.wired.com/2015/05/silk-road-2/

    Misto si soarta agentilor FBI implicati, e asa o intorsatura tocmai cand zici ca e totul gata.

    00
  11. Au inchis un marketplace, si mai sunt inca 1 mil de site-urie de genul pe darkweb.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile