Mașină – plinul de carburant în două rate?

Era doar o chestiune de timp până să se ajungă aici:

2rate

Și o listă de prețuri la motorină din perioada iulie 2012 – februarie 2013. E știu că fac plinul rar, pentru că știu să conduc economic și Brașovul e un oraș aerisit.

Iulie 2012

motorina-iulie-2012

Septembrie 2012

motorina-septembrie-2012

Decembrie 2012

motorina-decembrie-2012

Ianuarie 2013

motorina-ianuarie-2013

Februarie 2013

motorina-februarie-2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

40 comentarii

  1. La benzina ca si la tigari…trebuie sa ne orientam catre variante „ajutatoare” ..cum ar fi bicicleta!

    00
  2. Unii chiar găsesc soluții alternative. Știu o firmă care se ocupă cu „transport persoane” care a vrut să-și deconteze într-o lună 80 litrii vin vrac și 43.5 litri motorină.

    00
  3. Maine poimaine ai sa faci rate la paine.

    00
  4. Ne clasam pe la jumatatea clasamentului: http://www.fuel-prices-europe.info/index.php?sort=6

    Sunt prea multe masini in orase, poate ca pretul mare este singura solutie la a face persoanele care nu-si permit sa renunte la masina, chiar daca ninge/ploua/canicula, etc.

    HAI CU 10 lei / litru! :lol:

    00
  5. In curand vom avea motorina in leasing. Daca nu platesti rata la timp, te alearga banca pe strada cu furtunul sau te pandeste la semafor sa iti scoata motorina din rezervor =))

    00
  6. Grig, singura legatura intre vin (fie el si vrac) si diesel, este https://www.imdb.com/name/nm0004874/

    00
  7. Este doar o chestiune de timp pana se va implementa la cateva benzinarii si chestia asta , eu zic ca o sa fie in avantajul fiecaruia

    00
  8. @Charles Bronson: Haine de schimb iar In afara iti este oferita si posibilitatea de a face dus la birou. Si aici ai unele locuri unde sunt dusuri la birou dar ar fi putin ciudat daca ai fi singurul care ar face asta.

    00
  9. @ razvan gavrila
    chestiunea cu bicileta.
    1. in traficul acesta ingrozitor, nu stiu cum aveti curajul sa mergeti zilnic cu bicicleta. eu vad bicicleta doar pentru iesiri in natura, departe de aqglomeratia infernala a oraselor.
    2. nu inteleg cum rezolvati problema transpiratiei sau a hainelor stropite. sau aveti haine de schimb cand ajungeti la serviciu?

    00
  10. @charles bronson: nu se spala, doar e miros natural ce draq. #manole este unul dintre ei ;-)

    00
  11. bai zoso, ce steag porti in buzunar :))

    00
  12. hehe, n ai idee cita piine se vinde pe caiet.

    00
  13. Here’s an idea:

    Pui juma’ de rezervor acum, si cealalta jumate cand ai bani!

  14. @ vali: andrei zice de carcasa de la telefon care se reflecta din ecranul de la pompa :)

    00
  15. Pai stim deja axioma – daca nu faci bani cu masina atunci doar cheltuiesti ;) Dar bine, esenta articolului probabil ca vrea sa fie faptul ca a face credit pentru consumabile e din start o prostie; e ca si cum ai plati la Cora pentru salam sau paine cu cardul de credit.

    00
  16. @Charles Bronson: ne-am nascut cu carcasa aia metalica in spate, numita masina. Corpul uman e scarbos in rest, e contrar oricarei legi a naturii. De aceea degaja mirosuri, transpiratie & shit. Pt ca e total contra naturii. A naturii educate, bineinteles.

    00
  17. Folosesc bicicleta zilnic, in special pt mers la job….iar in timpul liber pt iesiri in natura. E culmea cum se plang unii de trafic…vai vai vai… transpiratie…etc. Port niste haine de schimb iar la job exista dus. Simplu si eficient. Plus vreo 400 lei in buzunar lunar fata de lenesii care vin cu masina la munca, desi stau aiurea in trafic, fie vara fie iarna. Pt acelasi traseu, eu fac 15-20 de minute. Ei vreo 50.

    00
  18. Acum depinde si cum folosesti cardul ala de credit.
    La un venit lunar in familie de 2500-3000 de euro, cand platesc cu cardul avantaj si vad optiunea de plata in cateva rate de multe ori folosesc facilitatea asta dar am grija sa pun tot timpul banii la scadenta asa ca nu platesc dobanda la ei.
    Intre timp, banii nefolositi din salariu se aduna prin conturi de economii.
    Alta varianta e cand sunt mai multe cheltuieli de facut (sarbatori, vacanta, cadouri, etc) si se sare din bugetul lunar respectiv iar in lunile urmatoare se pun banii inapoi tot fara dobanda, fara sa mai scot din contul de economii.
    Ideea e sa nu te intinzi prea mult si sa sari calul :)

    00
  19. :| iar suntem hipsteri si din nou mancam brocoli fiert ! Daca o mai aud pe aia cu bicicletele si cu exemplul din europa … vomit.
    „sa nu mearga cei care nu si permit ” e o idee cretina… n am vazut pe nimeni care sa se intrebe daca : „nu ar fi mai bine sa-si permita toata lumea” . Pe sistemu asta: sa nu manance salam de sibiu cei care nu si permit, sa nu dea drumu la calorifere iarna cei care nu si permit, sa nu si trimita copiii la scoala cei care nu si permit. Sa se faca domle o politica de preturi la nivel national care sa permita accesul la NECESTITATILE COTIDIENE doar pentru vreo 200.000 de locuitori. Sa moara 20 de milioane de oameni, ca nu si permit ! HIPSTERI CRETINI

    00
  20. Amuzant cel de mai de sus, ca sunt la mijlocul clasamentului! Ma aflu in Franta pentru cateva luni cu munca, si preturile carburantilor sunt un pic mai mici decat la noi in tara, de exemplu un litru de benzina e 1,6 cel mai scump, iar motorina 1,389, ceva de genul! Acum sa va spun celelalte mici diferente ce ne face sa fim o tara de cacat! Aici un paznic ia 1500 euro lejer, casierul de la benzinarie vreo 2000 etc! La noi un paznic ia 600 lei, casierul de la petrom, 700-800 lei! Logica care este, o astept de la alti cititori..

    00
  21. @emil Eşti bun ca inspector la fisc.

    00
  22. wtf, faci poze la pompa dupa ce bagi carburant?

    00
  23. Or sa-si faca credite numai sa umple rezervorul, daca le mai ramane isi iau perdele.

    Apoi se vor vaita ca „vai.. eu trebuie sa am masina ca nu se poate sa merg pe jos”, „vai ce scumpa e benzina”, „vai banca imi fura banii munciti”, „vai tara de cacat”…

    #trecator este unul dintre ei ;)

    00
  24. 99% din astia care isi dau cu parerea despre cum e afara si cum ar trebui sa fie in romania ca afara, sunt aia care n au fost afara. Si cand zic : fost… ma refer la locuit, cel putin in 2 tari diferite, macar vreun an in fiecare.
    Vacantele la reducere la bulgari si greci nu inseamna afara, nici alea doua zile in germania cu firma nu inseamna afara.

    00
  25. @Ovi, de apreciat !
    Eu iti respect nevoia de miscare, dorinta de a economisi totodata.
    Tu imi respecti mie confortul de a sta in scaun, ferit de vant, ploi, chiar si platind o benzina scumpa.
    Pana aici totul e ok si civilizat.
    Problema e cand apar aia cu exces de atitudine gen : biciclistii sunt prosti, soferii sunt cretini, sa mergem doar cu biciclete, sa omoram biciclisti, sa scumpeasca benzina sa nu mai mearga nimeni, sa taiam cauciucurile la biciclisti.
    Definitia democratiei fiind : respect libertatile si drepturile celor din jurul meu atata timp cat fac cum vreau eu .

    00
  26. Esti prostan ursule, eu n-am voie sa imi dau cu parerea daca n-am trait in cel putin 2 tari straine cate un an? Daca adun toate iesirile din tara cred ca depasesc un an, stat si la hotel dar si la cort, iar in vacante la reducere la bulgari si greci n-am fost. De fapt n-am fost niciodata in vreo excursie prin vreo agentie de turism sau ceva de genul, doar organizare de capul meu.

    00
  27. :)) Iti multumesc pentru felul in care incepi comentariu, iti discreditezi singur, inca de la inceput, sansele de a avea o opinie demna de luat in seama .
    2. Faptul ca te ai simtit… spune din nou multe.
    3. Raspunsul la intrebarea ta : Nu, nu ai voie sa ti dai cu parerea. N ai platit taxe, n ai platit impozite, nu stii cu ce se mananca, n ai facut parte dintr-o alta societate, n ai avut drepturi, nu stii care sunt obligatiile. Esti prost si atat.

    „Stima „

    00
  28. 1. Mda, de obicei nu incep asa un comentariu dar totusi cineva trebuie sa iti spuna ca esti prostan asa ca ma sacrific eu.
    2. Nu m-am simtit (btw, invata cum se scrie), doar mi s-a parut prosteasca ideea ta.
    3. Chiar daca n-am platit taxe si impozite in alta tara am avut suficiente ocazii sa vad modul de viata al altora, de-aia imi dau cu parerea.

    00
  29. @Ursu: hai cu minusu’

    00
  30. florin_: m-am ocupat eu.
    n-ai pentru ce!

    00
  31. Mister, daca tot te-ai dezbracat singur in fundul gol, permite-mi sa te si fut :
    Punctual :
    1. Sanctionezi o greseala ortografica sau gramaticala ( ambele variante valabil acceptate ) inexistenta. In fapt, esti constient ca : separand „te” = pronume relfexiv, persoana a II-a singular de „ai” forma a verbului auxiliar „a avea” ce intra in componenta perfectului compus, printr-un spatiu, inlocuind astfel cratima, nu inseamna ca nu stiu sa scriu.
    Rezultand de aici ca inventezi o problema doar ca sa pari mai putin prost prin comparatie.
    Prin tranzitivitate resulta ca esti prost.
    2. Prima fraza din primul tau comentariu, plange dupa virgule.
    Citez : „La un venit lunar in familie de 2500-3000 de euro, cand platesc cu cardul avantaj si vad optiunea de plata in cateva rate de multe ori folosesc facilitatea asta dar am grija sa pun tot timpul banii la scadenta asa ca nu platesc dobanda la ei”
    Rezulta iar ca esti prost.
    3. Etalandu-ti veniturile, asa, „ca fapt divers” intr-un context pe care tu il creezi, cu scopul de a-ti facilita etalarea bunastarii materiale, dai dovada de frustrare si iar ; prost.
    4. ” de-aia ” NU EXISTA IN LIMBA ROMANA.
    5. Imbraca-te si mergi mai departe.

    00
  32. Moamaaa, da ce de experti p’aci! Bre, Expertilor, știe careva dintre voi cum funcționează un card de credit?
    CC-ul nu e chiar un împrumut bancar pe care îl platesti in termen de n luni, ani. Ci e o suma pe un card pe care banca ți-a împrumutat-o pe termen nelimitat(?). După ce ai folosit o suma de pe card, ai opțiuni de plata: un minim(Care de obicei începe pe la $15/luna), orice suma vrei tu peste valoarea minima si integral. Cand nu platesti suma folosita integral, intervine dobânda. Sesizati diferența?
    Amu ce e cu cardul asta? Nu platesti dobânda pentru banii folosiți daca platesti suma integral in 2 luni. Daca nu o platesti in 2 luni, incepi sa platesti dobânda. Chestia asta se practica cam la toate CC-urile. Inclusiv la cele de magazin. Amazon CC Store nu iti ia dobânda pe o perioada de 6 luni, daca ai facut cumpărături de peste $149, un an peste $599 si chiar 2 ani la anumite produse. Capisci?
    Zoso: beta trolling much? :D

    00
  33. Uitasem Concluzia la primul meu comentariu: oferta de pe card e chiar ok, dar exprimarea in reclama e super nefericita. Duh!:)

    00
  34. In fapt sunt constient ca esti prost: daca undeva se pune cratima atunci pui cratima, nu spatiu. Eu recunosc ca am omis vreo 2 virgule (desi am pus spatii) dar macar nu am pus virgula intre subiect si predicat, ca tine.
    In legatura cu venitul sa stii ca in primele luni din an e chiar mai mare ;) dar nu ma etalez cu el. Ma refeam la faptul ca desi venitul respectiv e destul de mare / suficient / etc. tot folosesc cateodata optiunea de a plati in rate o suma de cateva sute de lei. Partea cu frustrarea n-am inteles-o, probabil ca ai dedus-o tot dintr-o tranzitivitate ceva.
    De-aia iti zic ca mai bine o futi pe „ma ta”.

    00
  35. @florin_ cu f mic: cand te certi cu lumea incearca macar sa-ti gasesti un nume original. Hai cu minusu’ !

    00
  36. ia gata, fetelor, că e păcat, mi-am luat chiloți de bumbac cu mânecuță și voi vă certați acilea aiurea.

  37. daca aveai rabdare o zi, prindeai motorina la 6 lei ;)

    00
  38. Desi sunt de acord cu faptul ca is cam multi care merg cu masina si castiga salariul minim pe economie, totusi nu vede nimeni chestia importanta. Chiar daca ai bicicleta sau mergi cu metroul, produsele nu sunt transportate la magazine cu biciclete sau metroul….de obicei cu camioane care merg pe motorina. Ideea de baza e ca scumpirile la combustibili ne afecteaza pe toti, fie ca suntem pe 4,2 roti sau pe jos….

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile