Politicieni ticăloși sau alegători proști?

Mă gândeam la o chestie: cum ar fi dacă, într-o turnură a protestelor, niște băieți de bine ar aduce în Piața Universității vreo 10 politicieni corupți și i-ar executa. Doar 10. Suspecții de serviciu. Și ar face asta argumentând că scapă lumea de ei și bagă frica în restul, asupra cărora planează suspiciunea că, în ciuda recentelor exemple, nu se tem de pușcărie.

Ce credeți că s-ar întâmpla? Dincolo de confuzia și revolta de moment, dincolo de “nu așa se face, trebuie să avem aprobare ca să răsturnăm sistemul” și de “ce va crede Uniunea Europeană”.

Exact, nimic, idioții vor alege alți politicieni șmecheri, care vor lucra pentru ei și nu pentru cei care i-au ales. Și asta e problema reală: degeaba votez eu și cu 3 vecini în cunoștință de cauză dacă la mine in circumscripție sunt 100 de inși cu ochii la găleata și la uleiul dat de candidatul X sau Y. Cum am mai zis, săracul prost și neinformat e bun așa cum e, că votează docil. Politicienii actuali nu vor un public educat.

Altfel, să ridice mâna sus cine a auzit vorbindu-se măcar o dată de schimbarea legii în așa fel încât independenții să poată fi aleși mai ușor în Parlament.

Higher-Learning

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. Suntem o turma de sclavi care muncesc pentru o mana de oameni.

    Carui politician i-ar conveni sa lase ciolanul doar pentru cativa fraieri nemultumiti?

    00
  2. Iar incepe sa planga „prietenul” tau, ca inciti la violenta. :)) Cat despre politicieni, am mai zis: ai mai multe sanse sa gasesti un pestisor auriu, intr-o masina ruginita, de pe fundul unui ocean, decat un politician corect. Nu ai pe cine sa alegi, toti (cu infime exceptii) sunt la fel de penibili.

    00
  3. Politicieni „incorecti” sunt si pe la alti. Acolo insa politicienii astia incorecti tremura de frica electoratului. Electoratul lor este mult mai bine educat decat al nostru si politicianul stie ca daca e prins calcand stramb s-a dus naibii ciolanul.

    00
  4. e un cerc vicios, nu ai pe cine sa alegi ! Sutem corupti de jos in sus.

    00
  5. Foarte bine aleasa poza :)

    Dar, totusi, asta se stie. Nicaieri in lumea asta nu se doreste asa ceva. Nicaieri!
    Ca la noi se gaseste prostie/prostime cacalu… asta e doar asa ca un bonus. De fapt, se vede foarte usor „calitatea”: ce e sus, regasesti si jos.

    00
  6. S-ar intampla ce se intampla in tarile unde au loc asemenea evenimente. daca vrei sa traiesti ca in Egipt sau Ciad, da-i bataie

    00
  7. La ce imi serveste sa fiu informat daca am de ales intre doi hoti care au sanse sa intre in Parlament, unul rosu si unul galben (sau portocaliu) ?

    00
  8. Eterna întrebare greșită…”cine să ne stăpânească în următorii 4 ani?”

    Întrebarea corectă e ”vrem să fim oameni liberi sau vrem să avem stăpân?”

    00
  9. Democrația nu dă rezultate bune cînd e aplicată de popoare imbecile.

    00
  10. ce dragut, sunt comentatori care cred ca treaba lor de cetatean e sa aleaga „pe cineva”, „intre x si y”. democratia nu inseamna sa alegi.

    democratia inseamna sa poti sa fi ales.

    democratia inseamna sa mergi in fiecare saptamana la primarie sa citesti bugetul si programul consilierilor si sa le faci programul pentru saptamana viitoare. e munca grea democratia si se invata in zeci de ani.

    00
  11. Actualii politicieni români nu-s nici mai breji, nici mai hoţi, nici mai viteji, nici mai tonţi decât poporul care i-a ales şi reales.

    Am putea avea o ţară ca afară, dar ne lipseşte un singur lucru.

    00
  12. @alexnicolae
    Te duci şi la Vodafone să vezi ce fac cu banii din abonamentul tău? Te duci şi la Apple să le faci programul săptămânal?
    Dacă nu, de ce?

    00
  13. @cosmin ivan, nu incurca sula cu prefectura.

    Una este companie privata, SRL unde tu nu ai nici o treaba (sau SA, unde daca esti actionar, atunci ai dreptul sa te bagi in hartiile firmei).

    La fel, ca si cetatean a STATULUI Roman, ai dreptul sa fi informat referitor la actiunile STATULUI.

    00
  14. Chiar daca as avea dreptul sa ma bag in hartiile unei firme nu m-ar interesa. Ma intereseaza doar produsul pe care il ofera si pretul.
    La fel daca alesii se lauda ca ofera un serviciu public, as vrea sa am posibilitatea sa nu-l mai cumpar daca nu imi mai convine. Sau sa il cumpar de la concurenta. Din pacate statul isi aroga monopol pe o gramada de servicii.
    Si nu, asteptarea de 4 ani ca sa aleg alti papagali nu ma incalzeste cu nimic.

    00
  15. Nu numai la Parlament, dar si pe plan local, sa ne aducem aminte ca Nicusor Dan nu a intrat nici consilier la Bucuresti desi a strans mai multe voturi pentru consilier decat cei care au intrat pana la urma in Consiliu.

    In mod normal, trebuie modificata legea partidelor, este extrem de greu sa infiintezi un partid azi in Romania. De ex. in Norvegia se poate face partid din doar doua persoane. Ca fapt divers, Anders Breivik a incercat din puscarie sa infiinteze partid, insa nu a reusit pe motiv ca nimeni nu vrea sa fie in partid cu el. Asa ca a ramasa sa-si exprime opiniile de unul singur.

    Exista mai multe asociatii care incearca de ceva vreme sa schimbe legea insa nu prea are rezultate pe motiv de dezinteresul partidelor politice (dezinteres interesat, bineinteles) si de dezinteresul popendulatiei.

    Insa aceste asociatii au nevoie de voluntari, inclusiv prin preluarea mesajelor si ajutor dat in comunicare. Aici poti ajuta, Zoso.

    Detalii despre propuneri, aici:

    http://www.romaniacurata.ro/spaw2/uploads/files/Policy%20brief%20iunie%202013-1.pdf

    00
  16. Cea mai buna schimbarea care se poate face e ca votul sa fie nominal, fara liste de partid si si daca nu ia nici unul 50% din voturi sa nu se mai faca redistribuiri de pe liste si tot asa.

    Vreau sa stiu, dupa ce votez, fix pe cine sa injura ca nu face lucrurile pentru care le-am votat si sa-l pot arata cu degetul.

    00
  17. @sin, in Romania oameni ca Becali sau Voiculescu au luat 80% din voturi. Nu garanteaza nimeni ca votul uninominal iti baga oameni destepti in parlament pt ca partidele desemneaza candidatii. Cel mai bun sistem in Romania este cu votul pe liste pentru ca intr-un partid cand ti-l baga presedintele pe un tembel ca Becali primul pe lista isi ia mumu de la restul membrilor de partid care au muncit si care sunt pe locurile 2-3-100.

    00
  18. „Politicieni ticăloși sau alegători proști?” Nu este o intrebare valabila doar pentru Romania. La nivel global sunt multe tari care au probleme similare cu ale noastre intr-o masura mai mare sau mai mica. Daca urmariti, de exemplu, problemele SUA in domeniul sanatatii sau invatamantului o sa vedeti ca si ei au aceleasi „dileme” :-) Solutia cu executatul unor politicieni in piata publica este putin probabil sa se intample la noi sau oriunde, in schimb sunt sanse mai mari intr-o tara ceva mai civilizata, un antreprenor calcat pe gat si sufocat de taxele/impozitele pe care este obligat sa le plateasca, sa puna mana pe un sniper si sa-si asume impuscarea in cap a unui politician reprezentativ.

    00
  19. Chestia cu executatul nu merge. L-am executat pe Ceaușescu, și uite că nu a ajutat prea mult.

    00
  20. Exista mai multe asociatii care incearca de ceva vreme sa schimbe legea insa nu prea are rezultate pe motiv de dezinteresul partidelor politice (dezinteres interesat, bineinteles) si de dezinteresul popendulatiei.
    Insa aceste asociatii au nevoie de voluntari, inclusiv prin preluarea mesajelor si ajutor dat in comunicare

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)