Politică pe termen scurt și pe termen mediu/lung

Ce trebuie să înțeleagă partidele de tip USR care vor apărea în viitorul apropiat dorindu-și să reprezinte electoratul urban cu venituri medii, nereprezentat în prezent sau dezamăgit de USR: că există soluții pe termen scurt și soluții pe termen lung.

De ce scriu asta? Că partidele astea au o abordare imbecilă când vine vorba de soluții și abordări.

România este ca un individ care a fost înjunghiat. Stă pe trotuar și sângerează. Partidele tip USR vin, văd și încep să postuleze: noi vedem că omul asta sângerează, dar cum e oare mai bine, să îl pansăm acum sau să dezbatem 2 ani în grupurile noastre de imbecili care nu știu nimic despre nimic, dar cred că pentru că au salarii măricele au și experiență de viață și să căutăm o soluție pe termen lung? Hai să facem niște sondaje, un studiu de fezabilitate, să vedem cum au rezolvat alții problema asta și apoi să luăm o decizie.

Asta în timp ce, din nou, România sângerează. România are nevoie de ajutor acum, în tot felul de domenii, iar politicienii de toate tipurile trebuie să înțeleagă că, în cazul nostru, cea mai bună soluție nu e mereu cea mai bună soluție pe termen lung. Sigur, nici soluțiile pripite nu sunt ideale, dar nici analizatul cu anii a orice nu pare a funcționa.

 

animale-21

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

52 comentarii

  1. >> dorindu-și să reprezinte electoratul urban cu venituri medii

    Electoratul sferic aflat in vid care va produce doar un alt partid de 10% care nu face nimic.

  2. Pe USR-isti nu-i intereseaza decat de elitele economice din mediul urban, atat. De oamenii upper middle class si de hipsterii din orasele mari ale Romaniei, cu preocupari si ganduri in viata de zi cu zi, complet diferite fata de cele a 90 % din Romani . Toate proiectele lor, toate propunerile lor, desi destule competente, nu au ca scop decat usurarea vietii paturii sociale pe care am descris-o mai sus .

    Se fac acum 10 ani de cand au intrat in mainstream, in cursele pentru alegeri, iar dupa 10 August, si mai ales dupa pandemie, nu au facut absolut nimic sa isi creasca masa de votanti, au facut exact opusul, s-au izolat si mai mult, au inceput si mai mult sa se expuna si sa expuna idei doar pentru acea mica bula sociala si economica, ce nu reprezinta populatia generala a Romaniei, si nici nu are legatura cu viata a 90% din Romani de zi cu zi .

    Nu uitati, USR nu are 8-9% dintre toti Romanii ca alegatori. USR are 8-9% dintre acei aproximativ 35-40% dintre Romanii cu drept de vot, care si ies sa isi exercite acest drept. Mesajul si ideile acestui partid, s-au restrans, daca ne repezim la un calcul sa ne gandim cam pe cati oameni reprezinta ei din populatia totala, cu drept de vot, a Romaniei, la un maxim 3-4 % din Romani. Atat.

    Cel mai rau este ca eu sunt convins ca nu au ajuns in acest punct din greseala. Au scazut cu buna stiinta. Nu cred ca se simt pregatiti, sau nu cred ca vor, sa ajunga vreodata partid majoritar, sa devina vocea intregii populatii. Cei ce tin in spate financiar acest partid, au alte interese. Sunt si oameni buni acolo, dar nu au voce.

    In mintea Romanului de rand, imaginea USR-ului este cu Barna, care nu stia sa se tina de manerul de cauciuc din metrou. Acest USR concureaza cu un AUR ai caror politicieni fac neobosit turul INTREGII Romanii, din cele mai mari orase, pana in ultimele sate.

    Blogul asta, Reddit-ul romanesc ( nu inteleg de ce injuri redditorii romani atat de des, userii de acolo se suprapun 90% cu cei de aici, sunt literalmente aceiasi oameni, nu am gasit pe internet doua locuri unde oameni cu aceleasi opinii si viziuni de viata sa se suprapuna asa cum se suprapune r/romania cu comentariile de aici ), si alte locuri de pe internet unde se aduna oamenii din aceasta bula, nu sunt pregatiti sa discute despre faptul ca nu USR-ul este partidul pe care trebuie sa va bazati ca opozitie a tot ce inseamna PSD – AUR – PNL. Ca timpul lor a trecut, si ca in mod, pentru mine personal, absolut evident, ei, USR-ul au vrut asta.

    Exact cum a vrut si las-ul de Ciolos, cu ale sale PLUS si REPER. Alt fricos care incepand de la mandatul lui de prim-ministru, ar fi avut expunerea si puterea sociala necesara sa devina unul dintre cei mai importanti si mai puternici oameni din Romania, dar a preferat sa se ascunda precum omul invizibil.

    Si sa ajunga de rasul intregii tari, propunandu-l pe sponsorizatul analfabet Vlad Voiculescu, in decurs de 2 ani, drept viitor prim-ministru, primar al Capitalei, ministru al economiei, si ministru al sanatatii.

    Trebuie sa apara altceva. Nu USR, nu Ciolos. Astia nu vor ajunge niciodata factor decisiv in politica din tara asta. Pentru ca nu vor ei.

    • De acord cu asta. Majoritatea indivizilor din Romania isi vad propriul chip mai degraba in Simion decat in Ciolos. E un adevar trist pe care trebuie sa-l acceptam.

    • Ei au vrut si au incercat, dar mentalitatea românului e tot aia din 90 cind „hai sa mergem sa-l votam pe iliescu că prea multi îl voteaza pe ăla cu papion”. Asa de prosti erau, nici nu-i retineau numele lui Rațiu…

    • NOU
      #5

      daca USR e partidul elitelor economice din mediul urban, atunci PNL ce e? Poate le amesteci grav, poate nu.

    • PNL partidul elitelor din mediul urban.

      Hahhahahhahahhahhahahhahahahhahhahahhahahahhahahahahahahhah

    • NOU
      #7

      elitelor economice, gigele. vezi sa nu te ineci cu ceva tare de la atâta râs.

    • NOU
      #8

      Nici n-are cum sa fie votat USR de mai multa lume cand un sfert din votantii USR se imagineaza elite cu studii la Harvard, care au de convietuit cu pulimea, suedeji si analfabeti din Romania. Votantii astia cu figuri in cap( o minoritate)si cu aere de superioritate pe orice subiect trag partidul in jos mai mult decat ar fi politicienii USR dispusi sa recunoasca.

    • @Shack ai inteles tot. Ce zice Ventor e ca nu poti sa cresti daca nu scoti capul din fund si incerci sa convingi oameni din mai multe categorii sociale nu doar corporatisti si antreprenori.
      In politica, nu ai voie sa zici domnle sunt oamenii prea prosti de asta nu m-au votat. Nu, tu ai fost incapabil sa ii convingi. Looking at you Barna.

    • Toate bune si frumoase; m-am oprit la las-ul. Nu am cum sa te iau in serios.

    • @Andyan, exemplifici exact ce a scris Gheboasa mai sus :)) In conversatiile politice cu alti oameni, in care incercati sa explicati punctele voastre de vedere, un procentaj mult prea mare dintre votantii USR-isti, va considerati elite de Harvard .

      Intr-un comentariu kilometric de-al meu, pe care totusi nu l-am recitit de 10 ori si nici nu l-am trimis la corectura specializata la vreo editura, ci doar l-am scris si am apasat trimite, ai detectat o cratima pusa prost. Acea cratima desigur, descalifica automat orice altceva am insirat acolo.

      Apoi va reintoarceti in cercurile voastre, unde sunteti ascultati si aplaudati de cei ca voi, si incepeti sa plangeti : familia nu va asculta sfaturile si nu voteaza cum spuneti voi, prietenii la fel, colegii si vecinii la fel, si pur si simplu nu intelegeti de ce. Ca doar ce faceti mare lucru, le spuneti ca sunt prosti, analfabeti, nespalati, saraci ( din vina lor ), si ca toate parerile lor despre politica, societate si economie sunt gresite .

      Aceeasi situatie dintotdeauna. Iar voi inca refuzati sa intelegeti, sau va prefaceti ca nu intelegeti :D

    • Cea mai buna descriere a USR văzută în ultima vreme. Avizi de putere, și aici includ toată gașca – Barna, Ghinea, Năsui, Prună, Drula și alții, Ciolos rupt de realitate, prefera să trăiască în bula proprie decât să lupte, mi se pare cel mai bun om la a se preface că se luptă.

      În esență, o dezamăgire crunta USR, iar reper nici nu exista, sunt insignifianți.

    • „Toate proiectele lor, toate propunerile lor, desi destule competente, nu au ca scop decat usurarea vietii paturii sociale pe care am descris-o mai sus .”

      Propunerea de scutire totala de taxe si impozite pentru salariul minim pe economie e facuta pentru usurarea vietii paturii sociale descrise de tine?

      „Trebuie sa apara altceva. Nu USR, nu Ciolos. Astia nu vor ajunge niciodata factor decisiv in politica din tara asta. Pentru ca nu vor ei.”

      Mai intai, eu chiar nu cred ca exista om bagat in politica romaneasca de azi care sa nu vrea sa ajunga la putere sau sa aiba majoritatea politica. Daca te uiti bine la unii ca Drula sau Ghinea o sa vezi niste ambitii politice nebanuite. Daca nu sunt mai sus in sondaje e pentru ca nu pot, nu pentru ca nu vor.

      Si doi. Construirea de la zero a unui partid dureaza ani de zile. Si, in 9 cazuri din 10 esueaza. Asa ca, la alegerile din 2024 nu ai multe optiuni. Votezi USR. Sau PSD. Sau PNL. Sau AUR. Sau stai acasa. E foarte simplu. De ce sa ne suparam? Mai bine un cantec vesel sa cantam, cum bine zicea maestrul Dinica, in Filantropica.

      Dar e cum zice si autorul mai sus. Romania zace-n sange, dar tu faci analize si astepti alte partide pentru 2028 sau 2032 ca sa puna pansamentul ala, sa nu piarda naibii tot sangele.

  3. Si electoratul trebuie sa inteleaga ca nu merge cu „Am votat, gata, 4 ani ma doare-n cur”. Adica : ala de l-ai votat e om. Are 24 de ore la dispozitie. Nu poate sa stie tot sau sa faca tot.

    Daca nu tragi de maneca alesul : senator, primar, presedinte, ala nu poate sa stie ca la tine pe strada s-a spart o teava, ca aia ca ailanta. Sigur, ar trebui sa aiba aparat, proceduri. Ba, n-are totimpul, nu functioneaza tot timpul, aia e. Trebuie sa-l fluiere oamenii din cand in cand.

    De vreun an m-am apucat sa fac reclamatii la S3. Ce sa vezi, cam 60-70% s-au rezolvat. Mai tiptil, mai cu o janghina de aplicatie. Dar s-au rezolvat. Daca nu semnalezi ce te doare sansele sa se rezolve ceva sunt 0, chiar daca l-ai ales pe Roosevelt presedinte.

    Zic.

    • @CD și să nu uităm că are 24 de ore la dispoziție ca să: facă jobul pt care l-ai votat, să mănânce, să doarmă, să-și plătească taxele, să facă cumpărături, să-și fută nevasta, să dea cu apiratorul, să se joace/facă teme cu copilul și alte chestii d-astea mundane.
      e posibil chiar, pt unele ”funcții” d-astea, ca în alea 24 de ore să fie nevoie să-și facă și jobul lui, ăla din care pune pâine pe masă și acoperiș deasupra capului pt copil. am o foooooarte vagă senzație că e valabil pt consilierii locali dar, sincer, habar n-am care-i faza pt toate funcțiile astea.

      nu are 24 ore la dispoziție exclusiv pt jobul pt care l-am ales.

      ps. nu neg tot ce-ai zis, doar întăresc necesitatea actelor despre care ai vorbit.

  4. Multi nu inteleg ca PSD are 500.000+ membri, deci cam 2 milioane de voturi garabtate mereu prin extensie (familie, prieteni, etc.). Deci nu scapam de ei curand.

    • NOU
      #17

      Speculatii care ar putea avea o legatura cu realitatea. Realitatea e alta. Date alegeri 2020:

      AUR – 67 de voturi/membru (541.938 de voturi* / 8.000 de membri de partid)
      USR-PLUS – 17 voturi/membru (936.864 de voturi/55.000 de membri)
      PNL – 7,55 de voturi/membru (1.511.227 de voturi/200.000 de membri)
      PSD – 4,33 de voturi/membru (1.732.289 de voturi/400.000 de membri)
      * sursa: cifrele oficiale citate de rezultatevot punct ro

      sursa: libertatea punct ro

    • @gheboasa, asta era si ideea. Mereu vor avea 1.5-2 milioane de voturi. Nu vor disparea prea curand. Analizeaza datele pe ultimele 3-4 alegeri si ai sa descoperi ca mereu au avut numarul asta de voturi.

  5. Mai trebuie vreo 15-20 de ani pina dispar natural sau calcati de drogati ori uciși in azile generatiile de ceaușescu-iliescu ca sa se schimbe ceva mai rapid in țara asta. Eu nu mai trag nadejde sa prind…

  6. Nu are de unde să apară în 9 luni alt partid, alți oameni. În ăștia 4 ani au mai plecat 200k și vreo 2 pensionari.
    Am o analiză mai lungă, singura variabilă e dacă/când primarul din Crevedia va deveni pacient la Floreasca. Opțiunile: Somalia 1990, Grecia 2009, Slovacia 2009.

    • NOU
      #21

      Cazul Grecie, mare fâs in 2009, dupa care incet dar sigur sau intors la psd si pnl lor. Acum primministru e nepotul si stranepotul unor politicieni mainstreem din trecut iar Siriza si Zorii de aur sunt pe nicăieri.

    • Grecia 2009 – aveți voie să scoateți doar 50 de euro de la atm. Liban 2023 – retragere maximă 200 de dolari. De au început oamenii să ia ostateci în filiale ca să își scoată banii. Oameni cu 200.000 de dolari în conturi, bani lor. Și au scos 13.000 pentru o operație în Turcia.
      Vorbim de ce pățesc oamenii, nu partidele.

  7. Dacă puneai imaginea aia cu o labă în cerc în loc de în pătrat…

  8. Din pacate romania s-a afundat in toate directiile si nu mai trece nici macar testul „nemtilor”. Stiti, prin 90-2010 umbla vorba aia „aducem politicieni nemti si ne rezolva ei”. Astazi nici macar asta nu ne-ar scoate la mal. Tara e mult prea dusa in prea multe directii, oamenii s-au obisnuit si cam aia e. Poti sa-i schimbi pe toti 300 (lol, ce gluma buna) cu nemti, tot nu faci nimic. Poti sa aduci la toate firmele de stat nemti, tot nu faci nimic. Poti sa schimbi top management peste tot, tot nu faci nimic. Pentru ca toate sistemele au fost capusate de descurcangii, datatori din coate si pedefiste. N-ai cum sa schimbi de sus ce e putred jos. Nu iese la excel.

  9. Cand un partid se adreseaza unei minoritari(alta decat cea etnica) nu are cum sa se dezcvolle, sa castige sau sa dainuiasca. Problema USR e ca nu stie lua pulsul societatii si am vazut asta cel mai clar cand Dan Barna a mers prin piata din Obor. Democratia functionea pe principiul majoritatii, a cantitatii, nu al calitatii. USR e optiunea bulei oamenilor educati si corecti(teoretic) si astia sunt prea putini.

  10. NOU
    #26

    Bahoi presedinte!

  11. USR visează tgv-uri, piste de biciclete și grădini urbane. Ceea ce este o gândire corectă, doar că pe nea’ Ion care lucrează pe tractor, pe tanti Ileana, pensionara care locuiește în Cucuietii din deal și pe Costel care lucrează pe șantier și bea bere la pet nu prea ii interesează astea. Pe ei ii interesează mai o scutire de impozit, niște bani lunar pentru alimente sau faptul că primarul le mai face câte un bâlci să își ducă copiii.

    • pai a propus usr scutirea de impozit a celor cu salariul minim, dar s-a opus partenerul de guvernare, ”partidul elitelor economice”.

    • Pai crezi ca aia cu salariul minim pe economie sunt ITisti sa calculeze cât ar fi câștigat dacă se adopta măsura USR? Mulți nu știu sa facă diferența dintre brut și net. USR trebuia sa fluture peste tot ca vor mari salariile minime pe economie cu 200 de lei sau cât era impozitul și sa pună cu steluța, scris mic intr-un colt ca o fac prin scutirea de impozit pe salariul minim.

  12. Pentru mine este simplu , o sa votez AUR sau USR . independentii sunt sa fie acolo , PSDNL s-a vazut ce pot 34 de ani . Dar o sa votez !

  13. Nu e de generalizat, USR-ista Camelia Bertea rupe la Victoria. A început cu nevoiele de la baza piramidei lui Maslow, să avem spital.

    • Pai fix ca politica cam asta implica – generalizari. Ca cu o floare nu se face primavara. Pui unu bun, si e omorat de 1000 prosti care-l trag in jos. Sau fac greseli de amatori si dau apa la moara pesedista (vezi ITistu lu peste care se juca cu useri si parole la sisteme secrete). Sau se duc undeva fara sa stie oamenii din zona si nu-i baga nimeni in seama (vezi reportajele cu aia care stateau prin primarii si se filmau cum nu-i deranja nimeni). Sau, sau, sau.

      Unitar mai gasesti cate unu. General, sunt praf. Si asta ne doare pe noi, astia de i-am votat. Ca testul e la conducere, nu la criticat. Au venit, s-au facut de ras, s-au retras. PAI SI NOI?!

    • ai comentat, dar ai si mancat!

    • „Ca cu o floare nu se face primavara.”

      Pai astia de la USR au o mana de primari in toata tara. Daca sunt 3 care se misca bine, asta insemna aproape 10% dintre ei. Daca sunt 20, deja vorbim de 50%.

      Pana la urma, singura cale de a evalua concret acum USR-ul e sa vezi ce fac primarii lor pe unde au fost alesi.

  14. PSD e partidul românului care spune Să se dea câte unul, să ajungă la toată lumea.
    PNL e partidul românului aflat mereu la un bilet 6/49 câștigător distanță de prosperitate.
    USR vrea exact ce vor toate corporațiile, clienți cu bani, că de la ăia care trăiesc cu 1898 lei net + 700 în plic n-ai cum să mai scoți bani după ce i-ai taxat deja.

    • Câcat, am uitat de AUR, partidul românilor care plâng după tata Stalin.

      Nasoale alegeri urmeză. Totuși între protectorat rusesc și circ ieftin și prost parcă e mai puțin rău cu circul. 1946 votați soarele vă spune ceva ?

    • „USR vrea exact ce vor toate corporațiile, clienți cu bani, că de la ăia care trăiesc cu 1898 lei net + 700 în plic n-ai cum să mai scoți bani după ce i-ai taxat deja.”

      Am scris si mai sus, singurii care s-au gandit la oamenii aia au fost aia de la USR, cand au propus eliminarea taxarii total pe salariul minim. „Socialistul” Ciolacu plange pe umerii saracilor si ameninta corporatiile rele, dar tot pe taxarea salariului minim cu 40% isi face bugetul.

  15. Personal cred ca e exact invers. Sigur, electoratul se uita la ce se intampla acum si peste 2 saptamani, ca asa sunt oamenii.

    Dar in realitate nu exista nimic de facut pe termen scurt care sa functioneze si sa schimbe ceva radical. Capusarea cu PCR a adus prea multi incompetenti nu doar la conducerea institutiilor ci si in ele. E mult prea mult, e mult prea greu sa schimbi ceva fara un plan indelungat.

    Spre exemplu, in scandalul HexiPharma, Vlad Voiculescu a aflat ca defapt doar firma poate cere spitalelor sa nu mai foloseasca produsele. MS nu are parghiile sa spuna ca toate produsele alea sunt contaminate, poate doar apoi sa traga la raspundere firma trimitand-o in judecata.

    Chestii faine, democratice, absolut nefunctionale la noi.

    Acum, cu scandalul GPLurilor ce pot exploda orocand… Nicusor Dan incearca sa explice ceva de bun simt. Ca el are control asupra Politiei Locale ce nu are cum sa inlocuiasca o gramada de institutii si nici sa cunoasca tot ce trebuie sa aibe fiecare firma. Si, cel mai grav, ca nu exista undeva central de unde se poate obtine informatia asta.

    Mai continuam cu marii arsi. Ok, nu avem paturi, ce protocol avem ca atunci cand sunt asfel.de cazuri sa nu ii mai ducem afara doar dupa ce afla presa?

    Lucrurile astea sunt rani mari ce le avem, ce pot fi inchise relativ repede daca ai ‘doctori’ (adica oameni in mai multe institutii care sa comunice si aibe habar de ce se intampla pe teren) buni.

    Sa mai vorbim de educatie, de sanatate, de faptul ca nici macar nu intelegem conceptul.de mentenanta? (nu exista aeroport, gara, autostrada, etc pe care sa facem mentenanta).

    Efectiv nu cred ca exista vreo solutie rapida la problemele noastre.

  16. Nu exista solutii si nu vor exista solutii pentru ca este un cerc vicios – cei de la putere vor ca sistemul sa fie corupt iar cei ce intra in politica o fac pentru ca sistemul este corupt, asa ca mereu o sa existe un grad ridicat de coruptie.

    Sa fim seriosi – poti sa aduci maine prim ministru si guvern o echipa de japonezi cu consilieri germani – nimeni nu vrea sa schimbe nimic. Parlamentarii nu vor sa schimbe legislatia sau sa faca un sistem mai bine pus la punct ca nu mai pot fura zeci de milioane prin contracte etc, aia de jos gen primari si consilieri iar nu vor sa se schimbe nimic pentru nu mai pot aranja chestii si sa fure si ei niste milioane, nici macar soferul nu vrea schimbare pentru ca ar insemna sa nu mai fure niste benzina sau sa aranjeze niste piese schimbate doar scriptic de unde ii mai iese si lui un leu in plus.

    Nu spun ca toate partidele sunt la fel insa poate ca acea asemanare intre oamenii din partide are legatura cu societatea romaneasca, asa cum este ea astazi si fie ca ne place sau nu cei din politica sunt reprezentativi.

    Ideal este ca schimbarea sa fie la nivel mare si mic, insa in lipsa schimbarii la nivel mare putem doar incerca sa ne creem un cerc cat mai confortabil.

  17. Ultima sansa a Romaniei a fost Basescu, prima data (2004). Adica acum 20 ani. Ala a fost momentul culminant al democratiei, momentul sperantei maxime.
    De atunci o tinem din semi-dezamagire in esec total. Lipsa de alternativa si reprezentare acum, in 2023 e crunta. La partide – coruptii clasici, AUR si USR. Nimic, practic.
    La presedinte – chiar nimic.

    Cand nu ai nimic de ales, democratia a dat fail. Si nu doar la noi, in US alegerea va fi intre 2 octogenari – unul rasist si tembel, altul ramolit deja. In alte tari occidentale e la fel…

    Pe acest fond de dezamagire crunta alimentata de crize, Covid, razboi, social media, etc… se ridica partidele/miscarile extremiste. Adica tot ce e mai rau. De ce? Pentru ca sunt cei mai vocali. Singurii care striga ca au solutii la tot. Exact ce a facut Hitler in anii 20-30. Identifici problema corect si oferi o solutie aberanta,nebuna – dar solutie.

    In Romania nu vom avea altfel de politicieni, tot ce putem spera e un system glitch – gen Basescu. E simplu – partidele se alimenteaza din popor. Nu doar cu membri, ci cu bani. Nu poti lupta la nivelul ala fara sa ai o organizatie de partid, fara bani, fara sustinere. Banii pentru partide sunt – in mare majoritate – bani facuti usor. In mare majoritate sunt priviti ca o investitie de catre donatori.
    Asta e peste tot, nu doar in Romania.
    Deci n-ai cum sa ai politicieni care sa aterizeze din afara cercurilor de interese. Poti sa ai unul, 2… accidente/exceptii. Care sunt rapid rezolvate de sistem. Interesul sistemului e sa nu apara poli noi de putere. Better the devil you know.

    • Acelasi Base care a primit taxa de protectie de la Luxen – aia de o „angajasera” pe Eba? Acelasi Base ce primea taxa de protectie de la BRD cand astia au dat exclusivitate „notarului” Ioana Basescu? Asta e momentul culminat al democratiei in Romania??? Ba baete….

    • Adib, fie esti prea tanar sa stii care era situatia la momentul ala, fie te faci ca n-ai vazut ca sa-ti iasa textul, fie n-ai inteles ce a scris sradu. ‘sescu n-a fost bun ca era el bun si curat, a fost bun ca nu i-a iesit pasenta lu nea fular. Ca daca iesea fular, la cum si-a aranjat lucrurile, eram la nivelul ucraina.

      Mi se pare halucinant cati oameni nu inteleg ca era sa avem un oligarh presedinte. Ca omul care a furat 1mld+ doar din spagi si parandaraturi era sa ne conduca 10 ani. Un miliard, ba, in anii aia. Doar partea lui. Omul care a luat spaga schimband O FRAZA intr-o lege. Adica a trecut o lege care zice „in contractul x, fraza y se intelege ca abc”, si bam, 10% din contract i-au intrat lui in buzunar.

      Oamenii au uitat, sau n-au vrut sa inteleaga cum se calcau pe cap jurnalisti. Procurori. Orice misca impotriva tatucului cu fular era linsat. Omul si-a dat lege sa fie presedinte 10 ani. Omul care facea pariuri cu alti oligarhi (denumiti la noi baroni locali, lol) care face primul miliardul din spagi. Ala. Ala n-a iesit pentru ca ‘sescu. Si atat.

      Si tu compari situatia asta, in care nu misca nimic, cu situatia in care fracsu lu presedintele este arestat in timp ce presedintele e presedinte. Sau cu nulitati gen eba si udrea. Hai colegu…

    • mda… basexu a fost fraiereala secolului pentru tara asta… eram mic si prost cand a candidat prima data si in prostia mea l-am votat… daca stiam ce urmeaza, il votam pe Nastase cu 2 maini si un picior… evident, putin dupa jumatatea primului mandat era deja clar ce fel de specimen era, dar era prea tarziu… cat despre USR… n-are rost sa vorbim, astia-s pe nicaieri :)

    • @Andrei > EXACT.

      Problema e ca ‘sescu a fost un accident. Un nebun suficient de ticalos, smecher dar in tabara „ailalta”, care a cam resetat sistemul. I-re-pe-tabil. Din pacate.
      Datorita lui discutam azi la nivelul asta… USR n-ar fi existat in veci fara un ‘sescu care sa faca macar posibil acest fapt.

      In antiteza il ai pe Iohannis. Un tip ok dar in timpul caruia Romania a luat’o la vale. Nesecurist, nelichea, neticalos (pe cat de neticalos poate fi un politician), nenimic din pacate. Un fel de Biden, dar cred ca si senilul de Biden da ture in jurul lui Joha.

  18. Deci USR nu e bun, atunci să votam cu psdnl sau aur.

  19. Asta e reclama mascata la Bricolaj?

    Episod 579: găleată roșie vopsita in alta culoare tine la fel de bine faina alba.

    Știu că nu asta ai vrut sa zici, but still…

  20. NOU
    #49

    Eu vă recomand să vă înscrieți in Usr, sau alt partid, să platiti cotizatia minimă, sa intrati in grupuri de WhatsApp, să mergeti la sedinte si alegeri interne. Să vedeti cât timp si nervi consumați. Și o să intelegeti de ce nu ies cei mai buni in față ci cei mai rezistenti.

    • am fost membru câteva luni, vreo 6 să zic, că după-aia am găsit job de bugetar care nu se pupă cu calitatea de membru de partid.
      da, ai dreptate.

    • Surpriza, asa e politica peste tot in lumea cu apa calda.

      Eu zic ca din contra, e un lucru bun ce s-a intamplat in USR. Au iesit de acolo cei care credeau ca ajungi in varf pe baza de bune intentii sau CV sau test de IQ. Fara suparare, acesti oameni nu sunt facuti pentru politica, chiar daca, luati unul cu unul, sunt persoane ok, care au venit acolo cu intentii bune.

      Dap, a doua calitate cerute de politica e rezistenta. Prima e sa vrei puterea politica, adica sa iti placa treaba asta,

    • Nu, mulțumesc.
      Dacă mă înscriu și văd că îmi place? Văd 5 probleme numai din întrebarea aceasta.
      Ce partid îmi recomandați? De ce?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile