politica la nivel mare

tocmai am urmarit discursul lui hillary clinton. mare discurs. finete la extrem. nu asta am remarcat. ci analizele foarte pertinente ale staffului CNN, care la cateva secunde dupa discurs aveau deja fraze intregi prin care descriau pertinent si inteligent discursul. analize, chestii.

as vrea sa vad si la noi asta. fara balbele analistilor politici, fara generalul codita, fara crocodilul furios…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. Mai asteapta vreo 50 de ani…

    00
  2. Mie mi-a placut si genul asta de „reportaj”, chiar daca a fost publicat pe un blog. Dar ce blog:)
    In alta ordine de idei, iti dai seama ce ite se fac si se desfac acum?

    00
  3. La fel de respectabil este si raspunsul lui Obama de pe site-ul lui de campanie. Cu poza mare a d-nei Clinton si o notita mica prin care isi invita sustinatorii sa-i multumeasca lui Hillary. Poate ii faci o captura de ecran, ca o sa dispara in cateva zile…

    00
  4. chiar in perioada asta e in vacanta la noi un prieten american care e republican moderat, moderat pentru ca are si citeva viziuni liberale si toata ziua ma chinui sa ii rxplic ca bush e un prostanac, slabe sperante sa reusesc. de ce? well, pentru ca in primul rind americaniii sunt maniplati enorm de canalele media. am stat o perioada in florida si am fost socata sa descopar ca stirile nu cuprindeau decit noutati locale, de pe o raza de maximum 200 de mile, iar stirile internationale erau de fapt stiri din new york, los angeles sau washington. nimic despre europa sau restul lumii si asta pe toate canalele, la toate programele de stiri, timp de 4 luni cit am stat acolo. in perioada respectiva usa a fost vizitata de presedintele frantei, de cancelarul germaniei si nu au dar nimic la stiri. nu mai spun ca fusese si iliescu in vizita, ca asta nu conta nici pentru mine.
    stiri doar despre crime, vedete locale, rapiri, spargeri….exact cam ce exista la pro tv sau antena 1. aceleasi timpenii.
    deci contiutul era la fel de timpit.
    diferenta o faceau doar prezentatorii. se vedea ca sunt oameni cu experienta si care aveau scoala.
    stit de ce?
    pentru ca acolo nu erau angajati pusti fara pretentii financiare si tinere pline de nuri, prietene ale vreunui producator, acolo audienta se cistiga prin profesionalism, nu prin mici relatii si favoruri sexuale, lucru valabil pentru toata media romaneasca.

    00
  5. Nu e chiar asa. Sa vezi Fox News ce o dau la gioale democratilor, sau MSNBC-ul cum ii dau cu capul de zid pe republicani. CNN-ul e un post usor spre democrati, dar relateaza obiectiv (citeste lobby cash) din ambele tabere.
    Cat despre Billary, din candidat de conjuctura ca e negru nu-l scotea pe Obama. Acum a dat-o si ea pe sentimente ca are o gaura de $40 MILIOANE facturi neachitate si are nevoie de sponsorii democrati sa nu intre in faliment.

    It’s all about the Benjamins…

    00
  6. NOU
    #6

    @ xcss – eu as paria pe 100 de ani , chiar si mai mult :)

    00
  7. NOU
    #7

    @Virgil: asta toţi o ştim, Zoso se referea la alt aspect.

    @Zoso: când politicienii noştri vor avea (măcar) nivelul oratoric al politicienilor americani atunci vom avea şi o media la nivel înalt. A zis cineva 50 de ani, 100 de ani, cine dă mai mult? :-(

    00
  8. tre’ s-o luam mai de la radacini
    unde ati vazut voi in scoala romaneasca (de stat) sa fie cultivate discutiile libere ?

    00
  9. scoala este de vina. scris,scris,scris si atat. fara discutii.

    00
  10. haide bre, ma lasi cu frazele intregi … se stia inca de miercuri ca va renunta si aveau deja texte pregatite.

    si apropo de discurs, nu mi s-a parut asa bun … facea aluzie la cliseele normale, cu voturile femeilor s.a.m.d.

    PS : am trait s-o vad si pe asta: misoginul zoso laudand-o pe hillary clinton, o feminista !

    00
  11. @CTI97 unde ai vazut tu sa o laude pe Hillary Clinton? Pe monitorul meu scrie ca i-a placut discursul, pe al tau scrie altceva?

    00
  12. intr-adevar asta e marea hiba a scolii romanesti..nu te pregateste sa iti construiesti ideile si sa le poti prezenta in public… nu exista cursuri de retorica asa cum exista de exemplu in america, incepind din scoala primara….nu trebuie doar sa scri o compunere…trebuie sa o si prezinti…elocinta e o problema a noastra, a romanilor… de aceea cind apare unul care stie sa vorbeasca, chiar daca spune timpenii (vezi v.c.tudor) cucereste o gramada de romani…

    00
  13. In SUA relatia media – PR si vv. functioneaza altfel decat la noi. Majoritatea retelelor media au primit discursul lui Clinton cu cateva ore inainte ca el sa fie citit de fost prima doamna a Statelor Unite. PR-istii stiu ca nu va transpira nimic din ce scrie acolo pana in momentul aparitiei publice a lui Clinton.

    Astfel oamenii au avut timp sa-l analizeze si sa aleaga daca vor comenta pro sau contra.

    la noi cum intra comunicatul in „inbox” majoritatea dau pe goarna!

    00
  14. mama, cati deontologi p’aici =))

    00
  15. In Romania se aplica politica bancului cu „Robotul care prinde hotii”. La noi se cauta sa se uite cat mai repede frazele unui om politic pentru a putea inveinta cat mai mult. Cam in 100-150 de ani Romania va ajunge la nivelul americanilor de acum. Insa peste 100-150 de ani America va arata SF

    00
  16. normal ca e asa in america, pentru ca modelul democratic aplicat la ei este cel mai eficient. acolo exista transparenta in special cu privire la finantarea campaniilor, ceea ce inseamna mult (nu cum se intampla la noi).

    00
  17. excuse my french, fiecare cu politicienii pe care si-i merita!

    00
  18. NOU
    #18

    jos dictatura:)

    00
  19. As vrea sa vad sistemul de alegere al candidatilor din SUA la noi. Nastase & Geoana sau Basescu & Stolo prin toate judetele tarii la „prealegeri”… Ar fi ceva…

    00
  20. Oameni buni nu va mai lamentati, aveti politicienii si analistii politici (a se citi onanistii politici) pe care ii meritati.
    Zoso, in Romania sunt analisti foarte buni, dar care nu o sa vina cu laptopul in studio, iar pentru ca nu fac spectacol de doi bani nu sunt invitati. Cine este de vina? Tot boborul roman, care va rade de mataparzalacurile unui Stan, dar nu va sta sa-l asculte pe un Parvulescu. Sa ne schimbam noi si pe urma se vor schimba si ei.

    00
  21. oameni buni nu puteti compara Romania cu SUA ce naiba sunteti asa de infantili?

    00
  22. Eu cel putin nu faceam nici o comparatie, imi imaginam sistemul din SUA la noi..

    00
  23. NOU
    #23

    nu cred ca in romania o sa se intample asta prea curand

    00
  24. @zoso: Stiu ca e off-topic, dar mie mi-a placut. Sper sa iti placa si tie :)

    http://www.trilulilu.ro?ref=404

    00
  25. Ai idee cat a costat numai campania interna a celor 2 democrati? Pai la banii aia angajam un staff care il facea si pe Vanghele sa para baiat finut.
    Cat despre CNN, intr-adevar sunt super pro. Desai prefer BBC cu al lor Mr. pentru oricine…

    00
  26. NOU
    #26

    eu vreau sa ajung sa traiesc ziua in care o sa aud „Mister Gadea…” la CNN

    00
  27. Ca de obicei, profesionistii de la CNN stiu despre ce vorbesc.

    S-a simtit la Hillary ezitarea, fireasca de altfel in cazul unui om care tocmai a pierdut in van cateva zeci de milioane de dolari.

    Oricum, vor fi niste alegeri interesante. Mai ales ca prea putini vad ca se gandesc si la varianta in care Obama ar pierde…

    00
  28. N-ai cu cine bah . . . niste tzarani . . . !

    00
  29. NOU
    #29

    peste 20 de ani o sa vezi asta si la noi:P

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile