Politică: întrebarea e cât mai tine

Asta e ce nu vor să se întrebe domnii din aceste doua articole. Sau poate se întreabă în sinea lor. Cât mai ține vrăjeala asta ieftină, în care pe hârtie suntem bine și ne crește nivelul de trai și în realitate murim de foame. Cât mai ține furtul și prosteala alegătorului. Ține oare până în toamnă. Cât mai este până când oamenii vor ieși în stradă. Cât. Ține oare vrăjeala guvernului incompetent până după alegeri. Și dacă da, ce se va întâmpla după. Ca prin minune se vor rezolva toate.

revolutie

“revolutie” via shutterstock

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. Mai ține, și încă mult.

    Mai ieri, Senatul a decis că nu mai putem da băncile în judecată pentru clauze abuzive, adică a decis că suntem niște proști buni de plată.

    Azi este o săptămână de când a intrat supra-taxa la acciză, aia de șapte eurocenți per litru/ prost, adică de când s-a decis la guvern că suntem niște proști buni de plată.

    Nu s-a scăzut nici CAS, nici taxele și – chiar – se încearcă revenirea de la sistemul actual cu o cotă unică de impozitare a proștilor la sistemul vechi, în care unii proști sunt mult mai proști decât alții, deci sunt buni de plată.

    Chiar și companiile sunt niște proaste, că plătesc taxe pe stâlpi, taxe pe proștii de angajați, taxe pe proștii care fac profit, taxe pe proștii care sunt proști să ia energie electrică de unde iau toți proștii, taxa pe prostia de a nu face evaziune fiscală, taxa pe prostia de a folosi sistemul de licitații electronice, taxa pe farfuria de la restaurant din care alături de proști mănâncă și statul 24%, taxa pe apa de la robinet băută de proști și, precum în Valea Jiului, taxa pe apa rece care împinge apa caldă.

    Noi suntem proștii. Ei sunt băieții deștepți.

    00
  2. Va tine atata timp cat educatia e cenusareasa bugetului.

    00
  3. Furtul si vrajeala alegatorului vor tine atata timp cat vor fi inghitite. Votantii sunt deosebit de retarzi, marea lor majoritate. Nu au niciun fel de educatie politica.

    Pentru asta as face o chestie: se voteaza in baza unui mic test frate. Trebuie sa stii minim doua chestii de baza despre democratie. Daca nu le stii, mai incerci odata data viitoare, dar nu pui mana pe stampila.

    00
  4. O sa mai tina pana cand o sa fie mai multi romani cu capul pe umeri decat cei care aplica „las-o ba ca merge asa” in orice aspect al vietii lor de cacat.

    00
  5. O scurtă povestioară:

    Întîmplarea a făcut ca în seara afişării rezultatelor de la europarlamentarele la care au ieşit Becali şi EBA, să mă aflu într-un cerc destul de cu ştaif. Spre surprinderea mea, toţi se amuzau pe seama rezultatelor, în condiţiile în care nefastă-mea şi cu mine eram singurii care votaseră. Ba chiar am primit şi thumbs-upuri ironice, pentru conştiinciozitatea cu care mi-am exercitat datoria cetăţenească.

    Păi, o să ţină pînă cînd oamenii cu ceva capacitate de procesare şi acces la alte surse de informare decît ziarele şi TV-urile de partid, o să înceapă să voteze. Cred… sper. O să ţină pînă cînd cei care nu se duc să voteze pe motiv că n-au pe cine, o să înţeleagă că sînt la cheremul ăluia care primeşte găleata şi chilu’ de ulei şi la cheremul suedejilor mînaţi în turme spre secţiile de votare.

    Chiar dacă se votează răul cel mai mic, se pot zdruncina poziţiile unora dintre rahaţii care şi-au înfipt bine în scaune şi pare că nu se mai satură.

    Spread the word, scoateţi lumea la vot.

    00
  6. E relativ simplu de vazut cat mai tine: ne uitam inapoi prin istoria noastra si vedem ce am facut in situatii similare. La fel vom face si acum. Si presupunand prin absurd ca mandatul politicienilor prezenti s-ar termina „abrupt si subit”, am sentimentul ca ne-am alege altii care vor face la fel ca astia de pana acum. E greu si complicat sa intelegem ca politicienii pe care ni-i punem conducatori NU SUNT SEFII/ STAPANII nostri. Pana pricepem asta, mai platim o acciza, mai sponsorizam o EBA, un Becali… ne mai trece timpul, nu ne plictisim.

    00
  7. „Trebuie sa stii minim doua chestii de baza despre democratie. Daca nu le stii, mai incerci odata data viitoare, dar nu pui mana pe stampila.”

    Cred că ai uitat și continuarea firească și corectă: dacă nu votezi, nu mai trebuie să plătești taxe.

    00
  8. Economia nu merge rău, dar creșterea nu se mai distribuie echilibrat. În București traficul crește, orice complex rezidențial se vinde în maxim 6 luni, afacerile se mai dezmorțesc. Trăim în raiul multinaționalelor și lor le convin politicieni incompetenți și corupți fiindcă le permit să crească și aibă profituri la care în altă parte nici nu visează. Primesc ajutoare de stat (pe bune acum, avea Mercedes nevoie de ajutor de stat de 40 de milioane pentru noua fabrică de la Sebeș? Banii ăștia plătesc salariile muncitorilor de-acolo 66 (șaizeci și șase) de luni, adică 5 ani jumătate, 1000 de angajați*330 euro/lună.). Chiar crede cineva că, dacă ar fi fost afectate serios businessurile occidentale lucrurile nu s-ar fi rezolvat până acum? Doar există suficiente pârghii. S-au pișat cu boltă pe un referendum de demitere a unui președinte și nu pot schimba pe cine vor ei? Hai să fim serioși. Anul acesta se discută redevențele la resursele minerale. Are OMV/Petrom, Chevron nevoie de un politician onest care să se gândească la binele popendulației? Deci, da.

    00
  9. @hazbizarai,
    Ai punctat perfect. Sunt destui oameni cu educatie care nu ies la vot.
    Nu exista, n-am cu cine vota.

    00
  10. am citit toate comentariile de mai sus si observ ca am cu cine…teoria cu votul prostului egal cu votul desteptului s-ar clatina daca cineva ar observa ca numarul celor care nu voteaza ( din varii motive – nehotarati, nu au cu cine, nu au de ce, etc ) ar putea inclina definitiv balanta in favoarea uneia sau alteia din parti…problema e ca toate partile pe care trebuie pusa stampila sunt corupte, sunt aceleasi, si-au schimbat doar numele insa defileaza cu aceleasi moace, etc. raspunsul la articol e ca nu se va schimba nimic in Romanika pana cand nu se vor schimba cei care ne cer votul. Din punctul meu de vedere, il astept pe Rege, pe ET, pe Arnold, oricare din ei e mai bun decat toti cei de acum…

    00
  11. @hazbizarai: pana la schimbarea legii electorale iesitul la vot e echivalent cu versurile cantecului – „vin ai nostri/ pleaca ai nostri”. Daca ipotetic ai vrea tu sa candidezi, nu prea ai reusi – exista un oligopol politic. Iar legea electorala o pot schimba tot ai nostri. Mai mult, aceasta lege a fost modificata mereu fara dezbatere publica, ultima data chiar pe 19 martie.
    Mai multe detalii pentru cei care se gandesc ca scosul popendulatiei la vot va insemna ceva, dar si pentru cei care se gandesc sa candideze:
    http://www.contributors.ro/editorial/legea-electorala-in-cateva-cuvinte-simple/
    http://www.contributors.ro/administratie/legea-electorala-modificata-prin-ordonan%C8%9Ba-de-urgen%C8%9Ba-%C8%99i-fara-dezbatere-publica/

    00
  12. O sa tina pana la foamea cea mare.

    @Teodor: daca tot vorbesti de democratie, citeste definitia bine si apoi, daca ai inteles-o, vezi daca mai merge cum zici tu, cu vot in baza unui test. Tocmai asta e si ideea: votul desteptului este egal cu cel al prostului. Totusi, la noi sunt egale si cu votul mortului, disparutului, celui care nu-si misca fundul pana la sectia de votare etc. Nu te prezinti, rezolva baietii, nu-i problema.

    00
  13. @ cristian banu pai referendumul a nu indeplinit cvorumul de demitere dar asta nu au spus la A3 deci inca nu ai aflat.

    00
  14. O generatie juma’, adica inca vreo 35 de ani. Pana cand vor vota numai cei care au invatat ca nu exista lucruri (sanatate, educatie etc) gratuite si ca orice costa.

    00
  15. NOU
    #15

    Mult. Pentru ca se poate. Votul e emotional nu rational. Apoi concurenta la PSD si Victor Ponta e slaba.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Alte linkuri (mostly NSFW)