Am fost în 2007 la Bușteni, Floreasca și Panduri, apoi în 2008 la Maternitatea Oradea și Universitar.
27 minute. Sumar:
- pacienții nu respectă ce spune medicul și se iau fie după leacuri băbești, fie după ce citesc pe net, fie după ureche.
- mi-am cumpărat chestii de 100 lei ca să mă poată opera, că spitalul nu avea materiale, și n-am o problemă cu asta.
- sunt spitale unde, dacă nu dai nimic, nu se uită la tine, și te fac să-ți pierzi timpul și să ții patul ocupat.
Varianta doar audio
Varianta video
5. Sunt sectii din spitale unde colcaie pioceanicul sau stafilococul(dar nimeni nu va recunoaste asta odata oficial)
6. Sunt spitale unde medicul da antibiotice dupa ureche si asa apare multi rezistenta.
5.Sînt spitale în RO care au și secții fără pioceanic și stafilococ dar nu le-a găsit nimeni.
@Sly
Care sunt acele spitale? Si nu vreau rapoartele alea jmechere de prin 2014-2015 cand aveam cele mai curate spitale, de voiau sa vina strainii sa vada cum facem minunea!
Si nu vreau nici spitalele unde, cand se intampla un caz, pacientul este externat ca sa nu apara in statistici.
5.1. spitalele alea sunt cu acces prin otopeni!
1. cand a nascut nevasta m-am dus pregatit cu multe hartii de 5 si 10 lei si totul a decurs ok (exceptie un paznic ce nu ma lasa sa ma duc la medicul responsabil -pentru ca 5 lei-desi ala ii confirmase la telefon ca da, pot sa intru chiar daca e in afara orelor de program);
2. dat copilu cu teasta de beton ->panica la nevasta si mers cu el la gomoiu unde erau 3 persoane in fata noastra ~ ora 21 si am stat 3h pana am ajuns sa ne consulte. multe asistente/doctori se perindau pe holuri si la cafele. l-au controlat si pentru ca nu aveau neuro ne-au sugerat sa mergem la
3. bagdasar. ~ora 12:30. facut fisa cand au terminat fetele tigarile si intrat in camera la neuro unde erau 4 persoane. acolo mai trebuia sa fim preluati de o asistenta pe care nu a vazut o nimeni. dupa ~1h de asteptat luat nevasta copil si plecat. atunci am vazut si asistenta ca a intrat.
4. ma programez la un control si sunt avertizat ca ora este estimativa. ma duc oricum cu 10 min inainte si gasesc multe persoane care erau programate mult dupa mine dar ma avertizau ca ele vor intra inainte ca sunt venite mai inainte. iese asistenta si striga dupa un caiet conform programar si intru inaintea lor. o baba a mormait ceva dar i-a taiat-o repede asistenta. bucuria sta in lucruri marunte (ceva funny: aici dau de o doctorita bondoaca si plinuta, care raportat la greutate/inaltime ar iesi cu un grad de obezitate mai mare decat al meu la 100 kg/1.80m, ce da sa ma intrebe: urmezi un regim?daca nu, ar trebui, nu e ok cu greutatea)
cel mai mult ma oftica treaba cu copii: ba-n plm, hai sa nu-i tinem aiurea pe aici si sa tragem mata de coada ca devin irascibili si pl control. ba mai enervezi si parintii si mai iei si muie. desi nu e justificat, sunt cazuri in care as alerga cadrele medicale cu un topor. asa de fun si de adus cu picioarele pe pamant.
Hai că m-ai nimerit cu articolul. Sunt la Sanador, diseară mă taie. Am fost in 2015 la Fundeni și în 2012 la Brașov cu o mână zdrobită.
De Sanador nu zic nimic înainte de operație :), oricum sunt condiții de 5 stele, la Fundeni a fost OK, condiții ca la privat, amabili, totul decontat de CAS.
Scârbele de asistente din Brașov mi-au cerut șpagă încă de la sala de operație. M-a întrebat la ce salon stau dar după operație am fost mutat la alt salon.
Surprizăăăă, după 2 zile m-a găsit și a venit direct la patul meu. Nu am dat nimic, am stat o săptămână cu aceleași așternuturi, nici o injecție, nimic.
Cine-a luat spaga ani de zile continua sa ia (sa ceara, sa iti sugereze personal sau asistenta) chiar daca salariile au crescut monstruos. Nu dai te sare randul la cearceaf consultatie analiza operatie pana iti vine mintea la cap si mana in buzunar. Probabil sistemul s-o schimba imperceptibil odata cu noii tineri medici intrati in sistem dar dureaza
Ha ha ha! „noii tineri medici”
Hai sa va spun cum sta treaba cu noii medici. După 1990 concurenta la facultățile de medicina a fost în cădere încât sa ajuns prin anii 2000 sa fie sub 1 pe loc. Nivelul de inteligenta a noului val din medicina este mult sub cel a gereratiei anterioare. În plus coruptia generalizata atât în facultate cât și (mai ales!) la întrarea în sistem a făcut ca acum sa avem ca medici persoane cu o pregătire catastrofala. Va urez mult noroc în viata!!!
Acultati-l pe EGO, stie el… bai, gemeti de prostie, voi, astia care ”stiti cum sta treaba”…
TOTI medicii tineri de care am dat aveau o scarba pe ei mult mai mare ca aia batrani, unul din ei a urlat la mine „ce dracu vrei” in mijlocul coridorului, dupa ce tot el ma chemase in ziua respectiva si dupa ce il asteptasem o ora sa se hlizeasca el cu asistentele si sa isi bea cele cinci cafele… Asa ca astia tineri sunt fix sula atata timp cat tot pe sistemul „Doamne ajuta sa dau de unul bun si fara scarba pe el” mergi sa te tratezi. Ca daca aia batranii, vorba aia sunt batrani si au zeci de ani de munca si sunt deja lipsiti de chef, apai astia tineri ce scuze au ?
@Val
E bine ca esti mai inteliget decat mine, dar nu esti in stare la un singur contra argument la ce am susținut.
Lucrez in sistem și ce spun nu este o deductie, este o constatare,: majoritatea rezidenților sunt varză, iar cei puțini, cu adevarat pricepuți și dedicați meseriei, nu au banii pt șpaga cu care se vând posturile de medic specialist, așa că preferă să emigreze. Există și excepții, dar un sistem nu poate fi construit din excepții.
Ego stie ce spune. Cam 1 din 10-20 studenti de dupa 2010 ajunge medic decent dpdv profesional. O parte nici nu vor profesa in clinica. Am vazut rezidenti care nu aveau idee sa palpeze ficatul, ce stimuleaza secretia gastrica sau ce rol are eozinofilul asa ca exemple. Jenant dar partea trista e ca nu isi dau seama D fapt cat nu stiu, si au impresia in capsorul lor ca sunt ok
Asa înveți să misti din urechi
Ok tema podcastului dar nu cred că am atât timp liber să ascult aproape 30 de minute.
Este primul podcast pe care îl ascult, dar nu am nici timp nici răbdare să îl termin. Plus că trebuie să mai pun pauză ca sunt atent la altceva sau sunt nevoit să mă concentrez pe altă problemă.
Prefer articole și postările oricând.
am scris la vremea respectivă, acum ar fi prea mult de scris.
Ce calmant ai folosit ?
au trecut 12 ani, nu mai știu.
si solutia ar fi: …?!
romanul are mania sa astepte schimbari de rezultate fara sa umble la premise!
”Mai am două vorbe de zis. (zgomotul tace.) Iată dar opinia mea. (în supremă luptă cu oboseala care-l biruie.) Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!”
http://www.romanianvoice.com/poezii/teatru/ilc-scrisoare_pierduta-actul_3.php
La deviație de sept cel mai fain e că la final îți bagă în nas un pansament ”liniar”, o bandă care pentru pacient pare lungă de un metru. Chestia asta se umple de mucus, sânge și alte căcaturi. Iar după 24 de ore medicul începe să tragă de ea și să o scoată. Băi, din cauză că tot sângele s-a coagulat, agață peste tot și ai senzația că ți-o scoate cu tot cu creier. A fost cea mai nasoală senzație. Pe de altă parte, mie nu mi-a spart osul, doar a rașchetat din cartilaj deci am avut parte de versiunea soft a procedurii.
Nu peste tot se face cu tifoane, cu frica asta am trait si eu pana anul trecut cand am ajuns la Spitalul Militar din Pitesti. Am facut operatie de deviatie de sept, cu turbinectomie si restul de reparatii cu anestezie locala si tuburi de silicon in loc de tifon. Am respirat pe nas din prima ora dupa operatie. Singura parte negativa a fost ca anestezia aia la mine s-a tradus in 3 sferturi de anestezie, am iesit de acolo tremurand si transpirat ca dupa maraton.
Si pentru disperatii cu spaga… operatia+ 5 zile de internare pentru supraveghere+ consult la o saptamana dupa m-au costat 0 lei. Nimeni de pe strada cu o simpla asigurare de santate obligatorie, nu cadru militar, nu prim-ministru.
@Val, ce-i drept, eu vorbesc de 2006
de ce nu iti faci podcast-ul cu Anchor? Ei iti distribuie content-ul si pe Spotify, Apple Podcasts etc. Doar o idee bravo in rest, podcasts rules!
Bun de urmarit de cei care viseaza sa se reintoarca in Romania.
Singurul contact pe care l-am avut cu spitalul a fost anul trecut; în urma unei căzături m-am ales cu o entorsă a gleznei. Am mers imediat la urgență unde am așteptat câteva ore, plânsă și cu glezna strâmbă, până să se uite cineva la mine. E drept că erau mulți oameni acolo, probabil cu probleme mai grave decât a mea. Ghips 10 zile, medicamente, injecții în burtă, am respectat toate indicațiile. După fix 10 zile merg la control la un alt spital, în alt oraș, unde doctorul de aici mă întreabă de ce am stat atât de mult cu ghipsul și nu l-am dat jos. Nu știu, poate pentru că așa mi se recomandase inițial!? Îmi dă ghipsul jos și mă pune să merg, moment în care am început să văd steluțe, să se învârtă totul cu mine și să leșin. Câteva analize mai târziu, reiese că sunt sănătoasă tun și mă trimite acasă. Vreo 3-4 săptămâni am mai avut dureri, glezna umflată și vânătă în 3 culori. Una peste alta, a fost ceva destul de simpluț, dar tare mi-e frică când vor veni altele mai grele, ca cele spuse de tine în video.
Nimeni nu ti-a facut o radiografie la urgenta? Mie greu de crezut ca nu s-ar fi vazut o ruptura pe radiografie. Peste ocean fiul meu a patit ceva similar la umar. A cazut si il durea mana foarte tare. Am mers la spital seara si dupa cateva ore cand i-a venit randul a facut o radiografie. Doctorul, care nu era specialist, i-a spus ca nu vede nimic, dar pentru mai multa siguranta o sa-i trimita radiografia la niste specialisti. Din fericire n-a fost nimic rupt.
Eu nu pot sa spun chestii concrete din spitalele in care am lucrat sau lucrez dar asa intr-o ordine aleatorie am vazut multe(oricand se poate mai mult) din mizeria sistemului, eu fiind epidemiolog: infectii cu germeni panrezistenti, morti de infectii care se puteau trata cu atb obisnuite, greseli de tot felul de la uitat obiecte in pacienti la amputatii gresite, copii morti din greseli medicale si multe altele.
Problema e ca in 99% din cazuri nu exista plangeri si in alea 1% in care exista plangeri nu exista dovezi pentru ca sistemul e asa gandit incat e imposibil pentru pacient sau familie sa faca reclamatie. Ei fac reclamatie, se face ancheta interna daca exista suspiciuni se trimite la.colegiul medicilor unde se face o.ancheta mai serioasa si daca de acolo rezulta ca e malpraxis ajunge la.instanta altfel instanta respinge ca neintemeiata. Pacientul, familia nu au acces la documentele medicale nicicand deci e imposibil in fapt sa ai castig de cauza sau sa expertizezi cu un expert independent.
In alta ordine de idei, eu ii tratez mamei mele un panaritiu la un deget de la o mana cu puroi.. evacuez pansez badujonez cu unguent cu betadina… nu trece zic sa trec si pe un atb sistemic. Si o vad cu un pansament oribil… si cand o intreb aflu ca a vb cu nu stiu cine si i-a zis sa isi puna o felie de rosie. Pe deget. Si o pansase acolo.
Am crezut ca innebunesc… n-ai cum … daca nici mama nu ma asculta ce pretentie sa am de la pacienti sau de la personalul medical?
Băi, doamne ferește, nu am avut nevoie de spital, decât fugitiv, pentru niște chestii mici.
-2013 Spitalul Militar Pitești, un control la inimă, dar a fost alarmă falsă, iar durerea era de la efort fizic și bere multă pe căldură.
– 2013 m-am operat de un chist/gâlmă de grăsime pe dovleac- Spitalul Militar Pitești
2013-2014 Județean Pitești, ajuns la Urgență din cauza gripei. De atunci vaccin anual, iar cine nu-l face mă-sa-i curvă.
Cabinete private pentru o iritație a pielii, o gastrită, chestii d-astea de șantierist.
Per total, având nevoie doar ambulatoriu, în zona mea de proximitate: Spitalul Militar Pitești, cea mai bună experiență și cei mai ok medici.
Spitalul Județean Pitești – un căcat cu 9 etaje.
Curând se inaugurează Spitalul nou de la Mioveni- Sfântul Spiridon. Mare, modern, totul nou făcut, cu multe secții. Să avem parte de medici buni în spitalul ăsta nou și profesioniști.
Nu mă deranjează că medicu ia o atenție de la mine. Mă deranjează când unui prăpădit îi condiționează actul medical de lipsa șpăgii.
Oricât am fi de etici, când tu sau unu de ai tăi au nevoie de medic, să-l facă bine, îți dai și pielea numai să fiți sănătoși. Ușor cu pianul pe scări.
Legat de medici, am sentimente așa, jumi juma.
Am fost cu tata la spital de stat, am vrut să dau bani și aproape să cheme poliția pentru tentativă de mită, o doctoriță tânără, dar a luat infirmierul cu 2 mâini.
Am fost la spital de stat și nu m-a băgat în seamă, până nu am împins ceva.
Oameni și oameni. Per total, indiferent că e cu sau fără bani dați, vreau să-mi văd familia bine. Când vine vorba d-asta, etica și corectitudinea le pun în cuier și le iau mai târziu. Da, e imoral ce spun, că perpetuez un sistem, dar nu vreau să-mi văd oamenii dragi suferind sau morți pentru 200 de lei.
AMIN
te-ai gandit ca prin oferirea spagii se creeaza/mentine obisnuinta de a lua si ca sunt oameni care nu au acces real la serviciile medicale din aceasta cauza?!
nu taica, eu si ai mei, restul sa crape!