Ce poate fi mai adorabil decât un influencer cu public minor făcând reclamă la tutun?

Mimi și Yoop, care e un startup românesc și vinde țigări electronice cu extract de canabis.

 

Acum, dacă mergem pe conturile ei de social media, vedem cam ce public de minori are. Ea știe asta. Știe cum i-a adunat. Vede ce comentarii îi lasă. Dar banii sunt bani, așa că zeci de stories în care spune că Yoop nu e nociv, îi face bine și e cool.

Printre oamenii care fac reclamă Yoop sunt „actorul” Codin Maticiuc, sculptorul Constantin Brâncuși și actorul Christian Bale.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

59 comentarii

  1. De fiecare data cand lauda produsul nu uita sa precizeze „Conform studiilor celor de la iup.” Din asta imi pot da seama ca stie ca e abureala si aia e otrava. Cand va muri cineva important din cauza unor produse recomandate masiv de influenceri atunci se va intra in ei ca si combina in grau si vor cere indurare si se vor scuza ca n-au stiut si n-au banuit, adica vor minti din nou.

    00
  2. Cine ar fi crezut că a adunat 1 meleon de falăuări pozându-si bucile pe Instagram. Asemenea talent mai rar.

    00
  3. Deloc inspirat din Juul acest Yoop. Numele, forma, appealul pentru minori si stilul de promovare

    00
    • e un startup românesc absolut original!!!

    • Mai degraba vine inspiratia de la goop. Aia e pe vibe modern si tineresc,lol.

      00
    • Prin 2014 erau la modă la noi mizeriile alea electronice.
      M-am apucat de vapat.
      Păi fumam din fiolă, apoi aprindeam țigară normală.
      Am văzut eu că nu e nicio treabă cu ele și 1 an mai târziu le-am lăsat de tot, de frica astmului alergic.
      Deci cine vrea să țină de bani și să trăiască 15 ani in plus, fugiți de țigări.

      00
    • Cred ca daca era inspirat de la goop nu se introducea in gura :)

      00
    • glo, iqoi, astea nu sunt deloc tinerești

      00
  4. tot moldova

    00
  5. La alcool fac reclama zeci de sportivi(tineret, minori, sanatate, etc). Echipe si ligi intregi de fotbal au reclame la bere si alte cele si nimeni nu clipeste. Sau minorii nu se uita la fotbal ? Sau daca ne scriu sa bem responsabil e ok ? Beau si minorii cu masura ? Ar fi fain sa nu mai existe dubla masura legata de chestiile „nocive”. Ori suntem golani ori nu ai suntem. Apropos, din 2018 s-a ridicat in Champions League restrictia de a bea alcool pe stadioane. La noi in liga „taranoaia” ar fi dezastru sa se bea pe stadioane.

    00
    • inainte de pandemie se discuta foarte serios ca sa fie acceptata berea la pahar de plastic pe stadion in Romania. Daca anu asta nu, la anu destul de sigur ca va fi voie.
      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/frf-vrea-sa-permita-consumul-de-bere-pe-stadioanele-din-romania-1219900

      00
    • https://www.instagram.com/p/B7QBeCPJjdC/ Cică nu conține nicotină, dar uite ce scrie mare pe pachetele lor. Așadar conține CBD, iar pe instagram își fac reclama că e pshioactiv, deși e nu e deloc. Compusul psihoactiv e THCul…
      Reclamele astea sunt de prisos dacă acasă îți vine un pachet pe care scrie că conține și oleacă de nicotină. Intră lejer sub un articol din codul penal.

      00
    • la noi in liga taranoaia nu sunt doar specatorii rupti de beti, dar de multe ori si jucatorii si arbitrii. iar in ligile noastre alea mai „spalate” cam cand ai vazut tu ultimul „ultras” care sa nu fie beat si drogat?

      asta asa, ca stim cum se respecta legile la noi.

      00
    • Echipe si ligi intregi de fotbal au reclame la bere si alte cele si nimeni nu clipeste. Sau minorii nu se uita la fotbal ?

      Ai idee care e structura pe grupe de vârstă a celor ce se uită la meciuri?

      Nu mai faceți analogii forțate!
      Confucius

      00
    • Si oricum, un pachet de tigari sigur e mai nociv ca un bag de bere.

      00
  6. NOU
    #23

    N-are niciun dumnezeu poza de pe insta cu comentariile savuroase. Eu văd acolo gresie (murdară), var, gratii, betoane. Ce trebuia să observ? Cum se uită ea la mare? Unde-i marea? Exact.

    00
  7. ‘Contine something,care este foarte bun pentru organism’…oare are aceasi părere și despre sperma luata pe cale orală direct de la producător ?

    00
  8. Se pare ca stereotipul ala de fata vorbareata si accesibila de pe vremuri pe care tot cartierul o combinau in dorinta de a o tufe, azi au devenit influenteriste pe IG.

    00
    • Haha, cel mai tare comentariu. Aveam in a 11a pe una asa darnica, ca intr-o tabara s-a futut cu toti din clasa. Si asta pare tot genul ala.

      00
    • Dacă dă mij și 1 cupon de reduceri, promit sa cumpăr o mizerie de aia.

      00
  9. I-aş băga-o pe gât… ţigara

    00
  10. Cum sunt comentariile alea din print-screen, pana mea, parcă nu-mi aduc aminte să fi fost atât de distrus când eram de vârsta ălora…

    00
  11. “Nu-ti face niciun rau, nu te doare in gat de la el, si studiile arata acelasi lucru” – o fata cu experienta ;)

    00
    • Nu scria pe țigară Blacked Raw, cumva?
      Singurul producător fără efecte adverse. Poate doar mici usturimi.

      00
  12. Mai are si tramp stamp.

    00
  13. Parcă am din ce in ce mai mult respect pentru cele care fac videochat. Alea se mint despre ce fac dar macar fac ceva folositor

    00
  14. ,,nu te doare-n găt și like ?,, Asta zis matracuca, că nu se aude bine.?
    Să fie ăla al dracului care nu mă fac și eu inlfuențer. Dau jos bucata de izolir band ce am lipit-o pe camera de la laptok să nu mă urmărească gugli cănd dau la manivelă la filme documentare de excepție și stau și aberez toată ziua despre praful de pe mobilă și viteza ventilatorului din tavan.

    00
  15. 1. Dacă face reclamă la tampoane, atunci poate și la votcă și țigări.

    2. Am văzut o grămadă de puști de 15-16 ani vapând la greu porcării de genul ăsta. Asta mi-a contrazis teoria pe care o aveam că ăștia mici nu au bani decât de un pachet pe care să-l poștească în 5. La câți bani de buzunar au mulți dintre ei de la tati&mami, pot să-și ia și Logan în rate

    00
    • eu nu inteleg rationamentul din spatele asocierii pe care ai facut-o intre tampoane si vodka/tigari. Poti sa-mi explici si mie, te rog, de ce poate promova vodka si tigari daca a facut reclame la tampoane?

      00
  16. Ce nu face omu’ pentru bani.

    00
  17. Mincinoasa asta mica spune ca nu contine nicotina, dar pachetul o contrazice :)
    https://www.instagram.com/p/B7QBeCPJjdC/

    00
  18. „Vede ce comentarii îi lasă” – poate asa a decis sa se razbune pe ei ca i-au spus ca n-are fund. Luati de aici dependenta pe viata, ai draq ce sunteti!!

    00
  19. Asta are mii de like-uri și followers de la indieni și pakistanezi.

    00
  20. „Eu am bagat aroma de menta”. Nici nu e targetat mesajul. Nope. Nu e ca si cand s-ar fi interzis recent vanzarea tigarilor mentolate.

    00
  21. Ce penibila este postarea aia cu Brancusi.

    00
  22. NOU
    #50

    Stai un pic! Dacă mă gândesc mai bine, nu e chiar greșit ce face. E ok să facă reclamă la alcool, tutun, țigări electronice. Zice că nu e fumătoare, dar e în zona aia de destrăbălare, deci: cadrează. Și la prezervative, site-uri 18+, videochat s.a. Cadrează perfect. Sunt copii? E greșit, dar cu zona asta se ocupă. Asta înveți de la ea: cum să fumezi, cum să te dezbraci, cum să fii lesbiană/bisexuală, cum să te dezvirginezi s.a.

    Decât reclamă la înghețată și tymbark, mult mai bine e așa. Se potrivește mult mai bine cu acest domeniu/alte domenii destinate adulților. Platformele pe care postează sunt eventual greșite, respectiv restricțiile de vârstă: nu are de multe ori.

    00
  23. NOU
    #51

    de fiecare data cand pune zoso cate un post cu influencerele de pe insta, ma simt batran si dobitoc.

    exemplul de fata: 1 M de followeri si pe insta si pe youtube, am biscuit un pic printre clipurile fetei si sa moara bibi daca vad vreo valoare care sa „stand up” si sa faca 1 M de followeri.
    Ok, niste buci pe ici pe colo, aia e, cunoastem toti secretul fetelor independente dar cam atat. De fapt, Mimi per ansamblu, nemachiata si fara push-uri ar trece drept o mediocra si in generatia alora din 80, ce sa mai vorbim de divele nascute dupa 90 sau dupa 2000 ?
    deci nu inteleg…atat de retardata e generatia nascuta dupa 2000 ?

    doi, partenera mea a incercat sa se joace un pic cu instagramul cu un cont despre aventurile unor jucarii prin oras si aiurea prin toata lumea, content amuzant zic eu, cam acelasi content pe fond pana la urma, am facut un pic de campanii platite, hashtaguri, etc. Rezultatul? 600 de followeri intr-un an.

    ceea ce ne-a dus la concluzia ca pentru succes pe insta trebuie sa: „ai brand personal, nume-prenume-asl pls” adica expus 100% si 2, buci si glume pentru handicapati.

    dupa aia poti sa faci reclama si la cbd vape ca fiind ceva sanatos si recomandat e bani multi, toti te vor lua de experta.
    idiocracy.

    00
    • Invata bre de la un alt pensionar cum se face content: https://www.youtube.com/watch?v=PjrPFMIKZQ0

      00
    • Problema ta și a altora este că chiar crezi că acele cifre sunt reale.

      E un secret al lui Polichinelle în industria publicitară asta cu cifrele (nu fac parte din industrie decât marginal, tehnic, scripturi, automatizări, chestii d-astea).

      E plin de servicii care vând followeri la kg. Eu zic că maxim 50k-100k sunt reali din acei 1 milion. Mi-e greu să cred că mai mult de atâta sunt reali. Și ăia adunați cu give-away-uri la greu, pretenții de like, follow și share, etc.

      E doar un caz classic de fake it until you make it. Gândește-te că una care face bani din asta are toate motivele să falsifice acele date. Altfel sună pe hârtie când zici că ai milionul de followeri, nu?

      Ca și cum tu ți-ai lua salariu după câți followeri ai pe instagram, parcă merită să bagi câteva mii de euro în boți.

      P.S. E prima oară când aud de ea :)

      00
    • e de ajuns să te uiți la buhnici să vezi cum arată strânsura de pe urma giveaway-urilor. 1 milion de abonați, rar face un clip care are 100.000 afișări. și e canal de tehnologie, lumea știa asta când s-a abonat, totuși, 3% din abonați se uita la clipurile lui, nu minim 10%, cât e standardul în zonă.

      pe de altă parte, eu am 30.000 oameni care intră pe prima pagină, dau scroll, nu le plac titlurile, nu intră pe articole.

    • Aia e ok dacă dau scroll, înseamnă că trebuie doar să ai titluri mai click-bait :))

      Vrei să îți zic cum din Google 99.99% din traficul care vine nu face absolut nimic?

      Am pus un script la un moment dat să vedem exact ce activitate e, dacă se mișcă viewportul, dacă dau un scroll măcar, dacă mișcă mouse-ul, ceva, orice indiciu să vedem că e un utilizator real.

      Nici vorbă, deschide pagina, stă fix 3 secunde, ne-au luat banii și a ieșit.

      Altă fază cu google, setezi absolut peste tot, în toate setările, că vrei trafic stric, dar strict US of A, totul făcut ca la carte. Suntem taxați pentru trafic din Saudi Arabia. Deschis support, păi să vezi, ăia sunt americani care poate sunt fizic în Saudi Arabia, dar conform celorlalți parametri sunt tot americani.

      Am văzut cât de greu/scump a fost să adunăm câteva zeci de mii de like-uri de la oameni reali la o pagină de facebook, pagină care are acum sute de comentarii per post, și mii de like-uri. În USA.

      Și îi văd pe cioflingarii ăștia pe România, care are 8 milioane utilizatori de net, că ei au milioane de followeri pe instagram.

      00
  24. Ce influenceritza? Jumatate din urmaritori is indieni si pakistanezi, 90% cumparati, la fel si like-urile

    00
  25. e scriitoare…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.